3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: JannemanVeenendaal op woensdag 14 november 2018, 11:10:49

Titel: doorschakelen van Marklin decoders K83
Bericht door: JannemanVeenendaal op woensdag 14 november 2018, 11:10:49
Ik rijd sinds kort digitaal en ben dus een beginneling als het om digitaal rijden gaat. Als ik meerdere (4) decoders K83 parallel schakel aan een keyboard via de control unit. Moeten dan alle decoders hetzelfde digitale adres hebben? zodat ik uiteindelijk 16 verschillende wissels kan bedienen?
Titel: Re: doorschakelen van Marklin decoders K83
Bericht door: Pt2/3 op woensdag 14 november 2018, 11:20:51
de wiki geeft het antwoord
https://wiki.3rail.nl/index.php?title=M%C3%A4rklin_6083_60831_Wissel_decoder

Cees
Titel: Re: doorschakelen van Marklin decoders K83
Bericht door: Haradigi op woensdag 14 november 2018, 11:28:27
Hi ?  (Jannemanveenendaal)

ff  hier  (https://forum.3rail.nl/index.php?board=90.0) klikken

groet
Harald
Titel: Re: doorschakelen van Marklin decoders K83
Bericht door: Sprinter op woensdag 14 november 2018, 12:23:58
Ik rijd sinds kort digitaal en ben dus een beginneling als het om digitaal rijden gaat. Als ik meerdere (4) decoders K83 parallel schakel aan een keyboard via de control unit. Moeten dan alle decoders hetzelfde digitale adres hebben? zodat ik uiteindelijk 16 verschillende wissels kan bedienen?

Nee, natuurlijk niet. Aan de k83 vertel je dat hij bepaalde adressen moet schakelen.
b.v. k83(1) 1 t/m 4
k83(2) 5 t/m 8
enz. en met de dipswitch op de k83 bepaal je op welke adressen hij moet reageren.
En met de dipswiches op het keyboard bepaal je welk keyboard het is en welke adressen hij zal bedienen.
Dus keyboard 1 bediend 1 t/m 16
Keyboard 2 bediend 17 t/m 32 enz.enz t/m 256.
Maar alles staat duidelijk beschreven in de documentaties van de k83 en die van het keyboard, kwestie van goed lezen en dan doen wat er staat.

Groetjes