3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: flori2703 op woensdag 14 maart 2012, 18:18:26

Titel: help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: flori2703 op woensdag 14 maart 2012, 18:18:26
hallo iedereen

ik zit met een klein probleem ik heb namelijk een ecos en die wil ik dus verbinden met mijn pc.
ik heb alles gevolgt zoals beschreven is maar er gebeurt niets.
zou iemand een duidelijk beschrijving kunnen geven hoe het moet.
ik heb al rond gekeken op het net maar het is steeds dezelfde uitleg en daar ben ik niet veel mee, ik heb ook al eens op het forum gekeken maar daar is het juist het zelfde. het grootste probleem is eigenlijk ik weet niet hoe het moet verbonden worden.(alles wordt uitgelegd met xp maar ik heb vista dus dat helpt niet echt).
hopelijk is er iemand die mij met dit probleem kan helpen het is niet dringend.
alvast bedant voor jullie reactie.

groeten flori2703(florian) :)
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: Degeluidsman op woensdag 14 maart 2012, 18:32:19
Hoe heb je de verbinding gemaakt tussen je pc en de ecos ?

Als dit een rechtstreekse kabel is moet het een crosskabel zijn, loopt hij via een switch dan kan een normale kabel gebruikt worden.

Heb je in de ecos het ip adres op DHCP staan of is het een vast adres.


Mvg,

Peter / degeluidsman.
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: flori2703 op woensdag 14 maart 2012, 18:42:05
Het is een crosskabel en de dhcp staat af.
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: Silbermann op woensdag 14 maart 2012, 20:00:44
Het is een crosskabel en de dhcp staat af.

DHCP af: dan staat je ECOS op een vast http-adres. Als je dat adres weet krijg je verbinding.
(maar ik weet niet precies hoe je die lijst op je PC op moet halen)

alternatief:
Ik heb DHCP "aan" staan en de ECOS verbonden via een normale kabel aan mijn router.
Vervolgens kijk ik in de lijst uitgedeelde http-adressen welke er "aan" staan.
Dat adres roep ik op in mijn browser et voilá. Ik heb verbinding met mijn ECOS.

Groet,
Rob
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: flori2703 op woensdag 14 maart 2012, 20:18:05
dat is een alternatief dat ik kan proberen maar ik zou het graag rechtstreeks met
de computer verbinden.
alvast bedankt voor jullie reacties.

groeten flori2703(florian) :)
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: Edwin op woensdag 14 maart 2012, 21:02:08
Stel je PC in op een vast adres en je ECOS in dezelfde range. Bijv. 192.168.1.100 en 192.168.1.101. Voer dan het adres dat je in de ECOS programmeer in in je browser en je moet het scherm van de ECOS zien.

Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: flori2703 op donderdag 15 maart 2012, 07:27:12
 Oke dat zal ik eens proberen.
Bedankt voor de reacties als er nog tips zijn laat ze maar komen.

Groeten flori2703(florian)  :)
Titel: pc met ecos/koploper
Bericht door: flori2703 op donderdag 15 maart 2012, 19:33:56
bedankt iedereen ik heb het eens via de router geprobeerd en het werkt direct.
alleen heb ik nog 1 vraag hoe maak ik nieuwe locs aan in koploper?(het programma is reeds gedownload)
alvast bedankt voor jullie reacties.

groeten flori2703(florian) :)
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: lucy op donderdag 15 maart 2012, 20:10:58
onderhouden => lokomotiven
Titel: Re:pc met ecos/koploper
Bericht door: wissels op donderdag 15 maart 2012, 21:01:12
bedankt iedereen ik heb het eens via de router geprobeerd en het werkt direct.
alleen heb ik nog 1 vraag hoe maak ik nieuwe locs aan in koploper?(het programma is reeds gedownload)
alvast bedankt voor jullie reacties.

groeten flori2703(florian) :)

Hallo Florian,

synchronisser database centrale met koploper, verbinding maken met centrale, treintype invullen etc.

met vriendelijke groet,

Walter
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: Wijbe op donderdag 15 maart 2012, 21:55:24
Hey Florian,

Bestudeer de Beginnershandleiding, staat onderaan,  (http://www.pahasoft.nl/) eens goed. Door deze handleiding krijg je een redelijk basisinzicht in koploper.
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: Anne W op donderdag 15 maart 2012, 22:17:23
Beste Florian,

Ik heb eergisteren nog in de dikke Koploper bijbel zitten lezen, maar als je jezelf nu en in de toekomst niet wilt teleurstellen:

begin met een ovaaltje en probeer daar aan de hand van deze bijbel en de beginnershandleiding stukje bij beetje je kennis/ervaring op te bouwen.

Groet, Anne W
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: Freak op donderdag 15 maart 2012, 22:27:37
onderhouden => lokomotiven
Is bij de ECoS niet nodig. Zoals Walter schrijft synchronisser database centrale met koploper en treintype invullen is voldoende.

Mvg,
Peter
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: lucy op vrijdag 16 maart 2012, 10:48:16
maar het mag toch wel?
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: Freak op vrijdag 16 maart 2012, 11:55:01
maar het mag toch wel?
Het mag wel, mar of het verstandig is ....

Mvg,
Peter
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: flori2703 op vrijdag 16 maart 2012, 12:34:50
Bedankt ik de handleiding al klaar liggen op mijn tablet-pc
Allemaal bedankt voor de reacties en de hulp.

Groeten fori2703(florian) :)
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: Wijbe op vrijdag 16 maart 2012, 13:21:08
Begin met de beginners handleiding ;-) later pas de grote bijbel erbij ;-)
Titel: Re:help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: flori2703 op vrijdag 16 maart 2012, 20:21:09
Begin met de beginners handleiding ;-) later pas de grote bijbel erbij ;-)
zal ik doen
bedankt iedereen

groeten flori2703(florian) :)
Titel: Re: help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: flori2703 op vrijdag 22 juni 2012, 20:57:36
ik zit met een klein probleempje.
koploper zegd steeds dat er geen verbinding is met mijn ecos.
maar de ecos is wel verbonden via de routeer en ik kan hem openen in mijn browser.
hoe kan ik nu via koploper zelf verbinding maken met mijn ecos. (het is ecos 50000)
alvast bedankt voor jullie reactie.

groeten flori2703(florian) :)
Titel: Re: help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: Degeluidsman op vrijdag 22 juni 2012, 21:02:36
Als jij de ecos benaderd via de browser, dan typ je een ip adres in neem ik aan.

Staat ik koploper wel het juiste ip adres ingesteld, want als je hem via de browser kunt benaderen moet dat vanuit koploper ook kunnen.


Mvg,

Peter / degeluidsman.
Titel: Re: help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: flori2703 op vrijdag 22 juni 2012, 21:07:51
Als jij de ecos benaderd via de browser, dan typ je een ip adres in neem ik aan.

Staat ik koploper wel het juiste ip adres ingesteld, want als je hem via de browser kunt benaderen moet dat vanuit koploper ook kunnen.


Mvg,

Peter / degeluidsman.
dank je peter
het IP-adres in koploper was nie juist.
hartelijk dank.

groeten flori2703(florian) :)
Titel: Re: help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: Degeluidsman op vrijdag 22 juni 2012, 21:11:26
Snel opgelost  :D :D


Mvg,

Peter / degeluidsman.
Titel: Re: help met het verbinden van ecos en de pc
Bericht door: flori2703 op vrijdag 22 juni 2012, 21:48:22
Snel opgelost  :D :D


Mvg,

Peter / degeluidsman.
is waar. :D
maar toch bedankt!

groeten flori2703(florian) :)