3rail Forum

Modelbaanbesturing & Software => Digitale Besturing (alle merken) => Digitale Besturing Overige Merken => Topic gestart door: Opazwitserland op zaterdag 27 april 2013, 16:41:25

Titel: Lichtsein decoder LS-DEC-NS-G van Littfinski
Bericht door: Opazwitserland op zaterdag 27 april 2013, 16:41:25
Hallo,

Hier ben ik weer met een decoderprobleem.  Heb de decoder aangesloten met 4 seinen 3 kleurig.  Zet alles onder stroom en begin met het programeren via drukknop S1.  Op adres 1 en 3 werken de seinen goed. Op adres 2 en 4 gebeurt er niks.  Wat ik ook probeer het blijft hetzelfde.  Heeft elke kant van de decoder 4 adressen ? Dat maak ik in elk geval niet op uit de handleiding van de decoder. Graag even hulp.

Paul
Titel: Re: Lichtsein decoder LS-DEC-NS-G van Littfinski
Bericht door: Degeluidsman op zaterdag 27 april 2013, 16:53:55
Hoi Paul,

Zover ik weet hebben deze decoders 4 uitgangen, je zou eens kunnen proberen het eerste sein aan te sluiten op uitgang twee je sein werkt dus dan kun je zien of er iets uit de uitgang komt.


Mvg,

Peter / degeluidsman.
Titel: Re: Lichtsein decoder LS-DEC-NS-G van Littfinski
Bericht door: Trainhenk op zaterdag 27 april 2013, 21:36:59
Beste Paul,

Op www.ldt-infocenter.com staan aansluitvoorbeelden.
Links bovenin kan je de website op Nederlands instellen.

Heb je daar al gekeken?

Henk
Titel: Re: Lichtsein decoder LS-DEC-NS-G van Littfinski
Bericht door: Freak op zaterdag 27 april 2013, 21:52:40
Hallo Paul,

De decoder heeft 2 groepen van elk 4 adressen (b.v. 1 t/m 4 en 5 t/m 8).
Ieder 3-kleurig sein beslaat 2 adressen.
Sein 1 op adres 1 en 2, Sein 2 op adres 3 en 4, Sein 3 op adres 5 en 6 en Sein 4 op adres 7 en 8.

Mvg,
Peter
Titel: Re: Lichtsein decoder LS-DEC-NS-G van Littfinski
Bericht door: Opazwitserland op zondag 28 april 2013, 00:03:44
Hallo Peter,

Zoiets begon ik al te vermoeden.  Ga het morgen eens uittesten.  Alvast bedankt.

Paul
Titel: Re: Lichtsein decoder LS-DEC-NS-G van Littfinski
Bericht door: Opazwitserland op zondag 28 april 2013, 09:49:50
Hallo allemaal,

Probleem opgelost.  Inderdaad 8 adressen voor de vier seinen.  Sein vier wou dan eerst nog niet werken, maar had het adres in DCC laten staan en niet in motorola op mijn ecos.  Oud worden is niks maar ...
Weer bedankt voor het meedenken.

Paul