3rail Forum

Modelbesprekingen => Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken => Topic gestart door: KdeB op woensdag 29 oktober 2014, 18:46:44

Titel: 2 Piko hondekoppen koppelen
Bericht door: KdeB op woensdag 29 oktober 2014, 18:46:44
Hallo

Zondag bij Conrad 2 Piko Hondekoppen (57324) besteld met klaas korting en vandaag in huis :thumbup:
Nu wil ik ze koppelen en wat ik graag wil weten, geef ik de 2 stellen het zelfde loc nr of is het beter om ze in tractie te laten rijden met ieder een eigen ID, er zit een Uhlenbrock decoder in, of moet ik het 2e treinstel als dummy maken.

Mvg
koos

Titel: Re: 2 Piko hondekoppen koppelen
Bericht door: Spoorman op woensdag 29 oktober 2014, 18:53:55
Kan allebei. Regel de snelheid af in de decoder, geef ze beide hetzelfde adres en laat ze ongekoppelt achter elkaar rijden. Zie je vanzelf of er veel snelheidsverschil is. Dummy maken zou ik zeker niet doen want ik denk dat één motor te weinig is voor 4 bakken.

Ik heb 2 verschillende adressen en de boel in Koploper in tractie gezet. Maar ik heb om met de hand te rijden ook een tractieadres gemaakt, dat kan met mijn Zimo's maar ik weet niet of de Uhlenbrocken dat ook kunnen.

Gr, Ben.

Titel: Re: 2 Piko hondekoppen koppelen
Bericht door: Antal op woensdag 29 oktober 2014, 19:19:00
Wat ik gedaan heb is niet helemaal correct maar een gelijkstromer een dummy van gemaakt en omgenummerd. Deze aangekoppeld en het rijdt netjes.. :-)
Koppelingen van Philotrain eronder gezet en klaar.

Groetjes,

Antal
Titel: Re: 2 Piko hondekoppen koppelen
Bericht door: Marklindak op woensdag 29 oktober 2014, 22:33:57

Keertje geprobeerd met twee originele versies zonder er iets aan veranderd te hebben.

Reed aardig, gebruikte koppelingen van Philotrain.

Nog niet uitgeprobeerd met de in te bouwen ESU decoders.

Gr. Fred.
Titel: Re: 2 Piko hondekoppen koppelen
Bericht door: Hero op woensdag 29 oktober 2014, 22:35:38
Koos,

Ik heb er twee nieuwe decoders in gezet.
Had functie uitgangen nodig.  ;) En kan nu de verlichting tussen de bakken ook uitzetten als ze zijn gekoppeld.

Mvg,Robin
Titel: Re: 2 Piko hondekoppen koppelen
Bericht door: KdeB op woensdag 29 oktober 2014, 22:50:58
Allemaal bedankt voor jullie reacties

Ik ga ze eerst ijken in koploper en dan in tractie zetten.
Mocht het niet lekker rijden dan kan ik er altijd een Lopi in zetten gelijk met verlichting

Mvg
Koos