3rail Forum

Modelbesprekingen => Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken => Topic gestart door: valento op zondag 28 augustus 2011, 17:47:09

Titel: Fleischmann loc 4366
Bericht door: valento op zondag 28 augustus 2011, 17:47:09
Hallo allen. Ik ben nieuw hier op het forum. Ben net begonnen mijn oude treinverzameling weer opnieuw op te bouwen.
Nu heb ik een probleem met mijn fleischmann 4366 loc.
Hij heeft gereden maar is bij een bocht van de baan af gevallen . Na die val doet hij niets meer en maakt hij volgens mij sluiting.
Ik heb hem open gemaakt maar kan nix vinden.
Misschien iemand met idee├źn?

Alvast bedankt.
Titel: Re:Fleischmann loc 4366
Bericht door: valento op zondag 28 augustus 2011, 17:56:22
Oeps, zie ik net dat dit forum eigenlijk voor Marklin producten is!
Titel: Re:Fleischmann loc 4366
Bericht door: Spoorman op zondag 28 augustus 2011, 18:02:47
Oeps, zie ik net dat dit forum eigenlijk voor Marklin producten is!

Dat valt wel mee hoor. Er zit hier ook genoeg kennis van ander merken. Dat logo wil men niet veranderen maar kun je gewoon negeren.

Zou overigens niet weten hoe je te helpen, ken je lok niet.

Digitaal of analoog? Zitten de stroomafnemertjes nog goed en / of zijn er geen draadjes afgebroken?

Gr, Ben.
Titel: Re:Fleischmann loc 4366
Bericht door: valento op zondag 28 augustus 2011, 18:12:07
Toch bedankt voor de reactie.
Het is een oudere analoge loc.
Stroomafnemers zitten er volgens mij wel goed in, dit heb ik zeker al 5 keer uit elkaar gehad.
Er zijn verder geen draden los..
Het enige wat mij opvalt is dat als ik de twee draden die naar de stroomafnemers gaan (blauw en zwart) doorpiep met de multimer dan lijkt het of ze met elkaar verbonden zijn terwijl het linker en het rechter wiel geisoleerd is om geen verbinding met mekaar te maken.
Titel: Re:Fleischmann loc 4366
Bericht door: Spoorman op zondag 28 augustus 2011, 18:24:15
Kun je de motordraden losmaken en het motortje testen met een gelijkspanning?

Koolborsteltjes nog goed, geen sluiting op een motorschildje?
Titel: Re:Fleischmann loc 4366
Bericht door: valento op zondag 28 augustus 2011, 18:58:42
Ik heb het motortje losgesoldeerd en rechtstreeks aan de trafo gehangen maar dan krijg ik dus ook sluiting.
Heb de koolborstels eruit gehaald maar daar is nix aan te zien en heeft tot gisteren zijn rondjes nog gereden.
Titel: Re:Fleischmann loc 4366
Bericht door: Spoorman op zondag 28 augustus 2011, 19:04:36
Dan houdt het effe op voor mij. Misschien iemand anders nog een tip?
Titel: Re:Fleischmann loc 4366
Bericht door: robert9368 op zondag 28 augustus 2011, 19:14:47
Veld spoel kapot ?
Veld draadje kapot ?

Anker gebroken ?
Anker smerig
Titel: Re:Fleischmann loc 4366
Bericht door: valento op maandag 29 augustus 2011, 15:46:50
Hallo Robert, kun je voor mij vertalen wat het voor een leek allemaal voor onderdelen zijn? 8o
Alvast bedankt.
Titel: Re:Fleischmann loc 4366
Bericht door: robert9368 op dinsdag 30 augustus 2011, 23:20:52
Hallo Robert, kun je voor mij vertalen wat het voor een leek allemaal voor onderdelen zijn? 8o
Alvast bedankt.

dit kan ik zo niet uitleggen plaats anders wat foto,s daar wordt het ook wat makelijker van :D

Gr robert
Titel: Re:Fleischmann loc 4366
Bericht door: valento op zondag 04 september 2011, 22:44:35
Hij doet het weer, was eerst op zoek naar een "ruilmotor" maar heb de motor nog eens een keer uit elkaar gehaald en stap voor stap opgebouwd.
Volgens mij zat het rode spoeltje dat op de rechter koolborstel aansluiting zit tegen het motor schilt aan en maakte sluiting.

Bedankt voor de reacties en hulp!!!
Titel: Re:Fleischmann loc 4366
Bericht door: minirailz op zondag 04 september 2011, 23:04:39
Fijn dat ie het weer doet :thumbup:

Dennis