3railforum

Overige Spoorzaken => Nieuws / Neurenberg => 2014 => Topic gestart door: Brigitte op dinsdag 18 maart 2014, 19:44:25

Titel: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Brigitte op dinsdag 18 maart 2014, 19:44:25
Een van de eerste ACME/Elotrack NL nieuwtjes voor 2014 staat op punt van uitlevering.
De fraaie BLS 186 104, welke dagelijks in samenwerking met ERS de Melzo shuttle tussen Rotterdam en Italie heen en weer sleept.

De foto's van ACME bevat geen handmonster meer, dit is zooo fraai  :) Hop in pakken en op transport naar NL please B)
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Herman05 op woensdag 19 maart 2014, 11:39:02
Zeer fraaie loc zo te zien. Ben benieuwd als hij in de winkel ligt hoe hij er echt uitziet. Wat is ongeveer de prijs van zo'n loc?

Groeten,
Herman
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Brigitte op woensdag 19 maart 2014, 16:45:58
Richtprijs voor de AC digitaal versie is ca. 235 euro.
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Spoorman op zaterdag 14 juni 2014, 14:49:38
Model ligt in de winkel, komende week volgt een bespreking. Wie niet kan wachten kijkt even bij de buren: KLIK (http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,59307.msg3221468131.html#msg3221468131).

Gr, Ben.
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Brigitte op zaterdag 14 juni 2014, 14:59:30
Uiteraard heb ik hem al  :P
En hij is echt heel mooi  B)
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Spoorman op zaterdag 14 juni 2014, 16:07:43
Doe maar eens snel de mijne klaarleggen dan.... O:-D

Gr, Ben.
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Brigitte op zaterdag 14 juni 2014, 16:12:04
 :D
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Brigitte op zondag 15 juni 2014, 21:02:32
De 3-rail versie heeft een MFX decoder!!
Lokkie meldde zichzelf netjes aan op mijn Central Station  :)
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Bart op maandag 16 juni 2014, 22:21:57
Hoi

Is al langer zo bij ACME loks.

Bart
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Brigitte op maandag 16 juni 2014, 22:31:28
Ah ok, wist ik nie tis m'n eerste  :D
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Spoorman op donderdag 19 juni 2014, 07:23:01
Hier is de BLS 186 104 gearriveerd in 2rail versie. Ziet er toppie uit, rijdt zacht zoemend en als een zonnetje.

De binnenzijde is door ACME flink aangepakt in vergelijk met eerdere versie's van de 186 zoals mijn Fyra lok. Zo is er voor de analoge rijders de mogelijkheid het topsein en de sluitlichten te schakelen door middel van 4 dipswitches.

(https://imageproxy.3rail.nl/fit,1600x1200,q100,szzWxORhTg2OtS9EG-NzH7Su7SLAzOBn9E2rkk06hTkM=/http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/840/ezi9.jpg) (https://imageshack.com/i/ncezi9j)
(https://imageproxy.3rail.nl/fit,1600x1200,q100,sQR1Gkr1-Ft05MUYcRbYlLaD4it2gd2tzYDpLmV29sDY=/http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/849/wxkv.jpg) (https://imageshack.com/i/nlwxkvj)

De seinprintjes met de 3 led's zitten niet meer in de kap maar aan het lokframe bevestigd, toppie werk van ACME.

(https://imageproxy.3rail.nl/fit,1600x1200,q100,sWFLClWSBPmI9fWNMN0oYbDuPiy7J8gZ3otI_vIokT3Y=/http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/841/hjgbb.jpg) (https://imageshack.com/i/ndhjgbbj)

Als decoder heeft men gekozen voor de 21 MTC versie met de mogelijkheid alle 6 outputs F0 en Aux 1 t/m AUX4 te gebruiken. De print is voorzien van 2 transistoren voor de versterking van Aux 3/4. Het is dus decoder inprikken, in mijn geval een LokPilot V4.0 maar voor sound is er een plekje voor een speaker en even functiemappen naar believen. Ik kies ervoor de sluitseinen schakelbaar te maken met F1 en het topsein met F2.

(https://imageproxy.3rail.nl/fit,1600x1200,q100,s1MJhHGlcMeoiMcbNfSHVVH-u5B5tk0KIzjJjhslDykU=/http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/842/vwwpu.jpg) (https://imageshack.com/i/nevwwpuj)

Aan de voorzijde zit al een dichte baanschuiver gemonteerd en het hang en luchtwerk is reeds aangebracht. Aan de achterzijde is een open baanschuiver geplaatst zodat er een koppeling ingestoken kan worden. Bij de lok worden diverse reserve onderdeeltjes en slipbandjes geleverd evenals nog wat aan te brengen details.

(https://imageproxy.3rail.nl/fit,1600x1200,q100,s28O5z5Q7TXr1KoCe9QDKPWVWS8wZ0aUQzKHGn5FdeS4=/http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/820/f07b.jpg) (https://imageshack.com/i/msf07bj)
(https://imageproxy.3rail.nl/fit,1600x1200,q100,sXmP8kjGy3SsdOdkAXvLBNzdzvNrLVqVTGmF2f1pyAHE=/http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/843/u1le3.jpg) (https://imageshack.com/i/nfu1le3j)

Al met al een mooie lok en ik ben er blij mee. :thumbup: Nu 2 weken sparen voor een flink lange containersleep.  O:-D

Gr, Ben.
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Brigitte op donderdag 19 juni 2014, 07:51:19
Thanks Ben voor de plaatjes  :)

Wil je, als je zo ver bent, hier neerzetten welke cv waardes je moet aanpassen om het zo te krijgen als jij wilt met schakelbare sluitseinen en topsein op F2. Dat wil ik ook, wil ik ook, wil ik ook  :P

Dan hoop ik wel dat dit het zelfde werkt bij een M4 decoder. De Mehano G2000 kan namelijk niet met mijn M4 instellingen overweg in een dc met 54615  :?

Alvast dank u!
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Spoorman op donderdag 19 juni 2014, 09:30:10
Om dit te krijgen (met een LokPilot V4.0):

F0 aan --> A-sein, richting afhankelijk.
F0 en F1 aan --> A-sein en rode sluitlichten, richting afhankelijk.
F0 en F1 uit, F2 aan --> alléén beide topseinen aan.

Moet je dit veranderen:

CV31 = 16, CV32 = 2
----------------------
CV330 =   9
CV346 =   6
CV362 =  32
CV378 =  16
CV394 =  12
CV410 =  12

Is dat wat je wilt?

Gr, Ben.
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Brigitte op donderdag 19 juni 2014, 19:36:37
Euhh Nou  :D regel 1 en 2 is prima, maar eigenlijk wil ik bij regel 3 geen topseinen maar bij beide zijden de bijrijders kant 1 lamp! Al je er voor staat brand dus rechter lamp onder! Mag ook regel 4 worden  :P
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Hero op donderdag 19 juni 2014, 19:50:57
Ik ben bang dat je dan de lichtprintjes even aan moet passen Brigitte.
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Spoorman op donderdag 19 juni 2014, 20:06:17
Nee, dat gaat niet lukken zonder te prutsen aan de printjes.

Gr, Ben.
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Brigitte op donderdag 19 juni 2014, 20:13:40
Ok de mehano G2000 met m4 decoder heeft t wel vandaar dat ik aan een cv waarde dacht  :)

Voorlopig heb ik nog geen sluitsein uit! M4 decoder is wat lastiger geloof ik
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Brigitte op donderdag 19 juni 2014, 21:16:57
Ik zal ff vertellen welke functies ik op de M4 decoder heb.

F0 front/sluit rijrichting afhankelijk
F1 front cabine 2 en sluit op cabine 1 wisselt niet!
F2 front cabine 1 en sluit op cabine 2 wisselt niet!
F3 schildpad icoon betekent rangeersnelheid
F4 is de standaard rangeer snelheid

Ik zie in de handleiding dat aux 3 cabine 1 sluit uit en aux 4 cabine 2 sluit uit zou moeten zijn.
Die zijn dus niet geactiveerd aan een functie en op de vrije functies gebeurd er nix, dus geen kwestie van f toets koppelen   :O
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Hero op donderdag 19 juni 2014, 21:55:58
Brigitte,

Is die F4 niet zonder optrek en afrem vertraging?
Het lijkt erop dat je f1 en f2 nog richting afhankelijk moet maken.

Wat je het beste kan doen is de lokprogrammer software van de ESU site downloaden.
Daarin kun je de function mapping goed zetten en dan een lijstje met veranderde cv waardes printen / uitlezen.
En daarna invoeren. (of de file door iemand in de decoder laten pompen.)
Of via je CS nabouwen.

Ik heb de lok niet en kan dus niets controleren voordat ik het neerzet.Bovendien weet ik zo niet welke aux welk ledje aanstuurt.
Maar Ben is vast zo lief even een plaatje van zijn function mapping hier neer te zetten.
Kun je zo zien waar je de fout in gaat.

Mvg Robin
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Spoorman op vrijdag 20 juni 2014, 07:12:26
Aux1 en 2 zijn de toplichten, Aux3 en 4 de sluitlichten.

(https://imageproxy.3rail.nl/fit,1600x1200,q100,svz-OA7bdBGnKmAMjz8n8PNO5jsetK0w2_pRi23heyis=/http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/834/jydy7.jpg) (https://imageshack.com/i/n6jydy7j)

Gr, Ben.
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Degeluidsman op vrijdag 20 juni 2014, 07:42:54
Hoi Ben,

Tussen de Fyra loc en deze zit intern nogal een verschil, hij is er flink op voorruit gegaan.
Zeker de led prints is een grote plus.

Nu heb jij geen puko,s maar ik ben benieuwd of de sneeuwruimers in het 3 rail model nu hoger gemonteerd zitten.

Veel plezier ermee.


Mvg,

Peter degeluidsman.
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Spoorman op vrijdag 20 juni 2014, 09:52:43
De 3rail stippellijn volgen lijkt me geen probleem Peter. Verder is de lok keurig kort gekoppeld buffer aan buffer, hier te zien met een fout rijtuig. :)

(https://imageproxy.3rail.nl/fit,1600x1200,q100,scXrqvf_a15V2YBoHuPqBdvwoNzyAPrmSefzCsWuRsyU=/http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/820/skus.jpg) (https://imageshack.com/i/msskusj)

Gr, Ben.
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Robtrein op vrijdag 20 juni 2014, 10:29:59
Brigitte,

Heeft jouw wens niets te maken met die 6 dipswitches¿¿¿
Zie op een foto van Benmans dat switch 1-5 op uit staan en 6 op aan.

http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/840/ezi9.jpg

Rob

Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Brigitte op zaterdag 21 juni 2014, 14:23:55
Dat denk ik niet Rob.
Het functiemappen via CS2 en M4 mfx decoder ziet er heel anders uit. Daar moet ik nog even op studeren vrees ik, want heel de woorden aux 3 en 4 zie ik al helemaal nergens verschijnen.
Wat Ben laat zien geld voor dcc en mijne is mfx meld zich dus zelf en kun je niet zomaar zeggen dat ie alleen dcc moet 'praten' dan moet je even goed weten wat je moet aanpassen voor t fout gaat :)
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Spoorman op zaterdag 21 juni 2014, 18:39:58
Er is op het forum toch vast wel iemand die Brigitte even kan helpen met functiemeppen van een LokPilot MFX met behulp van een CS2?

Gr, Ben.
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Seinwezen op zaterdag 21 juni 2014, 20:09:47
Als je bij de Cs2 de lokinstellingen opent, dan kan je daarna op het vierkantje met de tekst CV drukken.
Je krijgt dan een waarschuwing en deze kan je gewoon negeren :D.

Als het goed is, gaat je CS2 dan de decoder uitlezen.
Als dit klaar is, druk op de functietoets die je wilt wijzigen.
Vervolgens kan je dan selecteren welke functie of functies die toets moet schakelen en met welke rijrichting.
Dit is het function mappen bij de CS2.

Mocht het niet lukken, dan wil ik van de week wel wat screenshots maken van het hoe en wat.

Groeten Sander
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Brigitte op zaterdag 21 juni 2014, 21:00:38
Sander tot aan cv wijzigen en uitlezen van de decoder was ik gekomen  :)
Maar dan geeft ie 3 of 4 blokken aan van motor, anders enz.. Daar heb ik in zitten scrollen en zoeken, niet gevonden en t toen opgegeven  :D

Ik ga van de week ff aan de slag met je uitleg over het drukken op de functietoets om te wijzigen!
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: RMW op zaterdag 21 juni 2014, 21:20:03
Sander tot aan cv wijzigen en uitlezen van de decoder was ik gekomen  :)

Klik als je in de CV's van de loc zit eens op een functietoets. Als het goed is kom je dan termen tegen als 'Uitgang 1', 'Geluid 1' en 'ABV'. Aan een lege functietoets kun je zo ook zelf een functie koppelen, zoals 'Uitgang 3' (AUX 3).


M.v.g.

Maikel (RMW)
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Mister1736 op zondag 22 juni 2014, 00:05:32
Ik heb ehm ook gekocht vandaag. Wat een pracht ding :!: :!:
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Kappa op woensdag 13 augustus 2014, 20:11:35
Brigitte, mocht je er nog steeds niet uit zijn, kijk dan eens in dit Stummis topic (http://www.stummiforum.de/viewtopic.php?f=5&t=51242).
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Wijbe op woensdag 13 augustus 2014, 20:15:00
Of met behulp van een lokprogrammer? Stuk makkelijker lijkt mij?
Titel: Re: ACME/Elotrack 90061(AC) BLS 186 104
Bericht door: Bart op dinsdag 19 augustus 2014, 22:49:50
Brigitte, mocht je er nog steeds niet uit zijn, kijk dan eens in dit Stummis topic (http://www.stummiforum.de/viewtopic.php?f=5&t=51242).

Hoi

Dump de lok maar eens bij mij, dan gaat het wel lukken.

Bart