3railforum

Modelbaanbouw & Scenery => Banenplan ontwerpen => Topic gestart door: erik01 op zondag 12 mei 2013, 15:08:11

Titel: hulp gevraagd om bochtwissel te vervangen in staande baan
Bericht door: erik01 op zondag 12 mei 2013, 15:08:11
In mijn huidige baan, liggen een paar bochtenwissels. Ik merk dat niet al mijn treinstellen hier probleemloos overheen gaan.

Om de hoofdstrecke , hiervan vrij te waren wil ik graag een bocht wissel vervangen, zonder de hele baan te hoeven afbreken. Het spelen met software heeft nog niet een passend alternatief opgeleverd.

Bijgaand de huidige situatie waar ik weer moet uitkomen op de 2 spoorverbinding

(https://lh4.googleusercontent.com/-bA7VO5G9nK0/UY-SbUM3EyI/AAAAAAAACRw/okE1-OMnGW8/s640/baanfragment.JPG)

Wie heeft een idee zonder toepassing van R1?
Titel: Re: hulp gevraagd om bochtwissel te vervangen in staande baan
Bericht door: Hero op zondag 12 mei 2013, 15:11:24
Hoi,

In de bovenhoek de 230 vervangen voor een 224.
Dan een linkerwissel eronder plaatsen. Op de plaats van die 130 bocht komt dan een rechtstuk.
En de rest van de boog tot de bochtwissel even opnieuw in laten vullen door wintrack.

Mvg Robin
Titel: Re: hulp gevraagd om bochtwissel te vervangen in staande baan
Bericht door: erik01 op zondag 12 mei 2013, 15:33:06
Hallo Robin,

Dank voor je snelle reactie.

Alleen ik zie het niet voor me. Ook auto vullen begrijp ik niet.

groet

Erik
Titel: Re: hulp gevraagd om bochtwissel te vervangen in staande baan
Bericht door: hermanus op zondag 12 mei 2013, 16:27:39
omdat plaatjes meer zeggen dan woorden
Titel: Re: hulp gevraagd om bochtwissel te vervangen in staande baan
Bericht door: erik01 op zondag 12 mei 2013, 16:51:03
Hallo Hermanus

Dank voor de duidelijke schets

Kan nu mijn bestellijstje gaan opstellen.

groet

erik