3rail Forum

Modelbesprekingen => Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken => Topic gestart door: jeroenk op vrijdag 19 september 2014, 18:28:49

Titel: BR 03, stoomloc met kuren
Bericht door: jeroenk op vrijdag 19 september 2014, 18:28:49
Hallo allen...

nou ik word gek?

Inmiddels heb ik heel wat omgebouwd en gerepareed aan locs maar nu ben ik het even kwijt.

Wat er gebeurd is het volgende: de motor draai de eerste aandrijf as (as 1) aan. Daarvoor zitten nog twee assen met wielen die mede aangedreven worden door de aandrijfassen.

Wanneer de wielen in één lijn staan dan draaien de assen/wielen - door de aandrijfassen - tegelijk rond. Dit gaat soms goed maar soms ook spontaan fout. Als het fout gaat draait of slipt de voorste as (as 3). Dan staan assen  1 en 2 dus niet meer in één lijn met as 3.
Op dat moment blokkeert de aandrijving en dus ook de motor en gaat het fout.

De vraag is dus waarom slipt of draait de voorste as soms spontaan niet goed mee. Misschien komt het door slijtage van de as of doordat ooit de wielen van de as zijn gehaald en niet goed zijn teruggezet?. Of wat dan ook. Ik weet het niet.  Misschien kunnen de wielen op de as gelijmd worden?

Ik ben benieuwd of iemand dit kent en of er ooit mee te maken heeft gehad. Iemand die de oplossing weet of mogelijke zinvolle ideeën kan aandragen. Reacties zijn van harte welkom, alvast bedankt!

groeten,
 Jeroen
Titel: Re: BR 03, stoomloc met kuren
Bericht door: teunistreinen op vrijdag 19 september 2014, 19:19:41
Hoi

Waarschijnlijk zitten de wielen niet meer goed vast op de as en verdraaien daardoor tov de andere wielen. zodat het zaakje vastloopt.
Je moet de wilen opnieuw "kwartieren".
44er heeft daar verstand van.

succes

teunis
Titel: Re: BR 03, stoomloc met kuren
Bericht door: jeroenk op vrijdag 19 september 2014, 21:43:37
Teunis,

bedankt voor je reactie !

 Jeroen