3railforum

Modelbaanbesturing & Software => Analoge Besturing => Topic gestart door: menno op vrijdag 20 februari 2015, 16:48:20

Titel: wissel schakelen
Bericht door: menno op vrijdag 20 februari 2015, 16:48:20
Hallo medespoorders,

Ik heb een vraag,: kan ik een wissel die ik met een schakelrails(24194) door een trein laat schakelen, ook met een kastje 72720 schakelen?
Dus als er geen trein op dat stuk spoor staat/rijdt, dat ik de wissel ook hand bedienbaar kan schakelen?
En de volgende vraag is dan, hoe sluit ik dat dan electrisch aan? ( wissel/kastje en schakelrail draden?)
Ik hoop dat er eentje van jullie een antwoord voor me heeft en bij voorbaat dank,

Menno
Titel: Re: wissel schakelen
Bericht door: bigboynl op vrijdag 20 februari 2015, 16:54:03
Hoi Menno,

gewoon de draad splitsen: één draad naar de schakelrails en een andere draad naar het schakelkastje.
Titel: Re: wissel schakelen
Bericht door: menno op vrijdag 20 februari 2015, 18:22:33
Dank je BigBoy,

ik ga dat proberen en vertrouw er op dat het helemaal goed komt. Ik dacht het zelfde, maar durfde het niet aan zonder advies van ander(en).
Titel: Re: wissel schakelen
Bericht door: menno op dinsdag 03 maart 2015, 12:16:17
Het heeft even geduurd, want er zijn meer dingen in het leven dan modelspoor. Ben er vanmorgen mee bezig gegaan en het werkt zoals ik het graag wilde en ben blij met je advies BigBoy, thnx
Titel: Re: wissel schakelen
Bericht door: nkeer3 op dinsdag 03 maart 2015, 13:02:02
Dank voor het stellen van de vraag, weer een idee erbij... en wat geleerd.

Groeten Ruud