3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: maik op maandag 24 september 2018, 22:29:57

Titel: hulp en advies gevraagd Märklin software
Bericht door: maik op maandag 24 september 2018, 22:29:57
hallo allemaal,  graag had ik wat adviezen /input in het volgende probleem wat ik heb met de orginele Märklin software
op het moment dat ik de communicatie met de baan start zet het programma wissels om en seinen op groen die helemaal niet bediend mogen worden.waardoor ik razendsnel zelf moet ingrijpen om geen aanrijding te krijgen.
op dit moment is het al zo erg dat ik eerst alle locs van de baan moet halen ,dan handmatig alle seinen op rood zetten en wissels weer goed zetten en dan pas weer een voor een de locs op de báan zetten .

heeft iemand nog ideeën 
mvg  Maikel
Titel: Re: hulp en advies gevraagd Märklin software
Bericht door: brund55 op maandag 24 september 2018, 23:33:36
Weinig gegevens om advies te geven. Met welke centrale bestuur je de baan en over welke software heb je het ?
Titel: Re: hulp en advies gevraagd Märklin software
Bericht door: wissels op dinsdag 25 september 2018, 07:20:16
Hallo,

waarschijnlijk Marklin Steuern und Schalten, echter wel heel erg gedateerd, met aanmaken seinen, zeker de stations-uitrijseinen en goederenspoor uitrijseinen default in de stand rood zetten, volgende stap is vooruit kijken of alle melders vrij zijn voordat het sein op groen geschakeld mag worden, bv. door een binnenkomende trein op een naast liggend station spoor, ik heb het programma al jaren niet meer geïnstalleerd staan, en ben dat ook niet meer van plan.

met vriendelijke groet,

Walter
Titel: Re: hulp en advies gevraagd Märklin software
Bericht door: maik op woensdag 26 september 2018, 21:55:58
excuus voor de magere omschrijving. .Het is inderdaad steuren und schalten  met een 6021 .en er staan inderdaad locs op de melders in de schaduwstations en gewone stations maar is dit van belang tijdens het aanzetten van de baan??  ik kan nog geen instelling vinden waarbij ik de laatste situatie kan "opslaan"
de reden dat ik dit programma nog gebruik is dat het gemakkelijk is vanwege het feit dat er op de stations maar 1 bezetmelder aanwezig is  met een afremmodule .en aangezien er na veel rondvraag gedaan te hebben mij nog niemand kan vertellen of ik met koploper op deze manier kan werken houd ik nog maar even hierbij
Titel: Re: hulp en advies gevraagd Märklin software
Bericht door: Peter R. op vrijdag 28 september 2018, 14:40:35
Maik

In de vuilnis bak met die oude rommel
Goed programma kopen Itrain of Windigipet
Van beiden kun je een test versie downloaden

Groet Peter R.
Titel: Re: hulp en advies gevraagd Märklin software
Bericht door: Anne W op vrijdag 28 september 2018, 23:12:41
Beste Maik,

Wil je niet al te ver van de filosofie van de 6021 af, maar toch netjes automatiseren, ga dan de komende Houtense beurs eens langs bij de Digitale Spoorkraam, ook bekend als Teunistreinen.

Hij verkoopt o.a. de Raptor, een centrale die zich laat bedienen als een 6021, maar met een volledig ingebouwd automatiseringsprogramma, zie http://www.raptor-forum.nl/ en https://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0 en natuurlijk ook mogelijk met één melder (op dit moment is clubcollega die blind is, op de club een grote baan met één melder per blok aan het invoeren en testen, normaal rijdt die baan met iTrain)

Groet, Anne W
Titel: Re: hulp en advies gevraagd Märklin software
Bericht door: Olav op vrijdag 28 september 2018, 23:22:04
Wat van belang is, wat voor computer gebruik je?

Waarom? Dit programma is waarschijnlijk gemaakt voor uit die tijd stammende computers.

Zelf gebruik ik een “ouderwets” programma. Deze werkt alleen op maximaal Windows 98. XP al niet meer.

Een moderne computer zou zomaar verkeerde acties kunnen creeeren.
Titel: Re: hulp en advies gevraagd Märklin software
Bericht door: maik op zaterdag 06 oktober 2018, 21:17:05
dat van die pc zou nog een mogelijkheid kunnen zijn ,toen ik met dit programma begon had ik inderdaad een pentium1 met win 98 erop en meen me te herinneren dat ik dit probleem toen niet had ,ik denk dat ik maar eens op zoek ga naar z'on oude machine.
Titel: Re: hulp en advies gevraagd Märklin software
Bericht door: rscosworth op zaterdag 06 oktober 2018, 22:27:16
Gewoon Koploper downloaden.
Programma kost niks en heeft zich meermaals bewezen.
Titel: Re: hulp en advies gevraagd Märklin software
Bericht door: maik op zaterdag 20 oktober 2018, 22:04:19
OPGELOST!!!!!!! heb me er net iets verder in verdiept en het probleem gevonden ,het is mijn eigen schuld ik had de beperkingen moeten aangeven .
alles loopt weer als een zonnetje en als ik de boel aanzet loopt het zoals het moet lopen.
allen bedankt voor de hulp
Titel: Re: hulp en advies gevraagd Märklin software
Bericht door: Johnnytrein op zondag 21 oktober 2018, 08:36:44
En wat was de oplossing?
Titel: Re: hulp en advies gevraagd Märklin software
Bericht door: loc1200 op zondag 21 oktober 2018, 13:07:01
De beperkingen, lees ik....
Waarschijnlijk het type pc waarop programma draait.

Mvg. Marcel
Titel: Re: hulp en advies gevraagd Märklin software
Bericht door: Theo op donderdag 25 oktober 2018, 23:22:01
Hallo Maik,

Laat je niet gek maken. Ook met 'oude' Märklin materiaal/materieel kun je aardig wat instellen.
Ik rijd met een CS2 centrale in combinatie met RocRail en M-track. Zonder probleem..!!!
Ook Rocrail is gratis te downloaden en gratis te gebruiken. Je hebt meteen de volledig bruikbare versie zonder beperkingen.
De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Echt een aanrader. zie: https://wiki.rocrail.net/doku.php
Koploper heb ik ook geprobeerd, maar dat programma ondersteunt de CS2 centrale niet.

Succes.

Theo