3railforum

Modelbaanbouw & Scenery => Scenerybouw => Topic gestart door: Henkie89 op maandag 21 januari 2019, 19:50:16

Titel: Station ermelo alsacast
Bericht door: Henkie89 op maandag 21 januari 2019, 19:50:16
Ik wou voor mijn baan station ermelo van alsacast kopen
Alleen is mijn vraag of er iemand hier ook 1 heeft ik wou weten wat de maat onder het laagste punt can de overkapping tot onderkant gebouw is deze komt op het perron te staan dus gaat om ruimte tussen perron en onderkant overkapping
Titel: Re: Station ermelo alsacast
Bericht door: Ben den Hollander op dinsdag 22 januari 2019, 09:01:29
Helpt dit? Met de gegeven maten kun je het zelf een beetje herleiden.

(https://static.webshopapp.com/shops/039549/files/075128903/8710141-afmetingen.png)

(https://static.webshopapp.com/shops/039549/files/069180212/station-ermelo-h0-bouwpakket.jpg)
Bron: Alsacast
Titel: Re: Station ermelo alsacast
Bericht door: Henkie89 op dinsdag 22 januari 2019, 09:53:19
Klopt dit had ik gezien totale hoogte is 70 mm
Maar ik wou de hoogte onder de kap weten
Titel: Re: Station ermelo alsacast
Bericht door: Henkie89 op dinsdag 22 januari 2019, 09:56:59
Ik heb een perron van 10.8 cm breed de kap komt dus iets over de sporen en wou dus weten of mijn treinen er onder passen vandaar mijn vraag
Titel: Re: Station ermelo alsacast
Bericht door: Ben den Hollander op dinsdag 22 januari 2019, 10:02:43
Aha. Maar je komt dan in de knoei met de vrije ruimte denk ik zo. Kijk eens hier: https://www.flickr.com/photos/hjvanderklis/15085423692
Titel: Re: Station ermelo alsacast
Bericht door: nobody op dinsdag 22 januari 2019, 10:06:15
 @citaat @citaat In aanvulling op antwoord van Ben: In īt echt komt de kap niet over de trein.
Perron breder maken.
Titel: Re: Station ermelo alsacast
Bericht door: Henkie89 op dinsdag 22 januari 2019, 13:01:09
Dat wist ik al perron kan niet mee breder was eerst ook niet het plan om deze er neer te zetten ik kwam hem tegen vond het wel mooi maar weet niet of dit past daarom mijn vraag
Titel: Re: Station ermelo alsacast
Bericht door: speeltmettreintjes op dinsdag 22 januari 2019, 15:15:48
Als het niet past en het perron niet breder kan, zou je het stationsgebouw nog wat hoger kunnen maken. Zelf iets maken dat er onder past, dat moet toch wel lukken? Bij de deuren moet dat er uitzien alsof de deuren gewoon aansluiten op het perron, dat lijkt me de enige uitdaging.
Titel: Re: Station ermelo alsacast
Bericht door: Ben den Hollander op dinsdag 22 januari 2019, 15:19:52
 @citaat Als je het station hoger maakt steekt het nog steeds over.
Titel: Re: Station ermelo alsacast
Bericht door: BlikkenTinus op dinsdag 22 januari 2019, 23:00:59
 @citaat dan steekt het wel over, maar dan kan je trein eronder en is het overstek geen probleem...
Titel: Re: Station ermelo alsacast
Bericht door: Ronald69 op woensdag 23 januari 2019, 01:33:43
Maar het is en blijft geen gezicht. Hoe ga je het oplossen als je bovenleiding gaat gebruiken?