3railforum

Modelbaanbouw & Scenery => Modelbaanbouw => Topic gestart door: dezee op zondag 04 maart 2012, 19:15:47

Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op zondag 04 maart 2012, 19:15:47
Geachte forumleden,

Mijn naam is Wim en ben woonachtig in Nieuwleusen. Ik ben al enige jaren lid van het forum en heb regelmatig, soms per pb, hulp van jullie gehad, waarvoor dank. Nu wil ik jullie meenemen in de bouw van mijn baan waar ik al enig tijd mee bezig ben.

Naam
De naam van de baan is Virgental die ik gekozen heb omdat ik als basis een baan wilde maken met een dal en een aantal bruggen over elkaar. Na wat Googlen kwam ik de naam Virgental tegen die wel lekker klonk vandaar de naam.

Historie
Ook ik ben al vanaf mijn 6e jaar met Marklin bezig en ook ik kreeg mijn eerste setje met de welbekende 3000 lokje . Zo rond 1995 heb ik het besluit genomen om alle loks om te zetten naar digitaal en tot de dag van vandaag heb ik hier nog geen spijt van. Ik heb een aantal banen gebouwd, maar eigenlijk nog nooit een baan volledig af kunnen maken. In 2000 hebben wij in ons huis de zolder verbouwd en voorzien van verwarming en zonnewering, zodat ik het hele jaar kan bouwen.

Zo rond 2004 ben ik begonnen met ontwerp van mijn huidige baan in aanbouw waarvoor ik Wintrack heb gebruikt, daarvoor deed ik het ontwerp altijd met een malletje van Marklin. Het ontwerp met Wintrack was echt fantastisch omdat je eenvoudig kunt aanvullen, verschuiven, kleiner maken en lagen op elkaar kunt leggen. Het ontwerpen duurde uiteindelijk ruim een jaar en heb besloten om niet de gehele zolder vol te bouwen, maar vooral veel variatie met een hopelijk mooi landschap aan te leggen. Ook is er nagedacht over de toepassing van kleuren voor de bedrading en verdeling in stroomzone?s mbv boosters. Per zone zaten er nog een aantal extra secties in zodat mocht het geheel worden overbelast (teveel treinen), ik later eenvoudig een sectie kon elimineren en op een aparte voeding kon zetten wat mij later een keer prima van pas kwam.

mvg,
Wim

Thema
Zoals aangegeven is de basis een dal met een aantal bruggen over elkaar aangevuld met een klein station met 5 doorgaande sporen een goederen spoor en een pendelspoor. Verder bestaat het geheel uit 3 lagen en 12 opstelsporen in het schaduwstation. Verder de bouw van een BW met een draaischijf met 12 tot 15 opstelsporen. Een aparte 2 sporig lokloods. Of er welof niet iets van een soort van industrie terrein(tje) gaat komen hangt even af of ik een geschikte thema kan vinden.  De periode die ik wil probeer na te streven is III ? IV en heb een hoge mate van belangstelling voor stoom.

Opbouw
Uiteindelijk ben ik in 2008 gestart met de bouw van de baan en is gebouwd op basis van een open raamwerk die ca 70 cm van de grond geplaatst is op stalen poten.  De sporen zijn aangelegt op triplex en lopen middels tussenschotten, waardoor de hoogte?s worden overwonnen, over de tafel zodat ik vanaf de onderzijde overal bij kan komen. De zijkanten van de sporen worden beschermd met flexibele triplex die je gewoon bij de doe het zelf kunt halen.


Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: oetbeem op zondag 04 maart 2012, 19:28:37
hallo

mooi baanplan heb je

nu nog namaken :D die grote loods vind ik heel mooi
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Aliebengalie op zondag 04 maart 2012, 19:29:57
Schitterend  :thumbup:

Mvg: Alex
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Tilly op zondag 04 maart 2012, 19:40:00
Hoi Wim,

het plan ziet er goed uit :thumbup:

Een jaar of 6 geleden ben je begonnen met deze baan dus ik mag aannemen dat je inmiddels iets verder gekomen bent dan alleen een plan?

Groetjes, John
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 04 maart 2012, 19:44:03
Scherpe opmerking John,

We gaan verder.
Bedrading
In 2009 ben ik begonnen met de bedrading waarvoor vooraf de toe te passen kleuren zijn bepaald en beschreven in een overzicht, zodat ik later bij mogelijke aanpassingen dit op papier kan beoordelen. De baan is volledig gedetecteerd met 208 terugmedlingen S88 met natuurlijk de toepassing van de ?diodetruck? de bediening van wissels die in het zicht liggen worden met servo motoren bewogen.
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: blauweengel op zondag 04 maart 2012, 19:45:50
Prachtig banenplan en een goed begin zo te zien.

Tony
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: lokje 23 op zondag 04 maart 2012, 19:47:15
wim.

tot wat we nu hebben mogen aanzien mooi werk.
maar uiteraard vraagd dit om meer.
we kijken uit naar het volgende van jouw.


lokje 23  ( lucien )
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 04 maart 2012, 19:50:39
Aanleggen sporen
De sporen bestaan allemaal uit K-rail gelegd op een kurkbedding voor de zichtdelen het overige ligt op isolatie materiaal voor laminaatvloeren. De zijkanten van de sporen zijn natuurlijk van roest voorzien met het nummer roestbruin van Revell no: 83

Het kurk is voordat de rails wordt gelegd eerst ingesmeerd met verf met daarop de balast. Zodat later bij het instrooien van de wissels hieronder ook balast ligt, door de balast in de natte verf te strooien blijft deze plakken.

Besturing
De besturing van Virgental wil ik volledig overlaten aan Koploper. Bij een vorige baan heb ik Windigital gebruikt en ben van mening dat Koploper vele malen eenvoudiger in gebruik is maar bovenal hele mooie toevoegingen heeft wat de diversiteit van het treinverkeer ten goede komt.

Eerste bouwwerkje
Begin 2010 ben ik toegekomen aan de aanleg van tunnels, bergen bruggen ed. Een van de eerste bouwwerkjes die ik gemaakt heb is een soort van verhoging met daarop een armsein die met een trap moeten worden beklommen. Ik zag op een Gastendag, bij  de modelspoorvereniging in den Bosch, een soort trap die mij op het volgende idee bracht.
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Hero op zondag 04 maart 2012, 19:51:37
Ik ben niet snel van slag van een bosje draad.
Maar dit is toch wel een leuke bos.
Ik hoop dat je administratie een beetje klopt. :D

Robin
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 04 maart 2012, 19:56:34
Bruggen
Zoals aangegeven heet de baan Virgetal waarvoor ik dus ook een dal wil aanleggen met een aantal bruggen voor sporen en verkeer.

Ik heb een poging ondernomen om zelf een eigen brug te maken voor verkeer, maar dit was niet echt geslaagd, kijk en beoordeel.

Bij de firma Luft kwam ik een brug tegen die ik voor mijn verjaardag in 2010 heb gekregen. Eenmaal gebouwd, gekleurd en in het langschap gebouwd. Heeft dit voor mij de basis gelegd om ook een weg te maken van gips en deze helemaal in te krassen en te kleuren.  Te zien is dat de verkeersbrug vervangen is door de oude brug van Luft.
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 04 maart 2012, 20:02:56
Bergen
Voor de bouw van de bergen maak ik gebruik van een houten frame met daarop gaas, gipsverband en een kombinatie van gips en gipsvormen hier een aantal foto?s.


Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 04 maart 2012, 20:03:54
Voor het kleuren van de bergen maak ik gebruik van sterk verdunde grijze verf merk Histor nummer S 7502-B eenmaal opgedroogd ga ik met een zachte kwast, met hieraan weinig verf, de bergen langzaam wheateren dit nummer was Histor nummer S3502 B. Hier het resultaat van beide behandelingen.
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 04 maart 2012, 20:06:59
Voor het uiteindelijke resultaat maak ik gebruik van bomen van diverse merken en qua ondergrond maak ik gebruik van verschillende grassoorten van het merk Langmesser.

Burcht & slot
Van de firma Luft heb ik ook een burcht aangeschaft die helemaal van gips is en je alleen maar in elkaar hoeft te zetten en te kleuren. De burgt is voor mij het uitgangspunt geweest om een berglandschap te maken met een rivier erdoor en aan de rivier ook een slot van de firma Faller, zie hier het resultaat.
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Spoorbrug^^ op zondag 04 maart 2012, 20:07:11
Dat ziet er goed uit!
Ga je via een computer rijden of via een central station of ecos of iets anders?

Mvg
Spoorbrug^^
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: ÖBB op zondag 04 maart 2012, 20:09:00
Hoi Wim,

Ik ben er een beetje stil van, het ziet er top uit. De brug vind ik fantastisch.
Ben benieuwd naar het vervolg.

Gr. Henk
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 04 maart 2012, 20:13:49
Dat ziet er goed uit!
Ga je via een computer rijden of via een central station of ecos of iets anders?

Mvg
Spoorbrug^^

De baan wordt helemaal bestuurd met de computer & koploper handmatig wil ik graag met de BW en rangeersporen werken. Weet je wat nu zo leuk is, ik heb 2 buurjongens van 5 en 7 jaar en die komen regelmatig langs om te kijken.  Het is echt wonderbaarlijk dat die kinderen na een aantal weken nagenoeg exact weten aan te wijzen wat er zoal is (bij) gebouwd.

Wim
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Hero op zondag 04 maart 2012, 20:14:23
Gezien de geschiedenis van het draadje hoef je daar niet lang op te wachten. :D
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: bvk007 op zondag 04 maart 2012, 20:17:19
Wat een fantastische baan, en erg gedetailleerd ook! Heel erg mooi :)
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: blauweengel op zondag 04 maart 2012, 20:22:57
Dat zijn prachtige rotsprtijen.

Tony
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Einte op zondag 04 maart 2012, 20:44:56
Hallo Deeze,

Dit vind ik een hele mooie baan,
mooie rotsen, en een mooi kasteel.

Ga zo door :)

Gr Einte
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: oetbeem op zondag 04 maart 2012, 20:47:27
dat ziet er mooi uit fantastische scenery
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Tilly op zondag 04 maart 2012, 21:01:01
Hoi Wim,

je hebt voor een mooie stijl gekozen en het ziet er al prachtig uit :thumbup:

Gelijk even gekeken naar de site van Modelbauluft (http://www.modellbauluft.de/html/h710__alte_bruckenmuhle_.html) en dat ziet er toch wel mooi en apart uit B)
Heb je die "Bruckenmuhle" zelf geschilderd?

Groetjes, John
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Tomm op zondag 04 maart 2012, 21:04:41
De baan wordt helemaal bestuurd met de computer & koploper voor handmatig wil ik graag op de BW en rangeersporen werken. Weet je wat nu zo leuk is, ik heb 2 buurjongens van 5 en 7 jaar en die kone regelmatig langs om te kijken.  Het is echt wonderbaarlijk dat die kinderen na een aantal weken nagenoeg exact weten aan te wijzen wat er zoal is (bij) gebouwd.

Wim

En met een beetje mazzel gaan ze je straks nog uitleggen ook hoe koploper werkt nadat ze het eenmaal gezien hebben. Heb thuis ook twee van die snuiters met dezelfde leeftijden rondlopen die onderhand nog handiger op de computer zijn dan wij als ouders.

Mooie baan, leuk om te volgen.

Groet,

Tom
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Dirk-Jan op zondag 04 maart 2012, 21:18:39
 :thumbup: Dit is weer zo een baan waar je stil van word!
Suc6 met de verdere bouw.

Dirk-Jan
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op maandag 05 maart 2012, 11:22:59
Hoi Wim,

je hebt voor een mooie stijl gekozen en het ziet er al prachtig uit :thumbup:

Gelijk even gekeken naar de site van Modelbauluft (http://www.modellbauluft.de/html/h710__alte_bruckenmuhle_.html) en dat ziet er toch wel mooi en apart uit B)
Heb je die "Bruckenmuhle" zelf geschilderd?

Groetjes, John

Beste John,

De brug heb ik zelf geschilderd waarvoor je een prima handleiding krijgt toegezonden. Het zijn ongeveer 12 grote delen en 10 stuks kleinere onderdelen. Het is zeer eenvoudig allemaal en er zitten allemaal leuke details in de brug, ik denk dat het ook iets voor jou baan kan zijn.

mvg,
Wim
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: nobody op maandag 05 maart 2012, 11:44:05
Hééél fraai. Prachtige details. Fijn dat de roeiboot in en niet op het water drijft :important:
Petje af.  :thumbup:
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: mark99 op maandag 05 maart 2012, 15:55:45
Het ziet er heel mooi uit :thumbup:
Gr mark
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Imtar op maandag 05 maart 2012, 16:04:52
erg mooi, en die brug van Luft is gewoonweg prachtig (ben al aan het bedenken of ik die ook in mijn baan op zou kunnen nemen)
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: AlbertJan op maandag 05 maart 2012, 16:30:23
Hallo Wim.
Bijzonder leuk om in "sneltrein"vaart je baanbouw te kunnen bekijken!
Natuurlijk ben je al een lange tijd bezig en hebben de voorbereidingen ook de nodige tijd opgeslokt maar het resultaat is bijzonder fraai.
Ook de details zijn erg leuk om te zien en de aankleding is mooi verzorgd. 

Veel plezier en succes met de verdere bouw.

Vriendelijke groeten,
AlbertJan.
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Tilly op maandag 05 maart 2012, 18:45:59

De brug heb ik zelf geschilderd waarvoor je een prima handleiding krijgt toegezonden. Het zijn ongeveer 12 grote delen en 10 stuks kleinere onderdelen. Het is zeer eenvoudig allemaal en er zitten allemaal leuke details in de brug, ik denk dat het ook iets voor jou baan kan zijn.


Hoi Wim,

bedankt voor de info :thumbup:

Groetjes, John
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Spoorman op maandag 05 maart 2012, 18:58:44

Ik ben al enige jaren lid van het forum en heb regelmatig, soms per pb, hulp van jullie gehad, waarvoor dank. Nu wil ik jullie meenemen in de bouw van mijn baan waar ik al enig tijd mee bezig ben.


Hoi Wim,

Leuk dat je de voortgang nu ook post op het forum. Ik heb je baan al een 2-tal keren mogen aanschouwen en volg je verdere bouwbelevenissen. :)

Groet van Ben.
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: harald en alex op maandag 05 maart 2012, 19:19:18
Hoi Wim

Een mooie baan ben je aan het bouwen  :thumbup: :thumbup: .We gaan dit zeker volgen.

Harald & Alex
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op maandag 05 maart 2012, 19:44:58
Hallo allen,

Leuke complimenten. Ik kijk zelf al enige jaren met jullie mee en heb dan ook vele tips ook van jullie afkomstig vertaald naar Virgental. Ik mag het dan ook niet nalaten om te laten zien wat ik zoal aan het bouwen ben.

Goed we gaan verder met de volgende foto's.

Bruggen en Tunnels
Ik heb in het dal een aantal sporen boven elkaar lopen waarvoor ik dus spoorbruggen heb geplaatst.
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op maandag 05 maart 2012, 19:51:39
Natuurlijk kon ik het niet nalaten om mijn eerste stoomlok (3000) van ca 47 jaar geleden even op een brug te zetten. Rijden doet hij niet meer maar hij krijgt straks een mooi plekje bij het BW.

De spoorbrug van Faller heb ik moeten aanpassen omdat deze onder een hoek van 45graden geplaatst moest worden, het maken van de peilers was ook een aardige uitdaging, maar is redelijk gelukt. Bij de laatste foto heb ik in de tunnel een spiegel geplaatst waardoor een beetje gezichtbedrog onstaat en uit een bepaalde hoek zie je dus de muur die er tegenoverlicht.  De tunnel is voorzien van verlichting.
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op maandag 05 maart 2012, 19:57:57
Om later eenvoudig bij de baan te kunnen komen is er ook een luikje aan de voorkant geplaatst.

Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op maandag 05 maart 2012, 20:04:21
Ik ben nog bezig met een in aanbouw zijnde ravijn waarvoor ik een brug heb gebouwd op de welbekende gips/krasmethode, maar ben ook hier nog niet echt tevreden over. Het is mij eigenlijk veel te grof en de verhouding van de stenen zijn me eigenlijk te groot. De reling is afkomstig van een oude brug die ik groen heb gespoten. Ik denk erover om deze tzt opnieuw  te maken van gips gietdelen waarbij ik ingetwijfeld veel inspiratie uit de brug van John zal kunnen halen. Dat is echt vakwerk, complimenten John.
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Einte op maandag 05 maart 2012, 20:13:01
Hallo Deeze,

Waarom maak je de brug niet van DAS klei,
daar ben ik veel mee bezig geweest in mijn draadje.

Kijk hier maar eens naar klik (http://forum.3rail.nl/index.php?topic=16386.msg443486#msg443486)

Of kijk naar de index van mijn draadje klik (http://forum.3rail.nl/index.php?topic=16386.msg262635#msg262635)

Gr Einte
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op maandag 05 maart 2012, 20:17:58

Ik ben al enige jaren lid van het forum en heb regelmatig, soms per pb, hulp van jullie gehad, waarvoor dank. Nu wil ik jullie meenemen in de bouw van mijn baan waar ik al enig tijd mee bezig ben.


Hoi Wim,

Leuk dat je de voortgang nu ook post op het forum. Ik heb je baan al een 2-tal keren mogen aanschouwen en volg je verdere bouwbelevenissen. :)

Groet van Ben.

Hallo Ben,

Het was zeer aangenaam om met jou kennis gemaakt te hebben en we hebben onder het genot van een kop koffie lekker kunnen bijkletsen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. (bedankt voor je tips)

mvg,
Wim
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: sn00zerman op maandag 05 maart 2012, 20:18:39
Een baan naar m'n hart :-) mooi om te zien, en zeker de moeite om blijven te volgen  :thumbup:

succes nog,
Kris
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op maandag 05 maart 2012, 20:33:02
Hallo Deeze,

Waarom maak je de brug niet van DAS klei,
daar ben ik veel mee bezig geweest in mijn draadje.

Kijk hier maar eens naar klik (http://forum.3rail.nl/index.php?topic=16386.msg443486#msg443486)

Of kijk naar de index van mijn draadje klik (http://forum.3rail.nl/index.php?topic=16386.msg262635#msg262635)

Gr Einte
Hallo Einte,

Met DAS klei ben ik ook al eens bezig geweest, zie eerder gemaakte brug waar ik later de Luft brug "Bruckenmuhle" heb geplaatst. DAS is mooi spul en je hebt alle tijd om ermee te werken. Mischien dat ik het nog eens voor een ander project ga proberen.

Bedankt voor je tip en link.
Wim
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: blauweengel op maandag 05 maart 2012, 20:35:17
Erg indrukwekkend.

Tony
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Falcon op maandag 05 maart 2012, 20:43:59
Hoi,

Mooie indrukwekkende baan.

Olaf
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Tilly op maandag 05 maart 2012, 21:14:21
Hoi Wim,

prachtig al die bruggen :thumbup:

Van welk merk is die dubbele "Hochbogenbrücke"? Die is echt gaaf B)

Groetjes, John

PS: bedankt voor het compliment.
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op dinsdag 06 maart 2012, 09:16:34
Hoi Wim,

prachtig al die bruggen :thumbup:

Van welk merk is die dubbele "Hochbogenbrücke"? Die is echt gaaf B)

Groetjes, John

PS: bedankt voor het compliment.

Hallo John,

Die brug is van Kibri H0 9670 (2 stuks) maar ik zie dat het niet meer in het programma van Kibri zit, zag het nog wel op ebay. De brug heb ik na het bouwen gespoten en daarna geweatherd en roestplekken aangebracht met een speciaal goedje, waar ik later vandaag wel even een foto van zal plaatsen.  Hiervan moet je eerste een dunne vloestof aanbrengen en daarna een dikkere substantie erop smeren, na enige dagen zie je echte roest ontstaan.

mvg,
Wim
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: mark99 op dinsdag 06 maart 2012, 19:58:11
Heel mooi zo al die bruggen boven elkaar :thumbup:
Gr mark
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Tilly op dinsdag 06 maart 2012, 20:11:12
Hoi Wim,

bedankt voor de info over de brug :thumbup:


De brug heb ik na het bouwen gespoten en daarna geweatherd en roestplekken aangebracht met een speciaal goedje, waar ik later vandaag wel even een foto van zal plaatsen.  Hiervan moet je eerste een dunne vloestof aanbrengen en daarna een dikkere substantie erop smeren, na enige dagen zie je echte roest ontstaan.


Laat me raden: "Instant rust" van "Triangle Crafts"?

Groetjes, John
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: martinh0 op dinsdag 06 maart 2012, 20:34:32
Hallo Wim,

GEWELDIG!!! Niet alleen je sporenplan maar ook de opbouw van je scenery zien er zeer doordacht uit.

Ik heb geprobeerd je sporenplan na te maken in WinTrack maar dat lukt niet helemaal omdat ik niet helemaal uit je schaduwstation kom. Zou je dit plan in je draadje willen publiceren (kunnen wij amateurs  ;)
nog een hoop van leren!!!)?

Bedankt!

Martin
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op dinsdag 06 maart 2012, 21:07:39
Hoi Wim,

bedankt voor de info over de brug :thumbup:


De brug heb ik na het bouwen gespoten en daarna geweatherd en roestplekken aangebracht met een speciaal goedje, waar ik later vandaag wel even een foto van zal plaatsen.  Hiervan moet je eerste een dunne vloestof aanbrengen en daarna een dikkere substantie erop smeren, na enige dagen zie je echte roest ontstaan.


Laat me raden: "Instant rust" van "Triangle Crafts"?

Groetjes, John
Beste John,
Het is inderdaad zoiets zie bijgaand de foto. Dit spul moet je niet rechtstreeks op plastic smeren, maar op geverfde onderdelen. Ik heb het op een stootblok geprobeerd, maar wilde niet pakken.

Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op dinsdag 06 maart 2012, 21:39:14
Hallo Wim,

GEWELDIG!!! Niet alleen je sporenplan maar ook de opbouw van je scenery zien er zeer doordacht uit.

Ik heb geprobeerd je sporenplan na te maken in WinTrack maar dat lukt niet helemaal omdat ik niet helemaal uit je schaduwstation kom. Zou je dit plan in je draadje willen publiceren (kunnen wij amateurs  ;)
nog een hoop van leren!!!)?

Bedankt!

Martin

Hallo MArtin en andere forumleden,

Ik wil graag de opbouw van alle sporen uit wintrack overzetten naar een JPEG bestand, maar dit is al enige tijd geleden dat ik dit voor het laatst heb gedaan. Weet iemand van jullie hoe ik dit moet doen, zodat ik dit op het forum kan plaatsen.

Alvast bedankt,
Wim
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Tilly op dinsdag 06 maart 2012, 22:09:47
Hoi Wim,

dat spul wat jij gebruikt lijkt inderdaad op datgene wat hier ligt. Ook eerst één laag uit één potje aanbrengen, 12 uur laten drogen en dan behandelen met het andere potje?
Zou het wat zijn om mij Hack-brug daarmee te behandelen?

Een baanplan plaats ik mbv Snagit maar dat kan ook met de "printscreen" functie.

Groetjes, John
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: martjo op dinsdag 06 maart 2012, 22:19:17
Hallo Wim,

allereerst mijn complimenten voor je schitterende baan. Dat ziet echt goed uit!!

Ik wilde eens vragen of je een website hebt van een winkel of van de firma Luft zelf want als ik google krijg ik allerlei wartmewisselaarinstalateurs en een duitse vliegmaatschappij. Ik ben al enige tijd op zoek naar ( eventueel voorbeelden van) bruggen welke ik op mijn baan kan toepassen. Vandaar mijn vraag.

alvast bedankt.

groeten Martin
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Hero op dinsdag 06 maart 2012, 22:49:19
Hallo Wim,

GEWELDIG!!! Niet alleen je sporenplan maar ook de opbouw van je scenery zien er zeer doordacht uit.

Ik heb geprobeerd je sporenplan na te maken in WinTrack maar dat lukt niet helemaal omdat ik niet helemaal uit je schaduwstation kom. Zou je dit plan in je draadje willen publiceren (kunnen wij amateurs  ;)
nog een hoop van leren!!!)?

Bedankt!

Martin

Hallo MArtin en andere forumleden,

Ik wil graag de opbouw van alle sporen uit wintrack overzetten naar een JPEG bestand, maar dit is al enige tijd geleden dat ik dit voor het laatst heb gedaan. Weet iemand van jullie hoe ik dit moet doen, zodat ik dit op het forum kan plaatsen.

Alvast bedankt,
Wim

Jpeg maak je door linksboven de Data/Datei kolom te openen en dan export te kiezen.
Dan even Jpeg selecteren en klaar.

Robin
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op woensdag 07 maart 2012, 09:17:45
Hoi Wim,

dat spul wat jij gebruikt lijkt inderdaad op datgene wat hier ligt. Ook eerst één laag uit één potje aanbrengen, 12 uur laten drogen en dan behandelen met het andere potje?
Zou het wat zijn om mij Hack-brug daarmee te behandelen?

Een baanplan plaats ik mbv Snagit maar dat kan ook met de "printscreen" functie.

Groetjes, John
Beste John,

Ik weet niet of je eerder mee gewerkt hebt, maar mijn ervaring is wel om eerst een proef stukje te doen voordat je met de Hack brug aan de slag gaat.  De dikte van de eerste laag (het falcon met de dikke pasta) bepaald uiteindelijk hoe dik jou roestuitslag gaat worden. De tweede falcon kun je wel een paar keer opbrengen het uiteindelijke resultaat kan wel een paar dagen op zich laten wachten.

Succes gr
Wim
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op woensdag 07 maart 2012, 09:23:11
Hallo Wim,

allereerst mijn complimenten voor je schitterende baan. Dat ziet echt goed uit!!

Ik wilde eens vragen of je een website hebt van een winkel of van de firma Luft zelf want als ik google krijg ik allerlei wartmewisselaarinstalateurs en een duitse vliegmaatschappij. Ik ben al enige tijd op zoek naar ( eventueel voorbeelden van) bruggen welke ik op mijn baan kan toepassen. Vandaar mijn vraag.

alvast bedankt.

groeten Martin

Hallo Martin,

Deze firma heeft echt prachtige stukken die werkelijk de baan zeer aantrekkelijk maken. De link staat ook op pagina 1 geplaatst door John, maar hier dan nogmaals.

http://www.modellbauluft.de
succes,
Mvg
Wim
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: Maarten Marklin op woensdag 07 maart 2012, 11:28:52
Wat ziet dat er geweldig uit! Een topbaan hoor.
Titel: Re:Bouw Virgental
Bericht door: dezee op woensdag 07 maart 2012, 20:59:03
Hallo allen,

Hier de railplannen op volgorde van de :
Laag 0 (grijs)
Laag 1 (oranje)
Laag 2 (Blauw)
Laag 3 (Rood en groen)
Titel: Re:Bouw Virgental met volledig railplan
Bericht door: martjo op donderdag 08 maart 2012, 14:44:38
Hallo Wim,

 :oops: :oops: Sorry, die heb ik dan toch gemist. Maar wel bedankt voor de link. Ik heb even snel zitten neuzen en het ziet er goed uit. Wellicht ga ik hier slagen.

groeten Martin
Titel: Re:Bouw Virgental met volledig railplan
Bericht door: mark99 op donderdag 08 maart 2012, 18:17:48
Indrukwekkend baanplan
En zoon draaischijf lijkt me heel mooi
Gr mark
Titel: Re:Bouw Virgental met volledig railplan
Bericht door: oetbeem op vrijdag 09 maart 2012, 17:11:47
Indrukwekkend baanplan
En zoon draaischijf lijkt me heel mooi
Gr mark

die draaischijf lijkt mij ook heel erg mooi
aan je bouwkunsten tot nu toe te zien lijkt word dat ook een heel mooi stukje
Titel: Re:Bouw Virgental bouw station
Bericht door: dezee op vrijdag 09 maart 2012, 19:12:53
Bouw Station Virgental,

Om een mooi passend station te vinden was een lastige klus,  ik had er nog een van mijn vorige baan het Vollmer model Baden-Baden (3560) maar vond deze voor deze baan te groot en qua model er ook niet bij passen. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op het station van Vollmer 3502. Deze was wel erg groen, zodat ik van een aantal onderdelen er eerst maar even een andere kleur van heb gemaakt.  

Er komt ook nog een toiletgebouw van Busch (1469) of het Artitec model (10.266) op te staan op de plek waar de tegels bruin zijn gemaakt.  Mogelijk dat jullie een voorkeur hebben, zelf lijkt mij die van Artitec het beste passen maar ja het is een wel Frans toiletgebouw.

Voor het perron heb ik een triplexplaatje van 8 mm op maat gemaakt met daarop een een triplexplaatje van 2 mm. Het geheel is bedekt met een laagje gips en vervolgens ingekrast en op kleur gebracht. De kleur is nog wat donker, die ik later wel iets zal aanpassen.

Bijgaand foto?s van de bouw.

Titel: Re:Bouw Virgental bouw station
Bericht door: ron van den broek op vrijdag 09 maart 2012, 20:03:37
Hallo Wim,

Compliment voor je baan opbouw. Ziet er heel verzorgd uit allemaal met mooie rustige kleuren en afwerkingen en ook zelf maak.
Je station is een goeie keus, Baden is mooi maar gauw te groot. Je toilet Frans..... ach als je dat niet zou opnoemen dan valt het niet gauw op en wat dan nog, uiteindelijk mag een beetje fantasie toch. Overigens wel een mooi gebouwtje van Artitec.
We gaan het graag verder zien Wim, succes.

Mvg Ron :)
Titel: Re:Bouw Virgental bouw station
Bericht door: blauweengel op vrijdag 09 maart 2012, 22:50:13
Hoi  Wim

Een erg mooi station heb je daar.

Tony
Titel: Re:Bouw Virgental bouw station
Bericht door: Tilly op zaterdag 10 maart 2012, 01:58:24
Hoi Wim,

dat station past perfect bij "het achterland", heel mooi :thumbup:

Ook het perron ziet er mooi uit. Hoe en met welke verf heb je dit op kleur gebracht? Ik ben hier wat aan het testen om een grijze beton-kleur te krijgen op m'n brug maar dat wil niet echt lukken :?

Groetjes, John
Titel: Re:Bouw Virgental bouw station
Bericht door: Piwie op zaterdag 10 maart 2012, 09:07:44
Hallo Wim,

Ik heb vanmorgen pas je topic ondekt, man wat ben jij een prachtige baan aan het bouwen.

Je hebt er goed over nagedacht, alles ziet er kloppend uit.

Blijf je zeker volgen.

Gr.
Piwie.
Titel: Re:Bouw Virgental bouw station
Bericht door: dezee op zaterdag 10 maart 2012, 16:41:52
Hoi Wim,

dat station past perfect bij "het achterland", heel mooi :thumbup:

Ook het perron ziet er mooi uit. Hoe en met welke verf heb je dit op kleur gebracht? Ik ben hier wat aan het testen om een grijze beton-kleur te krijgen op m'n brug maar dat wil niet echt lukken :?

Groetjes, John

Hallo John en de rest van de lezers,
De basiskleur is hetzelfde als wat er op de bergen is gedaan Histor S.7502 B en daarna van Anita Decor de kleur Betongrijs (heeft geen nummer).  Persoonlijk vind ik het nog te donker en overweeg om de kleur "dust"van Anita decor als wash erop te doen.

Wat ik nog wel aan alle forummers als tip mee kan geven is dat ik regelmatig foto's maak en vanaf de foto nog weleens een beoordeling doe hoe ik het definitief ga maken. Verder zie ik vaak vanaf foto weer zaken/details die ik wel / niet mooi vind.

mvg,
Wim
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg weg "slot Virgental"
Bericht door: dezee op zondag 18 maart 2012, 12:02:01
Toegangsweg slot Virgental
Op een van de bergen heb ik van Faller  (B-385) een landhuis met ophaalbrug geplaatst. Dit landhuis wil ik graag in een bosrijke omgeving plaatsen en voorzien van passend groen. Er staan nog niet voldoende bomen en struiken, dat  komt later nog wel. Detail: Er loopt al een beetje wild rond in de bossen, die al gespot  zijn door jagers.

De opgaande weg heb ik voorzien van een steunmuur met daarop standbeelden. Toegang naar het slot en bovengelegen stadsdeel kan via een weg, maar ook lopend met een stenen trap worden bereikt. Dit hele deel is uitneembaar (luik) gemaakt, zodat ik eenvoudig op de achterliggende delen kan komen. Op dit deel is ook de brandweerkazerne van Vollmer (3767) geplaatst en er komt ,denk ik , tzt nog een vakwerk winkel bij te staan. Rechts naast de brandweerkazerne staat een winkel met antiekverkoop van Faller (130327).
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg weg "slot Virgental"
Bericht door: dezee op zondag 18 maart 2012, 12:07:06
Hier nog de foto's van het slot met jagers die op wild schieten.
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg weg "slot Virgental"
Bericht door: Degeluidsman op zondag 18 maart 2012, 13:14:52
Hallo Wim,

Ik heb net je draadje pas ondekt en ben erg onder de indruk van je baan, en de manier waarop hij gebouwd wordt.

Hier kan ik nog veel van leren.


Mvg,

Peter / degeluidsman.
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: dezee op maandag 09 april 2012, 18:12:09
Hallo allen hier weer een bericht in de bouw van Virgental.

"Bouw lokaal goederenloods"
Op het rechterdeel van de baan is de ingang gelegen, via drie tunnels, de berg in. Op de berg is de burcht van de firma Luft geplaatst aan de voet van de berg ben ik aan de slag gegaan met een kleine goederenoverslag met bijgebouw op papier te schetsen.

Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: dezee op maandag 09 april 2012, 18:13:48
Het straatwerk is gemaakt van ingekrast gips en ter hoogte van de goederenoverlsag is een goot aangelegt voor de afvoer van water, mogelijk dat hier later nog een put in gaat komen. Voor de lantaarnpalen heb ik gekozen voor Busch 4154, maar vanwege de kwetsbaarheid nog niet aangebracht.
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: dezee op maandag 09 april 2012, 18:15:46
Van de firma Busch ( 1421 ) heb ik een goederenloods aangeschaft, wat tijdens de bouw alvast is voorzien van personeel. De loods was iets tekort dus heb ik in dezelfde stijl verlegd, moet verder nog op kleur gebracht worden Het bijgebouw is ook van Busch ( 1401 ). Tijdens de bouw zijn de gebouwen verweerd en voorzien van verlichting. Op het laadperron is een kleine kraan (Faller 5284) geplaatst en voor de goederenloods een bokkraan van faller (  5283 )
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: dezee op maandag 09 april 2012, 18:21:36
Om te kijken hoe het plaatje er een beetje compleet uit moet komen te zien heb ik alvast de (voor) seinen geplaatst, die voor de ingang van tunnel op een minder kwetsbare plaats staan.

Dit was het weer voor deze keer en mochten er nog tips zijn, daar hoor ik het graag. Veel succes met de aanleg van jullie baan.

Wim

Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: Hero op maandag 09 april 2012, 18:33:17
Het ziet er gezellig uit in die hoek.

Ik vind alleen de Bokkraan wat te dicht tegen de loods aan staan.Lijkt me wat lastig voor de preisers om grote dingen te hijsen zo dicht bij de muur.

Maar ik begrijp ook dat je moet vechten met de ruimte in die hoek.Als je zou schuiven zit je bijna boven de wissel dus dat wordt het ook niet. :(

Verder succes met de bouw.Het ziet er weer goed uit.

Robin
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: dezee op maandag 09 april 2012, 18:48:52
Het ziet er gezellig uit in die hoek.

Ik vind alleen de Bokkraan wat te dicht tegen de loods aan staan.Lijkt me wat lastig voor de preisers om grote dingen te hijsen zo dicht bij de muur.

Maar ik begrijp ook dat je moet vechten met de ruimte in die hoek.Als je zou schuiven zit je bijna boven de wissel dus dat wordt het ook niet. :(

Verder succes met de bouw.Het ziet er weer goed uit.

Robin
Beste Robin,
Bedankt voor je reactie. Dat de bokkraan daar staat is gedaan om zware goederen over te kunnen zetten op een vrachtwagen,
het was inderdaad even stoeien met de ruimte, mocht het later niet uitkomen of staan dan pas ik het wel aan, daar is het  een hobby voor.

Mvg,
Wim
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: Hero op maandag 09 april 2012, 18:52:50
Zware stukken zijn meestal ook groot. ;)

Ik wilde je hier even op wijzen nu de boel nog niet af is.Zou zonde zijn als je straks als je klaar bent hier achterkomt/ het pas opvalt.En je de hele boel weer moet slopen,ook al is het een hobby.
Als we breekwerk kunnen voorkomen....

Robin
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: Tilly op woensdag 11 april 2012, 11:31:08
Hoi Wim,

welke burgt heb je nu precies gekocht en zou je me hiervan een close-up kunnen plaatsen? Misschien dat ik de mijne nog iets groter ga maken ;)

Groetjes, John
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: dezee op woensdag 11 april 2012, 11:39:31
Hoi Wim,

welke burgt heb je nu precies gekocht en zou je me hiervan een close-up kunnen plaatsen? Misschien dat ik de mijne nog iets groter ga maken ;)

Groetjes, John

Hallo Johan,

Het gaat om 3 apart te bestellen onderdelen tw: 
- H530  Burgruine ?Rabeneck? - Burg 3
- H518 Felssockel
- H536 Tretkran
 Foto zie: http://www.modellbauluft.de/H530.pdf

mvg,
Wim
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: Tilly op woensdag 11 april 2012, 11:46:20
Mercy Wim :thumbup:

Groetjes, John
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: basjuh1981 op donderdag 12 april 2012, 15:01:21
Wow Wim,

Echt een mooie baan. Een lust voor het oog en daar mag je best trots op zijn!

Ik zag dat je een aantal bovenleidingsmasten hebt staan. Wordt je hele baan geëlektrificeerd of gedeltelijk?
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: dezee op donderdag 12 april 2012, 17:39:52
Wow Wim,

Echt een mooie baan. Een lust voor het oog en daar mag je best trots op zijn!

Ik zag dat je een aantal bovenleidingsmasten hebt staan. Wordt je hele baan geëlektrificeerd of gedeltelijk?
Hallo Bas,

Bedankt voor je complimenten. De hele baan muv het BW wordt voorzien van bovenleiding. Gezien de kwetsbaarheid van de bovenleiding, evenals de seinen, straatverlichting en bomen plaats ik deze pas wanneer ik in de (werk)omgeving weinig tot niet meer aan de slag hoef. Zodoende zie je voor de tunnelingangen een bovenleidingsmast staan, omdat bij bouw de bovenleiding tijdens de bouw in de tunnel geplaatst is en is aangelegd zover je met het "oog" in de tunnel kan zien. Ik heb dus geen functionele bovenleiding maar puur is voor de sier.

mvg,
Wim
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: basjuh1981 op donderdag 12 april 2012, 18:39:58
Graag gedaan :). Het blijft een mooi draadje om te volgen.

Zo zou ik de bovenleiding ook doen, puur functioneel. Met het digitale rijden is een functionele bovenleiding overbodig geworden.

Gebruik je hiervoor de Märklin bovenleiding of van een andere fabrikant? Persoonlijk ben ik nogal gecharmeerd van Sommerfeldt.
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: oetbeem op donderdag 12 april 2012, 21:22:35
mooie update

ik blijf dit draadje volgen er komen steeds zulke mooie en creatieve dingen bij  ;)

mvg oetbeem
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: Nieuwenhuis op donderdag 12 april 2012, 23:28:24
Dag Wim.

Complimenten voor jouw erg mooie modelbaan. :thumbup:
Ik ben zeer onder de indruk en jouw bouwstijl bevalt me wel!

Groeten,

Erik.
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: h0ogovens op donderdag 12 april 2012, 23:46:10
Hallo Wim,

ik heb genoten van je draadje! Je hebt een schitterende baan in opbouw!  :thumbup:

groetjes Michel
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: iTom op vrijdag 13 april 2012, 02:07:59
Sluit me helemaal aan bij alle complimenten.
Heb heerlijk zitten genieten en de tijd gewoon vergeten.
Blijf dit zeker volgen.
Titel: Re:Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: dezee op vrijdag 13 april 2012, 14:27:26
Graag gedaan :). Het blijft een mooi draadje om te volgen.

Zo zou ik de bovenleiding ook doen, puur functioneel. Met het digitale rijden is een functionele bovenleiding overbodig geworden.

Gebruik je hiervoor de Märklin bovenleiding of van een andere fabrikant? Persoonlijk ben ik nogal gecharmeerd van Sommerfeldt.

HAllo Bas,

Sommerfeldt is erg mooi maar soms ook lastig te krijgen een zeer goed alternatief vindt ik is Viessmann, evenals de seinen die zijn ook van Viessmann.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: AlbertJan op maandag 05 november 2012, 07:48:01
Hallo Wim.
Leuk je op Gastendag weer gesproken te hebben en te horen dat de bouw van Virgental gewoon doorgaat.
Hopelijk krijgen we binnenkort weer een update van je vorderingen op deze prachtige baan in aanbouw.

Veel plezier en succes met de verdere bouw.

Vriendelijke groeten,
AlbertJan.
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: dezee op maandag 05 november 2012, 21:46:14
Beste AlberJAn,

Bedankt voor je reactie. Ik zal zoals toegezegd binnenkort weer een update van de baan geven, er is natuurlijk het afgelopen jaar vollop (door) gebouwd.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Winkelstraat"
Bericht door: dezee op zaterdag 17 november 2012, 18:23:58
Hallo allemaal het afgelopen jaar zijn er weer diverse werkzaamheden uitgevoerd aan de bouw van de baan. Zo liep Ik al geruime tijd met de gedachte om het achterste deel van de huizen te vervangen voor een winkelstraat waarbij de huizen iets hoger zijn dan nu het geval is. Ik heb uiteindelijk mij oog laten vallen op de panden van Faller waarvoor ik eerst a.d.h.v. foto's, vanaf het internet, een opstelling heb gemaakt vervolgens alles bestelt en de bouw kon beginnen.  Eerst zien jullie een foto van de oude situatie, daarna de foto van de bouwdozen en het resultaat. Het pand van de bloemenhandel heb ik van een hele andere gevelkleur voorzien, het verschil is te zien op de 4e foto met de daarachter geplaatste doos  waarop de oorspronkelijke kleuren te zien zijn.
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Winkelstraat"
Bericht door: dezee op zaterdag 17 november 2012, 18:27:01
Voor op het marktplein, die straks de naam "Wilhemplatz" zal krijgen heb ik ook nog een kiosk gebouwd en natuurlijk verweerd en heeft  het locale café dezelfde naam als het toekomstige plein gekregen. De stamgasten hebben alvast hun vaste plaatsen ingenomen en het geheel is voorzien van verlichting.
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Machine fabriek"
Bericht door: dezee op zaterdag 17 november 2012, 18:34:56
Aan de voorkant van de stad komt een machinefabriek te staan, die ik nog van een eerdere baan had staan.
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Machinefabriek"
Bericht door: dezee op zaterdag 17 november 2012, 18:36:10
Het fabrieksterrein is  straks te bereiken, vanaf de doorgaande weg, door een steeg te rijden van een veroudere  woning (Pola) met  winkel. De bijbehorende muur van de woning heb ik op maat, naast het huis, gemaakt met de bedoeling om hier later een opslagterrein van oud ijzer te maken.
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "lokaal goederenloods"
Bericht door: Dennis op zaterdag 17 november 2012, 18:39:31
Hoi Wim,

ik heb je draadje nog nooit opgemerkt, maar wat is het mooi wat je aan t maken bent.
Ik vind het baanplan ook erg mooi. Succes met de verdere bouw  :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Machinefabriek"
Bericht door: dezee op zaterdag 17 november 2012, 18:58:40
Het fabrieksterrein is voorzien van eigengemaakte betonplaten, die zijn gemaakt van ingekraste gips op kleur gebracht, later komen de details van gras tussen de platen wel evenals het goed laten aansluiten van het laadperron op de straat
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: ron van den broek op zaterdag 17 november 2012, 19:23:22
Wim ziet er mooi en verzorgd uit in deze fase. Maar mijn nieuwsgierigheid gaat uit naar de reden in je gedachte om de panden achteraan te vervangen voor winkels-hogere panden.

Mvg Ron
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Günther op zaterdag 17 november 2012, 19:41:46
Hallo Wim,

Ik had je draadje nog nooit op gemerkt wat een fantastiesch ontwerp en je bent al heel ver.
Ga je ook met koploper rijden op dat je niet zoveel problemen krijgt als ik met je K-rails.
Ben van armoe over gestapt naar C-rails.

Succes met de afbouw van je mooie baan. :thumbup: :thumbup:

vr.gr. Günther.
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: ykram op zaterdag 17 november 2012, 23:19:59
Wat een geweldig mooie baan zeg! :thumbup:
Echt super die scenery! Heb met genot zitten kijken!!

Ga dit maar eens volgen!! ;)

Groetjes Mark
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Golfer op zondag 18 november 2012, 09:41:26
Hallo Wim,

Het ziet er prachtig uit! Zeker zo'n winkelstraat maakt me jaloers. Ben bang dat ik er geen ruimte voor heb. Het is een mooi duits stadje met die achtergrond erbij.

groet,
Michiel
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: martjo op zondag 18 november 2012, 10:45:58
Dat ziet er goed uit :thumbup: :thumbup: :thumbup:. Die stadhuizen heb ik zelf ook maar wat jij er van maakt is geweldig!!
Ben erg benieuwd naar de winkelstraat. Wordt het zo druk als een zaterdagmiddag straat of als een lege maandagochtend straat?

groeten Martin
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: AlbertJan op zondag 18 november 2012, 15:20:37
Hallo Wim.
Je hebt helemaal niets teveel toegezegd, de bouwplannen en de al gebouwde winkels beloven een prachtig sfeertje.
Het lijkt mij, aan het aantal mensen op het terras te zien, dat jij ons een lekker druk stadstafereel gaat voorschotelen.

Veel plezier en succes met de verdere bouw.

Vriendelijke groeten,
AlbertJan.
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 18 november 2012, 16:09:50
Wim ziet er mooi en verzorgd uit in deze fase. Maar mijn nieuwsgierigheid gaat uit naar de reden in je gedachte om de panden achteraan te vervangen voor winkels-hogere panden.

Mvg Ron
Hallo ROn,

Er waren diverse reden om de panden te vervangen. De vorige panden heb ik in een ver verleden al eens gemaakt. Doordat ik in de loop der jaren wat kritischer ben geworden op het bouwen en deze tegenwoordig gelijk ook verweer en voorzie van bezoekers, maakt dat ik de panden graag wilde veranderen. In de nieuwe winkelstraat is alles beter op elkaar afgestemd en tel hierbij de nu hogere gebouwen en de inbouw van de verlichting bij op, dan ben ik dik tevreden ten opzichte van hoe het hiervoor was.

Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 18 november 2012, 16:13:31
Hallo Wim.
Je hebt helemaal niets teveel toegezegd, de bouwplannen en de al gebouwde winkels beloven een prachtig sfeertje.
Het lijkt mij, aan het aantal mensen op het terras te zien, dat jij ons een lekker druk stadstafereel gaat voorschotelen.

Veel plezier en succes met de verdere bouw.

Vriendelijke groeten,
AlbertJan.
Hallo AlbertJAn,

Bedankt voor de complimenten, het zal nog wel enige jaren duren voordat de stad volledig voorzien is van bemensing en stadgarnituren. Ik heb nu eerst een verlichtingsplan van de straatverlichting gemaakt, die we de komende tijd maar eens bij elkaar gaan sparen.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 18 november 2012, 16:16:13
Hallo Wim,

Het ziet er prachtig uit! Zeker zo'n winkelstraat maakt me jaloers. Ben bang dat ik er geen ruimte voor heb. Het is een mooi duits stadje met die achtergrond erbij.

groet,
Michiel
Hallo Michiel,

De achtergrond heb ik samengesteld uit het JOWI assortiment en exact op maat door JOWI laten printen.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 18 november 2012, 16:22:18
Hallo Wim,

Ik had je draadje nog nooit op gemerkt wat een fantastiesch ontwerp en je bent al heel ver.
Ga je ook met koploper rijden op dat je niet zoveel problemen krijgt als ik met je K-rails.
Ben van armoe over gestapt naar C-rails.

Succes met de afbouw van je mooie baan. :thumbup: :thumbup:

vr.gr. Günther.
Hallo Gunter,

Ik rij inderdaad met Koploper en alles wat je nu ziet loopt prima. Ik heb na het uitleggen van de baan ongeveer 6-8 maanden proefgereden en alles ingeregeld in Koploper. Al het rollende materiaal is al ca 2 jaar van de baan omdat ik nu met de scenery bezig ben en verwacht ook niet dat dit de komende 2 jaar er nog opkomt, behoudens dan het testrijden van kleine aanvullingen. In Koploper is dus inmiddels alles ingeregeld. Problemen met K-rail heb ik nog nooit gehad.

Ook jij veel succes met de bouw van jou baan.
mvg
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 18 november 2012, 16:27:06
Dat ziet er goed uit :thumbup: :thumbup: :thumbup:. Die stadhuizen heb ik zelf ook maar wat jij er van maakt is geweldig!!
Ben erg benieuwd naar de winkelstraat. Wordt het zo druk als een zaterdagmiddag straat of als een lege maandagochtend straat?

groeten Martin
Hallo MArtin,
Bedankt voor de leuke reactie. Ik probeer ernaar toe te werken om de winkelstraat, met ervoor een markt, in te richten als met de drukte van zaterdag. Dit zal een geduldig werkje gaan worden en de nodige preisertjes kosten.

mvg
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Stadswegen"
Bericht door: dezee op zondag 18 november 2012, 16:30:03
De afgelopen maanden ben ik ook begonnen met de aanleg van de straten in de stad en zijn een aantal woningen, in de omgeving van de stadspoort, op een verhoging gezet. Hiervoor moest ook een trappetje en een steunmuurtje worden aangelegd. Nu is ook te zien waar een klein stadspark(je) gaat komen, en is het standbeeld ook al geplaatst .

Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "stadwegen"
Bericht door: dezee op zondag 18 november 2012, 16:34:01
Het bovenste deel van de stad is inmiddels ook voorzien van gipswegen en stoepen. Op dit deel van de stad ligt ook de brandweer kazerne en een antiekhandel waar het (toegangs) hek ook al geplaatst is. Verder staat hier ook de plaatselijke apotheek.
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: oetbeem op zondag 18 november 2012, 16:37:43
Ziet er gaaf uit vooral die stenen muur om die weg heen echt mooi bedacht

Mvg Danny
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 18 november 2012, 16:45:56
Ziet er gaaf uit vooral die stenen muur om die weg heen echt mooi bedacht

Mvg Danny
Hallo Danny,

Die ronde steunmuur was een hele klus, maar redelijk gelukt. Ik heb eerst alles van hout gemaakt en toen de malen met gips hierop gelegd. Na het uitharden houd het zijn vorm en kun je het na het op maat zagen zo plaatsen. Dit op maat zagen was een "avontuur" omdat ik gelijk ook rekening wilde houden met de afdekstenen die erop zijn gelegd, dus goed uitmeten en strak zagen met de figuurzaag.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: ÖBB op zondag 18 november 2012, 17:39:02
Wow erg mooi, ik ben erg onder de indruk.

Gr henk
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Piwie op zondag 18 november 2012, 20:12:13
In 1 woord, GEWELDIG.

Gr.
Piwie.
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: martjo op maandag 19 november 2012, 11:10:06
Het begint er echt goed uit te zien. Succes ook met alle preisertjes, want je gaat er echt wel wat nodig hebben. Maar het gaat er dan vast heel gezellig uitzien.

groeten Martin
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Kahubi123 op maandag 19 november 2012, 19:15:51
Hoi Wim,

Dat ziet er prachtig uit :thumbup:

Groet Hubert
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: martvdb op maandag 19 november 2012, 23:14:44
Hallo wim,

Wat een enorme mooi weg die je daar aanlegd., erg knap.

Groet
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Chimeara op dinsdag 20 november 2012, 14:26:03
Ik zie dit draadje nu voor het eerst ben absoluut onder de indruk van de kwaliteit van het bouwwerk en de sfeer die je weet neer te zetten.

Ik vraag me wel af hoe je het bouwen zo tegen het schuine dak hebt ervaren. Ik heb zelf de keuze gemaakt om ook tot dicht onder het schuine dak te werken maar merk dat lang werken daar niet mogelijk is omdat ik dan snel last krijg van mijn rug door het continu gebukt staan. Heb je daar ook last van gehad of heb je dat anders opgelost?
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: oetbeem op dinsdag 20 november 2012, 15:54:30

Daar heeft dan aardig wat werk in gezeten zeg !
Het resultaat mag er zeker wezen ;)
Veel succes met de rest van de bouw

Mvg Danny
Ziet er gaaf uit vooral die stenen muur om die weg heen echt mooi bedacht

Mvg Danny
Hallo Danny,

Die ronde steunmuur was een hele klus, maar redelijk gelukt. Ik heb eerst alles van hout gemaakt en toen de malen met gips hierop gelegd. Na het uitharden houd het zijn vorm en kun je het na het op maat zagen zo plaatsen. Dit op maat zagen was een "avontuur" omdat ik gelijk ook rekening wilde houden met de afdekstenen die erop zijn gelegd, dus goed uitmeten en strak zagen met de figuurzaag.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op dinsdag 20 november 2012, 21:32:03
Ik zie dit draadje nu voor het eerst ben absoluut onder de indruk van de kwaliteit van het bouwwerk en de sfeer die je weet neer te zetten.

Ik vraag me wel af hoe je het bouwen zo tegen het schuine dak hebt ervaren. Ik heb zelf de keuze gemaakt om ook tot dicht onder het schuine dak te werken maar merk dat lang werken daar niet mogelijk is omdat ik dan snel last krijg van mijn rug door het continu gebukt staan. Heb je daar ook last van gehad of heb je dat anders opgelost?

HAllo Roger,

Ook bij ons is het een gegeven dat ik er rekening mee moet houden dat er aan beide kanten een schuin dak is. Zoals je kunt lezen op pagina 1-2 heb ik alles goed voorbereid door alles vooraf (uit) te meten en de planning met Windigital te doen en uiteindelijk ook nagedacht over hoe de bekabeling aan te leggen en welke kleuren waarvoor te gebruiken. Eenmaal begonnen met de bouw loopt de 0-laag nagenoeg tot tegen het schuine kant. Tussen laag 0 en de bovenliggende lagen heb ik ter hoogte van het schuine deel een luikje gemaakt die ik eruit kan halen bij het werken aan de baan. Hierin kan ik rechtop en rondom goed werken. Zoals je op de eerste foto's kunt zien is het geheel opgebouwd uit een open raamwerk., waartussen de luiken. Deze luiken geven mij later ook de mogelijkheid om ook op hogere leeftijd overal makkelijk bij te kunnen komen en dieper in de baan te werken aan de details.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Chimeara op dinsdag 20 november 2012, 22:14:36
Dank voor de uitleg. Ik denk dat het bij mij niet gaat werken gezien de geringe helling van het dak.

Maar nogmaals, ik vind jouw baan schitterend, echt een lust om naar te kijken. :)
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: jptrain op dinsdag 20 november 2012, 22:33:27
ziet er goed uit je baan. je verhogingen en straten mogen er ook wezen. ben benieuwd naar de rest van je baan

gr john
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Toiletgebouw"
Bericht door: dezee op woensdag 21 november 2012, 17:28:38
Bouw toiletgebouw station
Zoals al eerder aangegeven heb ik voor het toiletgebouw bij het  station mijn oog laten vallen op het toiletgebouw van Artitec (10.266). Het is een Frans model wat natuurlijk niet thuishoort bij Duitse gebouwen, maar het is zo mooi dat ik toch besloten heb om het aan te schaffen. De bouw was een geduldig werkje, omdat je het gebouwtje ook zelf moet schilderen en zelfs de verf moet mengen, maar al met al redelijk geslaagd. Het gebouwtje is voorzien van verlichting en voor de passagiers, die straks aan gaan komen op spoor 2, kunnen gelijk zien welke film in de bioscoop wordt getoond.

mvg
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: nobody op woensdag 21 november 2012, 17:32:14
Mooi. Een sieraad op 't perron :important:
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Toiletgebouw"
Bericht door: Nieuwenhuis op donderdag 22 november 2012, 08:28:44
Dag Wim.

Staat prima toch !? :thumbup:
De verlichting komt ook erg mooi over.

Groeten,

Erik.
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Toiletgebouw"
Bericht door: ÖBB op donderdag 22 november 2012, 09:57:07
Past prima hoor ziet er goed uit, mooi de verlichting erin?

Gr henk
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Kleine lokloods"
Bericht door: dezee op maandag 24 december 2012, 13:09:33
Hallo allen hier weer een kleine update van de bouw Virgental waar ik nu bezig ben met de bouw van een kleine lokloods met omgeving. Van het merk Luft had ik al een burcht aangeschaft maar men heeft  nog meer mooie modellen. Zo heb ik het model "Am Hang 3 Traktorwerkstatt H323" aangeschaft. Deze werkplaats wil ik, op de linkerkant van de baan, in de rotswand inbouwen en op het hierboven gelegen terrein een kleine lokloods. Deze lokloods heb ik aangeschaft van het merk Haberl & Partner op de website modellbahnkeller. De bouw van dit model heeft ca 3 weken geduurd omdat alle muren bekleed moesten worden met  kleine latjes die 1 voor 1 moesten worden aangebracht. De ramen en vensterbanken zijn van koper wat op kleur en in vorm, met  hier en daar wat soldeerwerk, gebogen moesten worden.  De deuren zijn gemaakt van dezelfde kleine latjes en de scharnieren zijn van koper gemaakt. Al met al was dit een mooi project, die ik grotendeels aan de eettafel heb kunnen maken.

De lokloods is te bereiken via een aftakspoor vanaf het station en loopt over een kleine brug met hieronder een doorlopende weg die weer door een tunnel loopt. De tunnel is van het merk Vampisol en de brug van het merk Joswood (Lasercut). In de navolgende foto's zien jullie de plek waar alles moet  komen en de eerste resultaten.
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Kleine lokloods"
Bericht door: dezee op maandag 24 december 2012, 13:16:05
Op de navolgende foto's kunnen jullie de eerste bouwwerkzaamheden van de lokloods zien en het uiteindelijke resultaat van de loods. Verder nog wat foto's met de tractor werkplaats, die nog moet worden ingebouwd, en het  spoorbrugje met daaronder de tunnel.
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Kleine lokloods"
Bericht door: dezee op maandag 24 december 2012, 13:19:28
Van de firma Artitec heb ik hier ook een bezandigstoren no:10.229 voor gebouwd. Gebruikelijk bij Artitec moet je alles zelf schilderen, wat een precisie maar zeker een geduldig werkje is. Hierbij een aantal foto?s van het uiteindelijk resultaat.
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Kleine lokloods"
Bericht door: Piwie op maandag 24 december 2012, 13:20:49
Ziet er goed uit :thumbup:.

Gr.
Piwie.
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Kleine lokloods"
Bericht door: Degeluidsman op dinsdag 25 december 2012, 11:42:16
Wat een werk zo,n gebouw in elkaar zetten maar dan heb je ook wat  :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ik vind je baan erg mooi en kijk met veel plezier naar je update,s


Mvg,

Peter / degeluidsman.
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Kleine lokloods"
Bericht door: Har op vrijdag 22 februari 2013, 08:51:23

G-E-W-E-L-D-I-G.

Wat een kennis en kunde! Wat een inzicht en doorzettingsvermogen.Wat een liefde voor de hobby.Maar bovenal:

Wat een inspiratiebron!

Geweldig.
Titel: Bouw Virgental bouw "2 Sporige E-lokloods"
Bericht door: dezee op dinsdag 12 november 2013, 18:39:10
Hallo allemaal,

Het afgelopen jaar is er weer het nodige aan Virgental gebouwd en zal hiervan de komende tijd weer over wat berichtjes plaatsen.

Op het BW komt een 2 sporige lokloods (Faller 120165) voor E-loks. Bij het bouwen van deze loods heb ik vooraf de stenen van de muren voorzien van verschillende kleuren en uiteindelijk alles gevoegd. De binnenmuren zijn voorzien van een gipslaagje. Uiteindelijk alles vervuild. In de loods zijn voor beide sporen inspectiekuilen aangelegd die verlicht zijn.
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Kleine lokloods"
Bericht door: br_86_132 op dinsdag 12 november 2013, 19:05:28
Hoi,

Ziet er goed uit :important: maar hoe ga je dat doen met de pukko's? ;)

mvg

Leon
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Kleine lokloods"
Bericht door: dezee op dinsdag 12 november 2013, 19:23:36
Hoi,

Ziet er goed uit :important: maar hoe ga je dat doen met de pukko's? ;)

mvg

Leon
Hallo Leon,

Van de firma Weinert heb je speciale (no3225) afdekplaatjes van een soort traanplaat. Die liggen er nu al op en de loks lopen hier prima over heen, de kleur is nog zilver maar zal tzt smerig worden gemaakt. De reden dat ik voor deze afdekplaatjes heb gekozen is dat hieronder te verlichting verborgen zit zodat je niet in de lampjes kunt kijken.

mvg,
Wim
Titel: Bouw Virgental bouw "Kleine bekolingskraan"
Bericht door: dezee op woensdag 13 november 2013, 17:26:47
Hallo allemaal,

Op het BW mag natuurlijk een bekolingskraan (Faller 120148) niet ontbreken. Ook deze is tijdens de bouw vervuild en in de giek is een viessmann spot aangebracht die moet schijnen op de grijper tijdens de werkzaamheden. In de kraancabine is een ledlampje met natuurlijk een kraanmachinist aangebracht. De kraan is geplaatst op k-rail waarop spanning is gezet, zodat de kraan verplaatst kan worden. De wielen van de kraan zijn aan de onderzijde voorzien van een klein draadje wat rust op de rails en contact maakt, de draadjes komen via het frame uit in de giek, door de kraan nu te plaatsen op de rail gaat de spot en het licht in de kraancabine branden. Voor het onderliggende kolenspoor is een stootblok met betonlook gemaakt met daarop een stoplicht wat van een Marklin stootblok is gehaald, ook dit geheel is weer geweatherd en voorzien van onkruid.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Kleine lokloods"
Bericht door: Johnnytrein op donderdag 14 november 2013, 07:50:47
Waarom heb je die spot op de giek geplaatst en niet aan het kraanhuis ?
Titel: Re: Bouw Virgental aanleg "Kleine lokloods"
Bericht door: dezee op donderdag 14 november 2013, 19:30:35
Waarom heb je die spot op de giek geplaatst en niet aan het kraanhuis ?

HAllo Johnny,

Ik wil zoveel mogelijk proberen te voorkomen dat je in in een lamp(je) kan kijken, vandaar de keuze om het op de giek te plaatsen. Verder schijnt hij nu naar beneden op de laadschep, wat mij handiger leek. Maar wanneer je hem op het kraanhuis zet zal hij zeker een bredere straal hebben.

mvg,
Wim
Titel: Bouw Virgental aanleg BW "de askuil"
Bericht door: dezee op donderdag 14 november 2013, 19:55:30
Hallo allen,

Het afgelopen jaar heb ik voor de BW, via Ebay, een askuil kunnen scoren die na de bekolingsinstallatie komt te liggen. Als alternatief voor de puko?s heb ik ervoor gekozen om een metaaldraadje te spannen en deze aan de onderzijde van de tafel vast te zetten met een kroonsteentje en aangesloten, dit functioneert perfect. De H-balken waarop de sporen liggen heb ik roestig gemaakt. Hiervoor heb ik eerst zwarte verf aangebracht en hierop in de natte verf weer bruine wheatherpoeders aangebracht, later komt er wel as in te liggen. Om te voorkomen dat ik straks tijdens overige werkzaamheden aan de BW het e.e.a. per ongeluk afbreek, komen de waterkranen er pas later op. Voor de fotoshoot heb ik er een stomer op gezet, die perfect over het spoor (draadje) loopt.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: janstuif op vrijdag 15 november 2013, 09:02:20
Wim,

een heel fraai geheel, schitterend om te zien.


groet
jan
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op vrijdag 15 november 2013, 09:16:35
Wim,

een heel fraai geheel, schitterend om te zien.


groet
jan

Bedankt Jan.

Ik ben nu al een aantal jaren aan het bouwen. Eerst het frame dan de sporen en bekabeling met detectie en daarna ca 6 maanden proefdraaien. Ik ben nu denk ik ca 3 jaar aan het bouwen met het landschap en maak regelmatig foto's. Deze foto's sla ik in een map per half jaar op, zodat je zo nu en dan weer terug kunt kijken. Zoals iedereen bekend voor zal komen is dat je wel eens het gevoel hebt dat er weinig voortgang is. Wanneer ik dan weer een half jaar terug kijk, zie ik dat er wel voortgang is. Verder betrap ik mij er zelf regelmatig op dat ik soms dingen op de foto zie die mij nog niet eerder waren opgevallen, meestal verbeterpunten.

Voor een ieder veel bouwplezier en voor de mensen die ik op de Gastendag weer zie, tot zondag 24 november.

gr
Wim

mvg
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Frank1971 op vrijdag 15 november 2013, 09:33:40
Hallo Wim

Allereerst een prachtige baan. Ik ben erg onder de indruk.

Kun je mij de maten van de baan vertellen??

Groetjes Frank
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op vrijdag 15 november 2013, 11:17:22
Hallo Frank,

De baan is een U-vorm is 5,40 x 2,50 en heeft 4 niveaus op pagina 2 kun je de tekeningen zien.

mvg,
Wim

Edit Herman05: Citaat vorige bericht verwijderd
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Thurbo op vrijdag 15 november 2013, 15:46:54
Je hebt er weer een volger bij! 😃
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: janstuif op vrijdag 15 november 2013, 17:36:42
Beste Wim,
ik heb 3 jaar geleden het genoegen  gehad om je baan te zien, ik had bovenleiding van je overgenomen.  Toen was ik al onder de indruk,  is nu nog veel mooier.  Succes met de bouw verder.

Groet Jan
Titel: Bouw Virgental bouw fasade woningen
Bericht door: dezee op vrijdag 15 november 2013, 17:43:47
Het volgende project

Ik ben ongeveer 10 weken bezig geweest met het volgende project. Aan de achterkant van de BW komt een straat te liggen. Omdat hiervoor te weinig ruimte over is gebleven is het idee ontstaan om gebruik te maken van fasade woningen. Eerst heb ik een aantal woningen, van een vorige baan, gehalveerd zie 1ste foto.
Titel: Bouw Virgental bouw fasade woningen
Bericht door: dezee op vrijdag 15 november 2013, 17:45:22
Omdat deze huizen niet de sfeer weergeven die ik in gedachte heb ben ik gaan zoeken naar een alternatief, wat ik uiteindelijk gevonden heb bij Artitec. Artitec heeft een mooie reeks fasade woningen waaruit een selectie is gemaakt. Voor het in elkaar zetten moet je echt veel geduld hebben mn wanneer het gaat om ze te schilderen. Hiervoor moet je zelf met diverse basis kleuren de juiste kleur mengen, hoe dit moet staat prima in de handleiding. Omdat ik graag de woningen van verlichting wilde voorzien heb ik de achterkant dichtgemaakt met karton en interieur aangebracht in de panden, wat er niet standaard bij zit. Al met al veel maar wel leuk werk. Uiteindelijk is in de straat naast een pakhuis ook een kantoorgebouw, schoenmaker een bakker en een kroeg opgenomen. Deze laatste 2 panden zijn op een verhoging aangebracht. Onder de bakker is een kelder aangebracht waar de bakkerij in ondergebracht is, lijkt mij later een leuke plek om een bakfiets voor te zetten.
Titel: Bouw Virgental bouw fasade woningen
Bericht door: dezee op vrijdag 15 november 2013, 17:46:40
Door het aanbrengen van een straatnaam, huisnummers en wat reclame hier en daar ontstaat er al een beetje sfeer wat ik in gedachte heb.. De straten moeten nog wel op kleur worden gebracht en het straatmeubilair moet nog worden geplaatst, wat ik later weer ga oppakken.
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: janstuif op vrijdag 15 november 2013, 18:09:02
Heel fraai vormgegeven.  Grote klasse
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: h0_miessie op vrijdag 15 november 2013, 18:12:15
De sfeer die hier vanaf straalt komt bijna door me beeldscherm heen.
Schitterend gedaan Wim. :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Stoomlocfan op vrijdag 15 november 2013, 20:33:45
Wat een schitterende baan en wat een geduld en disipline om deze tot in de perfectie op te bouwen. Ga deze baan met zeer veel genoegen volgen.
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Dirk-Jan op zaterdag 16 november 2013, 11:44:23
 :) Je moet even de naam van je topic aanpassen, het zou moeten zijn;
Profi bouwt Virgental.

Dirk-Jan
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: addietje op zaterdag 16 november 2013, 14:00:34
Wauw, ik ben net nieuw op dit forum en beschouw me als een herintreder, maar als ik dit zie.......pffff ik heb nog een lange weg te gaan. Wat een super mooie baan.

Groet Ad
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Tilly op zaterdag 16 november 2013, 14:04:56
Hoi Wim,

ben je een beetje uit het oog verloren maar het is opnieuw prachtig wat je aan het maken bent. Om de één of de andere manier straalt alles wat je maakt sfeer uit.

Toppie dus :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Groetjes en ga zo door, John
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: basjuh1981 op zaterdag 16 november 2013, 17:25:22
Ik kan me alleen maar bij John aansluiten.
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zaterdag 16 november 2013, 19:37:05
Heel fraai vormgegeven.  Grote klasse

Bedank Jan. En ik hoop dat de bovenleiding die je van mij hebt overgenomen een mooie plek op je baan heeftgekregen.

gr
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zaterdag 16 november 2013, 19:38:57
De sfeer die hier vanaf straalt komt bijna door me beeldscherm heen.
Schitterend gedaan Wim. :thumbup:

Bedankt Michel.
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zaterdag 16 november 2013, 19:41:30
Wauw, ik ben net nieuw op dit forum en beschouw me als een herintreder, maar als ik dit zie.......pffff ik heb nog een lange weg te gaan. Wat een super mooie baan.

Groet Ad

HAllo Ad,

Ik hoop dat je veel informatie van het forum kunt halen en dat je kunt leren van wat anderen maken, dat is de bedoeling van dit forum. Veel succes  met de bouw van jou baan.

mvg
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zaterdag 16 november 2013, 19:46:53
Hoi Wim,

ben je een beetje uit het oog verloren maar het is opnieuw prachtig wat je aan het maken bent. Om de één of de andere manier straalt alles wat je maakt sfeer uit.

Toppie dus :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Groetjes en ga zo door, John

Hallo John,

Dat jij een compliment maakt wordt ik echt stil van. Wat jij aan het maken bent vind ik ook echt super, ik heb al gezien dat jij Luft ook hebt ontdekt. Ik heb nog een paar modellen van Luft aangeschaft waarvan ik nog verslag zal uitbrengen. Ik zag dat jij voor de Gastendag ook op de lijst staat, dan spreken we elkaar vast weer.

mvg
Wim
Titel: Bouw Virgental "Aanleg berg met fasade muur"
Bericht door: dezee op zaterdag 16 november 2013, 20:16:40
De volgende update ben ik ca 6 weken mee aan het bouwen geweest,

Rechts achter de BW is een lastige hoek geweest waar ik al meerdere ideeën voor heb gehad. Het oorspronkelijke plan was om een fabrieksterrein aan te gaan leggen. Hiervoor heb ik een aantal keren een opstelling gemaakt en regelmatig de nodige aanpassingen gemaakt. Uiteindelijk zag ik bij de firma Luft een bierkelder (H321) die in een bergwand gebouwd moet worden. Bij de bierkelder kan ook een uitbreiding ?Alter Stollen? (322) worden aangeschaft. In Dortmund bij de stand van Luft heb ik beide modellen kunnen bekijken en uiteindelijk beide aangeschaft. Samen met arcademuren van de firma Busch ( 2880 / 2881 / 2882) ben ik aan het bouwen gegaan. In de arcademuren zitten winkeltjes een kolenboer en een garage. Alles is voorzien van verlichting en aan de muur heb ik wandlampen van Busch (5356) aangebracht. Ook hier alvast de straatnaam aangebracht en de huisnummers.
Titel: Bouw Virgental "Aanleg berg met fasade muur"
Bericht door: dezee op zaterdag 16 november 2013, 20:18:26
De hele berg staat los op de baan omdat de achterwandplaat nog moet worden aangebracht, maar het is redelijk gelukt. Op de berg is alvast groen aangebracht, de bomen en struiken komen later.

Veel kijkplezier, mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: kroko op woensdag 20 november 2013, 21:36:53
Het is al een tijdje geleden dat ik bij je ben wezen kijken, toen had je het idee al voor een bierkelder.
Je hebt het mooi verwerkt in de berg. Het gedeelte bij de bekolingsinstallatie ziet er ook mooi uit, goed idee met dat draadje.
Ik spreek je wel op de gastendag.

Bert
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: keeszondag op donderdag 21 november 2013, 00:17:46
Dat is een heel mooi hoekje geworden!  Is die bierkelder een kroeg of een opslagplaats?
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op donderdag 21 november 2013, 17:57:06
Hallo Kees,

Bedankt voor je reactie. De bierkelder is een opslagplaats de eigenlijke kroeg ligt in de onderliggende straat. Ik heb er een trap naartoe gemaakt, maar moet nog even bedenken hoe ik biervaten naar bove/beneden kan krijgen. Hiervoor zit ik te denken aan een draaibokkraan en ben hiervoor nog zoekende. Mochten er forumleden zijn die hiervoor nog een leuk idee/leverancier hebben, dan zijn jullie van harte uitgenodigd.

mvg
Wim


Edit Gerard: Citaat verwijderd. Wij hebben besloten om citaten van het gehele voorgaande bericht niet meer toe te staan. We denken daarmee draadjes leesbaarder te houden.
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op donderdag 21 november 2013, 18:00:19
Het is al een tijdje geleden dat ik bij je ben wezen kijken, toen had je het idee al voor een bierkelder.
Je hebt het mooi verwerkt in de berg. Het gedeelte bij de bekolingsinstallatie ziet er ook mooi uit, goed idee met dat draadje.
Ik spreek je wel op de gastendag.

Bert

Hallo Bert,

Bedankt voor je reactie. Het draadje heb ik ook afgekeken hier de link: http://www.ralf-bueker.de/xy_BW_im_Detail.htm, het werkt perfect. Ik zie je zondag.

mvg,
Wim
Titel: Bouw Virgental Aanleg Dal
Bericht door: dezee op vrijdag 06 december 2013, 20:52:57
Om van het laagste niveau naar het derde en vierde niveau te komen maak ik bij de bouw van  Virgental gebruik van een zelfgebouwde klimspiraal. De bouw is gedaan op de bekende bouwtechniek van draadeinden en het rond uitzagen van plaatwerk.
Titel: Bouw Virgental Aanleg Dal
Bericht door: dezee op vrijdag 06 december 2013, 21:19:29
Hallo allemaal,

Omdat het zonde is om de totale wendel verborgen te houden, heb ik ervoor gekozen om hiervan een deel open te laten. Nu kun je voor de invulling hiervan verschillende oplossingen bedenken, voor Virgental is gekozen om een kombinatie te maken van bos en rotsen en aan de voorkant een stutmuur te plaatsen. Voor de opslag van materiaal van de spoorwerkers is alvast een schuurtje geplaatst, de bomen en struiken worden later, vanwege de kwetsbaarheid, geplaatst.  Van de verdere bouw hier de volgende foto?s.

Veel kijkplezier, mvg
Wim
Titel: Bouw Virgental Aanleg Dal
Bericht door: dezee op vrijdag 06 december 2013, 21:22:09
Hier nog 2 foto's zoals het nu is en later verder word afgemaakt.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Dirk-Jan op vrijdag 06 december 2013, 21:42:09
 :) Mooi bedacht, deze oplossing voor de spiraal. Ziet er gelikt uit.  :thumbup:

Dirk-Jan
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: frans.m op vrijdag 06 december 2013, 21:44:34
Ik vind dat je een prachtige baan hebt!

mvg Frans
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op vrijdag 06 december 2013, 21:55:25
Hallo Frans,

Bedankt voor je reactie. Ik ben nu ca 6 jaar aan het plannen en bouwen en denk nog zeker 4 jaar nodig te hebben.

Gr
Wim

Hallo Dirk Jan,

De baan heb ik in wintrack ontworpen en daar heb ik bedacht om de spiraal open te maken. Ik heb dan ook vooraf in 3D al kunnen bekijken hoe dit er ongeveer uit zou moeten komen te zien, in werkelijkheid is het aardig gelukt.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: keeszondag op vrijdag 06 december 2013, 23:02:29
Dat is een hele leuke oplossing! Ziet er uit als een traject met keertunnels. Aankleding vind ik erg goed geslaagd!
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: treinfanaat23 op maandag 09 december 2013, 19:13:23
wat een mooie baan :D
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Tilly op dinsdag 10 december 2013, 10:17:45
Hoi Wim,

weer goed bezig geweest :thumbup:

Ik kan het niet goed zien maar wat heb je gebruikt om het paadje te maken naar het schuurtje?

Groetjes, John
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op dinsdag 10 december 2013, 16:54:11
Hallo John,

Het paadje naar het schuurtje is gemaakt van een beige kleur strooisel van Anita Decor, gekocht in Houten (helaas staat er geen nummer op). Het is bijna stof zo fijn is het, maar er zitten hier en daar ook wat kleine steentjes in. Deze heb ik eruit gezeefd met de theezeef en heb beide bewaard. Het fijne stof gebruik ik voor de paadjes en de iets grovere heb ik nog geen bestemming voor, mogelijk iets voor onder bij de rotsen.

PS je hebt een leuk setje wagons gekregen.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Tilly op maandag 16 december 2013, 12:07:31
Mercy Wim :thumbup:

Groetjes, John
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: treinfanaat23 op woensdag 18 december 2013, 20:24:56
super mooi gemaakt :)
Titel: Bouw Virgental december 2013
Bericht door: dezee op dinsdag 24 december 2013, 13:33:24
Hallo allen,

Ik ben de afgelopen weken wat extra dagen vrij geweest die ik gebruikt heb om straat en huis verlichting aan de brengen. De lantaarspalen zijn allemaal van Viessmann. Mn de huizen was erg veel werk omdat die hier en daar nog wel eens wat licht door de muren en kieren kwam. Door het aanbrengen van zilverfolie, zwart papier en zelfs zwarte verf en daarna de oorspronkelijke kleur van het pand er weer op is dit uiteindelijk allemaal opgelost.  De gehele tafel is opgedeeld in 15 lichtgroepen die allemaal apart zijn te schakelen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de straatverlichting apart aanzetten van de huizen. Verder heb ik een klein stadsparkje aangelegd en hier en daar wat plaatselijke bewoners een plaatsje gegeven. Op de slot "Virgental" is al een trouwpartijtje gaande waarvoor de bakker al zijn taarten aan het afleveren is.

De straten hebben eindelijk een kleurtje gekregen waarvoor ik de wegen heb voorzien van erg dunne donker grijze kleur en de stoepen heb ik een afwijkende kleur van Anita decor gegeven "Lava" kleur. Alle putten zijn voorzein van een combinatie zwart en pigment poeder licht en donker bruin en tot slot wat "betonkleur" van Anita Decor white wash erop. Hier en daar wat hekwerk voor gesoldeerd en alvast de brandslang aansluitpunten (Weinert 3372)  geplaatst.

Hierbij wat allerhande foto's.

Vanuit Virgental allemaal prettige feestdagen toewenst, mvg
Wim
Titel: Bouw Virgental december 2013
Bericht door: dezee op dinsdag 24 december 2013, 13:34:53
Vervolg

 
Titel: Bouw Virgental december 2013
Bericht door: dezee op dinsdag 24 december 2013, 13:36:05
tot slot de laatste 2.

gr,
Wim

Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: nobody op dinsdag 24 december 2013, 13:38:12
Rustieke platen van een zeer fraaie modelstad. :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Dirk-Jan op dinsdag 24 december 2013, 13:38:21
 :thumbup: B) Het ziet er geweldig uit, en dat is zacht uitgedrukt!
Dit is zo een spoorbaan waar je van zegt: WAAAUUUUWWWWWWWWWWWW!!

Dirk-Jan
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: harald en alex op dinsdag 24 december 2013, 15:08:16
Hoi Wim.

Prachtige fotos maar nu willen we natuurlijk ook wat plaatjes in het donker met brandende verlichting zien  ;)

Harald & Alex
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: keeszondag op dinsdag 24 december 2013, 16:46:54
Bijzonder fraai! Liefde voor detail blijkt uit alle foto's!
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Maarten Marklin op dinsdag 24 december 2013, 20:39:29
Het stadje is hartstikke mooi geworden, veel leuke details. Ik haal er veel inspiratie uit!

Groetjes
Maarten
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: marc-lin op dinsdag 24 december 2013, 20:48:24
Hi Wim - Erg leuk en mooi topic. Had je nog niet eerder gespot maar blijf je nu graag volgen.

Groeten,
Marc
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Jongslog op dinsdag 24 december 2013, 21:05:16
Mooie plaatjes! Erg mooi gedaan.
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: ceess op woensdag 25 december 2013, 22:24:27
Zo'n mooi stukje stad, daar ga je toch voor.

Erg leuk gedaan en idd graag wat foto's bij nacht met verlichting.
Ik denk dat dat er gelikt uit zal zien.
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: Opazwitserland op woensdag 25 december 2013, 22:53:26
Wim,

Zeer mooi.  Voor mij de moeite om je te volgen.  Schitterende dingen in vele details
Titel: Re: Bouw Virgental
Bericht door: dolphin op donderdag 26 december 2013, 12:50:21
Hoi Wim,  je baan begint al aardig gestalte aan te nemen. Ik herken veel van de door mij gebruikte materialen, maar jij gaat zo te zien nog verder qua detaillering. Prachtige hoogteverschillen pas je moeiteloosin. Ik ben fan ;), vrgr Arie
Titel: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: dezee op donderdag 26 december 2013, 18:58:22
Hallo allen,
De (kerst) visite is weer weg die natuurlijk de bouwactiviteiten van Virgental ook graag wilden zien. Hen heb ik het reeds aangelegde gedeelte ook bij avond laten zien en ik moet eerlijk bekennen, het is best leuk om te zien al die lampjes. Ik heb een poging ondernomen om voor jullie wat foto?s te maken die ik hierbij plaats.

Ook nu weer veel kijkplezier, mvg
Wim
 
Titel: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: dezee op donderdag 26 december 2013, 18:59:38
Vervolg
Titel: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: dezee op donderdag 26 december 2013, 19:00:50
De laatste foto's,

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: marklin150jaar! op donderdag 26 december 2013, 19:53:54
Mooie sfeer foto's! Prachtige stad, de wegen vind ik ook erg realistisch.

Groet,
Maarten
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: harald en alex op vrijdag 27 december 2013, 09:53:20
Hoi Wim.

Prachtige fotos  :thumbup: Op de eerste paar zie je de straat en daar lijkt het net of het geregend heeft en je naar een nat straatwerk zit te kijken.Day zal een onbedoeld effect zijn maar geeft het wel iets extras  ;)

Die fotos kan je die ook in het formaat 800x600 plaatsen de volgende keer?Dan komt dat moois nog beter tot zijn recht.

Harald & Alex
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: Mearaluna op vrijdag 27 december 2013, 10:37:04
Prachtig!
Die nachtfoto's zetten een leuke sfeer neer.
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: nobody op vrijdag 27 december 2013, 11:53:02
Fraaie foto's. :thumbup:
Probeer óók eens foto's "in de schemering" te maken. Al of niet met hulp van een bewerkingsprogramma.
 
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: Einte op vrijdag 27 december 2013, 12:01:17
Hallo Wim,

Ik weet hoe moeilijk het is om foto's in het donker te maken,
kijk maar eens in mijn topic, kost wel een heleboel foto's en soms een bewerking van die foto's.

De lampjes van de huizen en lantaarns zijn apart regelbaar met 2 regelbare trafo's.
Dat samen met belichting correctie kom je een heel eind.

Gr Einte
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: ceess op vrijdag 27 december 2013, 19:59:10
Hallo Wim,

de foto's geven een warme sfeer weer. Ze zijn zeker goed gelukt.
Ik lees hierboven nog een paar tips en truuks, dus worden de foto's straks nog beter.

Succes
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: dezee op vrijdag 27 december 2013, 21:11:05
Hallo Cees, Einte, Wim, Harald en Alex,

Bedankt voor jullie reactie en tips. Het was voor mij de eerste keer om bij donker de fotograferen en zal jullie tips, bij een volgende poging, ter harte nemen en kijken hoe ik de avondfoto's nog beter/mooier kan krijgen.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: dezee op vrijdag 27 december 2013, 21:34:35
Hallo allen,

Ik heb 1 van de foto's even aangepast en bewerkt met de mogelijkheden die mij met een foto bewerkingsprogramma geboden worden en iets groter van formaat geplaatst.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: keeszondag op zaterdag 28 december 2013, 00:07:17
 :thumbup: :thumbup: Schitterende foto!
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: Frotter op zaterdag 28 december 2013, 06:28:38
Afgelopen week was ik bij Wim op visite voor wat technische aangelegenheden en heb het geheel weer eens mogen aanschouwen.

Het wordt/is een fraaie baan met veel oog voor de details. Goed bezig. :thumbup:

Gr, Ben.
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: h0_miessie op zaterdag 28 december 2013, 07:22:05
Prachtige foto Wim moest me vriendin ervan overtuigen dat deze foto modelbouw was. :P
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: harald en alex op zaterdag 28 december 2013, 08:25:23
Wim.

 :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Komt toch veel beter tot zijn recht zo?

Harald & Alex
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: Tilly op zaterdag 28 december 2013, 12:48:50
Hoi Wim,

prachtig, modelbouw op z'n best :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Groetjes, John
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: Piwie op zondag 29 december 2013, 09:36:56
Hallo Wim,

Prachtige foto's, vooral bij nacht is het een plaatje om van te genieten :thumbup:.

Gr.
Piwie.
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: ceess op zondag 29 december 2013, 11:47:32
Die laatste foto was een opname ergens in een straat. Waar?
Voortaan on topic blijven en alleen foto's plaatsen van je modelbaan.

Geweldige sfeer zo, top gedaan. :arrow: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: sniperworks op donderdag 02 januari 2014, 23:27:30
Ik dacht ik ga een na je verwelkoming op mijn voorstel topic een kijken hoe je baan in "aanbouw" er uit zien... categorie  8o

Ziet er zeer goed uit, vooral de details en het werk aan de huizen, station etc, erg mooi!!
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: Henk163 op vrijdag 03 januari 2014, 00:17:17
Hallo Wim,

Ik heb net eens je hele draadje doorgenomen en ben er stil van. Schitterend zoals je oog hebt voor sfeer en detail! Je vorderingen ga ik zeker volgen en pak wellicht in de toekomst een ideetje mee :)
Deze laatste foto lijkt gewoon echt, alsof het net heeft geregend. Klasse :thumbup:

Vriendelijke groet,
Henk163
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: ernstcramer op vrijdag 03 januari 2014, 01:36:18
Prachtige foto's van een prachtige baan zeg! En de sfeer is erg goed van die laatste foto, misschien een tikkeltje te wit (of blauw), maar met het glimmende oppervlak ruik je bijna de regen.   :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: Har op vrijdag 03 januari 2014, 09:38:28
Wat een prachtig stuk werk. Je bent een Kunstenaar.

mvg Harry
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: Henk163 op zondag 21 september 2014, 14:23:55
Hallo Wim,

Nog vorderingen op de baan? Het is stil...

Groet,
Henk163
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: Tony op dinsdag 23 september 2014, 16:02:33

Hoi Wim !

Ik ontdek jouw draadje nu pas ( met dank aan Henk163).
Meteen bij de eerste foto's van de brug met watermolen was het al raak. super gemaakt zeg :thumbup:
Ik kreeg direct het Efteling diorama-gevoel.

Wanneer je ook weer verder gaat, volger erbij !!!

Grtz Tony
Titel: Re: Bouw Virgental bij nacht
Bericht door: Gino op dinsdag 23 september 2014, 17:04:38
Ook ik zi dit draadje vandaag voor het eerst en heb met bewondering zitten kijken.
Ga dit dus ook blijven volgen.
Mijn complimenten hoor.................
Titel: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op dinsdag 23 september 2014, 18:15:13
Hallo Henk163, Tony en Gino,

Klopt, mijn bijdrage was de afgelopen tijd wat rustig. Maar ik ben al bezig met de voorbereiding voor plaatsing op het forum, alleen kan ik het niet eerder plaatsen dan november. Ik ga nl donderdag 4 weken op vakantie, maar daarna komt er weer de jaarlijkse update van alles wat ik het afgelopen gebouwd heb.  Dus nog even geduld.
Tipje van de sluier: update  van de verdere de aanleg straten, bouw ringlokloods met servo-deuren en verlichting.

groet,
Wim
Titel: Bouw Virgental "Centrale bediening verlichting"
Bericht door: dezee op zondag 26 oktober 2014, 16:39:07
Beste forumleden,

Zoals belooft hier een update van de werkzaamheden in Virgental over het afgelopen jaar 2014, er zijn weer van allerhande bouwwerkzaamheden verricht waarover ik jullie de komende tijd mee al nemen.

Centrale bediening verlichting
In de laatste berichtgeving heb ik jullie laten zien hoe Virgental er bij nacht uitziet. Hiervoor heb ik vooraf een verlichtingsplan gemaakt en alles onderverdeeld in 15 groepen. Hierdoor kan ik de straatverlichting van verschillende stad- en industriegedeeltes maar ook groepen huizen en spots, die gericht staan op diverse ruïnes apart aan en uitschakelen. Maar kan ik zoals de laslichten, looplicht bioscoop en feestverlichting e.d. ook apart schakelen. Hiermee hoop ik naast het lopende treinverkeer  en het eenvoudiger opsporen van storingen, straks ook diversiteit in de verlichting aan te kunnen brengen.

Titel: Bouw Virgental "Centrale bediening verlichting"
Bericht door: dezee op zondag 26 oktober 2014, 16:46:06
Voor iedere groep heb ik een plankje gemaakt met daarop een massa kabel en aangegeven waarvoor deze groep dient. Het plankje heb ik op een strategische plek onder de tafel bevestigd.
Titel: Bouw Virgental "Centrale bediening verlichting"
Bericht door: dezee op zondag 26 oktober 2014, 16:47:13
Voor de spanning had ik nog 9 trafo?s van een oude PTT centrale liggen die ik ooit een keer op de kop heb kunnen tikken.
Titel: Bouw Virgental "Centrale bediening verlichting"
Bericht door: dezee op zondag 26 oktober 2014, 16:48:11
Omdat in de tafel ook een aantal luiken zitten heb ik hiervoor de toevoer ook demontabel moeten maken.
Titel: Bouw Virgental "Bedrijvigheid in de berg"
Bericht door: dezee op zondag 26 oktober 2014, 17:20:19
Op pagina 4 kunnen jullie zien hoe ik een losse berg met fasade muur gebouwd heb. In deze muur zijn een aantal bedrijfjes gevestigd waarover nu wat meer.

Meest recht is een kolenhandel gevestigd. Hier kun je zien dat de kolenboer de zakken met kolen aan het vullen is. Hiervoor heb ik van de firma Weinert een bouwpakketje gekocht.
Titel: Bouw Virgental "Bedrijvigheid in de berg"
Bericht door: dezee op zondag 26 oktober 2014, 17:22:25
Naast de kolenboer is een garagebedrijf gevestigd waarvoor buiten een ouderwetse benzinepomp en oliekabinet is geplaatst. In de garage is men druk aan het sleutelen.
Titel: Bouw Virgental "Bedrijvigheid in de berg"
Bericht door: dezee op zondag 26 oktober 2014, 17:23:53
Verder is er ook een antiekhandel gevestigd waarvoor de handel ook op straat plaatsvind en een aangepaste stationsklok nu dienst doet als straatklok.
Titel: Bouw Virgental "Bedrijvigheid in de berg"
Bericht door: dezee op zondag 26 oktober 2014, 17:25:23
Verder voeg ik nog een kiekje toe van wat straatmeubilair wat ik op een beurs gekocht heb en nog op kleur moest brengen. Hierbij gaat het dan om straatnaamborden, brandmelders, brievenbussen, watrepomp en postzegelautomaten
Titel: Re: Bouw Virgental "Bedrijvigheid in de berg"
Bericht door: Tony op zondag 26 oktober 2014, 18:05:11


Hoi Wim !


Eerst was het een poos stil hier...........alleen maar kijken en lezen.........tot er een heel zacht Tjezus...klonk.....
Klasse-modelbouw op de vierkante milimeter en met een heel mooie sfeer   :thumbup:

Grtz Tony
Titel: Re: Bouw Virgental "Bedrijvigheid in de berg"
Bericht door: Entity op zondag 26 oktober 2014, 18:16:40
Wauw, mooie details zeg! En mooi schakelpaneel voor de verlichting.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bedrijvigheid in de berg"
Bericht door: basjuh1981 op zondag 26 oktober 2014, 18:16:56
Er zijn een aantal banen die voor mij als voorbeeld gelden. Jouw baan is daar een van Wim. Ik ben net vanaf pagina 1 hierheen gescrold en alleen de tijd genomen om de plaatjes te bekijken. Echt schitterend hoe jij te werk gaat.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bedrijvigheid in de berg"
Bericht door: Jens op zondag 26 oktober 2014, 18:58:50
Eerst vielen men ogen op deze baan... en kort daarna viel men mond los op open op men toetsenbord...
Dit is modelbouw op een hoog niveau...en een inspiratie voor men stoutste dromen...
Ik hoop dat ik ook zo iets uit men mouw kon schudden als ik er eenmaal aan begin...
Volhouden deze...!
 :thumbup: :thumbup: :thumbup: 8o
Titel: Re: Bouw Virgental "Bedrijvigheid in de berg"
Bericht door: Alex 0850 op zondag 26 oktober 2014, 19:37:29
Hoi Wim

Zit hier met open mond te kijken dit is toch wel hele grote klassen model bouw  :thumbup:

Gr Alex 0850
Titel: Re: Bouw Virgental "Bedrijvigheid in de berg"
Bericht door: Christian P op maandag 27 oktober 2014, 10:00:28
Hey Wim,

Wat een meesterwerk! Ik ga jouw foto's nog vaker bestuderen denk ik.
Groetjes, Christian
Titel: Re: Bouw Virgental "Bedrijvigheid in de berg"
Bericht door: stikkie op maandag 27 oktober 2014, 13:02:33
Mooi werk allemaal!

Blijf het volgen.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bedrijvigheid in de berg"
Bericht door: treinfanaat23 op woensdag 29 oktober 2014, 10:10:25
super weer  :D
Titel: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op woensdag 29 oktober 2014, 17:38:09
Beste heren,
Bedankt voor de complimenten. Ik hoop in ieder geval dat door mijn bijdrage ?Virgental? een inspiratiebron kan zijn voor andere leden, net zoals vele andere banen ook voor mij zijn geweest.

Lokloods (met servo motoren)

Het afgelopen jaar 2014 ben ik ook bezig geweest om het BW verder uit te breiden met een 12-delige lokloods. De loods bestaat uit 4 x de Fleischmann loods. Na lang nadenken van hoe ik deze aan elkaar wilde bouwen heb ik er uiteindelijk voor gekozen om de onderlinge kunststof plakstrippen van de grondplaten weg te snijden waardoor ik een grotere vlakkere vloer heb gekregen. De muren zijn enigszins vervuild en alle onderdelen zijn opnieuw in kleur gespoten. In één van de muren heb ik een extra deur voor grote lokomotief onderdelen gemaakt met daarnaast ook een toegangsdeur voor personeel.Voor het sluiten en openen van de deuren zat er een ?ram? constructie bij, die ik maar achterwege heb gelaten. Hiervoor heb ik van verenstaal 24 beugels op maat gemaakt en per deur een servomotor geplaatst.
Titel: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op woensdag 29 oktober 2014, 17:39:19
Vervolg
Titel: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op woensdag 29 oktober 2014, 17:40:59
De (beton) vloer heb ik opgebouwd van verschillende lagen karton om het zo op juiste hoogte te krijgen. Uiteindelijk in het karton de betonplaten gekrast met hier en daar wat breuklijnen en het geheel van kleur voorzien. Achterin de 2e loods is een raam eruit gehaald en is een smederij aangebracht
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: iTom op woensdag 29 oktober 2014, 17:47:07
Super strak allemaal.
Betonvloeren zijn zeer geslaagd.
Succes met de vedere bouw.
Titel: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op woensdag 29 oktober 2014, 17:55:50
Voor de leiding heb ik een kantoorgebouw (met interieur) in elkaar gezet, vanwege de beperkte ruimte heb ik deze gedeeltelijk in de loods van de E-locomotieven ingebouwd, waardoor het volgens mij wel een aardig geheel is geworden.
Titel: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op woensdag 29 oktober 2014, 17:58:27
Voor de aansluiting van de sporen op de loods heb ik ervoor gekozen om een stuk spoor af te zagen en dan alleen de 1e 2 bielzen te gebruiken. Hiermee heb ik een mooie aansluiting kunnen maken op de onderzoeksputten. Omdat foto?s meer zeggen dan woorden hier per stap een fotoreportage.
Titel: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op woensdag 29 oktober 2014, 18:00:33
vervolg
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: ceess op donderdag 30 oktober 2014, 11:30:23
Zo net even de laatste updates van je baan doorgenomen.
Het blijft een genot om dit te volgen.
Enne, ik heb diezelfde onderzoeksputten en nu dus de gouden tip, hoe deze netjes aan te sluiten op de rails. Bedankt.  :arrow: :thumbup:
Suc6 verder
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Jajekra op donderdag 30 oktober 2014, 11:48:26
Indrukwekkende BW. :thumbup:
Blijf met grote belangstelling je draadje volgen
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: basjuh1981 op donderdag 30 oktober 2014, 12:03:46
Beste heren,
Bedankt voor de complimenten. Ik hoop in ieder geval dat door mijn bijdrage ?Virgental? een inspiratiebron kan zijn voor andere leden, net zoals vele andere banen ook voor mij zijn geweest.
Een inspiratiebron is jouw baan zeker.

Mooie update weer over je BW. Interessant om te volgen.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Dirk-Jan op donderdag 30 oktober 2014, 12:18:13
 :) Weer veel moois te zien  :thumbup: Het kantoor ingebouwd in de loods is meer dan een aardig geheel, ziet er erg goed uit.  B)

Dirk-Jan
Titel: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW" deuren met servo motoren
Bericht door: dezee op donderdag 30 oktober 2014, 17:42:56
De deuren worden bediend met een servomotor waarbij jullie ook het verenstaal kunnen zien wat hiervoor op maat is gemaakt. Over de onderzoekskuil is een stalen draadje gespannen met hier en daar een Weinert-rooster (3225)  om het draadje, bij het rijden, niet te ver te laten doorbuigen wat perfect functioneert. De kuilen zijn al vervuild omdat ik daar later wat lastig bij kan komen.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Spoorman op donderdag 30 oktober 2014, 18:47:59
Fraai allemaal weer Wim. :thumbup:

Gr, Ben.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Jorg op donderdag 30 oktober 2014, 20:03:57
Wim
Ziet er zeer knap uit.
Blijf je topic met aandacht volgen.
Titel: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW" aanbrengen verlichting
Bericht door: dezee op donderdag 30 oktober 2014, 21:24:58
Hallo Jorg en Ben,

Bedankt voor de complimenten. Ik heb jullie banen ook bekeken en die mogen er zeker ook zijn. Goed uitgedacht en strak werk, veel succes met jullie bouwwerkzaamheden.

We gaan verder met de loods.
In de loods zijn per spant, na het testen om te bepalen hoeveel voor voldoende licht zorgen, 2 hanglampen aangebracht die besteld zijn bij de firma www.khk-modellbahn.de Aan de linker en rechter buitenmuur zullen per wand ook 2 (wand)lampen worden aangebracht maar die zijn nog niet binnen.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: kroko op donderdag 30 oktober 2014, 21:50:39
Hoi Wim,

Ziet er schitterend uit, het is een half jaartje stil geweest, maar daar krijgen we wel wat voor terug.
Het wordt weer eens tijd dat we komen kijken.
Ik stuur wel een pb-tje.

Bert
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: basjuh1981 op vrijdag 31 oktober 2014, 09:54:54
Ziet er goed uit de binnenkant van de loods.

Doet mij aan dit topic denken op Stummi. (http://www.stummiforum.de/viewtopic.php?f=51&t=49846&hilit=bahnbetriebswerke)
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op vrijdag 31 oktober 2014, 11:47:41
Hallo Bert,

Zeker, natuurlijk kan een ieder komen kijken in Nieuwleusen (bij Zwolle), maar er staat nog geen materiaal op de baan dus kan ik niets laten rijden. De reden dat het allemaal van de baan is laat zich raden, maar ik hoop nog ca 2-3 jaar nodig te hebben voordat de treinen daadwerkelijk weer gaan rijden. Natuurlijk laat ik voor het testrijden zo nu en dan wel een lokje rijden. Maar komen kan altijd, altijd leuk en de koffie staat klaar!.

Hallo Bas,

Natuurlijk kijk ik naast 3rail ook op andere fora waarbij de Stummi zeker tot één van mijn favorieten hoort.  De baan die jij aangeeft ken ik dan ook.  Ideeën die ik uitwerk in Virgental is een melange van 3rail, Stummi, BeneluxSpoor en Meisterschule voor de Modelleisenbahn te verkrijgen bij GeraMond. Kijk maar eens op de site: www.geramond.de en dan even zoeken op Meisterschule. Eenmaal lid krijg je ca 1x per maand een aantal bladen die je verzameld in een boek. Hier staan prachtige dingen in. Al deze informatie probeer ik voor mijzelf op Virgental, met natuurlijk een grote mate van eigen fantasie en oplossingen, tot een geheel te brengen.

In mijn planning hou ik er rekening mee dat ik ca 10 jaar nodig zal hebben om de baan gebruiksklaar te hebben en ben, na 1 jaar van plannen en tekenen, in 2008 met de bouw begonnen. Echt klaar zal de baan wel nooit worden omdat ik verwacht geïnspireerd te worden door alles  wat je elders ziet toch ook wil proberen om iets op Virgental mee te doen. Maar dan kan er in ieder geval wel worden gereden en kan ik mij proberen te bekwamen in het vervuilen van wagens en wellicht ook de loks.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: basjuh1981 op vrijdag 31 oktober 2014, 12:20:39
Natuurlijk kijk ik naast 3rail ook op andere fora waarbij de Stummi zeker tot één van mijn favorieten hoort.  De baan die jij aangeeft ken ik dan ook.  Ideeën die ik uitwerk in Virgental is een melange van 3rail, Stummi, BeneluxSpoor en Meisterschule voor de Modelleisenbahn te verkrijgen bij GeraMond. Kijk maar eens op de site: www.geramond.de en dan even zoeken op Meisterschule. Eenmaal lid krijg je ca 1x per maand een aantal bladen die je verzameld in een boek. Hier staan prachtige dingen in. Al deze informatie probeer ik voor mijzelf op Virgental, met natuurlijk een grote mate van eigen fantasie en oplossingen, tot een geheel te brengen.
Wim,

Ik heb er een aantal in mijn favorieten staan, dus ook de link die ik eerder gaf. Ik ben ook bekend met Geramond. Ik heb hier een aantal boeken van liggen. Wat nieuw voor mij is dat je als lid zijnde bladen kan verzamelen.

Ik ga straks even kijken. Bedankt voor de tip.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: ceess op vrijdag 31 oktober 2014, 13:31:58
Hallo Wim, even een vraagje over de site Veramon en "Meisterschule Modelleisenbahn"

Ik begrijp van de site (met mijn steenkolen duits) dat je je kunt abonneren tegen betaling, terwijl jij en Bas het hebben over "verzamelen".

Suc6 met je baan.

Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op vrijdag 31 oktober 2014, 19:33:58
Hallo Cees,

Klopt je kunt een abonnement nemen op de serie Meisterschule Modelleiserbahn" wat ik ook heb gedaan. Dit is een zeer waardevol naslagwerk met veel oog voor details men geeft aan wat je allemaal nodig bent voor het betreffende item wat je wil maken en legt stap voor stap uit hoe je het moet doen. Alles wat te maken heeft met de bouw van een modelbaan laat men hierin voorbij komen.  Ook dit soort naslagwerken horen in mijn optiek bij de verzameling om te komen tot de bouw van een modelbaan. Je moet je kennis toch ergens vandaan halen en dit is één van mijn bronnen.

gr,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: RoelMarklin op vrijdag 31 oktober 2014, 20:00:14
Hallo Wim,

prachtig vakwerk, zeg, zowel de modelbouw als het fotowerk! Ik geniet er van.
 :thumbup:

groeten,
Roel
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Gertjan H op woensdag 03 december 2014, 00:26:36
Ha Wim,
Geweldig mooi en zeer goede details. :P
Ik heb je hele draadje vlug gescand, maar ik zie nergens de afmetingen, behalve onleesbaar in de baanplannen.
Wat zijn de afmetingen, of heb ik die over het hoofd gezien?

groet, Gertjan
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op donderdag 04 december 2014, 18:10:12
Ha Wim,
Geweldig mooi en zeer goede details. :P
Ik heb je hele draadje vlug gescand, maar ik zie nergens de afmetingen, behalve onleesbaar in de baanplannen.
Wat zijn de afmetingen, of heb ik die over het hoofd gezien?

groet, Gertjan

Hallo Gertjan,

De baan heeft een afmeting van 5,50 x 2,50 en de kleine poot 3,50.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Henk163 op vrijdag 05 december 2014, 18:36:12
Hallo Wim,

Wat een prachtige updates! Samen met mijn vrouw een half uur achter de pc gezeten om alle details eens goed te bekijken. Het viel ons op dat we er samen stil van werden  :) Wat een vakwerk, onze complimenten en ik blijf je volgen.

Groet,
Henk163
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Firstborneagle op vrijdag 05 december 2014, 19:47:36
Prachtig baan! ben benieuwd naar de vorderingen, respect voor het oog voor detail en de mooie afwerking,
Groet'n uut drenthe, Arend
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Haradigi op donderdag 01 januari 2015, 16:01:09
Hi Wim,

Kom toevallig op je "Virgental" terrecht.
Ziet er goed uit, ik ga je volgen.

groet
Harald
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op donderdag 01 januari 2015, 20:25:26
Hallo Harald,
Bedankt voor je complimenten, jij bent  overigens met je droomproject  ?BW Karbrücken ? ook voornemens een interessant project op te starten. Alvast veel succes toegewenst.

Hallo Arend, Henk en Edward,
Ook jullie bedankt voor de complimenten en  veel succes met jullie vorderingen.

Mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: AndreS op vrijdag 02 januari 2015, 10:35:59
Wim,

Ik vind net je draadje over je baan. Prachtig!
Ik heb in je draadje wel geen .TRA bestand kunnen vinden om in Wintrack de baanlayout eens wat beter te bekijken.
Zou je zo vriendelijk willen zijn deze beschikbaar te stellen in je draadje? of eventueel via een PB?

Alvast dank, Andre
Titel: Bouw Virgental ?Verdere bouw BW? Dasklei
Bericht door: dezee op zondag 01 november 2015, 17:17:07
Het is alweer een jaar geleden dat er iets gepost is over de bouw van ?Virgental?, zodat het weer tijd wordt voor een update over de afgelopen tijd.

De bestrating van de BW is aangelegd met dasklei. De klei wordt hiervoor dun met een deegroller uitgerold en uiteindelijk op maat gesneden. Wanneer het deel past wordt de onderkant ingesmeerd met houtlijm en op zijn plaats gelegd. Direct daarna kan begonnen worden met het stempelen van de steentjes en kunnen de stoepen en straatputten worden aangebracht. Het is een geduldig werkje en na een aantal dagen kun je geen steen meer zien, maar het is na het kleuren een aardig resultaat. Rondom de loods zijn verder nog een toilet, fietsenstalling, kleine kraan en een zware kraan voor onderhoudswerkzaamheden aan de locs geplaatst. Aan de achterkant is een opslagloods gemaakt met laad/los perron. Veel kijkplezier.
Titel: Bouw Virgental ?Fasade fabriek en inrichting locloods?
Bericht door: dezee op zondag 01 november 2015, 17:19:44
Achter de loods is nog maar weinig ruimte overgebleven. Uiteindelijk heb ik hier een aantal fabrieksgebouwen van Kibri, die ik al gebouwd had gehalveerd. De achterkant is dichtgemaakt en voorzien van interieur en verlichting.
Titel: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op zondag 01 november 2015, 17:21:42
Het BW-terrein is voorzien van hekwerk en een muur. De muur is eerst ingesmeerd met witte verf en na droging is deze beschadigd en verf eraf gekrabd. Hierna zijn wat reclames aangebracht en vervuld met poeders. Achter de houten schutting is opslag terrein gemaakt van de naastgelegene autogarage, dus zie je hier oude auto?s, autobanden en andere onderdelen. Om op het terrein te komen moet je door een hek of een deur. Via het sloop / opslagterrein loopt ook het pad naar het seinhuis.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: nobody op zondag 01 november 2015, 17:22:44
Jéémig, mooi zèg... :important: :thumbup:
Titel: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op zondag 01 november 2015, 17:24:29
Om op het BW-terrein te komen moet je door een poort waar men zich eerst moet melden bij het kantoor er is alvast een boom gepland en straatverlichting is ook aangelegd.
Titel: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op zondag 01 november 2015, 17:26:39
In de ringlokloods zijn verschillende items geplaatst als inrichting, waaronder hefbokken voor het grote onderhoudswerk aan locs. Deze hefbokken zijn op kleur gespoten en vervuilt met poeders. Aan de achterzijde is een stukje bijgebouwd, afkomstig van een ?kibri? bouwdoos, hierin is een smederij gemaakt waar het vuur ook brand. Uiteindelijk is aan de achterzijde een schoorsteen geplaatst, zodat de rook ook netjes kan worden afgevoerd. De werkbanken zijn van karton gemaakt. Hierbij een aantal foto?s.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: nobody op zondag 01 november 2015, 17:28:52
Je schrijft dat je een boom gepland hebt, maar volgens mij(n bescheiden mening) heb je de boom reeds geplant... ;)
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Nieuwenhuis op zondag 01 november 2015, 17:34:28
Dag Wim.

Prachtig wat je allemaal laat zien, ik kom ogen tekort zoveel details! En het is nog niet eens af :eek:
Een dankbaar onderwerp om je zo uit te kunnen leven in industriële scenery :thumbup: :thumbup:

Groeten,

Erik.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: ceess op zondag 01 november 2015, 18:06:09
Hallo Wim,
Wat een geweldige update met een grote hoeveelheid aan details.
Bedankt voor het plaatsen en sucsez verder. :arrow: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Jørg op zondag 01 november 2015, 18:14:15
-Wim:
Dank voor deze prachtige en uitgebreide update, heel knap gedaan, en wat een overvloed aan details,  :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op zondag 01 november 2015, 18:28:50
Heren bedankt voor de leuke reacties.

Ik heb van het geheel ook nog wat sfeer foto?s gemaakt. Omdat dit natuurlijk het mooist is met locs, heb ik hiervoor een aantal in en bij de loods gezet.

Veel kijkplezier, gr
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Gino op zondag 01 november 2015, 18:34:03
Wat een prachtige foto's van een prachtig BW, daar ga ik inspiratie uit putten.

Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Tjoekedoris op zondag 01 november 2015, 18:37:15
Hallo Wim, wat een geweldig mooie baan en scenery ben je aan het bouwen. Een genot voor het oog  :P :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: iTom op zondag 01 november 2015, 18:59:27
Wat een geweldige sfeer, je ruikt de stoom en kolen er gewoon vanaf.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Spoorman op zondag 01 november 2015, 19:02:11
Fraai Wim, en laminaat op de draaischijf met een nieuw huisje.  :) :thumbup:

Met groet,
Ben.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: h0_miessie op zondag 01 november 2015, 19:03:45
Wim,

Net weer even de laatste 3 pagina's doorgelezen en bekeken wouw wat schitterend zeg.
De locloods wat een sfeer zit erin prachtig mooi gedaan. :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: peterke33 op zondag 01 november 2015, 19:27:05
Wim,

Ik lees voor het eerst je draadje, en ja jongens wat een knappe baan die details niet normaal meer. das een echte droombaan dacht even heb alles gezien maar dit hoort bij de top gewoon, hoop beetje jou te kunnen nadoen maar jou kunnen is beetje te hoog voor mij vrees ik.
 :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Dirk-Jan op zondag 01 november 2015, 19:35:16
 B) B) B) Indrukwekkende BW heb je weten te bouwen.
Heel erg mooi en veel leuke details. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Het een een Profi BW. B)

Dirk-Jan
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Haradigi op zondag 01 november 2015, 21:51:39
Hi Wim,

Heel mooi gedaan, zeker ook die nacht foto, mooi sfeertje.
Ook ik ruik hier al de stoom en de olie, heb n.m.l. iets met reuk. (Zie mijn draadje).

groet
Harald
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Maarten Marklin op maandag 02 november 2015, 10:47:17
Schitterend!!!!!
Titel: Bouw Virgental "Verdere invulling E-loods"
Bericht door: dezee op dinsdag 03 november 2015, 21:18:57
Voor de E-locs is een tweesporige loods gemaakt, hiervan is al eerder een bouwverslag geplaatst. In de loods is nu ook de vaste inrichting aangebracht en is de omgeving aangelegd, waarvan ik een aantal foto?s laat zien.

Op de werkbanken wil ik nog graag wat gereedschappen en andere zaken waarvoor ik in Houten maar eens op zoek moet gaan.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Jørg op dinsdag 03 november 2015, 21:22:22
-Wim:
Prachtige loods, de binneninrichting geeft altijd iets extra aan een gebouw evenals de verlichting van de inspectie putten.
Ga je de deuren nog open en toe laten gaan van op afstand door servo's?
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op dinsdag 03 november 2015, 21:45:27
Ik weet even je naam niet maar het openen en sluiten van de deuren van deze loods zijn vastgezet. Al met al vond ik de constructie van deze deuren hiervoor erg lastig. Uiteindelijk ben ik ook nog bezig geweest met een andere loods, maar vond uiteindelijk deze het mooist passen. Mogelijk dat ik later nog eens een oplossing tegenkomt en ik het alsnog doe, de loods staat los en het dak ligt er ook los op, dus kan ik deze werkzaamheden later redelijk eenvoudig uitvoeren. Voorlopig laat ik het nog even voor wat het is.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Jørg op dinsdag 03 november 2015, 22:33:29
-Wim:
Mijn naam staat boven mijn avatar,  >:-D >:-D >:-D >:-D.
Zelfs al blijven de deuren open staan, toch is het een mooi bouwwerk,  :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Rocky op woensdag 04 november 2015, 12:56:01
Beste Wim,

 :O 8o :O 8o :O 8o :O 8o :O

Een verborgen pareltje op het forum! Ik ga thuis dit draadje eens heel goed doornemen.

Grt JP
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: basjuh1981 op woensdag 04 november 2015, 16:13:15
Het is weer geweldig om een update te lezen! Het ziet er weer mooi uit.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: h0_miessie op woensdag 04 november 2015, 17:16:06
Wat een prachtige loods voor de E loc's. :thumbup: :thumbup:
Mooie details je ziet iedere keer wat anders. :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: peterke33 op woensdag 04 november 2015, 17:35:37
gewoon prachtig gemaakt allemaal, om jaloers op te worden zo mooi.  :D  :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: kroko op woensdag 04 november 2015, 19:30:54
Hoi Wim,

We hebben een jaar op moeten wachten, het resultaat is er ook naar.
In een woord SCHITTEREND.

Gr Bert
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Jowa1969 op woensdag 04 november 2015, 20:45:48
Wat een pracht van een baan zeg.
ik ben erg onder de indruk van de scenery die je hebt gemaakt.
Geeft me veel inspiratie voor m'n eigen ontwerp en verdere invullen.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: ceess op woensdag 04 november 2015, 22:07:41
Hallo Wim,

Die E-locloods is een juweeltje geworden. :arrow: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: ernstcramer op donderdag 05 november 2015, 14:36:30
prachtige foto's van een mooie baan! en zoals een ander ook al zei: wat een details  :thumbup:
je schrijft dat je de deuren nu vastgezet hebt. maar op eerdere foto's zijn nog wel servo's te zien. toch maar niet gebruikt dus?

Succes met de verdere bouw!
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dolphin op donderdag 05 november 2015, 17:24:20
Hoi Wim,

Wat een geweldig mooi gedetailleerde hoek is dat geworden, ik krijg weer helemaal zin om te gaan bouwen ;)

vr gr Arie
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: D. Eshuis op donderdag 05 november 2015, 17:29:15
Erg mooi allemaal
Goede inspiratie om zelf weer te beginnen
Titel: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op donderdag 05 november 2015, 21:14:46
Wat een leuke reacties, bedankt allemaal. Maar dat door deze foto?s mensen (weer) geïnspireerd worden om zelf aan de slag te gaan, is fantastisch om te lezen. Ook ik heb en doe nog steeds bij velen van jullie inspiratie op en heb de laatste jaren het nodige aan ideeën opgedaan. Wat een prachtige hobby hebben we toch die we ook nog eens op deze wijze met elkaar kunnen delen?

We gaan weer verder met wat er het afgelopen jaar is bijgebouwd.

Om de diesels te voorzien van brandstof is een kleine dieseloverslag gemaakt. Omdat ik voor het lossen van de tankwagen te weinig ruimte heb. Heb ik ervoor gekozen om de tankwagen via de draaischijf naar de overslag te brengen. De overslag is helemaal gemaakt van karton, het kantoortje is een overblijfsel van een bouwdoos en het hekwerk komt bij Langmesser vandaan. De aansluitpunten voor het lossen van de olie heb ik van wat restanten uit bouwpakketten gemaakt.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Jørg op donderdag 05 november 2015, 21:18:36
-Wim:
Bijzonder mooie diesel overslag plaats,  :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Nieuwenhuis op donderdag 05 november 2015, 21:20:29
Dag Wim.

Strak stukje Scratch Built :thumbup: Ja, dat grijze karton is dankbaar
bouwmateriaal voor onze hobby, weet ik uit eigen ervaring :wink:
Leuk bedacht en zeker zo leuk uitgevoerd!

Groeten,

Erik.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: ceess op donderdag 05 november 2015, 21:51:26
Wim, heel mooi opgelost in dat hoekje. :arrow: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: narwal op zaterdag 07 november 2015, 14:32:17
Hallo Wim,

Al vaker gekeken, maar volgens mij nog nooit op jouw baan gereageerd. In één woord: vakwerk! Echt heel erg mooi om naar te kijken. Ben heel erg benieuwd naar het totaal plaatje van jouw BW als het klaar is.

Zelf ben ik helaas nog niet zover maar gelukkig kan ik er hier dan van genieten.

Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: h0_miessie op zondag 08 november 2015, 07:24:54
Schitterend mooi gedaan. :thumbup:
Met deze mooie foto's is het lekker wakker worden op zondagochtend. :thumbup:
Bedankt voor het kijkplezier Wim. :)
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: basjuh1981 op zondag 08 november 2015, 12:42:50
Dat is weer een mooie aanvulling, Wim.
Titel: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 08 november 2015, 18:33:14
Seinhuis I
Ik had al enige jaren een seinhuis waar geen verlichting en interieur in zat. Voorzichtig aan de slag om het uit elkaar te halen, wat prima ging. De delen die afbraken waren achteraf weer enigszins te herstellen. Er is uiteindelijk een vloer aangebracht en interieur met de aangebrachte verlichting is het een leuk seinhuis geworden wat de naam ?Virgental I? heeft gekregen.
Titel: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op zondag 08 november 2015, 18:35:19
Seinhuis II
Aan het spoor richting het BW is het Artitec seinhuis ?Frederiksberg? (no:50.107) geplaatst, die bij mij ?Virgental II? gaat heten. Het bouwwerk heb ik in steenrood gespoten en uiteindelijk vervuild met de nodige poeders. Aan de voorzijde ligt het hout voor de kachel klaar en hangt er een ladder. Ook dit seinhuis is voorzien van interieur en is verlichting aangebracht. Het gebouw is rondom bestraat (met dasklei) en er zijn afvoer putten aangebracht, het overpad is alvast gestraat.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Jørg op zondag 08 november 2015, 20:55:41
Prachtig resultaat,   :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: h0_miessie op zondag 08 november 2015, 21:03:52
Schitterend. :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Anne W op zondag 08 november 2015, 22:26:21
Het ziet er heel mooi uit, alleen heb ik het idee dat de lamp een H0 lamp is, als dat zo is zoek dan een N lamp op.

Groet, Anne W
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: peterke33 op zondag 08 november 2015, 22:39:58
Heel mooi gedaan, die H0 lamp is net iets te groot. heb ook N schaal lampje gelijmd op mijn seinhuis staat veel mooier.  :P
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Nieuwenhuis op maandag 09 november 2015, 17:00:37
Dag Wim.

... die H0 lamp is net iets te groot.

Inderdaad! Als je het goed bekijkt kan de deur niet
eens open indien deze naar buiten open draait ... :eek:
Een kleinere buitenlamp zal wel realistischer staan!

Groeten,

Erik.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Haradigi op maandag 09 november 2015, 17:25:36
Hi

Ik heb voor dit soort toepassingen N (straat) lantaarns aangepast (korter gemaakt).

groet
Harald
Titel: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op maandag 09 november 2015, 21:04:00
Heren,
Jullie hebben gelijk. De buitenlamp wordt vervangen door een N exemplaar, dit is geen juiste combinatie, bedankt voor de opmerkingen. Alleen heb ik deze niet meer liggen, dus zal ik dit op een later moment gaan oppakken wanneer ik een nieuwe bestelling plaats.

mvg,
Wim

Bijgevoegd nu nog een aantal foto's hier en daar geschoten.
Titel: Bouw Virgental
Bericht door: dezee op maandag 09 november 2015, 21:05:35
Vervolg
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Jørg op maandag 09 november 2015, 21:08:13
-Wim:
Je schotelt ons weer snoepplaatjes voor,  :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Haradigi op maandag 09 november 2015, 21:10:58
Prachtig

groet
Harald
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Nieuwenhuis op maandag 09 november 2015, 21:42:03
Dag Wim.

Hele mooie foto's  :thumbup: bedankt voor het maken en plaatsen!
Op de een na laatste twee foto's is een heel fijn hekwerk langs de stoep te zien.
Is dat een eigen bouwsel en zo ja waarmee heb je dat gedaan?

Groeten,

Erik.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Tony op dinsdag 10 november 2015, 00:21:27

Hoi Wim,

Heb weer zitten smullen van je updates  :thumbup:
Een rijke inspiratiebron van hoog modelbaanbouwniveau (3xwoordwaarde) !
Petje af  :P

Grtz Tony
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: h0_miessie op dinsdag 10 november 2015, 07:01:06
Prachtige plaatjes. :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Alex 0850 op dinsdag 10 november 2015, 08:20:08
Wat een mooi begin van de dag  :thumbup:

Gr Alex 0850
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: SEIN op dinsdag 10 november 2015, 10:01:34
Prachtige baan, mooie foto's !!!!

Mvg René
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: RoelMarklin op dinsdag 10 november 2015, 19:40:21
Hallo Wim,

Wat een prachtige plaatjes! Het is echt genieten. Komt er nog wat leven op straat? Het is nu net een beetje een vroege zondagmorgen, als ik een kritische opmerking zou mogen maken bij de eerste plaatjes.....
Later komt er meer leven in de brouwerij.
Groeten,
Roel
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: dezee op dinsdag 10 november 2015, 20:02:14
Dag Wim.

Op de een na laatste twee foto's is een heel fijn hekwerk langs de stoep te zien.
Is dat een eigen bouwsel en zo ja waarmee heb je dat gedaan?

Groeten,

Erik.
Hallo Erik,
Dit hekwerk is zelf gesoldeerd van koperdraad van het merk Sommerfeldt NR088.

mvg
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Nieuwenhuis op dinsdag 10 november 2015, 20:07:23
Dag Wim.

Ok: 0,35mm verkoperd ijzerdraad dus!
Bedankt voor deze informatie :thumbup:

Groeten,

Erik.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op dinsdag 10 november 2015, 20:15:25
Wat een prachtige plaatjes! Het is echt genieten. Komt er nog wat leven op straat? Het is nu net een beetje een vroege zondagmorgen, als ik een kritische opmerking zou mogen maken bij de eerste plaatjes.....

Beste Roel,

Zeker komt er straks meer beweging op straat. Maar ik bouw van achter naar voren, zodoende is een groot deel nog niet voorzien van bemensing, voertuigen en bomen e.d. Dit komt vanzelf nog wel in de loop der tijd.

gr
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: RoelMarklin op dinsdag 10 november 2015, 20:32:51
Beste Wim,

Dan heb ik niets gezegd  B). Ik wacht rustig af....

Succes verder!
Groeten,
Roel
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: wvniersen op zondag 15 november 2015, 15:21:30
Wim,

met open mond heb ik nu uw hele topic eens goed bekeken.
ik begrijp nu wat u bedoeld met tot op elk detail....
in 1 woord....geweldig.
leuk om u ontmoet te hebben gisteren in Apeldoorn.
 :thumbup:

groet Winno
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op zondag 15 november 2015, 15:53:21
Hallo Winno,

Voor mij hetzelfde leuk jullie gister gesproken te hebben, mocht je in de buurt zijn laat het maar weten je mag altijd aan komen. Dan kan ik uitleggen hoe je het e.e.a. maakt.

Veel succes met jullie bouw en de groeten aan je zoon en vrouw, gr
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: peterke33 op zondag 15 november 2015, 15:58:57
Wim,

Zeer prachtig gemaakt allemaal, echt top  :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Jongslog op zondag 15 november 2015, 20:20:36
Dit is topniveau hoor! Heb je hele draadje nog maar eens bekeken. Super om te zien.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Maarten Marklin op zaterdag 06 augustus 2016, 13:19:19
Schitterend gemaakt allemaal, heel veel mooie details.
Titel: Bouw Virgental "Bouwactiviteiten 2016"
Bericht door: dezee op zaterdag 06 augustus 2016, 20:53:24
Hoi Wim,

Ik heb al langere tijd geen update meer gezien van je baan. Omdat jouw topic een grote inspiratie is voor me hoop ik dat je er snel weer aan toe bent om wat foto's met ons te delen.

Dank je wel voor al je prachtige foto's tot dusverre.
Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Mvg

Ben
Hallo Ben en andere volgers,

Ik maak 1 x per jaar, meestal aan het einde van het jaar, een update van alles wat ik het afgelopen jaar heb gemaakt, dus nog even geduld.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dolphin op zondag 07 augustus 2016, 10:26:16
Hoi Wim.

Buiten dat de scerrery tot de puntjes is uitgevoerd, vallen me ook de foto's op. Op deze manier gemaakt, waan je jezelf in de straatjes. Echt geweldig.

vr gr Arie

Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: narwal op zondag 07 augustus 2016, 14:20:08
Hallo Wim,

Ik sluit me helemaal aan bij de anderen! Geweldige baan, detaillering en prachtige foto's! Nu maar wachten op de update!
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: dezee op vrijdag 04 november 2016, 14:06:56
Hallo allemaal,

Ik ga straks in 2017 alweer het 9e jaar in van de bouw van Virgental. Ik ben in 2008 daadwerkelijk begonnen met de bouw van deze baan, door eerst de onderbouw te maken de rails en de bedrading aan te leggen. Daarvoor heb ik de tijd gebruikt om het ontwerp te maken en het bepalen van de bekabeling, s88 aansluitpunten en seinen. Voor de lezer die meer willen weten zou ik adviseren te starten op pagina 1.

Het is niet de eerste baan die ik aan het bouwen ben maar zover als ik nu met het bouwen ben, ben ik nog nooit geweest. Ook ik ben gestart op een onderstel van een tafel met daarop een spaanplaat en het allereerste baantje lag ook bij mij op de grond, met 2 wissels, waar ik samen met mijn vader mee speelde.

Voortgang
Ik wist dat de bouw minimaal 10 jaar zou gaan duren en maak dan ook regelmatig foto?s van de baan die ik per ½ jaar opsla. Voordeel hiervan is dat ik terug kan kijken om te zien wat ik allemaal heb gedaan. Ook ik heb nl soms het gevoel dat het niet opschiet, door even terug te kijken kun je zien wat al is gedaan..

Aan de bouw van Virgental beleef ik veel plezier en is voor mij, naast mijn full time drukke baan een fijne afleiding. De bouw vind plaatst op een heerlijke zolder die voorzien is van zonnewering maar ook van een goede verwarming. De mooiste bouwperiode vindt ik de herfst en de winter, maar de overige periode van het jaar gaat de bouw ook gewoon verder.

Bouwperiode 2016
Zoals gebruikelijk neem ik jullie weer mee in de bouwactiviteiten op Virgental over het afgelopen jaar.

Goederenoverslag
Van de firma MBZ is een goederoverslag (10036) aangeschaft. Het betreft hier een lasercut model gemaakt van karton. De deuren heb ik opengesneden verder is ook dit gebouw voorzien van interieur en verlichting en de nodige vervuilingen. De omgeving van het gebouw moet nog worden aangelegd, waarvoor ik inmiddels al het nodige binnen heb, maar hierover later een update.
Titel: Bouw Virgental "Bouwactiviteiten 2016"
Bericht door: dezee op vrijdag 04 november 2016, 14:09:59
Markt
Inmiddels is de weekmarkt ook aangekleed waarvoor ik de diverse marktkraampjes van Faller, Busch en Woodland Scenics heb geplaatst. De plaatselijke muziekkapel zorgt er weer voor dat het een sfeervol geheel moet gaan worden.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: nobody op vrijdag 04 november 2016, 14:13:30
Héél fraai :exclaim: :thumbup:
Titel: Bouw Virgental "Bouwactiviteiten 2016"
Bericht door: dezee op vrijdag 04 november 2016, 14:15:06
Aankleding perron

Het perron is gemaakt van een triplexplaatje van 8 mm met daarop een extra triplexplaatje van 2 mm die iets oversteekt. Het geheel is bedekt met een laagje gips en vervolgens ingekrast en op kleur gebracht. Op het perron zijn van de firma Woytnik zijn wachtlokaal en een kiosk aangeschaft. Deze zijn voorzien van interieur, verlichting en passend gemaakt onder de perron overkapping.  De perronoverkapping is gemaakt van een eerdere baan en zijn van het merk Pola.
Titel: Bouw Virgental "Bouwactiviteiten 2016"
Bericht door: dezee op vrijdag 04 november 2016, 14:18:43
Perronbanken
Voor de aankleding op het perron zijn banken aangeschaft van de firma Weinert (3256 en 3228). Deze zijn in kleur gespoten en voorzien van reclame.
Titel: Bouw Virgental "Bouwactiviteiten 2016"
Bericht door: dezee op vrijdag 04 november 2016, 14:24:33
Goederenoverslag klein
Bij het goederenspoor bij station Virgental is een kleine goederenoverslag gemaakt. Dit was een bestaand bouwwerkje waar ik de zaag in heb moeten zetten om het passend te krijgen. Deze overslag is bedoelt om kleine goederen tijdelijk op te slaan.
Titel: Bouw Virgental "Bouwactiviteiten 2016"
Bericht door: dezee op vrijdag 04 november 2016, 14:29:45
Voetgangersbrug
Voor het station is ook een voetgangersbrug gemaakt. Deze is van het merk Faller (120198) en is geschikt voor een overbrugging van 4 sporen. Omdat deze bij mij maar over 3 sporen hoeft, moest deze dus worden ingekort en heb ik gelijk alles maar van nieuwe kleuren voorzien en verweerd. Omdat de trappen op het perron moesten komen zijn deze ingekort.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: iTom op vrijdag 04 november 2016, 14:58:12
Het is iedere keer weer een genot om de updates te volgen.
De K-rail ligt mooi straks alleen zie ik nog geen ballast maar dat zal nog wel komen denk ik.
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: Dirk-Jan op vrijdag 04 november 2016, 14:59:03
 :) Heel erg mooi allemaal, een echte Profi baan. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Dirk-Jan
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: ivan op vrijdag 04 november 2016, 15:11:13
Hallo Wim,

Gewoon PRACHTIG  :thumbup: :thumbup:

Mvg Ivan
Titel: Re: Bouw Virgental "Uitbreiding op de BW"
Bericht door: dezee op vrijdag 04 november 2016, 15:59:22
De K-rail ligt mooi straks alleen zie ik nog geen ballast maar dat zal nog wel komen denk ik.

Beste Tom,

Klopt de ballast moet nog.
Voor jou nog veel succes met de ideeen voor je nieuwe baan en sterke met je schouder.

gr,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: Tony op vrijdag 04 november 2016, 18:59:00

Hoi Wim,

Je laat niet vaak wat zien, maar als het zover is, dan is het smullen  :thumbup:
Die halve loods zo tussen de sporen is erg leuk bedacht !

Grtz Tony
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: peterke33 op vrijdag 04 november 2016, 19:10:08
Hoi Wim

 
Dat is echt allemaal prachtig gedaan, daar mag je best trots op zijn.  :P  :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: ceess op vrijdag 04 november 2016, 21:32:32
Prachtig de updates zijn weer begonnen. Die loodsen zien er goed uit. :arrow: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: Nieuwenhuis op vrijdag 04 november 2016, 22:54:57
Dag Wim.

Erg mooi samengesteld en bijzonder fraai aangelegd allemaal :thumbup: :thumbup:

Groeten,

Erik.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: Henk163 op zaterdag 05 november 2016, 09:01:19
Wat een sfeer en wat ontzettend mooi gemaakt. Krijg weer allerlei ideeën :)

Vriendelijke groet,
Henk163
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: dezee op zaterdag 05 november 2016, 19:01:52
Seinhuis IV

Bij het station is een 4e seinhuis op de baan geplaatst om de wissels en seinen te bedienen voor de goederensporen. Hiervoor is het seinhuis ?Sigmaringen? onderhanden genomen. Dit is een lasercut model die ik al enige tijd in huis had en zelfs overwogen heb om het weer te verkopen. Maar ik ben hiermee toch aan de slag gegaan en met wat plamuur en poedertjes ben ik best tevreden met het resultaat en denk dat het prima in het plaatje past.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: peterke33 op zaterdag 05 november 2016, 19:05:03
Wim

Dat is heel mooi gedaan zo, en geen last van het vocht in je plamuur.  :help:
Verder heb je de muren heel mooi verweerd, lijkt of het er al jaren staat  :)  :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: dezee op zaterdag 05 november 2016, 19:10:45
Wim

Dat is heel mooi gedaan zo, en geen last van het vocht in je plamuur.  :help:
Verder heb je de muren heel mooi verweerd, lijkt of het er al jaren staat  :)  :thumbup: :thumbup:

Bedankt Peter,
Het werken met plamuur uit een tube werkt voor dit soort gebouwen perfect. Je kunt nl snel doorwerken.

gr
Wim
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: dezee op zondag 06 november 2016, 10:58:40
Bovenleiding en seinen
Inmiddels ben ik ook begonnen met het aanleggen van de bovenleiding en seinen. De bovenleiding is van de firma Viessmann evenals de seinen. De seinen hebben geen functie en zijn dan ook decoratief en worden vanuit Koploper aangestuurd met de OC32.
Om bovenleiding een beetje mooi aan te leggen kom je wel eens voor de nodige puzzels te staan, maar ook het plaatsen van de masten kan op het perron een aardige uitdaging zijn.

Op het perron heb ik een paar masten moet inkorten, deze wilde ik nl niet laten verzinken. Om de mast weer goed vast te krijgen op de ondergrond/tafel heb ik de mast na het inkorten opnieuw vast gesoldeerd op een plaatje koper. Hierbij de foto?s van hoe dit is gedaan.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: Jørg op zondag 06 november 2016, 12:24:24
-Wim:
Mooie plaatjes,  :thumbup: :thumbup: :thumbup: Heb je de masten dan ingekort, om de pantografen de rijdraad te laten raken?
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: dezee op zondag 06 november 2016, 13:11:57
-Wim:
Mooie plaatjes,  :thumbup: :thumbup: :thumbup: Heb je de masten dan ingekort, om de pantografen de rijdraad te laten raken?

Hallo Jørg,

De masten zijn ingekort omdat deze op het perron staan, die ca 1 cm hoger ligt. Had ik de masten zo op het perron gezet dan staan deze masten hoger t.o.v. de overige masten en hangt de bovenleiding dus scheef wat niet mooi is. De pantografen komen hier dan inderdaad netje tegen aan.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: Jørg op zondag 06 november 2016, 14:10:42
 :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: dezee op zondag 06 november 2016, 15:38:05
Verder laat ik nu een aantal foto?s zien van de aanleg bovenleiding en wat seinen.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: dezee op zondag 06 november 2016, 15:39:51
Nog een paar
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: Jørg op zondag 06 november 2016, 16:13:32
-Wim:
Dank voor het plaatsen van de mooie foto's,  :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: ceess op zondag 06 november 2016, 19:39:45
@Wim

Ik zie mooie lange stationsporen geweldig :arrow: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: Haradigi op zondag 06 november 2016, 19:44:31
Hi Wim,

Heel leuk en inderdaad mooie lange sporen.
Alleen met dat blauwe (schuine dak) nog iets mee doen.

groet
Harald
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: Nieuwenhuis op zondag 06 november 2016, 20:40:52
Dag Wim.

Prachtige, maar vooral sfeervolle foto's! Bedankt voor het plaatsen :thumbup:
Maar wat ligt er op de laatste foto nu midden op het spoor ... ? :roll:

Groeten,

Erik.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: peterke33 op zondag 06 november 2016, 20:52:24
Hoi Wim


Mooie foto's van je baan, ziet er allemaal top uit.  :thumbup: :thumbup:
Leuke lange perrons, mooie details  :) :)
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: Kaleb op zondag 06 november 2016, 22:02:42
Hoi,

Ik zie je draadje nu pas. Fantastisch. Ziet er allemaal goed uit.
Heb je ook overzicht foto's van de baan?
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: JoBe op zondag 06 november 2016, 22:11:18
Hier nog een nieuwe volger ! Ongelooflijk mooi gemaakt, zo'n detail, super !
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: Ta2trainman op maandag 07 november 2016, 10:48:00
Prachtig om te zien. Ook hier een volger  :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: adrie1961 op maandag 07 november 2016, 14:30:48
Ziet er mooi uit.  :thumbup: Ga dit eens in de gaten houden.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: iVanDL op maandag 07 november 2016, 15:44:30
Dag Wim,

Leuke baan die je aan het bouwen bent.  Ik heb je draadje ps ontdekt.  Prachtige foto's ik ga dit zeker verder opvolgen.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: dezee op maandag 07 november 2016, 20:11:29
Hi Wim,

Heel leuk en inderdaad mooie lange sporen.
Alleen met dat blauwe (schuine dak) nog iets mee doen.

groet
Harald
Beste Harald,

Ja dat is wat lastig omdat er zoveel is aangelegd. Maar ben het met je eens, mogelijk dat ik nog eens op een idee kom.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: dezee op maandag 07 november 2016, 20:16:08
@Wim

Ik zie mooie lange stationsporen geweldig :arrow: :thumbup: :thumbup:

Hallo Cees,

Zeker. Ik kan op de kopse kant van de tafel gewoon staan te kijken waarbij je de treinen in een boog kunt zien en aankomen/vertrekken. De langste trein zou met 3 meter voor het station kunnen stoppen en natuurlijk ook in het schaduwstation.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: dezee op maandag 07 november 2016, 20:23:37
Dag Wim.

Prachtige, maar vooral sfeervolle foto's! Bedankt voor het plaatsen :thumbup:
Maar wat ligt er op de laatste foto nu midden op het spoor ... ? :roll:

Groeten,

Erik.
Hallo Erik,

Dit is een bovenleidingsrijdraad. Rijdraden zijn voor een groot gedeelte nog niet aangelegd omdat het basalt nog moet worden aangebracht, er rijden ook nog geen treinen behalve dan om de testen. Het kan dan ook voorkomen dat er van alles tussen en op de sporen kan liggen.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: dezee op maandag 07 november 2016, 20:26:44
Hoi,

Ik zie je draadje nu pas. Fantastisch. Ziet er allemaal goed uit.
Heb je ook overzicht foto's van de baan?

Hallo Henk,

Als je vanaf pagina 1 alles doorloopt dan zie je ook de overzichtstekeningen en 3D, totale overzichtsfoto's komen op een later moment.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2016"
Bericht door: Nieuwenhuis op maandag 07 november 2016, 20:46:14
Dag Wim.

Dit is een bovenleidingsrijdraad.

Ah! Nu zie ik het ook :oops: :oops:
Ik dacht aan een trapje o.i.d. ....
Zoals wellicht bekend ben ik zelf niet zo van de bovenleiding,
vandaar dat ik dit niet herkende. Bedankt voor de verheldering  :thumbup:

Groeten,

Erik.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:12:13
Hallo allemaal,

Het jaar 2017 is alweer bijna voorbij en begin ik volgend jaar aan het tiende jaar van het bouwen aan Virgental. Vooraf had ik bedacht dat ik circa 10 jaar nodig zou zijn om deze baan te bouwen. Als ik zo kijk naar de huidige vorderingen dan komt dit aardig uit, al maakt het mij niet uit dat langer duurt omdat ik aan de bouw van Virgental zeer veel plezier beleef. Vooral het maken van details vindt ik erg leuk en bij het zoeken naar de benodigde oplossingen, kom je soms tot verrassend creaties.

Voor sommigen van jullie zal het wel herkenbaar zijn, dat je tijdens de bouw meestal meerdere projectjes gelijktijdig hebt lopen en dat sommigen zelfs maanden op vervolg liggen te wachten. Of dat je een leuke bouwdoos al jaren hebt liggen en dan een ingeving krijgt hoe je het wil (ver)bouwen. Maar ook bouwwerkjes die je soms na tijden weer van tafel haalt, omdat je van mening bent dat het toch net niet past in het geheel. Jawel, dit overkomt mij ook.

Goed ik ga jullie nu weer meenemen in de bouwactiviteiten van het afgelopen jaar 2017.


Paradespoor
Ook in het ontwerp van Virgental is een paradespoor opgenomen, waar ik het afgelopen jaar de nodige uurtjes aan heb besteed om de omgeving hiervoor aan te leggen. Dit deel van de baan was ook het laatste gedeelte wat nog niet dicht was gemaakt, wat met gaas en gips er als volgt is gegaan
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:14:26
Brug naar goederenoverslag
Boven het dal, wat bij mij ?Am Hang? heet, ligt over de rivier, die uitkomt in de dalmeer, een kleine brug. Deze brug loopt naar de grote goederenoverslag en is gemaakt van H profiel, balsahout en brugdelen uit een bouwdoos.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:16:43
Grote goederenoverslag
De goederenoverslag is qua omgeving nu ook verder afgemaakt. Het wegdek is gemaakt van dasklei met daarin steentjes gedrukt en op kleur gebracht.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:19:56
Blockstelle Kammereck
Aan het paradespoor ligt een blockstelle, waarvoor ik het idee heb gezien op internet en geef ik dezelfde naam ?Blockstelle Kammereck?. Waarvoor ik jullie het volgende bouwverslag laat zien met foto?s. De blockstelle is gemaakt van een bestaand seinhuis van Vollmer, die ik op de kop heb getikt in Houten en waar ik de zaag in heb gezet.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:21:10
En dan de plaatsing van ?Blockstelle Kammereck? langs het spoor en het integreren in de muur. Er moet nog groen worden aangebracht, wat ik later zal afmaken evenals de trapreling.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:22:30
Betonmuur
Voor de blockstelle is een betonmuur aangebracht, wat is gemaakt met een gietmal. Hier en daar is het betonstaal tevoorschijn gekomen, wat is gemaakt van dun koperdraad op maat gemaakt. Zwart schilderen en in de natte verf bewerken met poeders.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:23:50
Gereedschap opslag Am Hang
Aan het paradespoor is voor de spoorweg arbeiders een opslag annex werkschuur geplaatst, de omgeving hiervan vul ik later verder aan.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:25:30
Brug paradespoor
In het paradespoor ligt ook een eigengebouwde spoorbrug, waar ik al eerder op pagina 1 verslag van heb gedaan. Onder de brug is nu een meertje aangelegd met een sluis, wat er als volgt uit is komen te zien.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:27:02
Met het aanbrengen van wat groen in de omgeving komt dit er zo uit te zien.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:28:51
Tankplatvorm
Voor de dieseltrein, die straks de wagons moet verplaatsen voor de houtoverslag, is een tankplatvorm gemaakt, dit model heb gezien bij mijn hofleverancier Bentink te Apeldoorn. Dit is geen bestaande bouwdoos, maar samengesteld uit H kunststof profiel en Weinert-rooster en wat overblijfsels uit oude dozen.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:30:18
Weegbrug houtoverslag
Voor Virgental zal ook een kleine houtoverslag worden aangelegd. Omdat dit na het laden moet worden gewogen, heb ik een weegbrug hiervoor aangelegd. Hiervoor zijn de muurtjes gemaakt van ingekorte muurdelen van Artitec en de brug is gemaakt van Weinert-roosters.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:32:01
Houtoverslag
Voor de houtoverslag heb ik een laadperron aangelegd. Hiervoor is een keerwand gemaakt van betonlook wat bestaan uit H profiel en karton. Aan het einde van de sporen zijn stootblokken aangebracht. Deze stootblokken hebben een beton uitstraling gekregen en de bovenkant is bestraat.

De betonmuren zijn gemaakt m.b.v. gietmallen het straatwerk is in een laagje gips gekrast. Het geheel is vervuild met dunne verf en poeders. Op de hoek van de betonmuur is verroest betonijzer te zien. Dit is gemaakt van op maat gemaakt dun koperdraad wat in een klein boorgaatje is geplakt. Maak het geheel zwart en bewerk het met poeders in de natte verf, en dit is het resultaat.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: peterke33 op maandag 13 november 2017, 19:32:16
Prachtige reeks foto's zal van sommige denken dat ze echt zijn en niet op schaal 1/87  :D
Erg mooi bezig doe zo verder  :thumbup: :thumbup:
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:33:45
Nog een foto
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:36:10
Hier nog wat plaatjes van de baan tot nu toe.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op maandag 13 november 2017, 19:41:50
Hier nog een paar, hoe de baan nu ervoor staat.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: JoBe op maandag 13 november 2017, 19:54:02
Dat zijn echt prachtige foto's  :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: ks1985 op maandag 13 november 2017, 19:55:52
 8o 8o wow, dit is de eerste keer dat ik foto's van je baan zie maar het is echt een waar kunstwerk, ik heb genoten van de mooie foto's en de schitterende details op je baan :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: iTom op maandag 13 november 2017, 21:35:22
Dat is weer een hele mooie update, je hebt dit jaar zeker niet stil gezeten.
Mooie details, zoals die betonrot en het roestige bewapeningsvlechtwerk wat hier en daar te zien is.
Kijk al weer uit naar 2018  :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Jørg op maandag 13 november 2017, 21:46:59
Knappe scenerybouw, mooi in beeld gebracht,  :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: h0_miessie op maandag 13 november 2017, 21:48:31
Prachtige update met vele mooie details. :) :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Haradigi op maandag 13 november 2017, 22:12:32
Hele mooie update.
Alleen die olie slang van het olieplatform daar zou ik een dunnere slang voor nemen.

groet
Harald
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: BlikkenTinus op maandag 13 november 2017, 22:21:29
Het is inderdaad geweldig dit te zien. Ik had je draadje om de een of andere manier gemist, dus ik ben het gauw door gaan lezen en ik ben onder de indruk. Mooi gemaakt allemaal met veel details, goede kleuren en geloofwaardige verouderingseffecten. Dank voor het plaatsen van zoveel moois! Het biedt veel inspiratie.

Groet,

Peter
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Tjoekedoris op maandag 13 november 2017, 22:51:05
Wat een mooie baan wordt dit. Ook een prachtige inspiratiebron voor vormgeving. Mijn complimenten hoor !  ;) :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Imtar op dinsdag 14 november 2017, 09:36:54
prachtig
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Ta2trainman op dinsdag 14 november 2017, 09:52:37
Dat is nog eens een update ! En het ziet er allemaal geweldig uit, met mooie details  :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Tony op dinsdag 14 november 2017, 10:18:42

Ik steek er nog wat veren en  :thumbup: :thumbup: bij, Wim  :P

Eens per jaar is het feest hier !

Grtz Tony
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op dinsdag 14 november 2017, 11:11:26
Hele mooie update.
Alleen die olie slang van het olieplatform daar zou ik een dunnere slang voor nemen.

groet
Harald
Beste Harald,

Klopt, die zal zeker worden vervangen. Ik had even niets anders en het zou eigenlijk ook zwart moeten zijn. Dit komt goed.

gr
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Haradigi op dinsdag 14 november 2017, 11:16:01
 @citaat   :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Nieuwenhuis op dinsdag 14 november 2017, 12:37:50
Dag Wim.

Wat een uitgebreide update, ik heb er van genoten! :thumbup:
Jouw oog voor detail is prachtig, daar getuigen de foto's van.
De brug is een mooi stukje zelfbouw of eigenlijk kit-bashing.
Ik ben zeer benieuwd hoe je aan de stenen muur bij de loods komt.
Ook de blokpost is leuk gevonden en fraai opgelost :thumbup:
Zo ook de stootjukken bij de houtoverslag, allemaal zeer inspirerend!

Groeten,

Erik.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op dinsdag 14 november 2017, 12:57:15
Hallo Erik,

De stenen muur bij de goederen overslag is van het merk Hornby nummer R8539.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Nieuwenhuis op dinsdag 14 november 2017, 13:02:11
De stenen muur bij de goederen overslag is van het merk Hornby nummer R8539.
Bedankt voor de informatie Wim :thumbup:

Groeten,

Erik.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: peterke33 op dinsdag 14 november 2017, 13:07:50
Wim

Ik heb even je laatste updates bekeken, man wat is dat schitterend allemaal.  :thumbup: :thumbup:
Dat jij het in je vingers hebt moet ik niet meer vertellen, want je foto's laten het meer dan zien.  8)
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op woensdag 20 december 2017, 16:09:36
Hallo allemaal,

Ook ik heb een aantal dagen extra vrij, zo aan het einde van het jaar. Deze dagen worden nuttig besteed door natuurlijk, onder het genot van kerstnummers, aan de baan "Virgental" verder te bouwen.

Ik heb van MBZ een aantal bouwkits besteld waarvan de watertoren nu in elkaar is gezet.

Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: h0_miessie op woensdag 20 december 2017, 16:11:52
Mooie watertoren Wim. :)
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op woensdag 20 december 2017, 16:16:43
Bedank. Ik ben lang aan het zoeken geweest naar een passend model van een watertoren en uiteindelijk gevonden bij MBZ. Hier nog een foto vanuit een ander hoek.


Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: h0_miessie op woensdag 20 december 2017, 16:23:15
Wim,

Sfeervol plaatje en de watertoren past perfect bij de locloods. :)
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: basjuh1981 op woensdag 20 december 2017, 17:04:36
Een tijd geleden dat ik je baanactiviteiten gevolgd heb. Ik heb direct de notificaties maar aangezet.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: narwal op woensdag 20 december 2017, 17:52:51
Hallo Wim,

Je was voor mij helaas even uit het zicht: man wat maak je het weer mooi! Geweldige plaatjes. Ik ga er binnenkort maar weer eens even voor zitten om jouw vorderingen rustig te bekijken!
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op woensdag 20 december 2017, 20:17:00
Hier zijn de volgende 3 gebouwtjes van MBZ te zien. De eerste is een houten schuurtje die ik heb voorzien van een elektrakast en een compressor. Dit schuurtje staat bij de houtoverslag waar straks een wagen / tractor in gestald gaan worden.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op woensdag 20 december 2017, 20:23:50
Hieronder is een foto van nog 2 gebouwtjes te zien, die straks dienst gaan doen als kantoor, toiletgebouw en opslag van gereedschap, de omgeving en groenvoorziening moet nog worden aangelegd.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: basjuh1981 op woensdag 20 december 2017, 20:28:41
MBZ heeft mooie "spul". Morgen maar eens uitgebreid de catalogus doorbladeren.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op woensdag 20 december 2017, 20:37:31
Klopt Bas.
Die hebben hele mooie gebouwen. Je moet het wel zelf op kleur brengen, maar dan heb je wel een mooi gebouw.  Ze zijn ook hof leverancier van nagenoeg alle gebouwen geweest, die op een baan staan en gemaakt is door Josef Brandl. Van deze baan is door `Eisenbahn Journal` nummer 1  2017 een volledige reportage gemaakt.

mvg,
Wim
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op donderdag 21 december 2017, 20:03:55
Uitbreiding brandweerkazerne
De afgelopen dagen zijn ook nuttig besteed om de kleine brandweerkazerne te voorzien van voertuigen en is er een buitenverkoop bij het antiekhuis gecreëerd. Onder de dennenboom, achter het antiekhuis, is een schroothoop gemaakt waartussen de varens weelderig groeien.

Voor de brandweer kazerne moeten alleen nog de brandweermannen worden aangeschaft, dit komt later wel.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Nieuwenhuis op donderdag 21 december 2017, 20:43:55
Prachtige doorkijkjes Wim, zeer geslaagd! :thumbup:

Groeten,

Erik.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: ceess op donderdag 21 december 2017, 21:00:17
Wim dat ziet er schitterend uit.  :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Degeluidsman op donderdag 21 december 2017, 21:03:35
Hoi Wim,

Ik had blijkbaar al een tijd jou updates niet gelezen  8o maar wat een schitterende baan.
Dat er al 10 jaar aan gebouwd wordt zie je er ook aan af, je zet de het puntje op de i.


Mvg,

Peter Degeluidsman
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Dirk-Jan op donderdag 21 december 2017, 21:04:35
 :) Wim, dat zijn prachtige foto's, vooral de laatste is erg mooi. B) :thumbup:
Het ziet er allemaal bijzonder realistisch uit, je kan zien dat het met liefde is gemaakt.

Dirk-Jan
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: ks1985 op donderdag 21 december 2017, 21:13:10
Prachtige foto's Wim. Wat een prachtig en levensecht geheel heb je gemaakt.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: h0_miessie op donderdag 21 december 2017, 21:16:00
Ook van mij een lovend berichtje over de sfeervolle foto's van een schitterende baan. :)
De laatste foto is een hele mooie foto. :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Haradigi op donderdag 21 december 2017, 21:49:45
Weer een mooie serie foto's met veel sfeer.

groet
Harald
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: iVanDL op zaterdag 23 december 2017, 19:58:34
Dag Wim,

Ik kan me enkel aansluiten bij het voorgaande... het ziet er allemaal meer dan netjes uit.  Prachtig gewoon :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: BR57 op woensdag 27 december 2017, 09:25:10
Wim
Wat een mooi gedetaileerde baan, ik blijf dit natuurlijk wel volgen

Fine scale !

Groeten, Gert Jan
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: VC op woensdag 27 december 2017, 11:24:13
Zeer mooi gedaan, mooi gefotografeerd ook.
Fijn zicht al die Magirus brandweerwagens.

Mvg, Luc
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Tony op donderdag 28 december 2017, 11:29:03

Ik heb weer gesmuld van de plaatjes, Wim  :P

Grtz Tony
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Jaco op donderdag 04 januari 2018, 22:12:32
wow Wat mooi gemaakt Wim, en dat zo dicht bij mijn in de buurt.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Robert op donderdag 04 januari 2018, 22:36:38
Ziet er fantastisch uit!
Heb je de bestrating en trottoirs ook van MBZ?

groeten
Robert
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op vrijdag 05 januari 2018, 19:33:09
wow Wat mooi gemaakt Wim, en dat zo dicht bij mijn in de buurt.
Halllo Jaco,

Bedankt en mocht je het in het echt willen zien, stuur dan maar een pb dan maken we een afspraak.

Gr,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: peterke33 op vrijdag 05 januari 2018, 19:38:00
Wim

Wauw wat een prachtig en praal heb je daar gemaakt, allemaal erg mooi gemaakt en op detail gebracht.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op vrijdag 05 januari 2018, 19:38:12
Ziet er fantastisch uit!
Heb je de bestrating en trottoirs ook van MBZ?

groeten
Robert
Hallo robert,
Alle straten zijn gemaakt van gips. Dit gips giet je in een mal die je na het hard worden eruit kunt halen. Daarna kun je straten uitleggen en op kleur brengen. De mallen heb ik aangeschaft van het merk Sporle.

Mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Robert op vrijdag 05 januari 2018, 19:47:34
Dank voor de info!
WAT voor 'setje'heb jij van Spörle aangeschaft (2000)?

groeten
Rob
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: peterke33 op vrijdag 05 januari 2018, 19:52:07
Wim


Hoe boor jij de gaatjes in de gips, van klein naar groter ?
Heb deze mallen ook liggen hier, en ik heb hier houten ronde stokjes liggen van 6MMø en wil deze dan lijmen met NOCH lijm en daarna uitboren zachtjes.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Jaco op vrijdag 05 januari 2018, 23:43:27
wow Wat mooi gemaakt Wim, en dat zo dicht bij mijn in de buurt.
Halllo Jaco,

Bedankt en mocht je het in het echt willen zien, stuur dan maar een pb dan maken we een afspraak.

Gr,
Wim
Is goed, ik denk dat na de 13de van deze maand word. pb volgt nog.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op zaterdag 06 januari 2018, 15:50:25
Dank voor de info!
WAT voor 'setje'heb jij van Spörle aangeschaft (2000)?

groeten
Rob

Hallo Rob,
Klopt de set voor de wegen was nummer 2000

mvg
Wim

Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op zaterdag 06 januari 2018, 15:58:44
Wim


Hoe boor jij de gaatjes in de gips, van klein naar groter ?
Hallo Peter,

De gaten boor ik met een ijzerboortje, gelijk op de juiste maat. Het vastlijmen in de straat doe ik met simpele houtlijm. Echter de lantaarnpalen staan bij mij allemaal los waarvoor deze exact moet passen in het boorgat. Voordeel is dat je de lantaarnpalen bij werkzaamheden kunt neerleggen. Figuren zet ik vast met UHU-lijm en hekwerken met een druppel seconden lijm.

Veel succes met je werkzaamheden, mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Robert op zaterdag 06 januari 2018, 21:21:58
THX

Staat op de ?wishlist?.

Nu alleen nog even kijken hoe dit op een spoorwegovergang ga laten aansluiten.
Suggesties / ervaringen?

Groeten
Rob
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: frans.m op maandag 08 januari 2018, 22:21:08
Mijn compliment!
Prachtige scenery.

Frans
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: nord-cargo op donderdag 11 januari 2018, 17:42:10
Hoi Wim,

Met bewondering naar uw bouwactiviteiten gekeken maar werkelijk sprakeloos schitterend. :thumbup: Ook de snelheid van de baanbouw mag er zijn.
Veel succes met de verdere bouwkunsten en blijft dit op de voet volgen. :thumbup:

Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: AlbertG op donderdag 11 januari 2018, 18:54:58
Hoi Wim,
had ik toch bijna deze prachtige update gemist. Ik ben sprakeloos, zo mooi vind ik het. Ik kom binnenkort maar weer eens kijken.

Albert.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op donderdag 11 januari 2018, 19:09:22
Bedankt allemaal voor de leuke reacties.

@ Albert, je bent altijd welkom.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: feniks op donderdag 11 januari 2018, 21:19:38
ik heb in mijn leven al heel wat spoorbanen gezien, in het echt of op het internet , maar de laatste afbeeldingen van de brandweerkazerne zijn in woord enorm mooi.
de sfeer die het geeft, de detaillering...je ziet geen grondplaten, kieren o.i.d. ...de samenhang, alles valt op z'n plaats ....in 1 woord ...chapeau  :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: richendiesel op vrijdag 09 februari 2018, 01:06:53
Hallo Wim. Ik kwam bij toeval in je topic terecht. Wat een fantastische baan wordt het. Prachtige details overal. Helaas is Zwolle iets te ver weg voor mij, anders was ik zeker eens komen kijken. Ik ben zelf sinds kort weer begonnen met de voorbereidingen van een nieuwe baan, na 40 jaar opslag van mijn treinen, en het bereiken van mijn pensioen. Als ik je baan zo zie krijg ik er nog meer zin in. Bij het bestuderen van je banenplan viel het me op dat je in de klimspiraal, afgaande op de pijltjes (driehoekjes) die er in staan, afdaalt op het buitenspoor, en klimt in de binnenbocht. Is het niet te stijl in de binnenbocht. Ik zou denk ik zelf eerder aan de buitenkant klimmen, dan heb je meer rijlengte. Je bent echt een bron van inspiratie en zal je zeker blijven volgen.
gr. Rich
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op vrijdag 09 februari 2018, 21:31:33
Hallo Rich,

Bedankt voor de complimenten.  Ik woon in Nieuwleusen bij Zwolle, maar mocht je ooit  buurt zijn, dan ben je welkom. Leuk om te horen dat je deze hobby weer hebt herontdekt als vrijetijds besteding en dan gecombineerd met je pensionering, heerlijk . Ik hoop, wanneer ik stop met werken,  zeker van de baan te kunnen genieten en mij verder met details en verfraaien  kan bezig houden, maar natuurlijk ook te rijden.

Maar goed nu jou vraag over de klimspiraal, die inderdaad bij mij op het binnenste spoor moet klimmen. Het is niet te stijl, althans bij het testrijden ging alles goed. Maar je hebt wel een punt dat het klimmen op het buitenste spoor je meer rijlengte hebt. Ik heb er überhaupt niet bij stilgestaan om dit anders te maken. Maar als ik er over nadenk dan zou ik het  ook niet hebben gedaan. Dit vanwege het zo ongestoord mogelijk laten lopen van treinen op de niet zichtbare delen. Ik hou er nl  niet van om buiten beeld van spoorrichting te wisselen. Uitzondering hierop is dan een lokaallijntje voor bijvoorbeeld een pendeltrein die ik zelfs in twee richtingen  rij. En om dit op te lossen met een S-bocht moet je wel de ruimte voor hebben.

Mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: richendiesel op woensdag 30 mei 2018, 16:25:22
Hallo Wim. Al even niets meer van je gezien. Ik heb , ondanks het warme weer bij de airco, me nog eens verdiept in je  baanplan. Ik vind hem nog steeds erg mooi. Waar ik alleen nog niet helemaal uitkom is wat er op het blauwe niveau gebeurt in de klimspiraal. Binnen en buitenspoor lijken elkaar te kruisen hoewel ik me dit niet kan voorstellen. Ik zie 2 sporen uit en 4 sporen uit de klimspiraal komen. Als ik je tekening uitvergroot wordt het er helaas niet duidelijker op. Kun je dit misschien verduidelijken met een schetsje of i.d. gr. Rich
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: dezee op donderdag 31 mei 2018, 20:11:20
Hallo Rich,
Ik geef meestal 1 x per jaar een update van mijn bouwactiviteiten, wat ik einde het jaar doe.

Om jou vraag te beantwoorden hoe bij mij de klimspiraal in elkaar zit, heb ik in de archieven een aantal foto?s gevonden die het zo nodig verduidelijken. Met de volgende toelichting.

Op de 1e foto zie je de start van de spiraal (2 sporen) met hiervoor een overgangswissel. De reden hiervan is dat halverwege de spiraal een enkel lokaal spoor erin komt die van beide kanten bereden wordt. Op dit overgangspoor kan ik ervoor zorgen dat de trein voor het lokale lijntje, komend vanuit het schaduwstation, op het juiste spoor kan komen.
Op de 2e foto zie je halverwege de spiraal achterin een wissel liggen wat van en naar het lokale spoor loopt.

Op de 3e foto zie je diezelfde wissel iets duidelijker. Maar zie daarboven ook dat de spiraal overgaat, met ook een kruising, naar 4 sporen.  Hiermee kan ik van 2x2 kanten de spiraal in en uitrijden. Dit alles is verdekt maar uiteindelijk komen 2 sporen uit op het paradespoor en lopen 2 sporen naar het station.

Dit alles lijkt complex maar is in Koploper prima te realiseren en te beveiligen en geeft een boeiend treinenverloop.

Ik hoop dat ik het hiermee iets heb kunnen verduidelijken.

Mvg
Wim

Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: richendiesel op donderdag 31 mei 2018, 23:27:34
Hallo Wim.
Helemaal super.  Onder in de spiraal kon ik het nog wel een beetje volgen, maar boven was het een beetje onduidelijk. Met name foto3 maakt alles duidelijk. Inderdaad schept het kruispunt bovenin veel rijmogelijkheden.
Heel erg bedankt, ik kijk uit naar je volgende update.
mvrgr. Rich
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2017"
Bericht door: Jan22 op maandag 18 juni 2018, 18:29:31
Zo te zien op foto klimspiraal2 is dat een 2257 met twee slanke wissels op de bovenste verdieping?
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op woensdag 19 december 2018, 20:40:20
Hallo allen,

Nog een paar weken en ook 2018 ligt weer achter ons. Zoals gebruikelijk post ik aan het einde van het jaar een update over de bouwwerkzaamheden aan Virgental.

Bij deze update wil ik jullie laten zien op welke wijze ik het landschap heb aangelegd, zoals het ballast maar ook de aanleg van de groenvoorziening. Het afgelopen jaar ben ik vooral bezig geweest met de aanleg van deze groenvoorziening en een kleine sloperij bij de draaischijf.

Sloperij op de BW
Bij de draaischijf was een klein stukje niemandsland, waar ik een kleine sloperij heb aangelegd met een kantoortje en een kraan. Het kantoortje is gemaakt van een wagon, gescoord in Houten waar ik ook de kraan heb gekocht. Van deze kraan weet ik het merk niet meer. De kraan heb ik op een sokkeltje geplaatst, zodat deze wat hoger komt te staan. Hier een aantal foto?s van de eerste resultaten.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op woensdag 19 december 2018, 20:41:25
Het resultaat
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op woensdag 19 december 2018, 20:42:50
Vogelzand
Op de baan zijn alle sporen geschilderd met een roestkleur. Na het schilderen heb ik de kabelgoten aangebracht om daarna een laag vogelzand aan te brengen.
Vogelzand kun je gewoon in de dierenzaak of supermarkt kopen. Dit heb ik gezeefd om er fijn zand zonder schelpen van te maken, ik heb 6 kilo gebruikt waarvan ongeveer 5 kilo is overgebleven.
Hierna heb ik alles in een grote emmer gedaan en op kleur gebracht met 2 kleuren: Raw Amber (C1221) en Concrete (C1217). Om alles goed gemend te krijgen, is er een beetje water bij gedaan en met de hand gemend. Daarna is alles op een paar kranten uitgestrooid en zeker 3 dagen laten drogen. Daarna alles terug doen in de emmer en met handen doorknijpen. Hierna ga je alles nog een keer door de zeef halen en het is klaar voor gebruik.

Instrooien
Na het instrooien van het zand op de baan, tussen de sporen (niet tussen de bielzen) de aanleg van het landschap en zandwegen, ga je alles stempelen waarvoor ik kleine stempels heb gemaakt van stukjes karton. Na het stempelen ga je het met een spuit in nevelen met water met daarin een drupje afwasmiddel. Hierna ga je het indruppelen met verdunde boekbinderslijm.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op woensdag 19 december 2018, 20:44:00
Vooraf heb ik eerst een paar testen gedaan om te kijken hoe dit eruit komt te zien. Hierna heb ik ook een test gedaan om het zand en het ballast na te kleuren, wat je naar eigen inzicht kunt doen. Op de foto is ook te zien dat ik gebruik heb gemaakt van ASOA als ballast: 1 KG Kalksteinschotter (1111) gemengd met 200 gram Basaltschotter (1501).
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op woensdag 19 december 2018, 20:45:13
Hier een paar foto?s hoe het na het instrooien er dan uit komt te zien.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op woensdag 19 december 2018, 20:48:35
Landschap
Voor de aanleg van het landschap heb ik enkele jaren geleden een cursus gevolgd bij ?master? Martin Welberg en werd bij Martin thuis gegeven. Martin is een echte kunstenaar in het aanleggen van landschappen en heeft tegenwoordig onder eigen naam een groot assortiment aan begroening te koop.

Voor het landschap op Virgental heb ik ervoor gekozen om de grassen zelf samen te stellen en aan te brengen met een statische begrasser. De samenstelling is gedaan door meerdere soorten te mengen en de mengverhouding en nummers op te schrijven, zodat deze later altijd kunnen worden bijgemaakt.

Hieronder het hele assortiment wat ik heb gebruikt en het testpaneel waarop ik in stappen het landschap heb opgebouwd met als onderlaag het vogelzand.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op woensdag 19 december 2018, 20:51:48
Hierna zie je de samenstellingen van de diverse grassoorten die heb toegepast. Op iedere foto zijn de opvolgende samenstellingen te zien die na elkaar ook zijn aangebracht. Voor de mensen die de techniek en resultaat aanstaan, zou ik willen aanbevelen om de cursus van Martin te volgen, die hij tegenwoordig ook bij een treinwinkel in Apeldoorn geeft. Het aanbrengen van struiken ga ik later oppakken, die ik ga maken van sisaltouw op de methode van ?myron? http://www.spoorinmodel.nl/zelf_struiken_maken.php

Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op woensdag 19 december 2018, 20:54:04
Hoe dit na alle handelingen er op de baan dan uit komt te zien, zie op de volgende foto?s.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op woensdag 19 december 2018, 20:56:09
Vervolg
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op woensdag 19 december 2018, 20:58:34
Vervolg
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op woensdag 19 december 2018, 21:00:33
Vervolg
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Dirk-Jan op woensdag 19 december 2018, 21:07:11
 B) Tja, iets anders dan heel erg mooi kan ik er niet van maken.
Dit is echt ware Profi bouwkunst, en allemaal erg sfeervol. :thumbup:
Die tractor naast het huisje op een vlonder is ook erg leuk bedacht.

Dirk-Jan
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op woensdag 19 december 2018, 21:16:14
Bedankt Dirk-Jan,

Ik hoop met deze bijdrage voldoende uitleg te geven van hoe ik dit alles heb aangelegd, zodat dit voor anderen een inspiratiebron  kan zijn om ook zelf het landschap aan te leggen.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: RocnetHans op woensdag 19 december 2018, 21:29:38
gefeliciteerd Wim,

deze fraaie baan behoort zonder twijfel in de top 3 van wat hier op het forum te zien is.  :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: 44er op woensdag 19 december 2018, 21:58:24
Beste Wim,

Wat heb je een prachtig sfeertje gemaakt , echt krimineel mooi, en de mannen zullen wel blij zijn
met het kantoortje wat de chef heeft gecreëerd,  :D

Gr. Jan
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: ceess op woensdag 19 december 2018, 22:59:47
Wim, TOP :arrow: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Ben den Hollander op donderdag 20 december 2018, 07:50:04
Hier wordt creativiteit met vaardigheid gecombineerd: dat maakt het bijzonder. En inderdaad, een BW sloperijkantoortje koop je niet in de winkel maar je zaagt een Donderbus doormidden en maakt er iets leuks van.

Eer van je werk Wim. :)

Gr, Ben.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: nobody op donderdag 20 december 2018, 08:49:39
ModelbouwKUNST.
Schitterend, Wim.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Dirk59 op donderdag 20 december 2018, 11:16:30
een heel duidelijke uitleg Wim :thumbup:, en wat een fantastiche scenery heb jij gecreeërd.
Hier is een ware kunstenaar bezig, zoals Wim(Nobody) @citaat al zei MODELBOUWKUNST .
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: adrie1961 op donderdag 20 december 2018, 13:01:42
Schitterend al dat moois wat je ons voortovert. Heb genoten van de leuke plaatjes. Al eens aan gedacht om er een filmpje van te maken?  :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: AlbertG op donderdag 20 december 2018, 14:28:23
Wim,
Wat ziet dit er weer fantastisch mooi uit. Ik heb weer met plezier naar je vorderingen gekeken.

Albert.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Fredje op donderdag 20 december 2018, 17:44:42
 :) Het gras ziet er super uit ....zo te zien heb jij het wel in de vingers .  :thumbup: :thumbup:

Groeten Freddy

Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: h0_miessie op donderdag 20 december 2018, 17:53:50
Wim,

Ook ik heb net als vele andere forumleden met groot plezier naar je update gekeken.
De mooie afwerking en de vele leuke details zoals Dirk-Jan al benoemde de tractor op de vlonder is daar één van.
Bedankt voor het kijkgenot Wim. :)

Groet Michel
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Martijn op donderdag 20 december 2018, 18:35:05
Bijzonder mooi gemaakt. Dit is inderdaad kunst, een genot om naar te kijken!
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Degeluidsman op donderdag 20 december 2018, 19:55:01
Hoi Wim,

Samen met Saskia naar jou kunsten gekeken, wauw wat mooi allemaal.


Mvg,

Peter Degeluidsman
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op donderdag 20 december 2018, 20:56:15
Hallo allen,

Bedankt voor de mooie reacties. Ik laat ik jullie nu nog wat foto?s zien van de resultaten tot nu toe.
De bomen die voorbij komen zijn van het merk MBR. Dit is natuurlijk een hele investering, maar daar krijg je ook wel mooie bomen voor. Het zelf maken van de bomen heb ik maar niet gedaan, anders komen we nooit aan het rijden toe en dat zal toch wel moeten gebeuren.

Alvast veel kijk plezier en tot de volgende update.
Wim
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op donderdag 20 december 2018, 21:04:25
Askuil, bekolingsinstallatie, draaischijf en een foto van het cafe
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Timaximus op donderdag 20 december 2018, 21:18:15
Ik bewonder jullie, scenery mensen, elke keer weer. Moet er zelf niet aan denken al dat gedetailleer. Maar mooi is het wel.

MvG,

Timaximus
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: speeltmettreintjes op donderdag 20 december 2018, 22:07:49
Prachtig gemaakt allemaal  :thumbup: :thumbup: :thumbup:!

Nu heb ik nog wel een vraagje: ik zie ik bijna overal puko's, maar bij de askuil niet. Hoe rijden de locomotieven daar overheen?
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Timaximus op donderdag 20 december 2018, 22:20:06
Volgens mij zie ik een draad lopen als 3e rail. Ik zat er ook al naar te kijken.

MvG,

Timaximus
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op vrijdag 21 december 2018, 07:42:32
Hallo Rob,

Timaximus heeft het goed gezien. Er loopt een klein draadje van de ene naar de andere rail, als alternatief voor de puko?s en wordt aan de onderzijde vastgezet met een kroonsteentje, dit functioneert perfect. Deze oplossing heb ik op meerdere plekken toegepast. Hiervoor gebruik ik draad wat je kunt kopen voor het maken van kralenkettingen o.i. Hier zit een dun laagje plastic op, wat je er zo af kunt branden.

Hier nog een paar foto's om het beter te laten zien.

mvg
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: pab op vrijdag 21 december 2018, 20:30:43
Hallo Wim,

Even de tijd genomen om de fraaie foto's te bekijken. Ziet er allemaal prachtig en indrukwekkend uit.

Het draadje is een idee dat ik misschien ook wel kan gebruiken.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: narwal op zaterdag 22 december 2018, 18:08:24
Hallo Wim,

Ik val in herhaling: wat een geweldig hoog niveau van modelspoorbouw en landschapsvormgeving! Dit is echt genieten. Iedere keer na jouw jaarlijks update moet ik jouw hele topic weer door. Geweldig! :thumbup:

Zou je eens een paar mooie overzichtsfoto's van jouw baan willen plaatsen? Dan weten we precies waar de mooie detailfoto's in het grote geheel thuis horen.

Ik kan niet wachten tot jouw volgende bouwactiviteiten overzicht. (al duurt dat weer een heel jaar...... >:-D)

Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dolphin op zaterdag 22 december 2018, 18:22:06
Het is weer een prachtig resultaat wat je dit jaar hebt gerealiseerd. Ik vind je kleur en materiaalgebruik super. Ik ben ook wel benieuwd naar een paar overzicht foto's  ;) vr gr Arie
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op zondag 23 december 2018, 12:40:44
Hallo heren,

Ik ben even de archieven in gedoken om te kijken wat ik heb van de bouw om daarna de foto's te plaatsen van hoe het er nu op 23 december 2018 allemaal bij staat.
Hier dan de gevraagde overzichtsfoto's van de baan

Veel kijk plezier, gr
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op zondag 23 december 2018, 12:43:18
En hier de overzichtsfoto's van 23 december 2018
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Robert op zondag 23 december 2018, 13:31:28
Niet alleen een erg mooi baanontwerp, ook nog eens erg mooi uitgevoerd!!
De foto?s afmaken naar ?meer?.
Kun je het baanplan ook tonen?

Groeten
Robert
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: narwal op zondag 23 december 2018, 13:31:50
Wim,

Geweldig! :thumbup: Wat moet dat een enorm genot zijn om "in" jouw baan te zitten. Dan kom je ogen tekort!

Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op zondag 23 december 2018, 13:40:17
Hallo Robert,

De baanplannen staan op de 1e pagina van deze topic.

mvg
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Robert op zondag 23 december 2018, 13:59:54
THX.

Fantastisch!
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: ikke650 op zondag 23 december 2018, 14:06:22
Hallo Wim,

Jammer dat je maar 1 keer per jaar een update plaatst. maar al s er een update wordt geplaatst zijn deze super mooi.
Super, kijk al uit naar je volgende update.
Zie dat je met de bovenleiding bezig bent ??

M.vr.gr. Erwin
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: JoBe op zondag 23 december 2018, 15:10:32
Pfff, waaaaauuuuwww, dat is echt mooi gedaan  :thumbup: Heb je geen filmpje waarop we de treinen kunnen zien rijden ?
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: maarten santegoets op zondag 23 december 2018, 16:39:38
mooi dit! ik heb nog een lange weg te gaan 8o
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: h0_miessie op zondag 23 december 2018, 16:47:59
Wim,

Met veel plezier naar je laatste foto's gekeken maar wat een prachtige baan heb je gemaakt. :) :thumbup:
Kan geen stuk van je baan uitkiezen wat ik het mooist vindt want het ademt over sfeer uit maar het stuk onder de draaibrug inclusief spiraal en draaibruggebied heeft toch een lichtelijke voorkeur als ik toch moet kiezen. :)
Bedankt voor het kijkplezier.

Groet Michel
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: McW op zondag 23 december 2018, 20:34:56
In één woord: FANTASTISCH
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: ArjanBosman op zondag 23 december 2018, 22:05:16
Een feestje om naar te kijken en te zien hoe je hebt opgebouwd.
Greetz, Arjan
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: VC op zondag 23 december 2018, 22:24:17
Wim,

Met open mond naar je update zitten kijken. Indrukwekkend wat je daar hebt in mekaar geknutseld.
Denk als je in de U van de tafel staat dat er zich rond jou een machtig schouwspel afspeelt.
Bedankt voor het delen van deze mooie plaatjes.

Mvg, Luc
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Robert op dinsdag 25 december 2018, 21:42:11
Ik heb het baanplan bestudeerd, maar kom er niet geheel uit met de diverse niveaus?s. Heb je nog meer gedetailleerde afbeeldingen?

Mvrgr
Robert
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: iVanDL op vrijdag 28 december 2018, 02:30:52
Dag Wim,

Als het niet zo onhandig was zuo ik het inkaderen.  Dat is een pracht van een baan die je daar gebouwd hebt. :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: h0_miessie op vrijdag 28 december 2018, 09:55:15
Ik heb het baanplan bestudeerd, maar kom er niet geheel uit met de diverse niveaus?s. Heb je nog meer gedetailleerde afbeeldingen?

Mvrgr
Robert

Robert op pagina twee staan de diverse etages van het baan plan afgebeeld weet niet of je die al had opgemerkt zo niet even op de link drukken.

 baanplan Virgental  (https://forum.3rail.nl/index.php?topic=35606.msg643805#msg643805)

Groet Michel
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: b-rail op vrijdag 28 december 2018, 10:37:25
Als ik de foto's zo bekijk kan ik jouw baan als volgt omschrijven: " Eisenbahn Romantik "

Een pracht van een baan, mijn felicitaties !

mvg
Benjamin
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Robert op vrijdag 28 december 2018, 15:39:14
Hallo Michel,

Ik had de detailplannen op pagina 2 gezien, maar raak bijneemt klimspiralen het spoor een beetje bijster. Ook niveau 2 kan ik ik niet goed plaatsen t.o.v. de andere niveaus.
Heb je een anyrail of drail bestand?

Groeten
Robert
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: h0_miessie op vrijdag 28 december 2018, 15:42:31
Robert,

Die bestandjes heb ik helaas niet voor je.
Misschien kan je Wim een PBtje sturen en vragen of hij ze voor je heeft.

Succes.

Groet Michel
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Tony op donderdag 03 januari 2019, 15:03:18
Duurt iedere keer een jaartje, maar ik heb weer zitten smullen, Wim  :P

Dank voor het plaatsen  :thumbup:

Grtz Tony
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: AlbertJan op donderdag 03 januari 2019, 16:23:55
Ha die Wim.
Het jaartje wachten is het zeker waard gebleken! O:-D
Prachtige foto's van een geweldig mooi gebouwde baan met schitterende scenery.
Bijzonder leuk om te zien met vele bijzondere details! :thumbup:

En nu maar hopen (we rekenen er natuurlijk wel op! 8o) dat er over 1 jaar weer zo'n prachtige update komt.

Vriendelijke groeten,
AlbertJan.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: RMW op vrijdag 04 januari 2019, 11:55:43
Ik kan enorm genieten van dit topic. Wat een prachtige modelbaan is dit toch. Mijn complimenten :thumbup: :thumbup: :thumbup: !!!


M.v.g.

Maikel (RMW)
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: dezee op vrijdag 04 januari 2019, 15:42:33
Hallo allemaal,

Bedankt voor deze mooie complimenten, lovende woorden en dikke duimen.  Ik heb het al eerder aangegeven, maar door het delen van de bouwwerkzaamheden aan Virgental, hoop ik dat er meer hobbyisten zijn die hier inspiratie uit kunnen halen.  Je moet wel het geduld hebben om dit allemaal te maken en zeker niet gehaast werken. Natuurlijk gaat er bij mij ook wel eens iets mis, maar opnieuw proberen en kijken hoe anderen het maken, een proefstukje maken voordat je aan de slag gaat, maakt het resultaat zeker beter.

Soms heb je het gevoel dat je niet opschiet, door foto?s te maken en deze per half jaar op te slaan helpt je echt om te zien dat je voortgang boekt.  Waar ik ook veel tijd aan besteed heb is het op papier uitwerken van hoe ik alles heb aangelegd, zoals bekabeling, kleurgebruik, inrichting blokken, seinen enz. Waar veel tijd in is gaan zitten is het bedenken van de bereikbaarheid op de baan door delen van de baan te kunnen verwijderen/uitnemen. Ieder uitneembaar deel is uniek en omdat je soms bomen en huizen op een bepaalde volgorde moet wegnemen, heb ik dit allemaal netjes in stappen op papier uitgewerkt en ondersteund met foto?s.

Natuurlijk heb ook ik de nodige banen gebouwd en ja ook ik ben begonnen met een ovaaltje in de jaren 60 en de bekende startset. Maar zover ik nu met Virgental ben, ben ik nog nooit geweest er was altijd wel een reden om eerder te moeten afbreken. Ik heb mij voorgenomen om deze baan af te maken en er dan heerlijk mee te rijden en gestaag meer details toe te voegen en de baan verder te verfraaien.

Ooghoogte en zichtlijnen
Marcel ?Narwal? gaf aan ?dat het een enorm genot moet zijn om in de baan te zitten?.  En dat klopt. Wanneer ik op een stoel zit in de U-vorm , dan kan ik echt genieten door om mij heen te kijken en laat in gedachte de treinen al lopen. Maar ik moet nog even geduld hebben.  Vanuit iedere hoek kun je goed op de baan kijken,  zo ook op het station en heb je straks mooi zicht op het komen en gaan van de treinen.
 
Tot de volgende update, m.v.g.
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2018"
Bericht door: Edwin1962 op zondag 27 januari 2019, 10:25:36
Beste Wim,

Na het bekijken van jou Topic, werd het stil....heel stil.
Man wat een geweldig mooie baan, op de plaatjes, laat staan als je dit met je eigen ogen mag aanschouwen.
Soms heb je mensen die een mooi baanplan maken en rijden, andere maken de baan iets simpeler en maken hele mooie scenery, maar jij...... een kunstenaar !
Als ik ook maar een klein beetje in de buurt kan komen van dit moois, dan ben ik al super tevreden.

En straks lekker het rijdend materieel bekijken, dat moet een lust voor het oog zijn.

Dus hopelijk de volgende update een filmpje van dit kunstwerk met dampende loks  ;)

Succes met de afbouw,

Groet, Edwin.

PS. wanneer is de opening van deze tentoonstelling gepland ?  :P
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op donderdag 19 december 2019, 18:50:39
Beste allen,

De voorbereidingen voor het kerstdiner staan er weer aan te komen, en de Engelse kerstcake staat alweer een paar weken ?te rijpen? en wordt tot de kerst met enige regelmaat besprenkeld met rum. Het is ook weer de tijd voor de jaarlijkse update over de werkzaamheden aan de baan Virgental.
Ook in 2019 hebben weer de nodige werkzaamheden aan de baan plaatsgevonden en heeft een neefje van mij een testtafel gemaakt, die ik heb ingericht met een ijk- en testspoor.

Verouderen van de draaischijf
De draaischijf had nog steeds de bekende plastic look. Ik had wel het huisje vervangen en hout aangebracht op het loop gedeelte, maar daar was het bij gebleven. Begin dit jaar kwam ik op internet een filmpje tegen met een duidelijke uitleg hoe je de ?put? kunt voorzien van een betonlook.

Youtube link: https://www.youtube.com/watch?v=v-jbWMJcdGw&index=80&list=PLCsckD-uvYAoaruY_QlG94jSQyPL4hNTW&t=0s

Aan de slag. Alle kleuren zijn gehaald die hiervoor nodig zijn en de draaibrug is eraf gehaald. De rails op kleur brengen, de eerste betonstroken op kleur brengen en daarna stempelen met een donkerder kleur grijs. Met een dunne viltstif de betonstroken aanbrengen en wat scheuren in het beton aangebracht. Tot slot met wat poeders het geheel vervuilen, zie hier het resultaat.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op donderdag 19 december 2019, 18:52:30
Hierna met een satéstokje hier en daar een dun strookje lijm aanbrengen en wat gras erop schieten. Daarna de brug er weer op zetten en we hebben een prima oplossing voor de plastic look. Met alle eer aan de man die dit heeft bedacht en op youtube hiervan een filmpje heeft gezet.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op donderdag 19 december 2019, 18:54:43
Operationeel maken van de seinen met de OC32
Op Virgental worden de ca 40 seinen aangestuurd met 5 x OC32NG die apart worden gevoed en door Koploper aangestuurd. De seinen bestaan grotendeels uit lichtseinen en een paar armseinen.

Voor de bekabeling van de seinen heb ik alles eerst in een spreadsheet uitgewerkt. Vervolgens de seinen op de baan geplaatst en de bijbehorende bundel aan kabels, bij de oc32ng, voorzien van een gekleurde label. Op de label staat het nummer en type sein, zodat ik later bij problemen eenvoudiger kan gaan zoeken.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: AlbertG op donderdag 19 december 2019, 18:55:21
Beste Wim,
Het ziet er weer fantastisch mooi uit.

Groeten,
Albert.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op donderdag 19 december 2019, 18:56:36
Voor het aansluiten van de seinen heb ik januari hier op het forum een hulpvraag uitgezet. Hierbij heb ik prima hulp gehad van een aantal forumleden en in het bijzonder van Ben maar ook de leverancier. Een uitgebreide beschrijving, met foto?s hoe ik dit alles uiteindelijk voor elkaar heb gekregen kun je hier lezen:
Uitleg aansluiten seinen (https://forum.3rail.nl/index.php?topic=74060.msg1281777#msg1281777)

Tafel op kleur
Ik heb lang  nagedacht over wat nu een geschikte kleur zou zijn voor de voorkant van de tafel. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de tafel in een donker grijze kleur te zetten, wat in de buurt komt van de basis kleur wat ook is aangebracht op de bergen. Zie hier het resultaat.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op donderdag 19 december 2019, 18:58:28
Testtafel
Door een neefje van mij is een testtafel gemaakt. De tafel is te gebruiken om locs op te testen maar ook als ijkspoor te gebruiken. Tussen de baan en de testtafel heb ik de aansluiting gemaakt met een 25 polige verlengsnoer aangesloten met inbouwstekkers
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op donderdag 19 december 2019, 19:00:06
Defecte wissel
Tijdens wat korte proefritjes was er een kruiswissel die het niet goed deed. Van alles geprobeerd, maar niets wat ervoor zorgde dat de tongen bij het omzetten ook netjes gingen liggen, met tot gevolg dat een loc de verkeerde kant reed. Ik heb er lang over nagedacht hoe dit nu op te lossen, maar uiteindelijk het besluit genomen om deze wissel eruit te halen.

Geen idee hoe ik dit zou gaan doen, maar eerst maar eens de basalt nat maken en er tussen uitsteken en opzuigen. Dit ging redelijk eenvoudig. Daarna de servo?s er uithalen, de  raillassen openvouwen en daarna proberen de wissel eruit te halen, met een tang de rail ombuigen en eraf trekken.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op donderdag 19 december 2019, 19:01:03
Daarna alles schoonmaken en de wissel er weer inzetten. Hiervoor heb ik de ruimte onder de rails en de bielzen ter hoogte van de raillas vrijgemaakt, zodat de schoen kan schuiven. Dit is dezelfde techniek die je moet toepassen wanneer je flexrail hebt ingekort. Daarna de wissel er weer tussen gezet en de raillassen weer op hun plaats geschoven. Testritje gedaan en de wissel doet het weer. Daarna weer het basalt aangebracht en op kleur gebracht, hier is uiteindelijk niets meer van te zien.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op donderdag 19 december 2019, 19:02:44
Bovenleiding
Ik ben een aantal maanden bezig geweest om de bovenleiding aan te leggen. Dit is een aardige puzzel waar veel tijd in is gaan zitten en de meeste rijdraden op lengte moesten worden gemaakt. Daarnaast zijn er de nodige spanmasten aangebracht en is voor het paradespoor een deel voorzien van dubbele rijdraden om de afstand naar de spanmasten te overbruggen.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op donderdag 19 december 2019, 19:03:39
Omdat de bovenleiding onbehandeld best wel opvalt, heb ik deze geschilderd waarvan je hieronder het verschil kunt zien.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op donderdag 19 december 2019, 19:05:27
Uitneembare delen
Tijdens de bouw zijn de nodige luiken aangebracht en uitnemende stadsdelen gemaakt. Voor ieder luik is beschreven welke procedure, met foto?s, hiervoor gehanteerd moet worden om zonder beschadigingen de delen uit te kunnen nemen. Voor het schoonmaken van de baan zijn alle uitneembare delen verwijderd. Hier de foto?s van de baan zonder de luiken.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op donderdag 19 december 2019, 19:06:52
Schoonmaken baan
Inmiddels ben ik begonnen met het schoonmaken van de baan, zodat we langzaam maar zeker het geheel weer operationeel kunnen maken. Dit is een geduldig werkje wat je ook niet teveel uren achter elkaar moet doen en je de moed soms ook in de ?schoenen? zakt. Happeren, stotteren en stilstaan zijn hierbij bekende verschijnselen. Maar na iedere keer, hebben we weer een paar meter te pakken wat beter gaat. Langzaam maar zeker komen we er wel.

Voor het testrijden maak ik gebruik van een V60 en een drietal schoonmaakwagens, daarna heb ik de lux combinatie ingezet. Hierbij de foto?s van de huidige schoonmaakploegen.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op donderdag 19 december 2019, 19:08:40
Bielzen
Voor de aankleding van de baan heb ik van Rocoline een stuk rechte rails aangeschaft en de sporen hier vanaf getrokken. De bielzen zijn na het lossnijden op een stuk schilders tape geplakt, zodat bij het inspuiten met zwarte verf deze niet alle kanten op vliegen. De bevestigingsdelen voor de spoorstaven heb ik met poeders ingesmeerd en het geheel met blanke lak ingespoten. Tot slot heb ik de bielzen licht geweaterd met witte verf. Hieronder het resultaat.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Tjoekedoris op donderdag 19 december 2019, 19:21:01
Ik vind dit echt heel erg mooi.  :P :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: narwal op donderdag 19 december 2019, 19:26:04
Hallo Wim,

Hier kijk ik altijd het hele jaar naar uit en nu is het dan eindelijk zo ver: Jouw jaarlijkse update!

Zijn weer hele mooie leerzame plaatjes van een modelspoor hoogstandje. Wat een geweldige baan en een enorm mooie landschappelijke invulling. Ik ga dit zeker nog vaak tot in detail bestuderen. (misschien nog een toegift...?)

Bedankt! :thumbup:

Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: ramdani op donderdag 19 december 2019, 19:37:55
 :favorite: mooie update van jouw baan,


mvg,
Michel
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Timaximus op donderdag 19 december 2019, 21:28:16
Het is een mooi meubelstuk geworden, je tafel!

MvG,

Timaximus
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Robert op donderdag 19 december 2019, 23:02:56
Wederom indrukwekkend!
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Henk163 op donderdag 19 december 2019, 23:44:58
Wat is dit toch een schitterende modelspoorbaan. Ik doe er veel inspiratie op en geniet iedere keer van de bijdragen! Super.
Ga vooral zo door.

Vriendelijke groet,

Henk163
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: JoBe op vrijdag 20 december 2019, 07:30:40
Phew..... ik ben steeds verbaasd en sta met grote  8o te kijken naar wat jij allemaal creëert  :thumbup: zou zo in boekjes terecht kunnen, zo mooi gemaakt  :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: h0_miessie op vrijdag 20 december 2019, 07:45:34
Wim,

Het was het (lange) wachten weer waard deze prachtige update van één van de mooiste banen op het forum. :)
Jammer dat de wissel zijn werk niet meer goed deed maar het is weer mooi opgelost en je ziet er weer niks meer van.
Ook de bovenleiding ziet er straks en mooi uit en geeft je prachtige baan net dat beetje extra zeker nu de rijdraden mooi geschilderd zijn.

Heel veel bedankt voor het kijkplezier en de inspiratie die ik uit je prachtige baan haal.

Groet Michel
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Nieuwenhuis op vrijdag 20 december 2019, 08:31:25
Dag Wim.

Bedankt voor de jaarlijkse traktatie op heerlijke plaatjes van jouw modelbaan :thumbup:
Ook goed om vernemen dat er ook bij zo een net gemaakte baan schoonmaak perikelen en vastgelopen wissels zijn.
Van de plastic kuip van de draaischijf heb je een overtuigende betonbak gemaakt, die er nu uitziet alsof het jaren oud is!

Groeten,

Erik.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Wimdouwe op vrijdag 20 december 2019, 09:57:37
Wat een prachtige update van een prachtige modelbaan! Ik heb met veel plezier je topic doorgelezen en val bijna om van de bewondering en verbazing.
Inderdaad als je niet zo vaak een update post, zie je pas dat alle werkzaamheden die soms eeuwig lijken te duren na verloop echt wel zoden aan de dijk zetten.
Bedankt voor het leesplezier en de plaatjes en veel plezier toegewenst met deze modelbaan.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Haradigi op vrijdag 20 december 2019, 11:38:29
Hi Wim,

Je laatste update eens goed gelezen, mooi en handig gedaan die elektra met lijst, de bielzen en al helemaal je draaischijf "renovatie".
Dat heb ik ook met mijn draaischijf gedaan, ben er trots op, kostte wel veel tijd om het heel netjes te doen maar dat vind ik niet erg. Zie mijn draadje / droom.

groet
Harald
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: pinkf op vrijdag 20 december 2019, 14:17:08
Ook ik heb deze baan bekeken: werkelijk een heel erg mooie scenery!

mvg pinkf
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Jowa1969 op vrijdag 20 december 2019, 21:29:18
Wow, hele mooie update van je werkzaamheden van het afgelopen jaar.
Echt prachtig wat je hebt gebouwd en hoe je de de kruiswissel hebt vervangen.  :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dolphin op zaterdag 21 december 2019, 12:04:10
Het is weer van grote schoonheid Wim.

Bovenleiding gaat veel tijd in zitten, maar staat wel heel mooi op de baan.
De draaischijf is prachtig geworden. Ik heb dat ooit wel eens met een metalen M schijf van Marklin gedaan, toen lag ook de buitenrand in de latjes.

Tot volgend jaar weer ;)

vr gr Arie
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op zaterdag 21 december 2019, 13:48:52
 @citaat
Bedankt Arie.  Ik ben ook best tevreden over de draaischijf, het is een hele verbetering. Zelf loop je te denken op welke wijze je dit kunt verbeteren en dan kom je zo?n mooi voorbeeld op youtube tegen. De bovenleiding was een puist werk, maar als je het verschil ziet dan is ook dat veel beter zo.

mvg
Wim


Edit Frenkievee: citaat (https://forum.3rail.nl/index.php?topic=42256.0) van gehele voorgaande bericht verwijderd

Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op zaterdag 21 december 2019, 13:57:26
Wow, hele mooie update van je werkzaamheden van het afgelopen jaar.
Echt prachtig wat je hebt gebouwd en hoe je de de kruiswissel hebt vervangen.  :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hallo Joost,

Wanneer je alles hebt geballast en op kleur is gebracht en hierbij er goed om hebt gedacht dat de wissel een vrije loop houd, dan is het wel een tegenvaller. Maar het viel mij best mee hoe eenvoudig de wissel eruit was te halen. Het ballast nat druppelen en met een kleine schroevendraaier steken en gelijk wegzuigen ging prima. Daarna gewoon de verbindingen ombuigen door een kleine schroevendraaier ertussen te drukken en vervolgens met een tang de rails ombuigen. Het ging prima.
Ook de inbouw was eenvoudig en zo klaar en bij het terugplaatsen van de servo's hoefde ik deze niet aan te passen, ook dat was zo klaar.
Natuurlijk je wil niet teveel van dit soort problemen natuurlijk.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op zaterdag 21 december 2019, 14:06:08
Hi Wim,

Je laatste update eens goed gelezen, mooi en handig gedaan die elektra met lijst, de bielzen en al helemaal je draaischijf "renovatie".
Dat heb ik ook met mijn draaischijf gedaan, ben er trots op, kostte wel veel tijd om het heel netjes te doen maar dat vind ik niet erg. Zie mijn draadje / droom.

groet
Harald
Hallo Harald,

Het uitwerken van de seinen a.d.h.v. een lijst was achteraf erg handig. Het doen van achteraf aanpassingen en deze eerst vooraf op papier te doen, werkt op deze wijze prima.
Ik heb een dergelijk lijst ook gemaakt om het automatisch naar binnen rijden in de loods voor elkaar te krijgen en dan de deuren op verschillende tijden dicht te laten gaan, maar ook de locs voor de loods te laten stoppen i.p.v naar binnen te rijden. Het inregelen hiervan heb ik overgenomen van tips die Ben "Spoorman" hierover had geplaatst.

Ook jij veel succes met de bouw van jou baan / BW. Ook dit is een mooi project.

mvg,
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op zaterdag 21 december 2019, 14:10:44
Beste Wim,
Het ziet er weer fantastisch mooi uit.

Groeten,
Albert.
Ha die Albert,

Daar was je rap bij met je reactie, bedankt. Virgental is wel een hele andere baan dan die van jou, maar qua techniek heb jij er wel wat moois van gemaakt. Heel veel succes met je verdere bouw en fijne feestdagen toegewenst.
Mvg,
Wim
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op zaterdag 21 december 2019, 14:22:04
Voor alle overige forumleden bedankt voor de complimenten. Het is leuk om te lezen dat jullie dit op prijs stellen. In ieder geval ga ik verder met het inregelen van Koploper en de baan verder schoonmaken.

Hierbij nog een paar foto's hier en daar geschoten, soms met wat kleine items die dan zijn aangeschaft.

mvg,
Wim
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op zaterdag 21 december 2019, 14:25:59
Nog een paar foto's
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op zaterdag 21 december 2019, 14:28:46
En hier de laatste foto's.

Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: iTom op zaterdag 21 december 2019, 14:43:59
Alles bij elkaar weer een schitterende update, we kunnen er weer een tijdje tegen er zal vast wel hier en daar wat inspiratie zijn opgedaan.
Fijne feestdagen en een voorspoedig 2020.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Degeluidsman op zaterdag 21 december 2019, 15:56:53
Hoi Wim,

Het is al vaker gezegd, maar wat een schitterende update  :thumbup: :thumbup: :thumbup:


Mvg,

Peter Degeluidsman
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: nobody op zaterdag 21 december 2019, 16:01:58
En hier de laatste foto's.
Bijzonder mooi :important: Compliment(en).
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: pab op zaterdag 21 december 2019, 17:09:05
Indrukwekkend. Fraaie foto's van de mooie details op je baan.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: chrissie1 op zaterdag 21 december 2019, 18:41:21
Wow!!!
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: narwal op zondag 22 december 2019, 13:31:44
Hallo Wim,

Bedankt voor de toegift! :thumbup: Nu moeten we het er weer een jaar mee doen... :-(

Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Juniorr op zondag 22 december 2019, 15:40:02
Dit overtreft het woord hobby... dit is perfectie!!!   Geweldig mooi en inspirerend!
Hopelijk mogen we volgend jaar met kleinere tussenstops van je modelbaan genieten  ;)

Al het goede voor 2020 toegewenst en nog heel veel modelbaan-inspiratie!
Jan
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Tony op zondag 22 december 2019, 15:52:21
Dat is weer smullen in het kwadraat, Wim  :P

Modelbouw van de bovenste plank  :thumbup:
Mag je met recht trots op zijn !

Grtz Tony
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: RMW op vrijdag 27 december 2019, 12:57:13
Ik heb wederom genoten van de update :thumbup:.


M.v.g.

Maikel (RMW)
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Haradigi op vrijdag 27 december 2019, 13:13:51
Weer prachtig allemaal.

groet
Harald
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Steem op vrijdag 27 december 2019, 17:05:22
Heerlijk dat er de laatste tijd topics omhoog komen drijven van spectaculaire banen die ik nog niet heb gezien. Prachtige en inspirerende bouw.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Timaximus op vrijdag 27 december 2019, 18:24:32
Je draaischijf is echt super geweatherd.  :thumbup:

Daar ben ik best jaloers op.

MvG,

Timaximus

Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Franklin op zondag 09 februari 2020, 12:21:30
Goedemiddag wim.
Ik wil even tot uitdrukking brengen wat een mooie middag ik gister bij je heb beleefd met het observereren van je geweldige baan, alles is tot in de kleinste details uitgedacht en uitgewerkt.
Fantastisch in 1 woord.
Ben ook blij met de artikelen die ik van je heb overgenomen.
V.G. Franklin Almere.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten voorjaar 2020"
Bericht door: dezee op maandag 30 maart 2020, 11:45:24
Hallo allemaal,

Er zijn enkelen van jullie die weten dat ik in een zkh werk, niet in de directe patiëntenzorg, maar doe wel werkzaamheden waardoor de artsen en verpleging hun werk goed kunnen uitoefenen. Om het risico binnen het ziekenhuis te beperken zijn we inmiddels naar een calamiteiten ziekenhuis getransformeerd, zodoende werk ook ik nu voor een deel vanuit huis.

Omdat velen van ons nu aan huis gekluisterd zijn en evenals ik nu meer tijd hebben om aan de hobby te besteden. Wil ik, in tegenstelling tot een jaarlijkse update, jullie nu alvast laten zien waar ik de afgelopen dagen mee bezig ben geweest.

Op de bokken
In de grote BW- loods waar de stoomlocs gestald staan, zijn bij de bouw in één van de loodsen ook bokken geplaatst. Op deze bokken moet natuurlijk ook een locomotief voor onderhoud komen te staan. Hiervoor heb ik van Revell de bouwdoos 02158  aangeschaft. In deze bouwdoos zitten 2 locs de BR01 en BR02.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten voorjaar 2020"
Bericht door: dezee op maandag 30 maart 2020, 11:47:44
Na deze loc in elkaar gezet te hebben en van de nodige kleurtjes te hebben voorzien, is de locomotief vervuild met pigmentpoeders, daarna is deze op de bokken gehesen.  De aandrijving / koppelstangen  liggen gedemonteerd op de werkvloer en de wielen staan voor en achter de loc op de rails. Voor de intree van de loods is het draaistel met voorloopassen gereden.

Voor de nostalgische sferen heb ik de foto’s omgezet naar zwart wit, wat het volgende resultaat oplevert. Veel kijkplezier.
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2020"
Bericht door: dezee op maandag 30 maart 2020, 11:48:44
Nog twee
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: nobody op maandag 30 maart 2020, 11:51:08
 @citaat Zwart/wit is "it". :thumbup:
Titel: Bouw Virgental "Bouw activiteiten voorjaar 2020"
Bericht door: dezee op maandag 30 maart 2020, 11:55:11
Door een Kof II is de Br01 zonder tender in de loods gereden. De tender is op een rangeerspoor naast de loods gereden waar 2e loc ook klaar staat voor onderhoud, voorlopig werk genoeg voor de monteurs.

Tot de volgende update, m.v.g.
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: nobody op maandag 30 maart 2020, 12:06:06
De Revell bouwdozen leveren leuke {statische) modellen
Ik heb deze gebouwd: De BR 43 ===> klik (https://forum.3rail.nl/index.php?topic=22673.msg380284#msg380284)
                        en de "Big Boy" ===> klak (https://forum.3rail.nl/index.php?topic=23099.msg389346#msg389346)
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op maandag 30 maart 2020, 12:14:05
Hallo Wim,

Ook dat zijn  zeker mooie modellen. Strak in elkaar gezet en mooi op de foto vastgelegd.

mvg
Wim
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Nieuwenhuis op maandag 30 maart 2020, 12:51:06
Dag Wim.

Bedankt voor een prachtige zwart/wit fotoreportage :thumbup:
De statische modellen zijn een aanwinst voor jouw BW!
Bijzonder fraaie scene's aan de hand van deze modellen.

Groeten,

Erik.
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dolphin op maandag 30 maart 2020, 14:56:33
In zwart/wit is het helemaal net of we naar echte 1:1 foto's zitten te kijken Wim, geweldig  :).

vr gr Arie
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: h0_miessie op maandag 30 maart 2020, 17:21:02
Wim,

Wat een heerlijke foto sessies laat je ons zien.
Mede door de schitterende genomen (zwart/wit) foto's waan je je helemaal in / en / om de locloods.

Groet Michel
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Wimdouwe op maandag 30 maart 2020, 19:41:37
Prachtige tussentijdse update is dit  :thumbup:
De zwart/wit beelden doen denken aan foto's van jaren terug toen dit nog dagelijkse werkelijkheid was. Mooie beelden om bij weg te dromen  :)
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Wico op maandag 30 maart 2020, 20:28:15
Wim,

Zondermeer een prachtige fotorapportage en heel mooi hoe je de stomers in beeld hebt gebracht. Alleen aan de puko's kun je (soms) zien dat dit geen grootspoor is. Dit smaakt naar meer. Chapeau :thumbup:.

Groeten,
Wico
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: Tony op zondag 05 april 2020, 11:14:22
Dat is smullen, Wim   :P

Alsof je in een oud fotoboek bladert  :thumbup:

Grtz Tony
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: pn235 op zondag 05 april 2020, 12:34:00
Schitterend! Hoe heb je dat gedaan met die bokken? Zijn die zelf gemaakt?
Een baan om jaloers op te worden!
Marco
Titel: Re: Bouw Virgental "Bouw activiteiten 2019"
Bericht door: dezee op maandag 06 april 2020, 11:18:35
Schitterend! Hoe heb je dat gedaan met die bokken? Zijn die zelf gemaakt?
Een baan om jaloers op te worden!
Marco
Hallo Marco,

Bedankt voor het compliment. De bokken zijn van de firma Faller nummer 120278. Ik heb de bokken geel gespoten en bewerkt met poeders. Op pagina 6 kun je ook zien hoe ik dit in kleur heb gedaan: https://forum.3rail.nl/index.php?topic=35606.250

mvg,
Wim