3rail Forum

Modelbaanbesturing & Software => Digitale Besturing (alle merken) => Digitale Besturing Overige Merken => Topic gestart door: joske3 op vrijdag 02 september 2016, 14:38:51

Titel: Digikeijs servodecoder en Esu Lokprogrammer
Bericht door: joske3 op vrijdag 02 september 2016, 14:38:51
Is het mogelijk de digikeijs servodecoder DR4024 te programmeren mbv een ESU lok-programmer?
Wie heeft hier ervaring mee en kan mij wegwijs maken?
Ik heb te zoekfunctie gebruikt, maar kan hier niets bruikbaars over vinden.

Titel: Re: Digikeijs servodecoder en Esu Lokprogrammer
Bericht door: Robtrein op vrijdag 02 september 2016, 15:36:02
Jos,

Ik heb hier geen ervaring mee.
Maar ga er maar vanuit dat dit niet zal werken, daar de LPG alleen maar geschikt is voor eigen (ESU) producten.

Rob
Titel: Re: Digikeijs servodecoder en Esu Lokprogrammer
Bericht door: Spoorman op vrijdag 02 september 2016, 16:33:05
Ik zou zeggen hang 'm er aan en gebruik dit menu.

(https://imageproxy.3rail.nl/fit,1600x1200,q100,sX9p6I5BfokB6z1IsWXKNjZBA8cXstydvWEufa7kmF7U=/http://i68.tinypic.com/ouuupz.png)

En laat ons weten of het werkt. :)

Gr, Ben.
Titel: Re: Digikeijs servodecoder en Esu Lokprogrammer
Bericht door: joske3 op zaterdag 03 september 2016, 10:10:38
Hoi Ben,

Ik was al zo ver gekomen, maar de LPG herkent de decoder niet.
Doe ik wat fout?
Ik woon in Portugal en ben op dit moment (met camper) onderweg in NL/Duitsland.
Daarom mijn vraag om ergens bij iemand thuis samen eea te onderzoeken.
Als je die hulp wilt geven, hier mijn nr  06 33714502.
Titel: Re: Digikeijs servodecoder en Esu Lokprogrammer
Bericht door: Spoorman op zondag 04 september 2016, 08:52:35
Van herkennen kan geen sprake zijn, de 4024 is geen Esu product.

Ik zou de 4024 gewoon programmeren aan de hand van de gebruiksaanwijzing van Digikeijs. Aansluiten, 1e uitgang een adres geven (opletten: DCC of Motorola maakt enig verschil) en klaar. Voorts per servo de standen programmeren, ook weer aan de hand van het boekje.

Gr, Ben.
Titel: Re: Digikeijs servodecoder en Esu Lokprogrammer
Bericht door: Hero op zondag 04 september 2016, 11:38:05

Mijn advies regel je wissels af en zet de decoder daarna pas op het juiste adres.
Dat adres raakt ie nog weleens kwijt als je wat anders insteld is mijn ervaring.

Met wat voor centrale rijd je thuis?


Mvg Robin.
Titel: Re: Digikeijs servodecoder en Esu Lokprogrammer
Bericht door: joske3 op donderdag 08 september 2016, 13:51:22
....Doe ik wat fout? ....
Ja, ik deed wat fout!! Gisteravond bij Hero thuis geweest en samen alles aangesloten en geprobeerd.
Bleek dat de servokabeltjes verkeerd om in de decoder gestoken waren.
Daarna alles aan de praat gekregen.
Bedankt voor de hulp :thumbup: :thumbup: :thumbup: