3rail Forum

Modelbaanbouw & Scenery => Elektronicatechniek => Topic gestart door: RVhobby op dinsdag 29 januari 2019, 04:08:30

Titel: Bezetmelder doet het niet
Bericht door: RVhobby op dinsdag 29 januari 2019, 04:08:30
Ik gebruik de S88N-terugmelders van Rosoft en werk met C-rails. In een blok van meerdere ronde rails (230's) werkt de terugmelding niet betrouwbaar. Op sommige rails worden geen treinen/wagons gedetecteerd. Rails zijn correct geïsoleerd. Andere blokken werken wel correct. Het aansluiten op een andere terugmeldmodule levert hetzelfde probleem op. Lijkt wel of de rails binnen het betreffende blok niet goed contact maken (of juist wel). Heb de rails overigens geprobeerd te reinigen met gum en glasfiber. De treinen rijden overigens wel door het betreffende blok. Zijn de rails beschadigd of kan het zijn dat er te weinig spanning op de baan staat en ik meer aansluitpunten moet maken?

Rob
Titel: Re: Bezetmelder doet het niet
Bericht door: orient express op dinsdag 29 januari 2019, 08:09:20
Een fout die ik maakte, was dat ik de geïsoleerde rechte rails had omgedraaid, terwijl ik in principe alleen de binnenrails isoleer door te knippen .
Titel: Re: Bezetmelder doet het niet
Bericht door: RVhobby op dinsdag 29 januari 2019, 09:45:07
Dank je, Wim. Maar dat is het niet.

Rob
Titel: Re: Bezetmelder doet het niet
Bericht door: Ben den Hollander op dinsdag 29 januari 2019, 10:32:45
Per rail testen met een stukkie draad wat aan massa ligt.......
Titel: Re: Bezetmelder doet het niet
Bericht door: RVhobby op dinsdag 29 januari 2019, 11:33:41
Gedaan. Fout ontdekt. Probleem blijft bij c-rails dat sommige rails geen terugmelding geven binnen 1 blok.
Titel: Re: Bezetmelder doet het niet
Bericht door: Sprinter op dinsdag 29 januari 2019, 12:04:50
Rob,

Als in hetzelfde deel wat is aangesloten op hetzelfde melder punt, op sommige railsecties wel melding is en op sommige niet dan ligt dat niet aan de melder, maar aan de rail, de isolaltie is niet juist, of eigenlijk te goed.

De railspanning heeft hier niets mee te maken, het is immers massadetectie. Dat wil zeggen dan je de spoorstaaf aangesloten op de Bruine draad (commonground).
kortsluit via de assen en wielen, met het meldgedeelte.

Het probleem zit dus in je baan.

Groetjes
Titel: Re: Bezetmelder doet het niet
Bericht door: Anne W op dinsdag 29 januari 2019, 15:39:39
 @citaat

Helemaal mee eens, met een multimeter kun je dat allemaal checken, groet, Anne W
Titel: Re: Bezetmelder doet het niet
Bericht door: Stafmarklin op donderdag 21 februari 2019, 19:10:05
Nog een vraagje ivm met TM: moeten de adressen elkaar opvolgen binnen een blok of kan ik binnen een blok de inrij op module 1 (vb 1.12) en de stopsectie op de module 3 (vb 3.4) zetten.
Titel: Re: Bezetmelder doet het niet
Bericht door: Sprinter op donderdag 21 februari 2019, 19:33:44
Adressen mag je gewoon vrij kiezen, volgorde kun je nooit volhouden.

Groetjes
Titel: Re: Bezetmelder doet het niet
Bericht door: Stafmarklin op donderdag 21 februari 2019, 20:40:24
Bedankt voor de snelle reactie sprinter.