3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: Hank op maandag 21 januari 2019, 11:10:13

Titel: ESU loc invoeren in TrainController
Bericht door: Hank op maandag 21 januari 2019, 11:10:13
Hallo,
sinds kort ben ik de blije bezitter van een ESU loc V220 met Esu M4 decoder.
de loc meldt zich keurig aan in de ESU centrale (50200) en werkt perfect.
voor het automatisch rijden maak ik gebruik van het programma TrainController.
ik kan de loc ook aan melden in TC maar alleen met zijn adres en dan kan
ik de loc ook aansturen met de computer.
maar de loc wordt niet gelink met de database van  de esu centrale.
op zich geen ramp maar dat houdt in dat ik alle functies met de hand moet invoeren in  de eigenschappen van de loc in Tc.

is er op het forum een Tc gebruiker die hier ervaring mee heeft?

groetjes Hank
Titel: Re: ESU loc invoeren in TrainController
Bericht door: Haradigi op maandag 21 januari 2019, 12:02:41
Hi Hank,

Ten eerste leuk dat je ook TC gebruikt, geweldig programma.
Jou vraag kan ik helaas (nog) niet beantwoorden maar in mijn omgeving zijn er enkele die dat misschien wel kunnen.
Ze lezen vast wel mee en reageren wel.
Kom anders een keertje naar de Stamtafel-Utrecht dan kunnen we ff babbelen en iets oplossen voor je.
 klik hier  (https://forum.3rail.nl/index.php?board=330.0)

groet
Harald
Titel: Re: ESU loc invoeren in TrainController
Bericht door: Wijbe op maandag 21 januari 2019, 14:36:50
M4 in de decoder uitzetten kan wel eens helpen. Hoort op railcom, dcc te staan. Dit geeft wel eens synchronisatie problemen.
Titel: Re: ESU loc invoeren in TrainController
Bericht door: ceess op maandag 21 januari 2019, 17:11:18
Hallo Hank, welke versie van TC heb je?
Titel: Re: ESU loc invoeren in TrainController
Bericht door: Hank op maandag 21 januari 2019, 17:11:49
Hoi,

dat werkt niet, had ik al geprobeerd.
als je in het eigenschappen menu van de loc naar connection gaat en je zou alleen voor dcc kiezen
krijg je geen keuze om te linken aan de database.

grt
Titel: Re: ESU loc invoeren in TrainController
Bericht door: Hank op maandag 21 januari 2019, 17:12:17
TC 9 gold

grt
Titel: Re: ESU loc invoeren in TrainController
Bericht door: wissels op maandag 21 januari 2019, 17:50:25
Hallo Hank,

kijk is of er een spatie achter de locnaam staat in je centrale, deze dan wissen, kan dan een synchronisatie probleem geven, heb ik eerder gezien bij andere software, ik kan het vanavond even hier uitproberen met TC7 (V9Gold heb ik niet ter beschikking), of dit invloed heeft op uitlezen extra functies

met vriendelijke groet,

Walter
Titel: Re: ESU loc invoeren in TrainController
Bericht door: Hank op maandag 21 januari 2019, 18:43:47
Hallo,

het probleem is opgelost.
blijkbaar kan je in TC geen trein inlezen uit de ESU centrale als die staan aangemeld als DCC.
alle protocolen uit geschakeld behalve M4 en dan leest TC hem wel in.
Bij loc instellingen in de esu centrale moet dus het protocol van de desbetreffende loc op M4 staan en bij mij stond dat dus op DCC
weer een leer momentje dus.
iedereen bedankt.

groet Hank