3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: RVhobby op maandag 04 februari 2019, 10:12:34

Titel: Treinen rijden niet meer in iTrain
Bericht door: RVhobby op maandag 04 februari 2019, 10:12:34
Afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met mijn baan en alles reed gisterenavond (zie gevoegd bestand). Vanmorgen echter na het aansluiten van mijn MS2 (om te proberen zonder programmeerspoor toch treinen te herkennen) doen de treinen het geen van alle meer. Loconet en de CC-schnitte gaan nog wel aan en laten in iTrain een groen balletje zien. De BD4 (Littfinski) doet het ook, alleen de treinen doen het niet. Ik kan wel twee loc die reeds in MS2 stonden via MS2 laten rijden maar via iTrain niets. Het af- en weer aankoppelen van MS2 op de Gleisbox biedt geen soelaas.

Heb iemand enig idee hoe dit komt en hoe ik dit weer kan verhelpen?

Rob
Titel: Re: Treinen rijden niet meer in iTrain
Bericht door: ErikW op maandag 04 februari 2019, 11:34:20
Hoe heb je het precies aangesloten? Het klinkt alsof je een uitgang opgeblazen hebt.  Staat er nog (wissel-)spanning op de baan?
Titel: Re: Treinen rijden niet meer in iTrain
Bericht door: Haradigi op maandag 04 februari 2019, 11:44:58
Nog aangesloten aan het programmeerspoor en NIET aan de baan ?

groet
Harald
Titel: Re: Treinen rijden niet meer in iTrain
Bericht door: brund55 op maandag 04 februari 2019, 11:54:42
2 digitale signalen op een baanvak leiden onherroepelijk tot beschadiging van 1 van beide componenten. Het lijkt er op dat je door i-Train aangestuurde centrale een opgeblazen uitgang heeft.

Edit: tekst aangepast nav opmerking sprinter
Titel: Re: Treinen rijden niet meer in iTrain
Bericht door: Sprinter op maandag 04 februari 2019, 14:08:05
Het lijkt er op dat je i-Train uitgang opgeblazen is.

Sinds wanneer heeft iTrain een uitgang die je kunt opblazen. iTrain is de software op je PC of MAC.

Groetjes
Titel: Re: Treinen rijden niet meer in iTrain
Bericht door: brund55 op maandag 04 februari 2019, 14:12:55
Ach jee, te kort door de bocht gegaan  :mrgreen: Correctie: de door iTrain aangestuurde centrale * heeft waarschijnlijk een opgeblazen uitgang.

* Hierbij ga ik ervan uit dat de aangestuurde centrale niet de MS2 is. Is die aanname niet juist, dan gaat uiteraard mijn bovenstaande veronderstelling niet op.
Titel: Re: Treinen rijden niet meer in iTrain
Bericht door: ronxp op maandag 04 februari 2019, 15:02:46
Ik denk dat je je Loks in iTrain opnieuw moet toevoegen.
Adresssen kloppen niet meer.
Het zijn toch mfx loks?
Titel: Re: Treinen rijden niet meer in iTrain
Bericht door: Ben den Hollander op maandag 04 februari 2019, 15:09:49

....... Is die aanname miet juist, dan gaat uiteraard mijn bovenstaande veronderstelling niet op.


Pffffff....... je aanname doet me denken aan die Zweedse chef uit de Muppetshow. :D

@Rob: MFX aanmelding zit je -zoals bij velen- in de weg.
Titel: Re: Treinen rijden niet meer in iTrain
Bericht door: brund55 op maandag 04 februari 2019, 15:15:28
 @citaat Bedankt Waldorf of is het Statler ?  :D
Titel: Re: Treinen rijden niet meer in iTrain
Bericht door: RVhobby op maandag 04 februari 2019, 20:44:01
Wissels en terugmelders werken nog steeds. Er staat nog steeds spanning op de baan. uitsluitend de treinen reageren niet meer. Ik denk inderdaad dat de adressen van de loc decoders zijn ontregeld. Merkwaardig. Ik zal een programmeerspoor aanleggen en de loc's via MS2 opnieuw in iTrain invoeren. Dank voor alle hulp.

Rob