3railforum

Modelbaanbesturing & Software => Ontwerpsoftware => Topic gestart door: GTIBert op zondag 25 september 2016, 15:45:48

Titel: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: GTIBert op zondag 25 september 2016, 15:45:48
Heeft er iemand ervaring met Windows-10 en Wintrack.
Deze wil bij mij na een PC crash niet draaien.
Voorheen had ik Win-8 en nu Win-10.
Maar Wintrack loopt niet.

Alvast bedankt.
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: Jørg op zondag 25 september 2016, 15:53:19
-Bert:
In je configuratiescherm en dan in het tablad programmas Wintrack verwijderen en opnieuw installeren, dan zou het normaal moeten lukken.
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: GTIBert op zondag 25 september 2016, 16:00:56
Jorg,

Bedankt voor je reactie.
Maar deze begrijp ik niet goed.
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: op zondag 25 september 2016, 16:18:44
-Bert:
Eerst het programma van de pc afhalen en er nadien terug opzetten, het is mogelijk dat het programma door de crash geheel of gedeeltelijk beschadigd is en daarom niet meer werkt.
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: topslob op zondag 25 september 2016, 18:08:45
Zoals Jørg schrijft, eerst Wintrack verwijderen, je hebt kans dat deze niet eens via het Configuratie scherm Programma's te verwijderen is als Win 10 over een Win 8 heen is gezet.
In Verkenner zoeken naar track.exe kan ook. Heb je de goede directory gevonden dan kan je zoeken naar Unins000.exe. Die verwijdert Wintrack en laat jou eigen baanontwerpen staan.
De originele directory is C:\Program Files (x86)

Vervolgens installeer je Wintrack opnieuw waarbij het zich weer aanmeldt in het register, echter nu van Win 10. Daarna moet het weer werken.

Gr. Hans
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: GTIBert op zondag 25 september 2016, 18:29:27
ik heb een schoon systeem.
Dus eerst een format C:
Daarna een nieuwe install van Windows-10
Dan wintrack erop.
Maar werkt niet.
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: topslob op zondag 25 september 2016, 19:00:17
Heb jij onder de rechter muisknop de optie "als administrator uitvoeren"?

Als dat niet werkt val ik ook stil!

Gr. Hans
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: Hans Biere op vrijdag 30 september 2016, 14:05:38
Heeft er iemand ervaring met Windows-10 en Wintrack.

Afgelopen dinsdag v 13.0 3D Update erop gezet samen met Ergänzungs CD 3D-Modelle Teil 16. Geen enkel probleem gehad. Besturingssystem is Windows 10.
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: Jørg op vrijdag 30 september 2016, 14:54:25
Draai momenteel zowel versie 11 als 12 op de W10, zonder problemen
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: GTIBert op vrijdag 30 september 2016, 15:35:33
Heren,

Bedankt voor jullie reactie. :thumbup:
Ik heb het ook weer draaien.
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: Annemia op zaterdag 01 oktober 2016, 11:57:13
Bedankt voor jullie reactie. :thumbup:
Ik heb het ook weer draaien.
Maar hoe is je dat dan gelukt? Dat vind ik wel interessant om te kunnen lezen.
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: sn00zerman op woensdag 05 oktober 2016, 17:17:50
Ik had sinds de laatste win10-update van 2 weken geleden, ook plots het probleem dat wintrack9 niet meer werkte.
als admin uitvoeren was NIET nodig, wel de compatibility modus op win7 gezet, en sindsdien werkt die terug voortreffelijk ...

groeten,
Kris
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: zeeland op zondag 16 oktober 2016, 16:11:24
Er is ook een update uitgebracht die dit probleem verhelpt. Gewoon op de website van wintrack. Dan is opnieuw installeren niet nodig.

Groet,

Frank.
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: Simon BR39 op dinsdag 01 november 2016, 14:22:57
Toevallig liep ik zojuist tegen hetzelfde probleem op. Hiervoor liep het programma prima, maar vandaag de Anniversary Update 1067 gedownload en toen was t mis.
Oplossing was bij mij vrij eenvoudig. Ga naar configuratiescherm - probleemoplossing - Programma's - Programma's uitvoeren die voor eerdere versies van Windows zijn bedoeld.
Deze uitvoeren, het programma selecteren in het lijstje (W9 bij mij), op volgende klikken. Vervolgens komt Windows met een oplossing, dan even uitproberen en dan instellingen opslaan en klaar  :)
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: stafmarklin op dinsdag 30 mei 2017, 09:21:33
 :? Ik heb daarentegen een ander probleempje: Ik heb de Wintrack 7.0 en die draait enkel op 32bit en win 10pro op mijn laptop is 64bit. Ik wil geen update, omdat ik mijn plan al heb uitgewerkt. Ik wil wintrack nog enkel om eventueel wijzigingen aan te brengen.
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: nobody op dinsdag 30 mei 2017, 09:33:14
 @citaat Comptabiliteitsmodus al geprobeerd? ===> klik (https://computertotaal.nl/artikelen/how-to/compatibiliteitsmodus-gebruiken-in-windows-10)
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: sn00zerman op zondag 04 juni 2017, 17:42:51
:? Ik heb daarentegen een ander probleempje: Ik heb de Wintrack 7.0 en die draait enkel op 32bit en win 10pro op mijn laptop is 64bit. Ik wil geen update, omdat ik mijn plan al heb uitgewerkt. Ik wil wintrack nog enkel om eventueel wijzigingen aan te brengen.


32bit software kan je gewoon op een 64bit OS draaien. (Omgekeerd niet)
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: harm78 op maandag 05 juni 2017, 07:48:07
Geniaal topic! Mijn Wintrack 8 deed het ook niet meer, even met de compatibiliteitsdinges spelen en het werkt weer!
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: nobody op maandag 05 juni 2017, 08:24:34
 @citaat Tja ===> klik (https://forum.3rail.nl/index.php?topic=62737.msg1167765#msg1167765)
Titel: Re: Windows-10 en Wintrack
Bericht door: harm78 op maandag 05 juni 2017, 08:58:08
Ik moet zeggen dat ik het gewoon meteen had opgegeven en niet eens op zoek ben gegaan naar een oplossing... ik zag nu pas dit topic toevallig.