3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: PietB op zondag 26 mei 2013, 15:15:58

Titel: Hoe los ik dit op in Koploper?
Bericht door: PietB op zondag 26 mei 2013, 15:15:58
Ik heb een vraag aan de koploper specialisten.
Onderstaande tekening is een stukje uit mijn schaduwstation.
(https://imageproxy.3rail.nl/fit,1600x1200,q100,salWceRkQ6Wi7XNfHqQnSWfXPgzyZLEsr6NQM4xjSKg8=/http://img39.imageshack.us/img39/3440/wisselspoor.jpg)
Via het onderste spoor wordt met de klok mee gereden en op het bovenste spoor tegen de klok in
Komt er een trein via wissel B - A (mag alleen als het blok achter B bezet is) dan stopt hij op het bovenste spoor en verlaat na het omkeren via A weer in de linksomrichting.
En zo moet het ook bij binnenkomst via C - D (dit mag ook alleen als het blok achter C bezet is), ook hier omkeren en verlaten rechtsom via D
Getrokken treinen mogen nooit van spoor wisselen.

Nu wil ik het graag zo hebben dat wissels B en C altijd op rechtdoor staan tenzij het blok tussen de wissels B-D of A-C bezet zijn, dus niet op basis van kans.

Of wil ik nu iets dat Koploper niet kan?
Ik ben heel benieuwd wat de specialisten hier van vinden.

grt Piet.
Titel: Re: Hoe los ik dit op in Koploper?
Bericht door: bellejt op zondag 26 mei 2013, 15:23:29
dat doet koploper toch automatisch door je rijwegen.Koploper zal je wissels toch niet op afbuigend zetten als er geen rijweg naar het andere spoor is voorzien.Anders moet je er mss overloopwissels van maken maar dan blijven ze steeds aan elkaar gekoppeld.
Titel: Re: Hoe los ik dit op in Koploper?
Bericht door: bellejt op zondag 26 mei 2013, 17:46:04
ok thx Piet.Dacht dat koploper gewoon je wissels liet staan.Ik rijd nl nooit via kans keuze.Anders eens je BU zetten dan kijk ik het na.Blij dat het nu werkt.
Titel: Re: Hoe los ik dit op in Koploper?
Bericht door: Sprinter op zondag 26 mei 2013, 17:55:43
Piet,

Variable trein route maken bestemd voor getrokkentreinen en daarin sluit je het blok in uit waar hij via de afslag tercht zou kunnen komen, handiger is het om met bloknummers te werkn in plaats van met A B C enz.