3rail Forum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: mpe op zondag 06 februari 2011, 14:22:05

Titel: Testbaan met Itrain hoe verder
Bericht door: mpe op zondag 06 februari 2011, 14:22:05
Hallo,

Ik ben bezig met de eerste stappen om de modelbaan te besturen met een PC. Ik kom er alleen bij een paar zaken niet helemaal uit.
Graag jullie hulp. Allereerst mijn componenten die ik gebruik. Een laptop met Win XP, Marklin CS-1 met update, C/rail en een S88 decoder van viessmann en Itrain. Ik heb een testbaan gemaakt met 4 blokken, per blok 2x bezetmelder. De CS-1 communiceerd met de PC middels een UTP kabel. Die verbinding is er. Je ziet bij het rijden van de loc de bezetmeldingen oplichten. De opbouw is als volgt;
Blok-1 met inrijmelder1.1 en stopmelder 1.2
Blok-2 met inrijmelder1.3 en stopmelder 1.4
Blok-3 met inrijmelder1.5 en stopmelder 1.6
Blok-4 met inrijmelder1.7 en stopmelder 1.8

Mijn vraag is hoe krijg ik het voor elkaar dat wanneer blok 1 bezet is een achterliggende loc in blok 4 stopt. Ik ben al wat avonden bezig geweest maar kom er niet uit.

groet, Marcel
Titel: Re:Testbaan met Itrain hoe verder
Bericht door: geert190380 op maandag 07 februari 2011, 18:16:39
hey het beste advies da ik je kan geven da je bv via het form van i train die vragen vraagt en je kan daar ook even je save file op zeten en het laten na zien da heb ik ook en paar keer gedaan :).

mvg geert
Titel: Re:Testbaan met Itrain hoe verder
Bericht door: mpe op maandag 07 februari 2011, 22:23:32
Hallo Geert,

Bedankt voor je reactie, ik was al bang dat niemand zou reageren.

groet, Marcel
Titel: Re:Testbaan met Itrain hoe verder
Bericht door: wiel1962 op vrijdag 11 februari 2011, 17:01:23
halloooo ik weet niet veel lol,,heb je die crail ook bewerkt  doorknippen van de 0  en dan isolatie schoentjes gebruikt???????????
Titel: Re:Testbaan met Itrain hoe verder
Bericht door: mpe op vrijdag 11 februari 2011, 21:39:38
Hallo,

Bedankt voor jullie 2 reacties. Toch jammer dat alleen nieuwe mede forumleden reageren waarvoor mijn hartelijke dank. Het blijft toch vreemd dat er niet door de doorgewinterde forum leden een reactie (hulp) komt.

groet, Marcel
Titel: Re:Testbaan met Itrain hoe verder
Bericht door: Anne W op vrijdag 11 februari 2011, 22:07:27
Beste Marcel,

Ik denk dat je dit soort specifieke vragen over I-Train ook beter kunt stellen op het I-Train Forum, net zoals je de vragen over Koploper op het Koploper Forum zou moeten stellen en die over Raptor op het Raptor Forum.

Vandaar de wat "lauwe" reactie denk ik.

Groet, Anne W
Titel: Re:Testbaan met Itrain hoe verder
Bericht door: wakkie op zondag 13 februari 2011, 20:18:36
Hoi Marcel,

Ik rijd zelf met koploper, maar dat zal ongeveer hetzelfde werken lijkt me.

Wat doet je loc bij aankomst in blok 4? rijdt hij door naar blok 1 waar hij dus op een stilstaande trein inrijdt?

Groetjes

willie
Titel: Re:Testbaan met Itrain hoe verder
Bericht door: Anne W op zondag 13 februari 2011, 21:51:10
Beste Willie en Marcel,

Ik kan ook zeggen hoe het met de Raptor gaat (natuurlijk stopt de trein dan in blok-4), maar ik vind dat dat niet bijdraagt aan de oplossing van de vraag.

Groet, Anne W