3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: johan zwitsers op zaterdag 03 mei 2014, 18:12:10

Titel: ik heb een vraagje over reed contacten
Bericht door: johan zwitsers op zaterdag 03 mei 2014, 18:12:10
Ik ben bezig met een buiten treinbaan

nou zou ik hem graag willen gaan digitaliseren om te gaan rijden met Koploper
ik heb een vraag ik heb terugmelders s88 gekocht bij A.J. hier van forum.
Kan ik op deze terugmelders gewoon reed contacten aansluiten.
kan er gewoon massa op de reed contacten zetten en zodra deze gesloten wordt dit door gegeven aan de bezetmelder of moet er nog meer tussen komen.

gaarne een reactie

mvg,

johan zwitsers
Titel: Re: ik heb een vraagje over reed contacten
Bericht door: PietB op zaterdag 03 mei 2014, 22:39:29
Als je decoders hebt met massa detectie is dat de weg om te volgen.

grt Piet.
Titel: Re: ik heb een vraagje over reed contacten
Bericht door: Aliebengalie op zondag 04 mei 2014, 07:18:41
Johan.

Ik gebruik alleen maar decoders van AJ , en die werken prima , en zijn dus prima geschikt voor jouw baan.

Mvg: Alex
Titel: Re: ik heb een vraagje over reed contacten
Bericht door: Degeluidsman op zondag 04 mei 2014, 08:15:00
Ja doormiddel van de massa aan te sluiten op het reed contact en de andere kant van het reed contact aan te sluiten op de s88 moet het werken.

Ik denk dat jou buitenbaan  geen h0 is?

De eerste S 88 dient ook aan massa aangesloten te worden.


Mvg,

Peter Degeluidsman.
Titel: Re: ik heb een vraagje over reed contacten
Bericht door: PietB op zondag 04 mei 2014, 11:00:36
De eerste S 88 dient ook aan massa aangesloten te worden.
Een veel gemaakte (denk) fout, het is niet nodig.
De S88bus voorziet in de aansluiting naar massa (pin 2).
de massa verbinding op de S88 is er om als gemeenschappelijke massa aansluiting voor de reedswitches te dienen, maar niet voor de mass van de S88.

Ik heb deze info ven Wim Ros.

grt Piet.
Titel: Re: ik heb een vraagje over reed contacten
Bericht door: Degeluidsman op zondag 04 mei 2014, 11:35:55
Hij gebruikt de ajS88 en daarvan dient de eerste echt aan massa te hangen, op mijn eigenbaan heb ik ze ook in gebruik.


Mvg,

Peter Degeluidsman.
Titel: Re: ik heb een vraagje over reed contacten
Bericht door: PietB op zondag 04 mei 2014, 11:40:47
Wat is er dan zo bijzonder aan de AJdecoders, Peter?
Op welk punt verschillen die van de gewone S88's?

grt Piet.
Titel: Re: ik heb een vraagje over reed contacten
Bericht door: Freak op zondag 04 mei 2014, 11:52:41
De eerste S 88 dient ook aan massa aangesloten te worden.
Klopt, zeker bij een CS2 , ECoS 1/2 en CS1R. anders zal het niet werken.
Overigens zitten er op de printen van AJ meerdere massa aansluitingen.


Mvg,
Peter
Titel: Re: ik heb een vraagje over reed contacten
Bericht door: johan zwitsers op zondag 04 mei 2014, 15:04:42
heren dank jullie wel voor jullie antwoorden. hier kan ik weer wat mee.

Het is inderdaad geen HO baan die buiten komt te liggen maar een LGB baan.
ik zal binnenkort wat foto's op het forum neerzetten.

groetjes

johan
Titel: Re: ik heb een vraagje over reed contacten
Bericht door: Sprinter op donderdag 08 mei 2014, 13:10:45
De eerste S 88 dient ook aan massa aangesloten te worden.
Een veel gemaakte (denk) fout, het is niet nodig.
De S88bus voorziet in de aansluiting naar massa (pin 2).
de massa verbinding op de S88 is er om als gemeenschappelijke massa aansluiting voor de reedswitches te dienen, maar niet voor de mass van de S88.

Ik heb deze info ven Wim Ros.

grt Piet.

Piet, afhankelijk van de gebruikte centrale moet de eerste melder wel of niet op de massa worden aangesloten, de centrale welke jij gebruikt daarbij moet het niet. Dus dat is niet een veel gemaakte denkfout, maar is afhankelijk van de gebruikte digitale centrale, of het wel of niet moet staat in de handeliding van de centrale.

Groetjes