3railforum

Modelbaanbouw & Scenery => Banenplan ontwerpen => Topic gestart door: GTIBert op vrijdag 30 januari 2015, 15:02:02

Titel: Spanten in Wintrack-11
Bericht door: GTIBert op vrijdag 30 januari 2015, 15:02:02
Ik heb wintrack-11 aangeschaft.
Nu lukt het mij niet om de spanten die ik in mijn plan zet zichtbaar te maken met het print commando.
Ik print naar PDF om niet steeds papier te verknoeien.

Wat doe ik niet goed???
Titel: Re: Spanten in Wintrack-11
Bericht door: Pjedro op vrijdag 30 januari 2015, 15:14:17
Hoi Bert,

Om de spanten te bekijken moet je eerst naar de 3D tekening gaan.
In de 3D tekening kan je elke spant aanklikken en dan word het beeld scherm in tweeën gedeeld.
De bovenste helft is de 3D tekening en de onderste helft is het spant. Kan je hem goed bekijken.
Je kunt de 2 delen groter en kleiner maken.
vanaf hier kun je printen en de eigenschappen van je printer aanpassen naar 1:1 printen bijvoorbeeld.

Met vriendelijke groet,
Peter
Titel: Re: Spanten in Wintrack-11
Bericht door: GTIBert op vrijdag 30 januari 2015, 15:48:09
Hallo Pjedro.

Klopt, ik moest eerst de spanten aan klicken.
Titel: Re: Spanten in Wintrack-11
Bericht door: Jorg op vrijdag 30 januari 2015, 21:25:30
Bert

Ik heb ondertussen reeds gelijkaardig geatwoord op je mail.
Je kan de spanten zelfs aan beide zijden bekijken wanneer de de 3D tekening roteert.
Groeten uit Antwerpen.
Titel: Re: Spanten in Wintrack-11
Bericht door: Trainman op maandag 18 november 2019, 10:14:33
Ik wil toch nog even hierop inhaken. Ondanks dat het al een wat ouder topic is. Ik ben zelf met een nieuwe modelbaan bezig.
En gebruik voor het ontwerp WinTrack 12. Ik heb al een aantal spanten op de juiste plaats ingetekend. En in 3D als DXF geëxporteerd.
Maar wat met dan opvalt is dat bepaalde openingen (dus waar de tracés van de rails liggen) elkaar overlappen ? Hoe moet ik zo'n DXF bestand
wat ik dan in AutoCad open lezen ? Of is dan met het ontwerp op zich wat mis  8o

Met groet,

Guus