3railforum

Modelbaanbesturing & Software => Ontwerpsoftware => Topic gestart door: Fedor op vrijdag 21 maart 2014, 10:40:07

Titel: TRAX update
Bericht door: Fedor op vrijdag 21 maart 2014, 10:40:07
Het is al weer enige tijd geleden dat ik voor het laatst een update plaatste over mijn ontwerp-programma TRAX. Door allerlei omstandigheden - verbouwingen, werk, andere modelbouw projecten - heeft het al met al een tijd stil gelegen. Maar inmiddels ben ik bezig de draad weer op te pakken.

Eerst even voor hen die het systeem nog niet kennen: TRAX is een webbased railontwerpsysteem. Het werkt dus op alle computers met een moderne browser - als je maar verbinding met internet hebt. Je ontwerp kun je delen met anderen en je kunt de TRAXviewer op je eigen website invoegen om zo jouw baanplan op een leuke interactieve manier aan anderen te tonen.
(https://imageproxy.3rail.nl/fit,1600x1200,q100,sNhhx4jTVvZUF7lz6t8hw29yI7lF-_t_p2L92vUSJM30=/http://traxeditor.com/img/screen03.png)

Ik ben afgelopen week begonnen mezelf weer bekend te maken met de code en ik heb ondertussen een paar kleine foutjes opgelost, waaronder het probleem dat je in Chrome sinds [ongeveer] versie 28.x geen rails meer kon verplaatsen.

Ik richt me nu eerst op het oplossen van nog wat andere bugs en daarna ga ik een paar belangrijke structurele wijzigingen aanpakken. Laat me ondertussen weten wat je ervan vindt en meld me svp de bugs waar je tegenaan loopt.

Je vindt TRAX hier: traxeditor.com (http://traxeditor.com)
Lees SVP eerst de introductie voor je begint: http://traxeditor.com/?page=GetStarted_NL (http://traxeditor.com/?page=GetStarted_NL)
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Fedor op zaterdag 22 maart 2014, 05:43:59
Een aantal gebruikers meldden dat de 'wachtwoord vergeten' optie niks deed. Dat is nu opgelost, als je je wachtwoord vergeten bent kun je je emailadres invullen en krijg je een link naar een pagina waar je een nieuw wachtwoord kunt invullen.

Ook gisteren opgelost: Formuliervalidatie. Je kunt nu geen project meer aanmaken zonder een railsprogramma te kiezen. Dit leidde in het verleden tot veel vragen, nu krijg je meteen een waarschuwing als je niet op het groene plusje hebt geklikt en er dus geen rails beschikbaar is in je project.

Over railsprogramma's gesproken, op de website stond nog een zeer beperkt lijstje met beschikbare programma's. Ik heb de lijst nu aangevuld met alle inmiddels beschikbare railprogramma's. Ter informatie, beschikbaar zijn inmiddels:

Staat jouw merk er niet tussen? Laat het me weten. Als ik voldoende informatie kan vinden zorg ik dat het programma in de lijst komt.
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: minitreintje op zaterdag 22 maart 2014, 08:30:21
Jeej! Weer updates :)

groeten Dylan
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Schienenbus2012 op zaterdag 22 maart 2014, 17:13:54
Ik ben druk aan het oefenen.   :)  Ziet er goed uit :thumbup:
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Fedor op zondag 23 maart 2014, 06:57:37
Weer een paar zaken opgelost:

- Het propertiesscherm is nu groot genoeg voor alles wat er op moet
- Het verplaatsen van stukkenrails ging soms erg haperig, dit is opgelost binnen alle browsers waarop ik heb kunnen testen met uitzondering van Firefox v28 op Ubuntu. Op Windows is Firefox snel genoeg.
- De vreemde verschuivingen ten opzichte van het handle-punt als tafeldelen te ver naar boven of links werden verplaatst is opgelost. Ook de hoekhandels verschuiven netjes mee als ze zichtbaar zijn.
- Dubbelklikken selecteerde vaak de hele editor. Dit is nu opgelost.
- Het wijzigen van tafels werkt weer: als je dubbelklikt verschijnen er op de hoekpunten handels waarmee je de hoeken kunt verplaatsen.
- De positie van menuwindows wordt nu in alle browsers goed onthouden.

Ik heb verder de railprogramma's Peco OO code 75 en 100 toegevoegd. (alhoewel weinig Marklinrijders dat iets kan schelen, vermoed ik)

Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Fedor op dinsdag 25 maart 2014, 06:49:47

Vandaag heb ik de UNDO-functie - bij wijze van test - aangezet.

In het menu vind je nu twee pijl-icoontjes: de linker is om vorige acties terug te draaien (UNDO), de rechter is om die acties opnieuw uit te voeren (REDO). Die laatste, REDO, is nog niet ingebouwd. Als het linker icoontje groen is, zijn er acties in de UNDO-geschiedenis die kunnen worden teruggedraaid.

Ik hoop dat een aantal van jullie er mee aan de gang gaat. Laat me horen of je rare dingen tegenkomt.
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: ceesv op maandag 31 maart 2014, 16:13:19
hoe vaak ik het ook probeer,het lukt gewoon niet om
mij aan te melden,iedere keer is de gebruikersnaam al in gebruik
wat ik ook intik het maakt niet uit
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Fedor op dinsdag 01 april 2014, 06:06:19
Hallo Cees,

Het registratieprobleem is opgelost. Er was kennelijk een bestandje niet goed gekopieerd van de testomgeving naar de website. Je kunt je nu weer registreren. Dank voor het melden.

Fedor
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: ceesv op dinsdag 01 april 2014, 10:39:31
sorry maar wederom het wil niet lukken.
blijft aangeven dat de naam al bestaat.
5 x verschillende naam gebruikt.
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Fedor op zaterdag 05 april 2014, 10:22:59
Weer even een update over TRAX:

Cees kan inmiddels verder, ik vrees dat hij slachtoffer is geworden van wat structurele wijzigingen op de website. Normaal test ik alles eerst in de testomgeving maar de wijzigingen waar ik nu mee bezig ben omvatten deels nieuwe instellingen van de webserver zelf. Omdat mijn testomgeving een beetje anders is opgebouwd dan de website is het even zoeken hoe ik die instellingen moet doen want mijn kennis op dat terrein was een beetje weggezakt.

Ik had in deze update liever leuke nieuwe features aangekondigd of fijne oplossingen voor fouten maar soms moet je even pas op de plaats maken om wat onzichtbare zaken op te pakken. De verbeteringen die ik nu probeer door te voeren moeten de beveiliging en vindbaarheid van de site verbeteren.

Ik wil in ieder geval iedereen die tegen probleempjes aanloopt op de website vragen me dit te melden, bij voorkeur via de support optie. Ik zal - met de blinde vlekken die programmeurs soms kunnen hebben - best nog dingen over het hoofd zien en ik waardeer alle feedback en meldingen zeer.



Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Schienenbus2012 op zaterdag 05 april 2014, 11:59:40
Ik gelukkig ook.  :thumbup:
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: ceesv op zaterdag 05 april 2014, 13:48:17
Fedor,
het werkt nu allemaal prima,ben veel aan het uitvogelen
hoe het allemaal werkt,ben er nog niet helemaal uit
maar afdoende leert men.
groet
CEES
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Fedor op zondag 27 april 2014, 13:57:41

De vormgeving van de website is gewijzigd. Ik had een paar daagjes vrij en stoorde me al een tijdje aan de oude opmaak. Ik hoor graag wat jullie er van vinden.

Overigens is ook het automatisch inloggen bij terugkeer op de website gerepareerd.

Titel: Re: TRAX update
Bericht door: minitreintje op maandag 28 april 2014, 15:17:03
Ziet er netjes uit! Alleen is het schermpje heel klein, de foto erachter is immens.

groeten Dylan
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Aliebengalie op maandag 28 april 2014, 15:28:06
Heb geprobeerd me te registreren , alles tot 2 x ingevuld , dan zie ik de code .....alleen de plek om die ergens in te vullen ontbreekt.

Mvg: Alex
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Fedor op maandag 28 april 2014, 15:39:07
@Dylan: bedoel je relatief of is het schermpje bij jou zo klein dat je er niks op ziet?

Uit de bezoekersstatistieken blijkt dat er met nogal wat verschillende resoluties en schermafmetingen wordt gewerkt en ik wilde het ontwerp zo maken dat het hoofd-blok van de website op al die resoluties min of meer hetzelfde zouden blijven. De lettergrote wordt wel wat aangepast afhankelijk van de schermbreedte. Daarnaast vond ik de achtergronden sfeerverhogend - en wilde ik toch wel veel zichtbaar houden.

Is het storend zo?

@Alex: kun je mij een foutberichtje sturen via de website? Met de supportmelding wordt browserinformatie meegestuurd en dan kan ik eens wat onderzoek doen.

Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Aliebengalie op maandag 28 april 2014, 16:21:17
Registratie mislukt!
Verkeerde captcha-code ingevuld. Probeer het nogmaals. Als je de getoonde code niet kunt lezen, klik er dan op zodat een nieuwe code wordt gegenereerd.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

lezen kan ik hem heel goed , en een andere code lukt ook prima.....alleen waar moet ik het invullen?????

Dat ontbreekt......

Werk met Firefox.....+ W7

Mvg: Alex
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Fedor op maandag 28 april 2014, 16:38:11
@Alex: vreemd, ik heb dat probleempje wel eens eerder gezien maar Firefox en Windows 7 is een combinatie die probleemloos door mijn tests kwam. Ik plak een screenshot in dit berichtje. Onder de captcha-code zou je een invulveldje moeten zien.

Stuur anders een screenshot van jouw scherm naar support[apenstaartje]traxeditor.com - misschien zie ik daar iets aan. En een supportmelding vanaf de traxeditor-website kan echt helpen. De website logt namelijk foutmeldingen en die worden meegestuurd met de supportcall.

Titel: Re: TRAX update
Bericht door: nobody op maandag 28 april 2014, 16:45:44
Alex: Ik gebruik ook Firefox met W7
Zie je dit niet in 't registratiescherm?
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: minitreintje op maandag 28 april 2014, 16:57:35
Ik zie er wel iets op maar de viewer van andere personen is zo klein.

groeten Dylan
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: nobody op maandag 28 april 2014, 17:02:20
Het was duidelijker geweest als het invulveld onder 't commentaarveld had gestaan... ;)
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Jajekra op maandag 28 april 2014, 18:20:21
Ik moest ook even zoeken. 8o
Het invulveld lijkt op een witte strook tussen de code en het commentaar.

Het advies van nobody kan ik ondersteunen. :thumbup:
Titel: Re: TRAX update
Bericht door: Dennis op maandag 28 april 2014, 18:45:01
als ik op de link klik dan zie ik een vreemde opmaak.
zie print screen.

als ik binnenkort meer tijd heb dan zal ik mijn baan er eens volledig in gaan zetten.
Is er een mogelijkheid om te importeren vanuit Wintrack?

groetjes Dennis