3railforum

Modelbesprekingen => Bespreking 3-rail modellen ander fabrikaat => Topic gestart door: Henk op woensdag 17 mei 2006, 21:58:56

Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Henk op woensdag 17 mei 2006, 21:58:56
Hebben jullie ervaringen met wisselstroommodellen van andere merken ?

Mijn ervaring met Roco (2200, 1100, 600, ACTS6200) is dat deze erg gevoelig zijn voor vuile rails. Bij een vervuiling stoppen deze vaak en starten dan weer met "opschakelen".
De 600 rijdt zo langzaam en is zo gevoelig dat deze bijna niet vooruit komt (ervaring op M en C-rail; 6021 en MS).

Mehano (66 en 2002) rijden goed.
De Class 66 is echter erg lang en kent hierdoor problemen in bochten (radius 360). Marklin kortkoppelingen haken dan in de buffers en dan ontspoort de trein. Remedie handhaaf originele koppelingen.
Het geluid van SL2002 is erg mooi. Hier kan Marklin nog wat van leren (had ook in de 1211 moeten zitten !)

Fleischman (Plan V) rijdt goed echter met de zelfde opmerkingen als bij Roco.

groetjes Henk

(rijdt op M-rails met 6021 en C-rail met Mobile Station)
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Brigitte op woensdag 17 mei 2006, 22:23:41
Hoi Henk,

Ik ben toen Electrotren met de 1300 kwam overstag en koop heel selectief NL modellen in wisselstroom van andere merken. Ik heb Electrotren 1302, 1307, Roco 6703 ACTS en Mehano R4C 2002.
Een Mehano R4C Class 66 en Piko Hondekop is besteld.

Ik rij er niet frequent mee, maar moet zeggen dat de proefritten die ik gemaakt heb op mijn C-rails + MS goed verlopen zijn. Mijn baantje staat in de woonkamer en heeft dus best veel last van stof. Voor ik ga testen zorg ik wel even dat ie een beetje schoon is.

Mijn Marklin MFX modellen zijn ook erg gevoelig voor vuil. De Roco 6703 heb ik pas een paar dagen, maar in de testrit heeft ie het goed gepresteerd.

Ik zelf heb niet het idee dat het aan het merk ligt, maar meer aan de gevoeligheid van digitaal decoders op verlies van stroom.
Ik heb de Marklin Henschell Wegmann set die is uitgevoerd met MFX decoder, daar zit nu de voor M-rails bijgeleverde sleper onder, want hij wilde gewoon niet goed rijden met de kortere sleper die eigenlijk voor C-rails is. Kan je zeggen dat ik behoorlijk teleurgesteld was, na de eerste testritten. Na montage van de grotere sleper waren alle problemen als sneeuw voor de zon verdwenen  :)

Groetjes,
Brigitte
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: wissels op woensdag 17 mei 2006, 23:29:37
Hallo Allen,

de LocPilot decoders die in Roco 3-rail wisselstroom locs zitten kunnen mij ook niet erg plezieren, aan de locs zelf ligt het niet, want ik heb nog 2 Roco locs met een M* 6081 decoder die wel goed rijden.

Mehano rijdt super, om gebruik de maken van de M* kortkoppelingen heb ik een klein stukje van de buffers afgeveild, en heb hierdoor geen problemen meer.

Fleischmann, Piko en Lima locs tobben bij mij met de stroomafname.

Ook ben ik niet kapot van mijn M* DB 86 met Fx decoder.

Het beste bevalt mij locs met een zogenaamde C90 decoder, uitvoeringen met de oude vertrouwde dipswitches, ook op oude vervuilde rails van 40 jaar oud tot met nieuw, heb ik hiermee goede eigenschappen.

met vriendelijke groet,

Walter
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Huib op donderdag 18 mei 2006, 18:25:43
Ik ben in het bezit van een Roco 2225,ook deze heeft soms wat moeite met de stroomafname en of het nu door de decoder of de wielen komt durf ik niet te zeggen.Maar met de Marklinlocs geen probleem en deze zijn inderdaad uitgerust met een dipswitchdecoder.De winkelier heeft voor mij de Roco voorzien van adres 22 omdat het wat lastig is om hem van een ander adres te voorzien vertelde hij me.Nu ik de 2225 nog niet heb opengemaakt neem ik aan dat deze decoder niet voorzien is van een dipswitch.Vandaar dat de winkelier mij vertelde dat het wat lastig is.En een bijkomend probleem is er met de slanke wissels 24711 en de 24712 als ik hier langzaam overheen rijdt dan wil de 2225 wel is blijven hangen en ik denk dat de oorzaak hiervan de sleper is.Al met al een geruisloze loc,Nederlands model,een hoop plastic om er omheen te bouwen waarbij  komt dat als je alles erop zou zetten er nog amper mee valt te rijden  :? .Voor mij de eerste en de laatste Roco als in de loop van de tijdt weinig aan deze mankementen valt te veranderen.

groetjes van: Huib.....
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Brigitte op donderdag 18 mei 2006, 20:04:00
Heren in welk tijdperk zijn jullie blijven hangen???? Dipswitches is toch iets van de vorige eeuw :wink: We programmeren tegenwoordig decoders toch gewoon lekker makkelijk met een MS. Geen gepriegel met een mini-schroevedraaier hup druk op de knoppen en klaar  8)

Huib ik zal je gelijk uit de droom helpen, de decoder van je 2225 heeft geen dipswitches meer  :mrgreen:

Okee nu ff serieus.

Geef toe dat ik er ook moeite mee heb met die zakken vol onderdelen die er bij zitten  :shock:   Ik heb de Mehano G2002 voorkant verandert met ander afdekplaatje en allerlei slangen-onderdeeltjes en dat is toch wel leuk geworden. Alles zit er wel los op, ik weiger om met lijm aan de lok te zitten. Het is grappig, maar erg kwetsbaar.

Ik blijf erg selectief in het aanschaffen van andere merken. De publieke opinie moet wat mij betreft wel errug positief zijn over een model, wil ik 'm ook aanschaffen. De Roco aanbieding van 2225 heb ik bijv. laten gaan, omdat er nog al wat foutjes aan het model zaten. Dan ga ik geen Roco aanschaffen. Over de 6703 ACTS was men een stuk beter te spreken dus van die aanbieding heb ik wel gebruik gemaakt en dan moet je voor jezelf naar die prijs kwaliteit verhouding kijken. Voor die 127 euri heb ik er een prachtige NL lok bij.

Over de aanschaf van een Marklin model denk ik minder lang na, en neem ik makkelijker de minpuntjes op de koop toe.

Groetjes,
Brigitte

P.S. Mehano gebruikt toch ook LocPilot decoders?? Zijn dat niet dezelfde
       als die Roco gebruikt?
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Huib op donderdag 18 mei 2006, 21:41:16
Sorry Brigitte maar de dipswitch kan voor jou wel uit de tijd zijn (beetje ballade gebracht van je) en het MS vindt ik zelf wat onhandig met drie stroomrijkringen en 130 meter spoor op bijna 20 vierkante meter,maar de modellen die ik zonder dipswitch heb hebben allebei wel wat en dat is de Carin en de Roco 2225 terwijl de locs met dipswitch voor 100% betrouwbaar zijn met het programma 60512 en op de control unit 80f.Oja en zelfs de DELTA locs rijden voor 100% met de PC ,maar dat zal wel helemaal uit den boze zijn voor je... :wink:...


groetjes: Huib
.
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Brigitte op donderdag 18 mei 2006, 22:23:45
Huib je hebt echt een goud van oud collectie als je maar 2 intelligente loks bezit  :D  Delta loks  :shock: bestaan die nog dan.  

 :D   :D geintje Huib.

Laten we maar weer on-topic gaan.

Ik bezit ook allerlei digitaal/delta varianten. Analoog bevindt zich alleen nog in de collectie van mijn vader. De enige analoge lok die ik had is pas digitaal gemaakt. Ik moet toegeven Delta loks rijden niet echt geweldig met Systems (MS). Overigens wel goed genoeg als speellokjes voor mijn zoontje.

Ik ben toen Systems geïntroduceerd werd van Delta overgestapt naar de MS. Wij hebben nooit het 'oude' digitaal systeem gehad. De komst van Systems was een leuke aanleiding om door de aanschaf van een brandweerset relatief simpel ons baantje digitaal te maken.

Groetjes,
Brigitte
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: wissels op donderdag 18 mei 2006, 22:52:20
Hallo Brigitte,

wat het probleem veroorzaakt bij de zogenaamde intelligente decoders, is de kombinatie van langzaam rijden en een slechte stroomafname, dat langzaam rijden komt vooral voor bij software gestuurd rijden.

Hier hebben de al oude locs veel minder last van, omdat deze hun gegevens beter onthouden bij een korte stroomonderbreking.

Overigens is het instellen van de dipswitches maar eenmalig, ik heb locs die al meer dan 10 jaar op hetzelfde adres staan.

met vriendelijke groet,

Walter
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Herman05 op vrijdag 19 mei 2006, 00:05:32
Citaat van: wissels
wat het probleem veroorzaakt bij de zogenaamde intelligente decoders, is de kombinatie van langzaam rijden en een slechte stroomafname, dat langzaam rijden komt vooral voor bij software gestuurd rijden.

Hier hebben de al oude locs veel minder last van, omdat deze hun gegevens beter onthouden bij een korte stroomonderbreking.


Klopt idd. Dat heb ik ook gehoord van mijn handelaar. Op mijn stukje K-rails (goed waren maar 3 stukjes aan elkaar maar toch) had m'n omgebouwde locomotief meer problemen dan bij hem op de nieuwe C-rails. Dus ik hoop maar dat als ik tzt over ga m'n baan wordt goedgekeurd door m'n decoder  :? .

Groeten,
Herman
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Arkadas op zondag 21 mei 2006, 14:09:13
Op zich moet ik zeggen dat bijna alles wat niet marklin is, ook niet echt lekker rijdt op een marklin baan en al helemaal problemen zodra je over digitaal gaat praten.

Roco rijdt op zich mechanisch OK (geen ontsporingen e.d.) maar in digitaal veel last van vuil, geld voor 1100 en 600 die ik van roco heb. De 600 is soms helemaal een ramp vooral op wissels.

Lima ook vaal erg slecht mechanisch, toch zijn er een aantal uitzonderingen: de benelux vanuit de fabriek omgebouwd voor marklin rijdt ok
Na wat aanpassingen in de baan (vooral in de stijgende delen) rijdt de lima / rivarossi mddm ook best OK.

Electrotren 1307 ontspoort bij ons erg vaak, vooral in bochten en in wissels afbuigend, de rijeigenschappen op zich (dus op rechte stukken) zijn prima rijdt echt mooi. Staat dan ook waarschijnlijk op de nominatie verkocht te worden, tenzij iemand nog ideen heeft om hem beter door de bochten te laten komen.

Groet,

Arkadas
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: marklinfan op zondag 21 mei 2006, 15:15:44
wat voor rails gebruik je dan
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Herman05 op zondag 21 mei 2006, 15:40:10
Citaat van: Arkadas
Electrotren 1307 ontspoort bij ons erg vaak, vooral in bochten en in wissels afbuigend, de rijeigenschappen op zich (dus op rechte stukken) zijn prima rijdt echt mooi. Staat dan ook waarschijnlijk op de nominatie verkocht te worden, tenzij iemand nog ideen heeft om hem beter door de bochten te laten komen.


Te kleine boogstraal? Of 2 bogen tegenovergesteld aan elkaar zoals hieronder?
(
.)

Beter is:

(
.|
..)

Ook kan de sleper soms wel problemen geven waardoor de wielen van een model de baan worden uitgetrokken.

Het beste kan je kijken waarom de loc ontspoort en waar. De waar vraag weet je al, nu nog alleen Waaarom.

Groeten,
Herman
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Arkadas op zondag 21 mei 2006, 20:29:54
We gebruiken M-rail en de normale boogstralen (buitenste twee) dus niet de kleine.

En de afbuigingen op een wissel geven inderdaad problemen, het lijkt soms de sleper te zijn, waarop hij blijft hangen of uit de rails getild wordt.

Het is ook het enige model dat dat probleem heeft bij ons..., mischien te weinig speling in de assen om de doorbuiging te maken?
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Gerard op zondag 21 mei 2006, 20:50:01
Huib schreef:
Citaat
Ik ben in het bezit van een Roco 2225,ook deze heeft soms wat moeite met de stroomafname en of het nu door de decoder of de wielen komt durf ik niet te zeggen.

Ik heb helemaal geen problemen met het rijden, langzaam (doet-ie heel mooi), of snel

Citaat
De winkelier heeft voor mij de Roco voorzien van adres 22 omdat het wat lastig is om hem van een ander adres te voorzien vertelde hij me.

Als je het doet volgens de bijgevoegde beschrijving is dit een fluitje van een cent. Ik heb dit zelf gedaan en het was binnen 5 minuten bekeken.

Citaat
En een bijkomend probleem is er met de slanke wissels 24711 en de 24712 als ik hier langzaam overheen rijdt dan wil de 2225 wel is blijven hangen en ik denk dat de oorzaak hiervan de sleper is.

Hier heb ik ook geen problemen mee.

Citaat
Al met al een geruisloze loc,Nederlands model,een hoop plastic om er omheen te bouwen waarbij komt dat als je alles erop zou zetten er nog amper mee valt te rijden

Ben ik helemaal met je eens. Maar ik ben erg tevreden over Roco (ik heb ook een Blokkendoos-trein) en als ze met een leuke NL-loc/-trein uitkomen zal ik deze zeker kopen.
Ik rijd op C-rails.
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Herman05 op maandag 22 mei 2006, 07:23:27
Citaat van: Arkadas
We gebruiken M-rail en de normale boogstralen (buitenste twee) dus niet de kleine.

En de afbuigingen op een wissel geven inderdaad problemen, het lijkt soms de sleper te zijn, waarop hij blijft hangen of uit de rails getild wordt.

Het is ook het enige model dat dat probleem heeft bij ons..., mischien te weinig speling in de assen om de doorbuiging te maken?


Het kan misschien zijn dat de sleper te kort is waardoor hij in de bochten blijft hangen achter de 3de rail. Er zou idd ook te kleine speling op de assen kunnen liggen, maar dat lijkt me minder logisch aangezien hij wel de kleinste straal gereden krijgt.

Groeten,
Herman
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: marklinfan op maandag 22 mei 2006, 18:17:04
dat kan wel kloppen want bij c rails ligt de bedding lager dan de m rails volgens mij maar het kan ook andersomzijn maar dat kan misschien wel de oorzaak zijn
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Arkadas op dinsdag 23 mei 2006, 10:11:26
Bedankt voor de tips, ik ga es kijken of een langere sleper een oplossing kan zijn.

Speling in de wiel assen lijkt er genoeg te zijn.
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Fonzo op dinsdag 23 mei 2006, 11:14:18
Hallo,


Ik heb op een beurs wel eens een verhaal gehoord over een vaak ontsporende loc. Daarbij was de wielflens niet correct t.o.v. de railstaafhoogte. Een wiel bestaat uit een loopvlak met een verhoogde zijkant, daarom blijven de wielen van de treinen "tussen" de railstaven staan. Als deze verhoging te hoog is, rijdt de loc eigenlijk alleen maar op de zijkanten (verhogingen), waardoor hij snel uit de rail gedrukt zou worden. Het probleem zou dan op te lossen zijn met orginele Märklin wielen.

Ik weet niet of dat voor jouw Electrotren geldt, maar kijken kan geen kwaad, toch ?

Alphons
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Arkadas op donderdag 01 juni 2006, 09:13:38
Op zich kan dat natuurlijk ook alphons, maar dan zou het een vanuit de fabriek niet goed omgebouwd model zijn.

Ik bedoel het is een kant en klaar wisselstroom model, mag wel verwachten dat ie dan goed rijdt?

Maar ik ga er wel ff naar kijken.

Ben er inmiddels ook achter dat het model ook niet lekker rijdt op c-rails (geprobeerd bij een vriend met een c-rail baan).

Bij wie rijdt hij daar wel op (c-rail) zonder te ontsporen.
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: MaK man op vrijdag 02 juni 2006, 12:35:29
ik heb zelf de Mehano G2000.02 ( poolloc ) , deze is super , goed geluid en rijeigenschappen . Ik heb een Roco 2275 voor maerklin met orginele maerklin kortkoppelingen geruild tegen de HEG V 160 lollo , vanwege dat ik vond dat de 2200 nog al erg langzaam van zijn plek , en er meer fout aan was dan goed . demper verkeerd om , lichtmasker niet goed af gewerkt .

ik heb nu een afspraak met me zelf gemaakt dat het model goed moet klopen . ben dus ook van plan om op de 3000 basis een NS 8700 te bouwen .
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Arkadas op vrijdag 02 juni 2006, 16:24:05
Als ik het goed begrijp zijn er geen echte problemen met de mehano modellen, kan ik hier een mooie lok van kopen zonder daar tegen al te veel problem aan te lopen?
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Gerard op zaterdag 03 juni 2006, 17:58:17
Arkadas, sinds vanmiddag kan ik je uit eigen ervaring het volgende vertellen: je zult geen problemen met Mehano ondervinden.
Vanmiddag heb ik een Class 66 gekocht (met sound) en ik kan maar één ding zeggen: de loc loopt fantastisch. Snel, langzaam, heel langzaam, over wissels en kruisingen, stijging en afdaling.
Oh ja, ik rijd op C-rails.
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Gerard op woensdag 07 juni 2006, 22:24:25
Arkadas, ik heb toch een probleempje   :(  ontdekt. Ik heb zojuist de eerste rit met de Mehano-loc gemaakt met een treintje erachter. Ik had Märklin kortkoppelingen op de loc gemonteerd, maar bij de eerste korte boog (3 stuks 24130 C-rails) bleek dat deze koppeling té kort is voor de lengte van de buffers van de Mehano-loc. Er werd een buffer van de loc uit zijn plaats gewrikt en die lag naast de baan. De eerste wagon na de loc ontspoorde.
Na het monteren van de originele Mehano-koppeling (en het terugplaatsen van de buffer) bleek na nog een rit over dezelfde boog dat het probleem was opgelost.
Moraal van dit verhaal: gebruik dus de originele Mehano-koppelingen.
Titel: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Brigitte op donderdag 08 juni 2006, 09:51:41
Gerard, ergens heeft Walter dit al gemeld. Wil je wel met Marklin kortkoppelingen rijden moet je een stukje van de buffers af veilen, dan is het probleem ook opgelost.

Walter kan je vast details mailen als je exact wil weten hoe en wat ie weg geveild heeft.

Groetjes,
Brigitte
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Mister1736 op dinsdag 03 oktober 2006, 21:56:00
Hallo mensies,

Hier is mijn 1ste post dan !!
Zelf heb ik voor 78% Marklin, 18 % Mehano ( class 66 / Reeks 77 en de G - 2000 ) en 1% Roco , 1% Gútzold, 1 % Lima, 1% Fleischmann.
Ik ben zeer te spreken over de Rijseigenschappen van de Mehano locs , Roco locs en sommige van de Marklin locs.
Zeker die nieuwere locs van Marklin met de cardan aandrijving rijden mooi en straks ( NS 6409 / de "hobby" line.)
Voor de rest vind ik persoonlijkde locs met de C - sinus minder lopen dan de rest ,over de locs met delta uitrusting helemaal maar niets te zeggen ...

OM even terug te komen op de class 66's. Ik heb pas mij een vriend van mij een class 66 geprogrammeerd op een langere uitloop / remvertraging hoe je het noemen wilt ;). Het is echt heel mooi om het geluid van zo een loc te horen als deze een 1 : 87 remweg heeft ;).
Voor de rest kan ik het eens zijn met Gerard:

Vanmiddag heb ik een Class 66 gekocht (met sound) en ik kan maar één ding zeggen: de loc loopt fantastisch. Snel, langzaam, heel langzaam, over wissels en kruisingen, stijging en afdaling.

Geweldig sterke loc. Heeft pas 17 container wagens zonder moeite getrokken ( 11 Sgns'sen ( 4 assers ) en 6 Sgmmrrs'sen ( de 6 assers).

Met vriendelijke groeten,

Marcel van der Plas
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: SNEAK op dinsdag 03 oktober 2006, 22:19:33
Op zich kan dat natuurlijk ook alphons, maar dan zou het een vanuit de fabriek niet goed omgebouwd model zijn.

Ik bedoel het is een kant en klaar wisselstroom model, mag wel verwachten dat ie dan goed rijdt?

Maar ik ga er wel ff naar kijken.

Ben er inmiddels ook achter dat het model ook niet lekker rijdt op c-rails (geprobeerd bij een vriend met een c-rail baan).

Bij wie rijdt hij daar wel op (c-rail) zonder te ontsporen.

ik heb inmiddels de blauwe 1301 en de geel/grijze 1309.

ontsporen heb ik geen last van maar bij de bochtwissels word de lok wel iets opgetilt, het lijkt dat er niet genoeg ruimte voor de sleper is om op te veren.

aangezien ik in mijn uiteindelijke baan geen bochtwissels wil hebben zal ik er geen last van hebben verder .

Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Fonzo op dinsdag 03 oktober 2006, 22:41:51
Zelf heb ik voor 78% Marklin, 18 % Mehano ( class 66 / Reeks 77 en de G - 2000 ) en 1% Roco , 1% Gútzold, 1 % Lima, 1% Fleischmann.

Dan heb jij dus 100 locs !
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: SNEAK op dinsdag 03 oktober 2006, 22:46:17
[offtopic]  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: [/offtopic]
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: wissels op dinsdag 03 oktober 2006, 23:03:15
Zelf heb ik voor 78% Marklin, 18 % Mehano ( class 66 / Reeks 77 en de G - 2000 ) en 1% Roco , 1% Gútzold, 1 % Lima, 1% Fleischmann.

Dan heb jij dus 100 locs !

Tja ik was ook al aan het rekenen, hoe 1736 aan de percentage's van 1% kwam.  uitgaande van de Mehano locs met een aandeel van 18% met 3 locs, kwam ik aan 6% per loc.

Als ik uit deze som gekomen ben ga ik mijn telraam er op ijken.

met vriendelijke groet,

Walter
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Mister1736 op dinsdag 03 oktober 2006, 23:44:28
Hallo.

Nee mijn collectie bestaat uit meer dan 100 locs en trein stellen.
Ik heb even grof weg het aantal % neergezet. Met als nummer 1 Marklin en als nummer 2 Mehano en de rest ja daar heb ik niet zo veel van. dus vandaar de 2 en 1 % van ieder.

Dus vcandaar.

Marcel
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Fonzo op woensdag 04 oktober 2006, 11:00:59
Hallo.

Nee mijn collectie bestaat uit meer dan 100 locs en trein stellen.
Ik heb even grof weg het aantal % neergezet. Met als nummer 1 Marklin en als nummer 2 Mehano en de rest ja daar heb ik niet zo veel van. dus vandaar de 2 en 1 % van ieder.

Dus vcandaar.

Marcel
Zoooooooooooooooo................................ !! Ben ik wel een beetje jaloers op !
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Johnnytrein op woensdag 04 oktober 2006, 11:09:49
Man man man wat een miserie  :oops: Zoveel locs en heb je daar ook foto's van die je met ons wilt delen door ze in het foto album te zetten?
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Davy op woensdag 04 oktober 2006, 12:30:07
Hebben jullie ervaringen met wisselstroommodellen van andere merken ?

Mijn ervaring met Roco (2200, 1100, 600, ACTS6200) is dat deze erg gevoelig zijn voor vuile rails. Bij een vervuiling stoppen deze vaak en starten dan weer met "opschakelen".
De 600 rijdt zo langzaam en is zo gevoelig dat deze bijna niet vooruit komt (ervaring op M en C-rail; 6021 en MS).

Mehano (66 en 2002) rijden goed.
De Class 66 is echter erg lang en kent hierdoor problemen in bochten (radius 360). Marklin kortkoppelingen haken dan in de buffers en dan ontspoort de trein. Remedie handhaaf originele koppelingen.
Het geluid van SL2002 is erg mooi. Hier kan Marklin nog wat van leren (had ook in de 1211 moeten zitten !)

Fleischman (Plan V) rijdt goed echter met de zelfde opmerkingen als bij Roco.

groetjes Henk

(rijdt op M-rails met 6021 en C-rail met Mobile Station)

Dat van de Roco 1100 kan ik bevestigen. Ook de allernieuwste doet dit. Gezien op de clubbaan. Of Roco stopt verkeerde decoders in haar locs of stelt de decoder voor AC rijders niet goed in.

Over Brawa ben ik wel tevreden. Maar mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar een Marklinloc met een klokanker. Dat is nog altijd de beste combinatie daarna komt de sinuscombinatie, gevolgd door andere type motoren al dan niet met vliegwiel, gevolgd door de vijfpolige motor combinatie.

En Mehano is niet slecht maar ook zij hebben sommige modellen met keuren. Maar dat heeft ieder merk.


Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Mister1736 op woensdag 04 oktober 2006, 15:33:34
Man man man wat een miserie  :oops: Zoveel locs en heb je daar ook foto's van die je met ons wilt delen door ze in het foto album te zetten?
Staat hierro :

http://forum.3rail.nl/index.php?topic=1211.0

 :D
Gr,

Marcel
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Tweety op donderdag 05 oktober 2006, 08:43:14
Ik verzamel al jaren modellen van de Nederlandse Spoorwegen (HO).
Ik bezit intussen ca. 200+ locomotieven en vele rijtuigen en wagons.
Ca. 30% is Marklin en 70 % van de overige fabrikanten. Modellen zijn zowel analoog als digitaal. Alle zijn geschikt voor 3 rail systeem.

Fabribanten van mijn modellen zijn O.A.: Marklin, Trix, Roco, Fleischmann, Liliput, Lima, Kleibahn, Rivarossi, Kleinspoor, LSmodels, Heris enz.

Vrijwel alle niet marklin modellen rijden prima op K-rails, op M-rails geven ze vaker problemen (ontsporen en vastlopen op wissels).
DE MAT 46 treinstellen van Lima willen niet goed rijden op marklin rails door de kleine grond speling en lopen vast op de wissels.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: cup-druc-han op donderdag 05 oktober 2006, 14:29:28
ik heb o.a. een roco spoorkraan en een flman sprinter en die lopen beide erg goed..

de piko hondekop is besteld...
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: catzeiler op maandag 19 februari 2007, 22:29:45
Ik heb van alles rijden, een Amerikaanse loc van Brawa (mijn excuus daarvoor is een proefrit van de fabriek), een Hondekop van Piko, een Sprinter van Fleischmann (krijg het bijna niet getypt) en nog wat duistere merken, echter, het gaat allemaal prima, voorwaarde is dat de rails goed zijn gelegd waarbij opgemerkt dat de oude m rails heel kritisch zijn. Met name de hondenkop heeft last op de oude m wissels gezien de lengte, raken de grote wissellantaarns. Nu was het probleem snel opgelost daar de oude m wissels op de verborgen trajecten zijn gelegen, dus de wissellantaarns verwijderd, waarna het probleem was opgelost.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: AlbertJan op woensdag 09 mei 2007, 21:04:20
Heb zelf eigenlijk helemaal niets met andere merken, wil alles alleen maar van Märklin hebben!
Toch ga ik regelmatig overstag, zo ook met een dieselloc van Roco, de DR 120 048-4 (69393) en ja waarom, ik zag dit model staan en het geluid was bijzonder fraai t.o.v. de diesels die ik heb van Märklin en het rijden was, zo mogelijk, nog mooier.
Dus deze toch maar gekocht maar toch, echt bekoren kan hij me niet, het is toch geen Märklin! :roll:
Daarna nog een trio Roco's gekocht 3x BR215 in drie verschillende kleuren, ook heel mooi en rijden ook erg goed, maar weer het is geen Märklin.
Nu besloten om alleen nog maar "andere merken" te kopen wanneer deze echt een model hebben wat ik absoluut wil hebben en wat Märklin dus niet heeft!
AlbertJan.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Antal op woensdag 09 mei 2007, 21:06:17
Heey,

Ik heb een class 66 van Mehano.
Hij rijd echt fantastisch en vind het ook een topmodel.
Hij rijd op mijn baan als op de clubbaan probleemloos.
Ben er zeer tevreden mee.

Groetjes Antal.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Brigitte op woensdag 09 mei 2007, 22:18:15
Hoi Jeroen,

Hier vind je wat reacties op de Electrotren NS 1309
http://forum.3rail.nl/index.php?topic=927.0

Voor op staat dat ik ook een echte Marklinfan ben, maar zoals je al zegt met NS materiaal is het vaak te beperkt. En als je dan zeker weet dat Marklin nooit met het model zal komen ga ik serieus kijken als een ander merk er wel mee komt. De geel/grijze NS 2225 van Roco die vorig jaar in de aanbieding was heb ik toen laten staan, daar waren naar mijn mening te veel mensen ontevreden over de al gehele kwaliteit en kapdetails.

Ook bij het uitkomen van de Electrotren 1300 ben ik het model eerst zelf wezen bekijken en op een aantal forums gekeken wat de reacties op het model waren. Men was positief, wat me heeft doen besluiten de NS 1307 aan te schaffen. Toen de 1302 en 1309 aangekondig werden heb ik ze gelijk besteld. Ik erg tevreden over het model en heb vorige week besloten ook de 1301 blauw met NS logo (die nog ontbrak in mijn verzameling) te bestellen. Ik wil de serie die er tot nu toe is compleet hebben. Ik vind het een schitterend model, ondanks die paar kleine puntjes van kritiek die bij de 1309 weer verbeterd zijn.

Ik heb afgelopen winter alle 3 de modellen die ik nu heb staan even serieus getest op het soms ontsporen, waar sommige tegen aanlopen. Wilde wel eens weten wat de mijne nu deden. Twee modellen gingen perfect, niets op aan te merken. Bij de 1302 had ik ook een bepaalde kant op wat problemen op de wissels. Bij deze moet ik nog eens wat met de sleper frunniken kijken of het dan over is. Beetje het zelfde probleem als wat Roy (SNEAK) aanhaalt in het genoemde draadje over de 1309.

Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding van het model erg goed! Je hebt een prachtig gedetaileerd digitaal model voor nog geen 200 euro.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Mister1736 op woensdag 09 mei 2007, 23:38:16
Ik heb een class 66 van Mehano.
Hij rijd echt fantastisch en vind het ook een topmodel.
Hij rijd op mijn baan als op de clubbaan probleemloos.
Ben er zeer tevreden mee.
Hallo,

Kan dit ook alleen maar bevestigen :mrgreen:.

Marcel
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Baanloos op donderdag 10 mei 2007, 09:13:06
Kleine steen in de vijver:
Andere merken i.c.m. M-rails, is dat een goede combinatie?
M-rail kan in de loop der jaren onzichtbaar worden beschadigd.
Het blijft toch gestanst blik.
Zelfs M locs geven problemen.
Hoeveel onregelmatigheden ik niet weg heb moeten werken.
Ja ik weet dat ik op tenen trap maar ik vind deze rail helemaal uit de tijd!
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: wibi op donderdag 10 mei 2007, 14:15:46
nou, oude modellen op dat blik, het is wel historie, toch gaat er een zekere
charme van uit. een stalen brug, blik station, nostalgie.
voor de 1300 verzamelaars nog even de rivarossi modellen bekeken.
een testje waard,  drie redelijk goede fabrikanten van dat spul.
die andere zijn eigenlijk voor de zandbak. al maken zij de verzameling wel compleet. mijn glazen oostenrijker doet het ook prima op dat oude blik, het hoeft niet zo hard he..
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Henk op donderdag 10 mei 2007, 17:41:52
Citaat
Het blijft toch gestanst blik.
@ Baanloos:
We zullen eens kijken hoe C-rail er uit ziet na 25 jaar !

On topic:
Uit ervaring kan ik zeggen dat de Mehano 2002 en Class66 (minder), Roco 1100 en 2200, Piko Hondekop en ICE3, Fleischmann PlanV goed rijden op M-rail. De Electrotren 1300 heb ik nog niet geprobeerd.
- De Class66 werkt niet met Marklin kortkoppelingen; haakt in de buffers op bochten.
- Vooral Roco heeft problemen met vervuilde rails (maar dit geldt ook voor C-rail).

En natuurlijk gaan echte machinisten niet fullspeed over wisselstraten heen !

groetjes
Henk.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Herminator op donderdag 10 mei 2007, 22:36:14
Hoort dit topic niet onder het hoofdstuk "Bespreking 3-rail modellen ander fabrikaat"?
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Aad op donderdag 10 mei 2007, 22:39:33
hoi hoi,

ik heb op mijn baan C-rail liggen. Hier rijden 4 Lima koplopers, 2 Sprinters Flischmann en een paar Roco 2200 loks. Ik moet zeggen dat ik weinig problemen heb ondervonden met deze treinen.

Greetz
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Mister1736 op zondag 20 mei 2007, 22:50:37
- De Class66 werkt niet met Marklin kortkoppelingen; haakt in de buffers op bochten.
Nou,

Ik heb weer een paar filmpjes gemaakt en ik had dit nog niet zo lang geleden gelezen dus dacht ik bij mezelf, dit moet ik ook maar eens testen ( ik gebruikte voorheen alstijd gewoon de Mehano koppeling ).
En ja hoor bij de 1ste bocht ging de wagon een soort van scheef hangen en duwde de loc de 1ste wagon achter de loc uit de rails :shock:. Dus gelijk maar weer de orginele koppeling erop gedaan en het ging gelijk weer goed :mrgreen:.

- Vooral Roco heeft problemen met vervuilde rails (maar dit geldt ook voor C-rail).
Ik heb dit probleem met mijn RN 232 van Roco. Als het geluid aanstaat is daar heel gevoelig voor :!:. Met de andere locs ( de ACTS 6700's ) heeft die weinig tot helemaal geen problemen mee.

Marcel
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Gerard op zondag 20 mei 2007, 23:12:03
Henk schreef:
Citaat
- De Class66 werkt niet met Marklin kortkoppelingen; haakt in de buffers op bochten.
Die ervaring had ik ook al. Walter (wissels) adviseerde me een stukje van +/- 1 mm van de onderkant van de buffers af te vijlen. En ziedaar, het probleem was opgelost. De kortkoppeling van Märklin kan nu wel gebruikt worden :lol:.
De buffers van de Class66 kun je eenvoudig verwijderen door ze rechtstandig naar "voren" uit de loc te trekken.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: remcy op zaterdag 16 juni 2007, 03:14:44
heb een piko taurus (valt tegen maarja je mag een gegeven trein .......)
een fleischmann : plan v ben ik erg tevreden over alleen de ingebouwde schakelbare verlichting flikkert dat is jammer
en ik heb een mehano lint 41 van syntus geluid is mooi en hij liep eerst een beetje vast op mijn kruiswissel (24620) maar sleeper beetje afstellen en deze rijdt nu ook super
Marklin modellen zijn goed maar wat ik jammer vind is dat je met de mobile station net als met andere merken niet alle functies hebt en ik vind de central station nu nog te duur
Verder natuurlijk liever marklin maar ben tevreden met de mahano lint en de plan v , de taurus van piko vind ik niet goed maarja het rijdt
groet robert 
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Brigitte op zaterdag 16 juni 2007, 09:41:27
Robert, wat mankeert er aan de Piko Taurus volgens jou?

2-railer Hans (HansKl) zijn vrouw heeft een hele line-up van Piko Taurussen verzameld. Kan het me niet voorstellen als ze zo belabbert rijden dat hij er dan zo veel zou kopen.

Ik heb zelf alleen wagons van Piko en bij mijn vader staat de Hondekop en dat ziet er fantastisch uit en het proefrijden ging ook perfect.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: remcy op zaterdag 16 juni 2007, 12:27:30
ik heb die van "plastic" en die wielen lopen mij contineu uit de rails hij koste ook maar 79 euro dus ik weet wel dat ik niet moet zeuren maar toch jammer van die kleine dingetjes
Dit wil ook niet zeggen dat alles van piko fout of slecht is over deze taurus ben ik gewoon niet echt tevreden
vriendelijke groet robert
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Mister1736 op zaterdag 16 juni 2007, 12:30:39
ik heb die van "plastic" en die wielen lopen mij contineu uit de rails hij koste ook maar 79 euro dus ik weet wel dat ik niet moet zeuren maar toch jammer van die kleine dingetjes
Is het een orgineel 3 rail model of een omgebouwde ??
Anders moet je miss de assen van je loc vervangen :!:.

Marcel
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: HansKl op zaterdag 16 juni 2007, 21:22:45
Hey,

Wij hebben dan dus een redelijk aantal van die Taurusjes.
Detailering is wat minder dan de roco's/marklins, maar de rijeigenschappen zijn goed.
Stil, en geen ontsporingen waar dan ook. En doet niet onder voor de duurdere andere merken locs.

Let wel, 2 rail versie.
Als hij er uitloopt bij jou, denkik dat er 2rail wielen onderzitten.

Mvgr,
Hans
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: remcy op zondag 17 juni 2007, 03:52:44
Daar zou ik al heel erg mee geholpen zijn
Heb de loc van mijn vrouw gekregen dus daar wil je toch zuinig op zijn !!!
Ga nu testen of het met andere wielen beter gaat (sinds de computer op zolder staat gaat dit een stuk beter ).
Hier op de doos staat 57212 elektolok 182"taurus "   db-ag, ep v 
loc nr 182 001 - 8
die moet toch goed zijn. Ze heeft hem nieuw gekocht !!!

maar nu ik er andere wielen op heb gezet rijdt hij een stuk beter .
Dus hierbij openlijk op het forum sorry het was niet zo bedoeld over de taurus denk dat het inderdaad aan de wielen lag hij houdt nu ook niet meer in !

Bedankt voor de tip hans en marcel nu kan ook ik gaan genieten van mijn taurus .   en nogmaals sorry  :oops:
groet robert
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Brigitte op zondag 17 juni 2007, 09:21:35
Robert, geweldig toch dat ie nu wel goed rijdt. Als je nix had gezegd had je er mee blijven tobben of niet beter geweten. Dusse sorry niet nodig hoor, daar is ons formumpie nu juist voor. Om elkaar gezellig te helpen  :wink:

Maarre hoe kwam je zo snel aan nieuwe wielen?
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: HansKl op zondag 17 juni 2007, 10:34:22
Hey Remcy,

Fijn dat hij nu wel goed rijdt.

Veel plezier ermee.

Mvgr,
Hans

PS. ben ook wel benieuwd waar je die andere wielen zosnel vandaan hebt :D
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: remcy op maandag 18 juni 2007, 00:53:29
had ooit al een een andere taurus van mijn oom gekregen zonder motor (dus als dummy)
wist dus niet of er verschil tussen zat maar dacht als jullie dat zo zeggen probeer ik het gewoon !!
dus na een beetje prutsen en met hulp van mijn oom ( met de uitleg ) is het gelukt
gelukkig zit mijn oom ook veel achter internet  :oops:
Ik ben heel blij (en mijn vrouw ook ) voor de reakties en ben blij dat ik inderdaad nu wel blij ben met mijn taurus
En als er niks was gezegd had ik hem waarschijnlijk nooit laten rijden
heel erg bedankt groet robert
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: remcy op maandag 18 juni 2007, 00:58:02
en was niet zo heel snel hoor had al gelezen over de wielen om half elf ofzo
en toen ik daarmee klaar was heb ik pas gepost

(geef toe beetje misleidend bericht van mij )
excuus  :oops:
wel heel erg bedankt hans en marcel
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Mister1736 op maandag 18 juni 2007, 22:09:32
wel heel erg bedankt hans en marcel
Niets te danken hoor,
We doen ons best en helpen zo elkaar ;).

Groetjes,
Marcel
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Herman05 op zondag 01 juli 2007, 21:06:26
een fleischmann : plan v ben ik erg tevreden over alleen de ingebouwde schakelbare verlichting flikkert dat is jammer
Off topic, misschien weet je treinenleverancier hier wel een oplossing voor? Als het goed is die van mij gerepareerd. Ik kan hem dinsdag ophalen en dan flikkert hij niet meer  :D

Groeten,
Herman
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: ^Rook op maandag 02 juli 2007, 00:17:09
Of zelf proberen ;) Zelfs ik kan het :oops:
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Herman05 op maandag 02 juli 2007, 00:24:41
Ik had geen zin om een model wat ik net op de baan had open te moeten maken  en er in te moeten klooien. Een fabrikant moet maar zorgen dat het goed werkt, vandaar dat ik hem heb weggebracht viel bovendien binnen garantietermijn. Vandaar ook dat ik er zelf niets aan wildde doen.  :D

Groeten,
Herman
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: ^Rook op maandag 02 juli 2007, 00:33:22
Begrijpelijk Herman, in dat geval had ik het ook gedaan. Mocht het echter te duur zijn, consider trying it yourself ;)

Vriendelijke groeten,

Rolf
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: remcy op maandag 02 juli 2007, 04:11:28
zal ik eens aan denken bedankt heren
maar ik heb hem van iemand die hem zelf heeft gemaakt ( de schakelbare binnen verlichting) en dus geen garantie !
maar de buiten verlichting flikkert ook dus misschien moet ik er toch even naar kijken  (of naar laten kijken ben erg druk nu in de vakantie's in de horeca) daarom schiedt mijn baan ook voor geen meter op alles ligt er ( op hout na)
maar toch nogmaals bedankt voor de tip
en rook misschien vraag ik je nog wel even hulp als het zover is  :D :oops:
groeten robert
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: ^Rook op maandag 02 juli 2007, 17:42:26
en rook misschien vraag ik je nog wel even hulp als het zover is  :D :oops:

Prima Robert, je weet me te vinden. Bij mij ook maar garantie tot aan de deur hoor ;) Ben zelf een beginner maar flikkerende verlichting heb ik al wel een keer of wat weten te voorkomen cq. op te lossen.

Vriendelijke groeten,

Rolf
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: remcy op dinsdag 03 juli 2007, 02:37:14
als het dan maar tot mijn deur is  :mrgreen:
dan is het goed
groet robert
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: NSmarklin op woensdag 11 juli 2007, 14:52:36
Ik heb zo langzamerhand meer locs en treinstellen van andere merken dan van Marklin en het bevalt mij prima. Ik reed jarenlang op M-rail en ga nu op K rijden.

Qua prijs-kwaliteitverhouding vind ik Marklin bedroevend de laatste jaren. Waarom kunnen andere merken wel versies uitbrengen met en zonder locsound en Marklin niet? De 1211 en 1215 zijn daar een voorbeeld van. Ook de aandrijving van Marklin vind ik tegenwoordig achterlopen bij andere merken. Gelukkig heeft Marklin ook goed spul uitgeleverd, zo vind ik de 1144, de mP's en de 1855 hele fijne machines om mee te rijden.

Van gelijkstroomfabrikanten heb ik:

Roco: 600, 1000, 1100 (2x), 2200 (2x). BR 232
Electrotren: 1300
DKM: 2400 (met roco aandrijving)
Mehano: Class 66
Fleischmann: Mat'64, SGM
Lima: Mat'46 (nog in ombouwfase)

en er staat nog genoeg niet Marklin op het programma:
LSM: TEE
Fleischmann: Lint
Piko: Mat'54
Artitec: DE-1

Lang leve de overige fabrikanten!

Jeroen
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Mister1736 op woensdag 11 juli 2007, 19:12:04
Waarom kunnen andere merken wel versies uitbrengen met en zonder locsound en Marklin niet? De 1211 en 1215 zijn daar een voorbeeld van.
Hallo,

Helemaal mee eens, nu hebben ze zoveel locomotieven uitgebracht en bijna nergens zit een mooi geluid van bijv NS een E-loc / dieselloc, van orginele claxons en motorgeluid. Ook kan ik best begrijpen, dat andere mensen graag de mogelijkheid zien om te kiezen tussen een loc met allemaal sound, of de gewone simpele dingen en zonder sound :!:.
Als ik dan kijk naar Roco, en daarvan de ( 2e versie ) RN 232 digitaal sound of van Mehano, de class 66 digitaal + sound, is dat toch veel mooier als echte liefhebber voor een leuke prijs, dan dat je € 319,- moet gaan betalen voor een loc, de 1215, waar echt gewoon niets op zit, behalve iets dat moet doorgaan als een "claxon" ....... :cry: :!:. Voor de rest heb je daar dus ook de keuze om te kiezen. ( zeker bij 2-rail ) :!:.Wat wil ik, met of zonder decoder en met of zonder sound :!:.
Het enige dan is dat de loc van Marklin van metaal is en de 1215 minder kabaal maakt dan de 1211 ;).

Roco: 600
Binnen kort 1tje in mijn bezit :)
Roco: BR 232
Ik heb dan de RN 232 met sound.
Mehano: Class 66
Ik heb er 9 van, allemaal digitaal + sound :!:

Fleischmann: Lint
Zit er nog over te dubben, maar ze komen ook met een sound versie 8).

Lang leve de overige fabrikanten!
Ook mee eens,

Alleen moet je wel goed kijken als meerdere merken 1 model uitbrengen ( zoals bijv. Mehano & Fleischmann met de Lint:!: ), welke dan wel de betere is. Maar dat ligt ook maar net aan hoeveel je te besteden hebt !! Als je het met minder "moet" doen, snap ik ook wel dat je dan kiest voor een model dat iets ( / soms flink :? ) afwijkt van het orginele beeld.

Maar, de weg die ze nu inslaan, met het uitbrengen van speciale sets en locomotieven, zoals o.a. de draagwagen met Trailer ( ook al klopt die niet helemaal ... ), de RailPro 6504, de NS 1835, vind ik dan wel weer een groot pluspunt 8).

Groetjes,
Marcel
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: remcy op donderdag 12 juli 2007, 01:57:24
welke lint klopt er nu uiteindelijk wel dan ????
heb de mehano
mijn vader werkt bij syntus en ik ben (met mijn nieuwe loc gekocht in winterswijk ) over het station naar de gerangeerde lint gelopen en daar met een redelijk ervaren (groot model  heeft verschillende vrachtwagens bussen enz op radio grafisch gemaakt) ccollega van mijn pa en mijn pa zelf langs de punten vd trein gelopen
ze zeggen van mehano de kleur is slecht nou hou hem maaar naast een 1:1 dan zeg je niks meer want dde kleur lijkt wel exact
het geluid (voordeel van een pa bij syntus ) starten enz enz hij ddoet alles bijna precies na
op bijna alle lint's zit een achterhoek sticker waarom op die van fleischmann
niet ?? en de mahano wel
ok er zit geen interieur in en het jacobs dinges (kom er zo niet op ) mist
ieddereen heeft het ook over die ramen maar ja
er zijn zoveel mensen die zo haandig zijn en er gewoon nieuwe inzetten
en dan nog de prijs die is ook heel erg redelijk
ik denk niet dat de mehano onderschat moet worden onder de fleischmann!!!!

mijn rij eigenschappen zijn ook super , iemand heeft iets gedaan aan de motor en die maakt nu zonder sound ook niet echt lawaai meer
kortom ik heb best het geld voor een fleischmann maar toch vind ik de mahano zeer goed en ben ik blij dat hij bij mij op de baan staat en rijdt zou hem niet willen ruilen voor een fleiaschmann

en welke er beter is ??????? ik weet het niet heb oveer beide al zoveel gehoord
groet robert
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Gerard op donderdag 12 juli 2007, 11:50:33
Robert, 2 zeer opvallende "fouten" bij het Mehano-model zijn de ramen en de deuren.
Sommige ramen zijn te groot, en de deuren lopen helemaal door naar beneden. Dit is door Fl* correct uitgevoerd.
Over de rijkwaliteiten van beide modellen kan ik niks zeggen, die ken ik niet.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: ^Rook op donderdag 12 juli 2007, 13:34:48
Zelf vind ik de ontbrekende interieurs toch wel het minpuntje :( Op die manier is binnenverlichting eigenlijk niet haalbaar. Dit terwijl de verlichting van de Fleischmann juist zo mooi is, zelfs met lichtbakjes tegen de ramen.

Op deze pagina (http://www.manuelspot.nl/manuelspot_bestanden/FleischmannLint41Syntus.htm) is te zien dat je het interieur van de Fleischmann nog een stukkie verder kunt pimpen. Vind die toegevoegde handgrepen bijvoorbeeld heel erg mooi :D

Vriendelijke groeten,

Rolf

Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Gerard op donderdag 12 juli 2007, 15:16:40
Rolf, bedankt voor deze link.
Als over een poosje bij mij ook de Lint binnenloopt, kan ik hem meteen even onder handen nemen.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: hans op donderdag 12 juli 2007, 18:14:24
Hoi Boy,s

Ik zelf heb de lint van Mehano.
Dat er ramen en deuren niet kloppen vind ik niet zo erg.
De rij eigenschappen zijn gewoon goed ook over wissels enz.
Het geluid wat er in zit is ook zeer goed tenoemen.

Dat zijn mijn bevindingen over dit trein stel.

vr gr hans
 
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: ^Rook op donderdag 12 juli 2007, 19:43:15
Als over een poosje bij mij ook de Lint binnenloopt, kan ik hem meteen even onder handen nemen.

Oh ja, da's waar ook...jij hebt 'em besteld heh :D Volgens mij is het echt een juweeltje, zoals gezegd prachtig verlicht. En begrijp ik het nu goed dat ook de Fleischmann met sound is uitgerust :?:

Vriendelijke groeten,

Rolf
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Mister1736 op donderdag 12 juli 2007, 19:48:54
Rolf,

Ze waren er mee bezig om in de Fleischmann versies ook soud in te bouwen, voor zowel 2 als 3 rail :!: :D.
Voor de rest is het ook wat ik zei: je moet zelf bepalen of je genoegen neemt met een model die niet ( helemaal ) klopt en ook de andere details, zoals Rolf mooi zei over de binnen verlichting en ook het balkjer dat verlicht is. En persoonlijk vind ik dat heel belangrijk, dat als ze zoiets uitbrengen, dat ze dat wel zo waarheids getrouw doen en dat hebben ze bij Fleischmann zeker gedaan :!:.
Mehano heeft de DUITSE versie van de Lint uitgebracht, en die klopt in een aantal dingen niet met de Nederalndse variant, waaronder de dingen die Gerard reeds noemde :!:.

Marcel
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Gerard op donderdag 12 juli 2007, 19:55:35
Citaat
En begrijp ik het nu goed dat ook de Fleischmann met sound is uitgerust
Rolf, dat klopt. De 3-rail digital is standaard van geluid voorzien.
Ik ben alleen benieuwd wanneer hij uitgeleverd gaat worden.
Ik heb de 2-rail versie al gezien en zelfs in mijn handen gehad, maar hij ziet er super uit.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Brigitte op donderdag 12 juli 2007, 20:00:34
Soms weegt budget ook mee, niet ieder spaarvarken is even dik. Tevens zijn de meeste wensenlijsten lang en moeten er soms keuzes gemaakt worden.

Ondanks alle kritiek is het hierboven ook al een paar keer gezegd, aan de Mehano heb je gewoon een hele leuk trein. De gepimpte versie van Chris, die uitgebreid op zijn website beschreven en te bekijken is, is daar een goed voorbeeld van.

Er komt altijd één model als beste uit een test, dat is altijd al zo geweest en zal zo blijven, dat wil niet altijd zeggen dat de andere slecht is. Alleen bij de afvaller worden alle minpunten extra vergroot.

Alles bij elkaar kom je dan op je eigen keuze uit en daar ben je dan hartstikke blij mee  :D
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Gerard op donderdag 12 juli 2007, 20:09:14
Brigitte, ik ben het helemaal met je eens.
Ik vergeet in mijn enthousiasme inderdaad wel eens dat het budget een heel grote rol speelt in de keuze voor een bepaald model en/of uitvoering (lees: merk).
 :oops: Shame on me  :!:
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Blausee-Mitholz op donderdag 12 juli 2007, 20:14:00
Ik vergeet in mijn enthousiasme inderdaad wel eens dat het budget een heel grote rol speelt in de keuze voor een bepaald model en/of uitvoering (lees: merk).
 

Yep daarom heb ik liever HAG dan een M*  :lol:

Mvg, Johan
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: remcy op vrijdag 13 juli 2007, 03:57:44
nou ik ben nu ook wel overtuigd door fleischmann
zou het mooi zijn om er hier ook 1 van te laten rijden ???
denk dat ik hem maar eens via mijn pa zijn werk bestel daar zijn ze ook in afwachting van de fleischmann lint ,de mehano lint konden we al bestellen met een fikse korting dus hoop dat mijn pa nu ook weer iets hoort met een fikse korting
(hoop ik alleen dat ik ook een cs mag anders heb ik een probleem  :D :roll: :wink:kan ik die class'66 niet meer kwijt)

kan dit wel samen ??? (ik koppel ze dan niet )
kan het interieur van de fleischmann niet in de mahano ????en de binnen verlichting enzo ???
groet robert
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Baanloos op vrijdag 13 juli 2007, 19:44:26
Ieder zijn meug beste mensen
De één is tevreden met een Piko-ICE en de ander vindt dat weer bagger.
Gelukkig heeft iedereen zijn/haar eigen maatstaven.

Ik gruw van "plastic aandrijvingen" en onderdelen die bij het minst of geringste afbreken.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: NSmarklin op donderdag 02 augustus 2007, 14:38:32
kan dit wel samen ??? (ik koppel ze dan niet )
kan het interieur van de fleischmann niet in de mahano ????en de binnen verlichting enzo ???
groet robert


Hoi Robert,

Nee dat gaat niet samen. Je kunt in de Mehano Lint geen interieur kwijt, omdat de motor in de weg ligt. Daarom zijn die ramen ook zo donker gemaakt. Fl;eischmann heeft ervoor gekozen om een N-spoor motortje in het stel in te bouwen, die is dusdanig klein dat hij onder de vloer weggewerkt is en kan er dus interieur in dat stel.

Persoonlijk zou ik nooit met twee dezelfde treinen van twee verschillende merken op een treinbaan rond gaan rijden, maar dat is maar net hoe kritisch je daarin bent.

Jeroen
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Mister1736 op donderdag 02 augustus 2007, 23:53:14
Persoonlijk zou ik nooit met twee dezelfde treinen van twee verschillende merken op een treinbaan rond gaan rijden, maar dat is maar net hoe kritisch je daarin bent.
Ja,

Ik ben het hier helemaal mee eens :!:. Zeker als de verschillen zo duidelijk te zien zien zijn, zou ik niet gaan mixen met 2 verschillende merken :!:.

Groetjes,
Marcel
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: remcy op vrijdag 03 augustus 2007, 03:44:25
duidelijk dank heren voor de goede uitlleg
dan ga ik gewoon voor de mehano class'66 van ers en de irm van rivarrossi (die komt sowieso die is besteld) en dan voor de ecos of CS want met die 2 loc's is de MS vol !!!  :D
nogmaals bedankt
groet robert
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: jonkhout op zaterdag 29 september 2007, 01:05:19
hoi hoi
heb gister vrijdag en hondekop gekocht van piko wisselstroom bij de marklinstore utrecht en de rij eigenschappen zijn heel mooi en ben heel tevree mee rij zelf nog annaloog maar in 2008 ga ik over op digitaal
weet wel wat het wordt mobilestation van marklin
groetjes Dennis 
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Mister1736 op zondag 30 september 2007, 13:44:44
heb gister vrijdag en hondekop gekocht van piko wisselstroom bij de marklinstore utrecht
Hoi Dennis,

Piko in een Marklinstore :shock:. Of bedoel je de shop in Utrecht :?:.
Ik dacht dat ze in een store alleen maar Marklin mochtten verkopen of heb ik het nu mis ?

Marcel
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: jonkhout op zondag 30 september 2007, 14:45:57
heb gister vrijdag en hondekop gekocht van piko wisselstroom bij de marklinstore utrecht
Hoi Dennis,

Piko in een Marklinstore :shock:. Of bedoel je de shop in Utrecht :?:.
Ik dacht dat ze in een store alleen maar Marklin mochtten verkopen of heb ik het nu mis ?

Marcel
hoi marcel
ja dat klopt. het zit zo kwam eerst bij kuijpers binnen wandelen en hij vroeg ook aan mij van loop je nog naar de overkant ik zij ja en toen is de de hondekop speciaal voor mij naar de overkant gebracht vandaar zo zit het dus
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: AlbertJan op zondag 30 september 2007, 14:54:50
Ik dacht dat ze in een store alleen maar Marklin mochtten verkopen of heb ik het nu mis ?

Volgens mij stond er bij de Groot in Amstelveen in de Märklinshop(was nog maar net geopend) een vitrine met een paar prachtige Roco modellen, o.a. een schitterende blokkendoos.
Maar misschien mag Roco wel of stond het er net naast?
AlbertJan.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: jonkhout op zondag 30 september 2007, 15:05:46
hoi albertjan
er zit verschil tussen shop en store van marklin de shop verkoopt nog andere merken .en de store alleen marklin
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Mister1736 op zondag 30 september 2007, 15:13:31
Juist,

Een Marklinshop ( zoals MTE, Harlaar, de Groot, De Tombe ) mag andere merken dan Marklin / Trix verkopen, zoals Roco, Fleischamnn enz. Een Marklinstore dus niet ;) !

Marcel
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: remcy op maandag 01 oktober 2007, 01:50:46
nou ik heb de class'66 gekocht van harry stripkes hier van het forum
dank jullie wel voor het advies en ik heb het opgevolgd  :D :D
(nu mijn IRM nog wanneer komt dat ding nu eindelijk en dan is de  MS vol )
groet robert
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: NSmarklin op maandag 01 oktober 2007, 15:50:30
Tja, wanneer modellen uitkomen is altijd de grote vraag. Gewoon geduld hebben en internet een beetje bijhouden.

Ik zit ook al een jaar op de DE-1 van Artitec te wachten en de LSM TEE gaat nu ook al dik in de vertraging. Lint van Fleischmann voor wisselstroom zou overigens ook afgelopen augustus geleverd worden......

Maar goed, wat ik al schreef, geduld hebben!

Jeroen
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: Brigitte op maandag 01 oktober 2007, 17:15:07
Lint van Fleischmann voor wisselstroom zou overigens ook afgelopen augustus geleverd worden......

Geduld wordt beloond  :wink: Lees net op de website van Modeltreinexpress dat de Fleischmann Lint in wisselstroom leverbaar is.
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: stanny op zondag 13 januari 2008, 01:42:44
ikzelf ben eerder voorstander van mehano en roco dan ik van marklin ben.
als hevig marklin fan moet ik toch zeggen dat ze op gebied van belgische modellen een beetje de wensen overlaten. al hetgene dat ze de laatste tijd gebouwd hebben en in mijn tijdperk past (4-5) heb ik van marklin. (hoop en al een model of 5) ikzelf rij en koop graag mehano, ik heb een serie 77 en serie 51, en net de thalys en reeks 41 met dummy stel besteld. ik vind ze goed rijden en heb er eigenlijk nooit last mee. wel merk ik dat mehano precies enkele dagen moet inrijden... alsof de sleper zich moet zetten naar de baan, als de eerste dagen voorbij zijn dan heb ik er nooit nog last mee. Van roco heb ik een serie 24 en 52. men lievelingsmodellen. de 52 heeft idd ook al eens last van vuil aan de sleper de 24 heeft geen problemen, rijdt perfect! roco vind ik altijd netjes verzorgd spul.
heb me ook eens een brawa loc gekocht, het was geen goedkoop stuk, en dat rijdt van geen meter... iemand daar ervaring mee?
Titel: Re: Ervaringen met wisselstroom modellen van andere merken
Bericht door: mozzi54 op donderdag 17 januari 2008, 21:28:45
Ook mijn collectie "andere merken" begint zo langzamerhand het aantal Märklin loks te evenaren. De eerste Roco lok die ik heb aangeschaft was een ÖBB 1044. Dat was een aandenken aan een vakantie in Oostenrijk en was door de handelaar in Villach omgebouwd voor 3-rail. De rijeigenschappen van deze lok zijn matig evenals de stroomafname. Later heb ik van Roco de DB 232, 101, 143, 145, 185, 189, 111 en ÖBB 1116 aangeschaft. Deze waren van fabriekswege al geschikt voor 3-rail. Deze loks rijden zonder uitzondering perfekt (digitaal). Van de 111 heb ik ook twee Märklin exemplaren en daarvan zijn de rijeigenschappen toch een stuk slechter. Van Brawa heb ik een DB 643 treinstel. Rijdt ook goed, alleen is de decoder niet lastgeregeld. Van Fleischmann heb ik een DB 141, rijdt al jaren perfekt. Van Piko heb ik het DB 612 treinstel. Die rijdt echt super (had ik eerlijk gezegd niet verwacht). Ook v.w.b. de langere termijn doen de "andere merken" zeker niet onder voor Märklin. Mijn treinen rijden vrijwel dagelijks voor langere tijd, waarbij de loks zware treinen (2,5 m) over behoorlijk steile hellingen moeten slepen. Technisch geven de loks nooit problemen. Wel moet je 1 à 2 maal per jaar de stroomafnameveren die aan de binnenkant van de wielen zitten even schoonmaken. Kortom, ik ben blij met de overige merken.

Met vriendelijke groet,

Aldert