3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: Railbouw Leerdam op donderdag 15 november 2012, 00:21:42

Titel: Digirails s88 in koploper via ddw wil niet werken... Nu wel haha
Bericht door: Railbouw Leerdam op donderdag 15 november 2012, 00:21:42
Beste mede 3railers,

Ik heb een vraag: Ik heb een digirails s88n module direct aangesloten op mijn lpt-poort via een utp cat 5 kabel, de pinbezetting klopt volgens alle schema's die ik kan vinden. Nu hoort het zo te zijn dat er een ledje oplicht zodra er een bezetmelding is. Nu is dat niet het geval. Al mijn bezetmelders werken keurig op mijn multimeter, dus daar ligt het ook niet aan. Koploper geeft alle secties onbezet ongeacht wat ik doe. Open ik in DDW de s88 emulator zie ik keurig alle (nep) bezetmeldingen in koploper binnenkomen. Ik zou graag suggesties ontvangen wat er hier aan de hand zou kunnen zijn.

De pinout:

S88              UTP                LPT poort

1                oranje              pin 10
2         groenwit/blauwwit    pin 18(gnd)
3                 blauw              pin 2
4                 groen              pin 3
5               bruinwit             pin 4
6               oranjewit                              +5v van pc voeding

Zover ik weet moet dit kloppen.. Of heb ik toch wat verkeerd gedaan...?

Graag hoor ik het van jullie
Titel: Re: Digirails s88 in koploper via ddw wil niet werken
Bericht door: Sprinter op donderdag 15 november 2012, 16:49:37
En waarom de omweg via de patch-kabel sluit het gewoon rechtstreeks aan op de aanwezige 6 pins aansluiting. Dan is de kans dat je daar een fout mee maakt aanzienlijk kleiner.
Titel: Re: Digirails s88 in koploper via ddw wil niet werken
Bericht door: Railbouw Leerdam op donderdag 15 november 2012, 18:03:39
@sprinter: Ik heb de pinnen 1 op 1 doorgemeten t.o.v. de patchkabel.. Die zijn 1 op 1 hetzelfde. Die kleuren vindt je dus terug in het schema..

Ik vond het handiger om gewoon een kabeltje te maken die je zo in de s88n en lpt poort prikt en klaar, en als ik de schemas moet geloven zou dit moeten werken.
Titel: Re: Digirails s88 in koploper via ddw wil niet werken
Bericht door: Sprinter op donderdag 15 november 2012, 19:11:45
En als je verder alles goed aansluit en instelt zal dat ook gerust het geval zijn. Mijn opzet uit het verleden deed het zoals verwacht, geen enkel probleem mee gehad. Als het bij jouw niet werkt doe je iets niet goed, wat is een beetje moeilijk te zien van achter het toetsenbord.
Titel: Re: Digirails s88 in koploper via ddw wil niet werken
Bericht door: Freak op donderdag 15 november 2012, 19:23:13
Hallo Dieuwe,

Zie je meelbox.


Mvg,
Peter
Titel: Re: Digirails s88 in koploper via ddw wil niet werken
Bericht door: Railbouw Leerdam op donderdag 15 november 2012, 20:40:23
Peter hartelijk dank! Het werkt! Kabeltje is dus goed gelukkig..

gr Dieuwe
Titel: Re: Digirails s88 in koploper via ddw wil niet werken
Bericht door: Freak op donderdag 15 november 2012, 20:51:08
Peter hartelijk dank! Het werkt! Kabeltje is dus goed gelukkig..
Veel succes verder.

Mvg,
Peter
Titel: Re: Digirails s88 in koploper via ddw wil niet werken
Bericht door: Hero op donderdag 15 november 2012, 20:59:10
Waar zat nu het probleem?

Gr. Robin
Titel: Re: Digirails s88 in koploper via ddw wil niet werken
Bericht door: Railbouw Leerdam op donderdag 15 november 2012, 21:09:40
Dat zat hem in een instelling in ddw die peter me per pb stuurde
 
groeten,

Dieuwe
Titel: Re: Digirails s88 in koploper via ddw wil niet werken
Bericht door: Sprinter op zaterdag 17 november 2012, 17:36:31
En is dat nu weer zo moeilijk deze gelijk op het forum te zetten, want nu weten de andere DDW gebruikers nog niets. Dus nogmaals welke instelling en waarvoor?
Titel: Re: Digirails s88 in koploper via ddw wil niet werken... Nu wel haha
Bericht door: Railbouw Leerdam op zaterdag 17 november 2012, 17:59:59
Het zat hem hierin, de instellingen moeten zo staan:

DDW Instellingen
Verbindingen >
HSI88-Interface op nee
Direct Access op Ja
Use standard LPT adres op Ja en poort kiezen

Dit zorgt dat je lpt poort als s88 bus werkt

Dat was het en als je dan het kabeltje gebruikt zoals boven beschreven heb je een mooie directe kabel naar je s88n poort.

Groeten