3railforum

Modelbaanbesturing & Software => Analoge Besturing => Topic gestart door: Willem E op dinsdag 23 april 2013, 08:53:52

Titel: Rivarossi 1614 - mDDM
Bericht door: Willem E op dinsdag 23 april 2013, 08:53:52
L.S.,

Enige tijd terug heb ik bovengenoemd treinstel overgenomen. Het betreft een 3-rail analoge loc.
Nu bleek dat er een printje ontbreekt. Dit zit normaal op de plek van de decoder geprikt.
De loc werkt nu dus niet...

Wat doet dit printje? Ik schat in dat dit de loc geschikt maakt voor de analoge wisselstroom van Märklin.
Als ik er nu zo'n printje inzet dat in analoge gelijkstroomlocs op de decoderplek zit in doe, dan wordt het toch een analoge gelijkstroom-loc?
Zso ook als ik de pinnen 1+5 en 4-8 doorverbind ? Licht werkt dan niet, denk ik.

De loc wordt gedigitaliseerd, maar om hem eerst te testen zou ik de zaak eerst rijdend willen testen.

Mvg.
Willem E.
Titel: Re: Rivarossi 1614 - mDDM
Bericht door: huub op dinsdag 23 april 2013, 16:12:05
Je zou er gewoon een brugcel in kunnen maken, dan heb je gelijkspanning.
Titel: Re: Rivarossi 1614 - mDDM
Bericht door: KNed op dinsdag 23 april 2013, 19:55:51
Dat werk niet goed. Je zit inderdaad met de gelijkstroommotor maar je zal ook iets moeten hebben dat ook de omkeer puls snapt. Er moet dus gewoon een decoder in.
3-rail locs van andere fabrikanten worden niet voor niets altijd digitaal verkocht...

Koen
Titel: Re: Rivarossi 1614 - mDDM
Bericht door: huub op woensdag 24 april 2013, 00:32:01
Dat lijkt mij niet nodig om alleen te testen.
Maar ja, hoe ver moet die test gaan, natuurlijk.......
Titel: Re: Rivarossi 1614 - mDDM
Bericht door: henkv op donderdag 25 april 2013, 14:18:05
Prik er gewoon een decoder in. De print was bij het drierailmodel toch hetzelfde, alleen de draden voor de stroomafname zijn anders aangesloten. Als alleen dat printje zoek is, dan kan er niks kapot.