3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: treinbeginner op vrijdag 09 maart 2012, 18:30:17

Titel: trein- & autodatabase samen met één OC32
Bericht door: treinbeginner op vrijdag 09 maart 2012, 18:30:17
Hallo,

Is er iemand die hier een oplossing voor heeft?

Het probleem:
in koploper heb ik:
-een treindatabase met Marklin Central Station, wissels gestuurd met OC32 (aan pc verbonden met U485)
-een autodatabase met UCCI, wissels gestuurd met OC32

Deze OC32's zitten op dezelfde communicatiebus. Nu het probleem is als ik communicatie maak met de treindatabase, wordt de COM-poort van de OC32 geopend met gevolg dat ik de autodatabase niet kan starten, omdat de COM-poort van de OC32 reeds geopend is.

Hoe kan ik dit oplossen?

Vriendelijke groeten,
Marc
Titel: Re:trein- & autodatabase samen met één OC32
Bericht door: Spoorman op vrijdag 09 maart 2012, 18:53:51

Hoe kan ik dit oplossen?


Als je Marklin CS ook de reloaded update heeft van Esu (CS1R) kun je de Marklin wissels via DCC aansturen ipv via de U485. Is dat een optie?

Gr, Ben.
Titel: Re:trein- & autodatabase samen met één OC32
Bericht door: treinbeginner op vrijdag 09 maart 2012, 18:55:43
Bedankt voor het mee denken

maar de M* CS is de gewone niet geüpdate versie

Vriendelijke groeten,
Marc