3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: Wijbe op donderdag 06 januari 2011, 18:20:14

Titel: Geluidfunctie 1200 instellen in koploper
Bericht door: Wijbe op donderdag 06 januari 2011, 18:20:14
Hallo,

Ik begrijp niet echt hoe je bijvoorbeeld de geluidsfunctie van de acts 1200 (37121) insteld in het programma koploper. Via koploper gaat ie zeg maar aan, en bij volgend punt weer uit. Niet dat hij zeg maar 1 x meteen aan en dan weer uit gaat zoals op je besturingsysteem.

Titel: Re:Geluidfunctie 1200 instellen in koploper
Bericht door: Freak op donderdag 06 januari 2011, 18:29:32
Daarvoor heeft het programma Koploper logische en speciale acties.

Mvg,
Peter
Titel: Re:Geluidfunctie 1200 instellen in koploper
Bericht door: Spoorman op donderdag 06 januari 2011, 18:46:01
Kijk even in "onderhouden lokomotief" en dan bij functie's en functie's uitgebreid.

Je kunt aangeven dat in een bepaald blok een functie "aan" moet en in een ander blok "uit" moet enz.

Gr, Ben.
Titel: Re:Geluidfunctie 1200 instellen in koploper
Bericht door: Wijbe op donderdag 06 januari 2011, 21:46:43
Klopt, dit begrijp ik redelijk.

Echter ik zal het probleem even juist uitleggen,
Op de ecos is een geluidsfunctie een momentfunctie, echter in koploper word het hoe ik het ook probeer een aan/uit functie. Hoe maak ik er een momentfunctie van? Welke vinkjes moet ik dan aanvinken?
Titel: Re:Geluidfunctie 1200 instellen in koploper
Bericht door: Spoorman op vrijdag 07 januari 2011, 07:48:19

Hoe maak ik er een momentfunctie van? Welke vinkjes moet ik dan aanvinken?


"Toggle" aanvinken.

Gr, Ben.
Titel: Re:Geluidfunctie 1200 instellen in koploper
Bericht door: Wijbe op vrijdag 07 januari 2011, 18:09:04
Kun je misschien eens een voorbeeldje plaatsen? Heb dit namelijk ook geprobeerd en had geen effect. Ben bang dat ik de hele functie verkeerd in stel. :voeldzicheengroentje: :lol: