3rail Forum

Modelbesprekingen => Problemen, Vragen en Besprekingen over Rails en andere Modelbaan toebehoren => Topic gestart door: Ad48 op zondag 02 februari 2014, 10:32:38

Titel: Wissel in remsectie
Bericht door: Ad48 op zondag 02 februari 2014, 10:32:38
Hier is hij weer😄. Mag er een wissel in een remsectie vallen?

Gr, Ad
Titel: Re: Wissel in remsectie
Bericht door: Kappa op zondag 02 februari 2014, 10:55:33
Ad,

In een wissel zijn de rail van afbuigend en rechtdoor gaand spoor doorverbonden.
Je dient deze dus goed te isoleren van het afbuigend spoor.
Titel: Re: Wissel in remsectie
Bericht door: bellejt op zondag 02 februari 2014, 14:28:13
onlogisch.Vermits een wissel normaal niet tot een blok behoord kan het dus eigenlijk niet in een rem/stopsectie liggen.
Titel: Re: Wissel in remsectie
Bericht door: Ad48 op zondag 02 februari 2014, 14:49:02
Johnny,

Heb maar een kleine baan, zodoende mijn vraag. Dan zou ik mijn wissels moeten verwijderen om een remsectie te maken i.v.m. de ruimte die dan minimaal nodig is.

Gr,
Ad
Titel: Re: Wissel in remsectie
Bericht door: Yeoman op zondag 02 februari 2014, 17:07:16
Hoi Ad,

De stopsectie laten vervallen is wellicht een optie?
Je overgangsectie hoeft ook maar 1 sleperlengte lang te zijn.

Groeten,
Ton.
Titel: Re: Wissel in remsectie
Bericht door: Anne W op zondag 02 februari 2014, 23:22:32
Beste Ad,

Als je veel remsecties gaat maken dan moet je nog eens nadenken over je systeem "rijden zonder computer".

Overigens is het geen bezwaar om een remsectie te beginnen bij een wissel, tenminste als de trein maar wel stopt als hij helemaal voorbij die wissel is (denkt deze digitale/geautomatiseerde rijder)

Groet, Anne W