3railforum

Modelbaanbesturing & Software => Analoge Besturing => Topic gestart door: m-re op donderdag 28 februari 2013, 07:15:02

Titel: Digitale seinen op analoge baan
Bericht door: m-re op donderdag 28 februari 2013, 07:15:02
Hallo ik ben Remco,
Ik heb een analoge baan en wou er digitale seinen opzetten maar hoe sluit je ze aan?
Groeten Remco
Titel: Re: Digitale seinen op analoge baan
Bericht door: Aliebengalie op donderdag 28 februari 2013, 07:50:49
Hier zijn verschillende mogelijkheden voor .

Afhankelijk wat je er zelf aan wilt doen.

1e mogelijkheid.
Goedkope seintjes met/zonder trein beinvloeding.

Schakelen dmv van een hand bedient kastje.

Als je dan de knoppen bedient kun je ev nog seintjes hebben met rij beinvloeding , (zg stroomloos maken).

Er zullen best nog veel meer mogelijkheden zijn , maar daar ben ik niet van op de hoogte.

Maar daar zal zeker hier nog wel het een en ander bij komen.

Mvg: Alex
Titel: Re: Digitale seinen op analoge baan
Bericht door: Jan22 op donderdag 28 februari 2013, 13:41:34
Dit document lezen (http://www.hetspoor.com/handleidingen/Marklinseinen.pdf) Op p. 57 blijkt dat moderne seinen niet digitaal zijn. Het zijn seinbeelden die met extra elektronica te digitaliseren zijn. D.w.z. je geeft ze een adres, en daarna heb je andere hulpmiddelen nodig om daarvan gebruik te maken.

Verder weet ik het dan niet. Want ik ben alleen bezig met het digitaliseren van wissels, en de rest is analoog.
De wissels zelf ook, maar door  servo-aansturing zijn ze voorbereid op een digitale toekomst.

Ik heb ergens gelezen dat LDT goede seindecoders levert voor complexe seinbeelden. Weet wel dat je de analoge functionaliteit voor de rijstroom apart moet inbouwen als de locomotieven geen decoder hebben, en dus wel analoog bestuurd worden.
Titel: Re: Digitale seinen op analoge baan
Bericht door: m-re op donderdag 28 februari 2013, 15:51:16
Hallo,
Maar waar is het printplaatje dan voor?
Groeten Remco
Titel: Re: Digitale seinen op analoge baan
Bericht door: Jan22 op donderdag 28 februari 2013, 16:24:15
Maar waar is het printplaatje dan voor?
Zit er een printplaatje bij geleverd bij het sein?
Ik heb zelf geen nieuwere M*seinen. Alleen Schneider en Fulgurex.
Titel: Re: Digitale seinen op analoge baan
Bericht door: fonzo999 op donderdag 28 februari 2013, 16:33:29
Hallo,
Maar waar is het printplaatje dan voor?
Groeten Remco

Remco,

Misschien is het handig een artikelnummer te vermelden ?
Titel: Re: Digitale seinen op analoge baan
Bericht door: m-re op donderdag 28 februari 2013, 18:04:25
Hallo allemaal,
Ik ben 12 jaar en ik snap dus niet helemaal maar ik denk dat ik een neppert ga maken.
Ik bedoelde dit seintje 74371
Groeten Remco :)
Titel: Re: Digitale seinen op analoge baan
Bericht door: fonzo999 op vrijdag 01 maart 2013, 08:44:22
Remco,

Dit sein kun je gewoon op een analoge baan gebruiken. Je schakelt het sein, incl. de bijbehorende
treinbeïnvloeding via een speciaal schakelkastje van Märklin artikel 72751.
Titel: Re: Digitale seinen op analoge baan
Bericht door: Jan22 op vrijdag 01 maart 2013, 11:40:36
Met dit catalogus nummer vind je de (digitale en analoge) aansluitschema's (en discussies) over dit sein hier op dit forum:

http://forum.3rail.nl/index.php?topic=40110.0 (http://forum.3rail.nl/index.php?topic=40110.0)
http://forum.3rail.nl/index.php?topic=36899.msg666410#msg666410 (http://forum.3rail.nl/index.php?topic=36899.msg666410#msg666410)
http://forum.3rail.nl/index.php?topic=30490.msg538124#msg538124 (http://forum.3rail.nl/index.php?topic=30490.msg538124#msg538124)

en in de wiki (http://wiki.3rail.nl/index.php/M%C3%A4rklin_74391_Hobbysein_aansluitschema) vind je hoe je het verwante 74391 hobbysein aansluit.
Titel: Re: Digitale seinen op analoge baan
Bericht door: m-re op vrijdag 01 maart 2013, 20:40:28
Hallo allemaal,
Bedankt voor de tips en ik had ook nog een sein gevonden en dit is het nummer 7242.
Groeten Remco :D
Titel: Re: Digitale seinen op analoge baan
Bericht door: Jan22 op zondag 03 maart 2013, 15:13:38
ik had ook nog een sein gevonden en dit is het nummer 7242.
Dat is een pensionado. O:-D