3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: wiebrand op maandag 16 november 2015, 19:26:21

Titel: itrain in en uitschakelen
Bericht door: wiebrand op maandag 16 november 2015, 19:26:21
Wat is de goede volgorde van het afsluiten van itrain  met automatisch rijden of onthoud itrain het niet

vgv wiebrand
Titel: Re: itrain in en uitschakelen
Bericht door: Aliebengalie op maandag 16 november 2015, 19:35:04
Er zijn verschillende manieren.
Hou er wel altijd rekening mee , dat als je afsluit de treinen stil staan.
Er zijn wat decoders die anders bij het opnieuw opstarten uit zich zelf gaan rijden , en dat wil je uiteraard niet.

Pauze / of beiendig alle / doet op een gegeven moment alle treinen stoppen.
Als je dan iTrain afsluit , en daarna weer opstart staan die locs nog op die plek.
Je kan ook altijd voor bewaar of bewaar als kiezen als je bang bent om je instellingen te verliezen.
Maar regelmatig word er een backup gemaakt.
Dus zou er iets verkeerd gaan , kun je altijd via de backup de instellingen terug zetten.

Mvg Alex
Titel: Re: itrain in en uitschakelen
Bericht door: wiebrand op maandag 16 november 2015, 19:42:32
Bedankt dat probleem had ik de loc gingen een andere kant oprijden als ik itrain opnieuw opstart.
Wel jammer een min puntje voor itrain bij koploper geen problemen.
Maar moet wel over als ik marklin cs2 wil aanschaffen.
Titel: Re: itrain in en uitschakelen
Bericht door: Aliebengalie op maandag 16 november 2015, 20:08:22
Ook dat komt inderdaad wel is een enkele keer voor , meestal als je iets te snel bent geweest met afsluiten.
Maar ook dat omkeren is weer snel te fixen.....
Shift+Alt+het pijltje in het blok.
Daarna de richtings pijl en klaar is kees piet of klaas.

Mvg: Alex
Titel: Re: itrain in en uitschakelen
Bericht door: Wheels op maandag 16 november 2015, 20:47:48
Hoi,
Volgorde zoals ik afsluit met iTrain (en CS2).

1. Treinen laten stilstaan bij voorkeur op een plek zodat er altijd een vrije baan is mocht ik even willen proefrijden met alleen de CS2.

2. iTrain kiezen voor opslaan.

3. iTrain verbinding verbreken.

4. iTrain afsluiten.

5. CS 2 uitschakelen.

Gr Matje