3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: julian246810 op donderdag 27 oktober 2011, 13:10:58

Titel: MRDirect opstartprobleem [opgelost]
Bericht door: julian246810 op donderdag 27 oktober 2011, 13:10:58
Hallo,

Ik heb MRDirect op een computer werkend, maar heb nu ook een andere
computer, zodat ik die eerste computer voor iets anders kan gebruiken.
 
Maar nu is er een probleem. Ik heb DOS 6.22 als besturingssysteem ge´nstalleerd.
Als ik MRDirect opstart krijg ik de melding dat het opstartscherm niet kan worden weergegeven.
Hiervoor zijn 3 oorzaken mogelijk:
- MRD_SPEC.EXE is niet aanwezig (MAAR DIT IS WEL HET GEVAL)
- Onvoldoende geheugen
- Command.exe niet goed o.i.d.

Ik ben een beetje aan het knooien geweest en zag op internet
het commando mem /c voor DOS. Met dit commando wordt informatie
over het beschikbare geheugen opgehaald.
 
Ik heb dit commando op beide computers uitgevoerd, dus op de pc waar mrdirect werkt
en op de pc waar mrdirect niet werkt. De uitkomst is dat er geen verschil is.
Bij de pc waar mrdirect niet werkt is zelfs meer geheugen beschikbaar.
 
Is het dan toch dat ene met command.com?

Ik heb deze vraag ook per mail voorgelegd aan Marco Roede.

M.v.g,

Julian
Titel: Re:MRDirect opstartprobleem
Bericht door: julian246810 op donderdag 27 oktober 2011, 16:54:13
Hallo,

Ik ben zojuist achter de oorzaak van het probleem gekomen.
Heb eerst DOS6.22 er opnieuw opgezet, maar dit had geen effect.
Toen heb ik een oude versie van MRDirect die op de andere (wel werkende) computer
stond erop gezet. Dit is MRDirect V7.2.

Tot mijn verbazing werkt deze versie wel! Nogmaals de nieuwe versie er opgezet.
Weer deed deze versie het niet. De eerste oorzaak van het probleem kon zijn dat
MRD-SPEC.EXE niet aanwezig is. Toen viel het me op dat er tussen MRD en SPEC
een gewoon streepje zit en geen liggend streepje. Door middel van
de command RENAME heb ik de bestandsnaam verandert naar MRD-SPEC.EXE
van MRD_SPEC.EXE. Dit hielp meteen. MRDirect starte gewoon op.

De menu's, zoals LOCS konden nog niet geopend worden, omdat deze ook een
bestandsnaam met een liggend streepje hadden.

Het enige is nu: hoe komt het dat alle bestanden een liggend streepje hebben?
Op de cd heb ik de bestanden gewoon met een normaal streepje staan en zo wordt
het ook gedownload van de MRDirect-site. Bij het van de cd naar de harde schijf kopieren
in DOS, worden deze streepjes verandert om een of andere reden.

Weet nu tenminste waarom het niet werkte.

M.v.g,

Julian