3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: Manus op vrijdag 17 februari 2017, 13:40:17

Titel: Draaischijf in Koploper
Bericht door: Manus op vrijdag 17 februari 2017, 13:40:17
Misschien een overbodige vraag maar ik ben al heel lang bezig om mijn draaischijf met bij behorende decoder werkend te krijgen in koploper.
Op een of andere manier wil het mij niet lukken om de trein op de draaischijf te laten stoppen en deze dan gaat draaien zodat de trein naar het juiste blok gaat.
Naar mijn inzien heb ik toch alles zo ingevuld in koploper dat het moet werken maar helaas doet het niets op de baan.
Op koploperforum krijg ik ook niet de gewenste info en ook via FB geprobeerd maar ook daar geen bevredigend antwoord.
Daarom hoop ik op jullie deskundigheid en alvast dank voor het meedenken.




Titel: Re: Draaischijf in Koploper
Bericht door: Jos op vrijdag 17 februari 2017, 14:23:34
Hallo Herman,

Werk zelf nog niet met een draaischijf.
Maar ik zie dat je het blok van de draaischijf als normaal blok hebt aangemaakt.
En het als blok in vrije baan hebt aangevinkt.
Je hebt het wel als draaischijf benoemd.
Ik denk dat je dat moet veranderen.
En ik vindt het in de gauwigheid niet terug maar de bloksnelheid van de draaischijf zag ik ergens op 25 km staan.
Denk dat dat een beetje te hard is.

Jos
Titel: Re: Draaischijf in Koploper
Bericht door: feerden op vrijdag 17 februari 2017, 14:52:10
Op de site van pahasoft staat helemaal beschreven wat je moet doen dit is te vinden onder derden.

Fred
Titel: Re: Draaischijf in Koploper
Bericht door: 44er op vrijdag 17 februari 2017, 17:55:29
Manus ,
Volgens mij is er al eerder advies gegeven......

https://forum.3rail.nl/index.php?topic=60786.msg1066232#msg1066232

Gr. Jan
Titel: Re: Draaischijf in Koploper
Bericht door: Manus op zaterdag 18 februari 2017, 04:22:49
Ja dat klopt Jan maar heb dit met tussen pozen geprobeerd maar het doet nog steeds niets, tot dat ik er genoeg van had en heb het een tijdje weggelegd om het nu nogmaals te proberen.
Inmiddels een nieuwe draaischijf aangeschaft omdat die ander niet meer te repareren was en uiteraard moet ik er ook voor sparen om zoiets weer aan te schaffen.
Ik ga het nogmaals proberen en dank voor de suggesties.

Groet Herman.