3rail Forum

Modelbesprekingen => Ombouwen modellen ander fabrikaat => Topic gestart door: reeves op vrijdag 10 februari 2012, 19:10:46

Titel: roco nmbs rangeerlok zonder licht?
Bericht door: reeves op vrijdag 10 februari 2012, 19:10:46
nu niet meer  :D
lok gedemonteerd, lampunits ervan genomen
mini gaatje in geboord
leds geplaatst
led's getest
 :thumbup:
Titel: Re:roco nmbs rangeerlok zonder licht?
Bericht door: reeves op vrijdag 10 februari 2012, 19:11:37
vervolg foto's
Titel: Re:roco nmbs rangeerlok zonder licht?
Bericht door: Brenner op zaterdag 11 februari 2012, 12:58:37
Netjes!  mooi gemonteerd. Hoe heb je de boor gaten opgevuld?
Heb je werkelijk zo'n vaste hand en ben je er in een keer met die 2mm boor doorheen gegaan.

Zelf boor ik altijd voor met een 0.8 mm printboortje en vijl dan het gat op met een naaldvijltje.
Cor
Titel: Re:roco nmbs rangeerlok zonder licht?
Bericht door: reeves op zaterdag 11 februari 2012, 13:46:20
redelijk vaste hand , boortje positieoneren op de plaats waar het ledje komt
lichte druk uitoefenen, en met een halve draai zit je al door de lamphouders
trouwens boortje is 1.4mm

wordt nog opgevult met een "L" prfieltje langs de kant van de draden en zwartverven

grtn
Tom
Titel: Re:roco nmbs rangeerlok zonder licht?
Bericht door: flori2703 op zondag 12 februari 2012, 12:57:15
van welk merk is deze lok als ik vragen mag?

groeten flori2703(florian) :)
Titel: Re:roco nmbs rangeerlok zonder licht?
Bericht door: minitreintje op zondag 12 februari 2012, 14:38:50
Roco, ik ben ook al eens naar de prijzen gaan kijken... Duur lokje :)
Marklin heeft deze ook maar dat is een omgespoten BR 360. Dat kan ik ook nog doen als ik die DB beu ben :)


groeten Dylan
Titel: Re:roco nmbs rangeerlok zonder licht?
Bericht door: reeves op maandag 13 februari 2012, 10:15:41
Heb die lok 65e betaald, nieuw , dus duur is ie niet vindt ik persoonlijk ;)
Titel: Re:roco nmbs rangeerlok zonder licht?
Bericht door: minitreintje op maandag 13 februari 2012, 17:32:58
Heb die lok 65e betaald, nieuw , dus duur is ie niet vindt ik persoonlijk ;)

Hmmm de prijzen op internet zijn een pak hoger daarmee... Is deze al 3rail digitaal?


groeten Dylan
Titel: Re:roco nmbs rangeerlok zonder licht?
Bericht door: reeves op dinsdag 14 februari 2012, 11:18:40
nee dc analoog ->  decoder erin, sleper eronder,beetje solderen en karren maar!
Titel: Re: roco nmbs rangeerlok zonder licht?
Bericht door: Johnnytrein op donderdag 28 november 2013, 07:19:11
Ik dacht aan het nummer te zien dat dit een 3 rail loc is.
Titel: Re: roco nmbs rangeerlok zonder licht?
Bericht door: reeves op zaterdag 30 november 2013, 19:20:41
Hallo Johnny,

Deze lok is verkrijgbaar zowel ac als dc , mijn model was oorspronkelijk een dc, gewoon ne sleper besteld en eronder gevezen en de bedrading aangepast

Groeten Tom