3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: GTIBert op vrijdag 29 april 2016, 15:59:19

Titel: Schakelaar
Bericht door: GTIBert op vrijdag 29 april 2016, 15:59:19
ff een vraag.

Ik heb meerdere schakelaars in koploper getekend.
Nu had ik deze gaarne anders om, geel=uit en blauw=aan.
Hoe is dit te realiseren?

Alvast bedankt.
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Spoorman op vrijdag 29 april 2016, 16:28:01
Vinkje zetten (what else :D ) bij "fout aangesloten" lijkt me.....

Gr, Ben.
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Janvis op vrijdag 29 april 2016, 16:34:54
Koploper, it's all about the vinkjes  :-)
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: GTIBert op vrijdag 29 april 2016, 17:09:32
Neen, dit heb ik al geprobeerd.
Kreeg een melding dat de Ecos-2 dit regeld, maar deze draait het niet om.

Heren toch bedankt voor de reactie.
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Janvis op vrijdag 29 april 2016, 17:24:28
Als het goed is heb je aan de schakelaars een speciale actie gekoppeld, volgens mij kun je het daar ook instellen.
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Spoorman op vrijdag 29 april 2016, 17:24:56
Ah Ecos. Geen verstand van maar misschien iemand anders?
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Janvis op vrijdag 29 april 2016, 17:35:10
Heeft niks met de ecos te maken. Je hangt in Koploper een speciale actie aan die schakelaar en daarmee bepaal je wat er gebeurd als je de schakelaar bediend. Daar zul je dus wat in moeten veranderen.
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Spoorman op vrijdag 29 april 2016, 17:42:52
Dat weet ik maar Bert heeft geen speciale acties. Hij wil gewoon dat de schakelaar andersom werkt.
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Spoorman op vrijdag 29 april 2016, 17:48:34
Bert, aan de schakelaar hangt een digitaal adres. Dan kun je toch in de Ecos bij dat adres dat veranderen van rood naar groen? Kan niet zo te lezen.
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: GTIBert op vrijdag 29 april 2016, 18:17:15
Ik heb op adres 24 een faller molen geschakeld.
Als ik deze op de Ecos-2 bedien en de molen gaat draaien is het symbool op de Ecos aan, maar nu had ik graag het symbool in koploper in blauw, dus niet geel.
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Spoorman op vrijdag 29 april 2016, 18:24:47
Wat voor een decoder?
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Seinwezen op vrijdag 29 april 2016, 18:33:13
effe de draden anders aansluiten toch. dus als die nu op rood zit, effe op groen zetten.

Groeten Sander
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Spoorman op vrijdag 29 april 2016, 18:34:31
Lijkt me ook, zal wel een K84 of zoiets zijn.
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: GTIBert op vrijdag 29 april 2016, 19:25:19
Als ik op de Ecos-2 adres 24 bedien dan gaat het symbool naar aan (geel)
Het koploper symbool van de schakelaar voor de molen gaat nu naar Blauw (uit)
Dit symbool had ik nu gaarne naar geel (aan)
Maar als ik dit doe krijg ik een melding zoals in de bijlage.
Had hier dus ook eerst het vinkje bij verkeer aangesloten gezet.

schijnbaar gaat dit niet lukken.
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Spoorman op vrijdag 29 april 2016, 19:59:23
Dat wisten we al Bert. Heb je gedaan wat Sander zegt?
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: GTIBert op vrijdag 29 april 2016, 20:03:04
De uitgang is goed, alleen de kleur moet anders.
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Spoorman op vrijdag 29 april 2016, 20:09:00
Dat wisten we al Bert. Heb je gedaan wat Sander zegt?
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Janvis op vrijdag 29 april 2016, 20:09:47
Wat voor decoder gebruik je precies?
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: GTIBert op vrijdag 29 april 2016, 20:28:52
Een decoder van AJ
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Janvis op vrijdag 29 april 2016, 20:33:58
En wat is er op tegen om de uitgang andersom aan te sluiten? Of werkt het symbool in de ecos dan juist weer verkeerd om? Hoe heb je alle andere schakelaars aangesloten? Want die werken kennelijk wel (neem ik aan tenminste)
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: GTIBert op vrijdag 29 april 2016, 20:53:10
Uitgang draaien heeft geen zin.
Dan is de molen uit, en het symbool op de Ecos is dan aan.
Het gaat puur om de kleur van het symbool in koploper.

Bedankt ieder voor het meedenken.

Einde oefening.
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: Freak op vrijdag 29 april 2016, 21:02:46
Hallo Bert,

Heeft niets met de/een decoder te maken.
Het veranderen van kleur in Koploper gaat niet.
Wat je zou kunnen doen is Bij de ECoS kiezen voor een ander symbool, waarbij je op kan geven of of deze op Rood of Groen moet reageren.


Mvg,
Peter
Titel: Re: Schakelaar
Bericht door: GTIBert op vrijdag 29 april 2016, 21:45:42
Hoi Peter,

Dat is duidelijke taal.
Het gaat dus niet.
Bedankt voor je reactie👍👍👍