3railforum

Modelbesprekingen => Modellen niet in de Märklin collectie? => Topic gestart door: sncf231 op woensdag 11 januari 2012, 21:05:03

Titel: modellen niet in de marklin collectie
Bericht door: sncf231 op woensdag 11 januari 2012, 21:05:03
Beste 3 railforum leden,
Ik ben geinteresserd in de wagonslits rijtuigen CIWL van Rivarossi. (LS heeft ze ook gemaakt maar die zijn erg moeiljk te krijgen). Heeft iemand hier ervaring mee op M rails? Zijn er opmerkingen. Hoe zit het met de wiel stellen? Ik ben benieuwd naar jullie reactie.
Groet Diederik.
Titel: Re:modellen niet in de marklin collectie
Bericht door: Hans V200.0 op maandag 16 januari 2012, 00:28:52
Hallo Diederik,

Het zijn prachtige rijtuigen,maar op M-rail kun je wel wat problemen verwachten.

Dat zal voornamelijk de schaal zijn,want door de 1:87 schaal,zijn deze rijtuigen wel een centimeter of 30.

Dan geeft dat problemen als je een wissel berijd,want de onderkant van de wagonbak kan tegen je wisselverlichting aankomen.

Ook de wielafstand op de as ,zal verschillen met die van Märklin,en kan het rijtuig eruit lopen bij het hartstuk van de wissel.

Gelijkstroom fabrikanten hebben niets te maken,met een aanhang die zijn materieel door de 360mm bochten perst.

En houden daar dus geen rekening mee,wel kan je het wiel probleem oplossen dooe de wielen dichter naar elkaar toe te persen,of de wielen vervangen voor wisselstroomwielen.

In het laatste geval,ben je ook van nog een probleem af,nl van de terugmelding,dat gaat beter zonder geïsoleerde assen,voor Märklinbegrippen dan.

Het probleem van de wagonbak zul je houden,en misschien staan deze rijtuigen hoog genoeg op hun draaistellen,dat je geen last hebt bij de kleine lantaarns van de M-wissel.

M.v.g.

Hans V200.0