3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: Dave op zaterdag 02 maart 2019, 17:44:12

Titel: Wissels bedienen in iTrain lukt niet
Bericht door: Dave op zaterdag 02 maart 2019, 17:44:12
Goedenavond, ik ben me al een tijdje aan het inlezen in iTrain, maar nu zit ik toch echt vast met een paar zaken.
Mijn 1e vraag is waarom de wissels niet reageren als ik ze met iTrain wil schakelen. Op de Ecos gaat het goed, ik zie ze dan ook netjes in iTrain omlopen. Als ik echter een wissel handmatig wil schakelen via iTrain volgt er geen reactie op de baan. De wissels worden met servo's gestuurd via een Digkeijs decoder. Route's rijden als de wissels niet reageren op iTrain is nu dus onmogelijk....
Ik heb de vraag reeds een paar dagen uitstaan op het iTrainforum, helaas heeft niemand nog een oplossing gevonden

Alvast bedankt,

Dave

iTrain is versie 4
Titel: Re: Wissels bedienen in iTrain lukt niet
Bericht door: Ben den Hollander op zaterdag 02 maart 2019, 19:03:50
Protocol (MM of DCC) op Ecos en in iTrain hetzelfde?
Titel: Re: Wissels bedienen in iTrain lukt niet
Bericht door: Dave op zaterdag 02 maart 2019, 21:19:43
Hi Ben, ja, die staan allebei op DCC
Titel: Re: Wissels bedienen in iTrain lukt niet
Bericht door: wissels op zaterdag 02 maart 2019, 23:32:34
Hallo Dave,

zie je de wisselstand in je iTrain bedieningsscherm?

zie je ze in je iTrain database wel van stand veranderen, als je erop klikt?

Is het juiste protocol ingesteld?

Is het juiste wisseladres ingesteld?

zijn er geen dubbele items in jouw iTrain cq. Ecos aanwezig op hetzelfde adres?

met vriendelijke groet,

Walter
Titel: Re: Wissels bedienen in iTrain lukt niet
Bericht door: brietdijk op zondag 03 maart 2019, 08:57:58
Hoi Dave,

In iTrain staat alles goed zie ik, dus ik denk dat je het in de Ecos moet gaan zoeken. Helaas heb ik geen ervaring met de Ecos.
Titel: Re: Wissels bedienen in iTrain lukt niet
Bericht door: brietdijk op zondag 03 maart 2019, 09:03:38
Er schiet me nog iets ter gedachte...
Het is volgens mij niet de bedoeling dat je locs en andere artikelen in de Ecos aanmaakt, maar dat je dat in iTrain doet.
De Ecos neemt dan alles over vanuit iTrain.
Titel: Re: Wissels bedienen in iTrain lukt niet
Bericht door: wissels op zondag 03 maart 2019, 09:56:23
Er schiet me nog iets ter gedachte...
Het is niet de bedoeling dat je locs en andere artikelen in de Ecos aanmaakt, maar dat je dat in iTrain doet.
De Ecos neemt dan alles over vanuit iTrain.

Hallo,

Niet zo'n hele nuttige gedachte, want alles werkt ook als het in de Ecos staat, en ook nog 2 richtingen op, dus als je vanuit de Ecos iets aanstuurt dat het dan in iTrain ook meegaat.

met vriendelijke groet,

Walter

Titel: Re: Wissels bedienen in iTrain lukt niet
Bericht door: brietdijk op zondag 03 maart 2019, 10:58:32
 @citaat Volgens mij zit ik er niet heel veel naast qua "gedachte". Maar goed, ik kan er ook naast zitten ;)

Zie handleiding van iTrain.

De ESU interfaces hebben het meest uitgebreide protocol om met een computer te
communiceren. De centrales kunnen hun interne database synchroniseren met die van
iTrain. Standaard wordt geprobeerd om beide databases samen te voegen. Dat betekent
dat de locomotieven en wagons (en optioneel accessoires) alleen in iTrain of het ESUapparaat
ingevoerd hoeven te worden. Objecten die zijn ingevoerd in iTrain worden naar
het ESU-apparaat verzonden en andersom.

Met de nieuwe firmware update 3.0 en hoger voor de ECoS is het ook mogelijk om alle
accessoires direct via hun adres te schakelen in plaats van ze via gelijke objecten in de
ECoS te benaderen. Vink in dat geval de optie ‘Schakel accessoires via adres’ aan. Nu
worden de accessoires niet meer gesynchroniseerd en/of samengevoegd, omdat dat niet
meer nodig is.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld als je de centrale voor een ander project gebruikt, kan
het handig zijn om alle objecten te verwijderen op de ECoS of CS1 die niet door iTrain
gebruikt worden, om adresconflicten te voorkomen. In dat geval is het beter om de ‘Reset’
optie aan te vinken voor de locomotieven en/of de accessoires.


Titel: Re: Wissels bedienen in iTrain lukt niet
Bericht door: Ben den Hollander op zondag 03 maart 2019, 11:06:42
 @citaat Goed hoor, hoe minder gesynchroniseer des te beter...... Aanvinken dus.
Titel: Re: Wissels bedienen in iTrain lukt niet
Bericht door: Annemia op zondag 03 maart 2019, 12:14:26
Misschien handig om nog even aan te geven waar je dat vinkje dat vindt.
In iTrain dus, in de menubalk eerst "Wijzig", dan "Interfaces" en dan het tabblad specifiek.
Op de foto zoals he bij mij staat. En hier werkt het dus.
Titel: Re: Wissels bedienen in iTrain lukt niet
Bericht door: Dave op zondag 03 maart 2019, 16:49:13
Opgelost dankzij de tip van Xander op het iTrain forum, bij de instellingen 1 in de Ecos stond bij standaardprotocol voor nieuw magneetartikel Motorola geselecteerd ipv DCC.

Thnx weer voor alle hulp
Titel: Re: Wissels bedienen in iTrain lukt niet
Bericht door: brietdijk op maandag 04 maart 2019, 15:31:30
Fijn dat het opgelost is... :thumbup: