3rail Forum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: PietB op dinsdag 29 oktober 2013, 17:02:38

Titel: Koploper verlichting schakelen.
Bericht door: PietB op dinsdag 29 oktober 2013, 17:02:38
Hallo allemaal,
ik heb twee treinstellen die met F0 - F4 de frontsein lichten aan resp uit zetten, zoals het hoort.
En met F1 de sluitseinen aan/uit schakelen.
Met rijrichting wisselen gaan netjes de rode en de witte verlichting naar de juiste kant.
Dat gaat allemaal prima vanaf de centrale.
Alleen met koploper krijg ik het niet voor elkaar dat als ik de verlichting inschakel dat de sluitlichten ook aan gaan.
Wie kan me op weg helpen om dit goed in te stellen.

Ik kan natuurlijk met de decoder instellingen gaan schuiven, maar ik wil de f1 functie niet kwijt, ivm dubbeltractie.

grt Piet.
Titel: Re: Koploper verlichting schakelen.
Bericht door: bellejt op dinsdag 29 oktober 2013, 19:54:44
bij onderhouden locomotieven heb je toch de functietoetsen ingebracht ?
Daar moet je ook kiezen voor rijwindow.Dan kan je ze gewoon aan/uitzetten vanuit het tabje functies in het rijwindow van de loc.
Titel: Re: Koploper verlichting schakelen.
Bericht door: 44er op dinsdag 29 oktober 2013, 20:13:09
Piet , wat Johnny zegt klopt, in window "onderhouden lokomotieven" vinkje ingeven bij "Licht aansturen"
Verschijnt dan in je rijwindow, daar ook vinkje ingeven
Gr, Jan
Titel: Re: Koploper verlichting schakelen.
Bericht door: Railbouw Leerdam op dinsdag 29 oktober 2013, 20:17:38
Hey Piet,

Ook hier haha! Ik had je bij de buren dit al verteld    ;)

Gr. Dieuwe
Titel: Re: Koploper verlichting schakelen.
Bericht door: Hero op dinsdag 29 oktober 2013, 20:21:46
Daar staat er tenminste een mooi plaatje bij. :D
Titel: Re: Koploper verlichting schakelen.
Bericht door: 44er op dinsdag 29 oktober 2013, 20:25:06
Lol, op 2 paarden .......

Maar kijk bij stamgegevens, vinkje ,licht aansturen, rechtsssssssssss,    ter aanvulling

Gr, Jan
Titel: Re: Koploper verlichting schakelen.
Bericht door: PietB op dinsdag 29 oktober 2013, 20:53:34
Het werkt inmiddels, ook hier iedereen bedankt voor het meedenken.

Piet , wat Johnny zegt klopt, in window "onderhouden lokomotieven" vinkje ingeven bij "Licht aansturen"
Verschijnt dan in je rijwindow, daar ook vinkje ingeven
Ja Jan, ik had niet gezien dat er dan een tabje in de rijwindow Functies verscheen.
Ik heb er inmiddels ook maar even de interieurverlichting bij gezet.

grt Piet.
Titel: Re: Koploper verlichting schakelen.
Bericht door: Railbouw Leerdam op dinsdag 29 oktober 2013, 21:52:18
Graag gedaan Piet, blij dat het werkt!  :thumbup: :thumbup: