3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: will op woensdag 22 januari 2014, 13:41:19

Titel: Handmatig rijden
Bericht door: will op woensdag 22 januari 2014, 13:41:19
Hallo allemaal, ik heb een vraag over handmatig rijden.
Als ik in het scherm "overzicht locomotieven" op een plaatje van een lok klik dan heb ik maar een half rijwindow, waardoor ik niet handmatig kan rijden. Kan iemand mij uit de brand helpen?
Titel: Re: Handmatig rijden
Bericht door: i_m_johny op woensdag 22 januari 2014, 13:43:45
iTrain? Koploper? CS2? (of die andere?).....
Titel: Re: Handmatig rijden
Bericht door: will op woensdag 22 januari 2014, 14:43:59
Sorry had er even bij moeten vermelden. koploper met cs2
Titel: Re: Handmatig rijden
Bericht door: fonzo999 op woensdag 22 januari 2014, 15:12:42
Ik dacht dat dat niet samenwerkte !!
Titel: Re: Handmatig rijden
Bericht door: Spoorman op woensdag 22 januari 2014, 15:22:31
Op F3 drukken en je hebt een heel rijwindow.

Gr, Ben.
Titel: Re: Handmatig rijden
Bericht door: i_m_johny op woensdag 22 januari 2014, 20:54:15
Ik ga ervan uit dat dit alleen voor het handmatig rijden geldt?
Of kunnen er ook wissels mee bedient worden.

Groeten,

Jan
Titel: Re: Handmatig rijden
Bericht door: Spoorman op woensdag 22 januari 2014, 21:01:29
Wat bedoel je met je laatste vraag, of je ook handmatig wissels kunt zetten in Koploper?

Gr, Ben.
Titel: Re: Handmatig rijden
Bericht door: ronaldk op donderdag 23 januari 2014, 08:27:22
Ja, dat kan gewoon. Een baanplan of een paar schakelaars tekenen, de juiste instellingen maken en je kan wissels via de muis schakelen. Geen probleem.

Groet Ronald.
Titel: Re: Handmatig rijden
Bericht door: Spoorman op donderdag 23 januari 2014, 09:05:11
Of hele wisselstraten tegelijk handmatig omzetten, eventueel met de bijbehorende seinen. Er zijn nogal wat Koplopers en verenigingen die dit toepassen in combinatie met de lol van handmatig treintjes besturen.

Gr, Ben.
Titel: Re: Handmatig rijden
Bericht door: i_m_johny op donderdag 23 januari 2014, 09:23:52
Dan baal ik nu wel een beetje. Want dat ik precies wat ik in eerste instantie aan het doen ben met iTrian.
En kan ik schijnbaar nog steeds doen, want 'spelen' met koploper lijkt me nooit verkeerd om wat meer inzicht te krijgen in het reilen en zeilen.

Maar de grens licht dus bij het automatiseren. Daarvoor heb ik dus iTrain met licentie nodig (wat inmiddels het geval is).

Maar als ik het eerder had geweten had ik eerder kunnen beginnen met de PC te gebruiken.

Groeten,

Jan
Titel: Re: Handmatig rijden
Bericht door: Spoorman op donderdag 23 januari 2014, 09:26:55
Dat heeft een beetje te maken met de iTrain gekte alhier. Men hobbelt elkaar achterna zonder precies te weten wat zoal de mogelijkheden zijn.

Maar we dwalen af. :D

Gr, Ben.
Titel: Re: Handmatig rijden
Bericht door: ronaldk op donderdag 23 januari 2014, 09:52:57
@Ben / Spoorman: Inderdaad je hebt daar gelijk in.

Via een extern tableau kan je zelf ook de wissels, wisselstraten en seinen schakelen op de oude manier (drukknoppen) via koploper. Of via het tableau treinen ophalen uit het schaduwstation.

Groeten Ronald.