3railforum

Modelbaanbesturing & Software => Digitale Märklin Besturing => Topic gestart door: Ruuds op vrijdag 18 januari 2019, 19:20:13

Titel: CS3 en servodecoder uhlenbrock
Bericht door: Ruuds op vrijdag 18 januari 2019, 19:20:13
Goedenavond,

Onlangs heb ik de switch gemaakt van de IBII naar de CS3 van Märklin.
Nu heb ik al een deel van mijn baan in aanbouw de wissels voorzien van servo,s die aangestuurd
worden door servodecoders van Uhlenbrock en Digikeijs.
Als ik in de CS3 bij de wisselinstellingen kijk zie ik de opties “inbouw decoder”, Beschikbare meervoudige decoder of nieuwe meervoudige decoder.
Ik heb op allerlei instellingen gedrukt maar krijg het idee dat de CS3 geen servodecoders aan kan sturen.
Is dat juist, of zie ik iets over het hoofd?

met vriendelijke groeten,
Ruud van der Sluijs
Titel: Re: CS3 en servodecoder uhlenbrock
Bericht door: VT601 op vrijdag 18 januari 2019, 19:22:58
Voor een Servodecoder zul je een nieuwe meervoudige decoder moeten kiezen.
Na het adresseren zul je met de instructies van de decoder de verdere insteliingen moeten doen.

Als het je gelukt is, maak ik met jouw oplossing graag een stukje voor de wiki.

John ( VT601, wiki-redactie)
Titel: Re: CS3 en servodecoder uhlenbrock
Bericht door: Ruuds op vrijdag 18 januari 2019, 20:48:36
Hi John,

Dank voor de tip.
Ik ga ermee aan de slag. Ik laat het wel weten als het gelukt is.

groet
Ruud
Titel: Re: CS3 en servodecoder uhlenbrock
Bericht door: Ruuds op zondag 20 januari 2019, 20:17:00
Hallo,

De oplossing is heel eenvoudig.
Plaats op de plaat een wissel die je wilt gebruiken.Kies bij de instellingen voor de optie inbouwdecoder. Niet voor de opties met meervoudige decoder, want die werken niet met servodecoders.
Kies voor de naam b.v. het wisselnummer en gebruik ditzelfde nummer als het adres.
Wanneer je daarna het zojuist geplaatste wisselsymbool op de plaat aantikt, zal de wissel omgezet worden.

groet
Ruud
Titel: Re: CS3 en servodecoder uhlenbrock
Bericht door: BlikkenTinus op zondag 20 januari 2019, 21:17:08
Hoeveel servo's kun je aan die Uhlenbrock decoder hangen?
Nu slechts één.
Dus ik vraag mij af of je bij de volgende servo wel uitkomt.
Dat meervoudige decoders niet servo's zouden werken, is niet juist.

Groet,

Peter
Titel: Re: CS3 en servodecoder uhlenbrock
Bericht door: ronaldk op zondag 20 januari 2019, 21:20:43
 @citaat : Bij veel wisseldecoders stel je het eerste adres in bijvoorbeeld 23 dan zijn de volgende uitgangen (en dus servo's) te sturen via adres 24,25 en 26. Dus dat is geen probleem.

Groet Ronald.