3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: RobGood op donderdag 17 februari 2011, 00:33:35

Titel: Ecos <> PC
Bericht door: RobGood op donderdag 17 februari 2011, 00:33:35
Geachte Medeforummers,
Heb mezelf vandaag getracteert op een nieuwe laptop. Nu moet de ecos er weer aan. Is me met de vorige gelukt dit dit zal uiteindelijk ook wel lukken... maar ik kan alleen via mijn LAN adaptor en een crosscable contact met de ECOS krijgen als ik mijn wireless adaptor uitzet, met als gevolg geen internet verbinding meer... is er niet een truck om beide tegelijk aan te hebben? Heeft iemand misschien een idee?
Bedankt,
Rob
Titel: Re:Ecos <> PC
Bericht door: Edwin op donderdag 17 februari 2011, 06:34:36
Ik heb laatst iemand geholpen en die had ook de laptop draadloos met internet en bedraad met ECOS/CS1R. Dus het is mogelijk.

Wat zijn de IP adressen van de draadloze verbinding, LAN adapter en ECOS. De laatste 2 moeten beiden in dezelfde range zitten. Dus bijv. 192.168.1.100 en 192.168.1.101.
Titel: Re:Ecos <> PC
Bericht door: RenevKl op donderdag 17 februari 2011, 13:29:08
Hoi Rob,

Je moet de ECoS in een ander subnet opnemen als je draadloze verbinding, zie het voorbeeld:

Laptop LAN kaart TCP/IP eigenschappen:
IP adres: 192.168.10.11 (is dus subenet 10)
Submask: 255.255.255.0
Geen standaard gateway invullen en zoals je aangaf is de LAN kaart verbonden middels een x-kabel.

Instellingen ECoS:
IP adres: 192.168.10.10 (is dus ook subnet 10)
Gateway: 192.168.10.11 (is hetzelfde als het IP adres van de laptop LAN kaart)
Submask: 255.255.255.0
DCHP server niet aanvinken

Laptop wireless kaart TCP/IP eigenschappen:
IP adres automatisch (ik neem aan dat jouw netwerk (router) zo is opgezet en automatisch IP adressen toewijst binnen een subnet anders als 10, bv 192,168.1.x = subnet 1)
DSN: automatisch

Zo moet het lukken denk ik.

Rene
Titel: Re:Ecos <> PC
Bericht door: Electronica Freak op donderdag 17 februari 2011, 13:59:10
Hallo Rob,

ik gebruik zelf ook een laptop i.c.m. de ECoS en dat gaat prima , heb ook gewoon draadloos internet :thumbup:

heb het net zo ingesteld zoals Rene beschrijft :wink:

Gr,
Matthijs
Titel: Re:Ecos <> PC
Bericht door: RobGood op donderdag 17 februari 2011, 20:32:26
Guys,
Bedankt zo ver ik ga er morgen verder mee stoeien...
Rob
Titel: Re:Ecos <> PC
Bericht door: jakeman op donderdag 17 februari 2011, 20:50:46
Dank je voor deze informatie, ik heb ook net een Ecos2 aangeschaft en hem nog niet op de laptop aangesloten wegens nog niet genoeg baangedeelte om te rijden en testen, maar daar zal weldra verandering in komen! Het bouwen gaat gestaag voort!

Groeten Jake
Titel: Re:Ecos <> PC
Bericht door: RobGood op donderdag 17 februari 2011, 22:04:01
Rene, Ontzettend bedankt, kon het niet laten en ben er meteen mee aan de slag gegaan... werkt perfect... alleen een half uur aan het zoeken geweest waar ook al weer in koploper het ip adres in te stellen... hehe maar gevonden.. nogmaals bedankt voor de hulp...
Rob