3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: 0531 op woensdag 11 april 2012, 21:05:10

Titel: Itrain en CS2
Bericht door: 0531 op woensdag 11 april 2012, 21:05:10
Beste mensen,

Vandaag een proeflicentie van Itrain geinstalleerd
CS2 een vast IP gegeven alsook de PC
Ik kan de CS2 een start/stop geven met de PC
Maar he importeren van delocs lukt niet
als ik handmatig een loc in Itrain invoer rijdt deze wel
iemand een idee?
rechts onderaan zie ik online komen op de PC maar ik kan de tech gegevens van CS2 niet opvragen
wat normaal mogelijk moet zijn volgens de handleiding
Deze vraag ook al op Itrain forum gezet maar voorlopig zonder resultaat.

Alvast bedankt

Joeri
Titel: Re:Itrain en CS2
Bericht door: oosterom op woensdag 11 april 2012, 21:22:46
Hoi Joeri,

Als de verbinding tussen je CS2 en i-train goed is worden de loc's automatisch in i-train ingevoerd. Dus ik vind het wel vreemd dat het bij jou niet lukt. Ik begrijp uit jouw verhaal wel via de pc je loc's kunt laten rijden? En je wissels kun je deze wel aansturen?

groeten Martin.
Titel: Re:Itrain en CS2
Bericht door: 0531 op woensdag 11 april 2012, 22:22:15
Martin,

Ik heb één wissel ingeprogrammeerd en deze werkt wel met enige vertraging

Joeri
Titel: Re:Itrain en CS2
Bericht door: pseverin op donderdag 12 april 2012, 15:36:27
Hoi Joeri ook ik rijd met itrain en cs2 en ik heb het zelfde gehad bij mij was het ip adres niet correct hij verbond toen wel maar alles reageerde traag.

En is de kabel die je gebruikt wel geschikt voor twee richtingen of ben je draadloos.

Vr Gr Peter
Titel: Re:Itrain en CS2
Bericht door: 0531 op donderdag 12 april 2012, 16:47:51
Geert,

Ik werk via een kabel CS2 crossedkabel naar PC
ik zal de ip's nog eens controleren maar indien die verkeerd zouden zijn,
dan zou ik CS2 toch niet kunnen bedien (start/stop)?


alvast bedankt om mee te helpen zoeken hé
Joeri
Titel: Re:Itrain en CS2
Bericht door: Tijdperk VI op donderdag 12 april 2012, 20:34:00
Hallo Joeri,

Het door jouw beschreven probleem komt vaker voor. Mogelijk helpt deze link naar het iTrain-forum je probleem op te lossen:http://berros.eu/itrain/forum/viewtopic.php?f=41&t=1502&sid=cb7c7a30fdf0f298e24e485eabac4df7&p=7778#p7778 (http://berros.eu/itrain/forum/viewtopic.php?f=41&t=1502&sid=cb7c7a30fdf0f298e24e485eabac4df7&p=7778#p7778)

Succes!

Groet,
Martin
Titel: Re:Itrain en CS2
Bericht door: jeroenk op donderdag 12 april 2012, 20:51:10
Best Joeri,

Daarnaast vind je hier algemene aanvullende informatie omtrent 'CS2 met firmware versie 1.5 via cross kabel' :

http://berros.eu/itrain/forum/viewtopic.php?f=64&t=887

Dit gaat helemaal goed komen.

groeten,
Jeroenk
Titel: Re:Itrain en CS2
Bericht door: 0531 op vrijdag 13 april 2012, 10:44:02
Jeroenk,

Idd dit bericht had ik reeds gezien en volledig volgens deze gegevens mijn CS2 en PC ingesteld
maar zonder veel resultaat.
De lichtjes in netwerk CS2 branden eentje constant groen en de andere geel/oranje knippert.
dus volgens mij is er toch communicatie?
Zit een beetje op het einde van mijn latijn :?
Hoe het nu verder moet
Joeri
Titel: Re: Itrain en CS2
Bericht door: sojjos op donderdag 02 augustus 2012, 13:30:55

Ja ik heb dit ook , maar
Is er iemand in Eindhoven die dat bij mij de IP adr zou kunnen doen ?
of mij daar mee helpen /