3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: reeves op vrijdag 29 april 2016, 19:59:24

Titel: Bezetmelders op baanplan
Bericht door: reeves op vrijdag 29 april 2016, 19:59:24
Bij koploper zou ik m'n bezetmelders op m'n baanplan willen tonen, hoe doe je dit?

In baanplan aanpassen kan ik het bolletje in een blok zetten en een bezetmeld adres geven dat geel of grijs is naargelang ik erop klikt.

Verder kan ik er niet aan uit, de bezetmelder ale het bolletje komt zelf niet in ln baanplan voor enkel in baanonderhoud.

Groet Tom
Titel: Re: Bezetmelders op baanplan
Bericht door: Degeluidsman op vrijdag 29 april 2016, 21:33:19
Zo uit mijn hoofd klopt het allemaal wat je schrijft, als het goed is zal tijdens het rijden de melders/bolletjes oplichten als hij getriggerd wordt.


Mvg,

Peter Degeluidsman
Titel: Re: Bezetmelders op baanplan
Bericht door: Hero op vrijdag 29 april 2016, 23:29:51
Als je in de instellingen voor de database naar tabblad algemeen3 gaat. (Links boven onder algemeen te vinden)
Staat er als 4e onder de speciale opties bezetmelders zicht baar als:
Je kunt dan kiezen of ze er altijd staan,alleen of ze bezet zijn  of alleen de melder aan het begin van de trein.

Kies daar altijd actief obv bezetmelding.   Dan zie je lege bolletjes in je baanplan die geel inkleuren als er een melding binnen komt.

Mvg Robin
Titel: Re: Bezetmelders op baanplan
Bericht door: reeves op zaterdag 30 april 2016, 08:55:30
Dank heren!

Groet Tom