3rail Forum

Modelbesprekingen => Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken => Topic gestart door: marklinman op vrijdag 17 december 2010, 20:00:21

Titel: Analoog Digitaal
Bericht door: marklinman op vrijdag 17 december 2010, 20:00:21
Ha forumleden

Ik zit met een probleem wat ik niet begrijp.

Misschien weten jullie een oplossing??
Ik heb een analoge trein welke op de M-rails uitstekend rijdt met een gewone transformator.
Voor en achteruit alles werkt uitstekend.
Maar als ik hem op de digitale baan zet doet hij niks.
Hij stotterd alleen voor en achteruit.
Normaal moet hij er toch als een speer vandoor gaan????
Weet wel dat hij niet te beinvloeden is.
 
Ik rijdt dan op C rails met het mobile station.

Hoe kan dat ?????

Groeten Marklinman

Titel: Re:Analoog Digitaal
Bericht door: Clint op vrijdag 17 december 2010, 20:18:46
uhm,
zit er wel een decoder in?
anders is het zeer logisch dat die het niet doet  :shock: :lol:
op een digitale baan horen digitale treinen,

MVG Clint
Titel: Re:Analoog Digitaal
Bericht door: minitreintje op zaterdag 18 december 2010, 07:36:39
Mobile station ah ja dat is bij mij ook zo zet ik hem op mijn module baan (control unit 6021) dan rijdt hij wel... Ook hoor ik soms klik klik klik klik dat is het omschakelrelais dat genoeg spanning heeft om te schakelen.


groeten minitreintje/Dylan
Titel: Re:Analoog Digitaal
Bericht door: marklinman op zaterdag 18 december 2010, 09:43:58
He Manne

Hoe is het mogelijk.
Hij rijd weer op de digitale baan.
Hoe ik dat heeft gedaan??
Zet de trein op een vrije baan en de noodknop ingedrukt.
Dan op een andere vrije baan een digitale loc.
noodknop indrukken en zodra de digilale loc inbeweging komt dan gaat de eerste loc die het niet deet rijden .
Probleem opgelost
weet niet hoe dat komt maar hij rijdt zijn rondjes .
Gaat hem snel ombouwen want dat is nu wel nodig.

Groeten marklinman
P.S. Ik vind dit een WERELDSFORUM.
Titel: Re:Analoog Digitaal
Bericht door: Kappa op zaterdag 18 december 2010, 11:29:23
Ik heb zoiets zelf ook al eens getest.
Blijkbaar stuurt de centrale een soort idle signaal de baan op, als er geen actieve loks op de baan zijn.
Laat je een digitale lok rijden, dan verandert het signaal en gaat de analoge lok hierop meerijden.
Titel: Re:Analoog Digitaal
Bericht door: teunistreinen op zaterdag 18 december 2010, 12:09:37
Ik heb zoiets zelf ook al eens getest.
Blijkbaar stuurt de centrale een soort idle signaal de baan op, als er geen actieve loks op de baan zijn.
Laat je een digitale lok rijden, dan verandert het signaal en gaat de analoge lok hierop meerijden.

Juist, een analoge lok rijdt op een digitale baan als er een digitale lok is geselecteerd en geactiveerd. dat is op de 6021 ook min of meer zo.

Teunis
Titel: Re:Analoog Digitaal
Bericht door: Freak op zaterdag 18 december 2010, 12:23:02
Blijkbaar stuurt de centrale een soort idle signaal de baan op, als er geen actieve loks op de baan zijn.
Laat je een digitale lok rijden, dan verandert het signaal en gaat de analoge lok hierop meerijden.
Na een reset wordt door de centrale een signaal uitgezonden dat niet door een lok herkend wordt. Dit veranderd zodra je een lok(adres) kiest. Hierna worden alleen nog de digitale signalen van de aangekozen loks sequentieel uitgezonden.
 
Mvg,
Peter
Titel: Re:Analoog Digitaal
Bericht door: marklinman op zaterdag 18 december 2010, 18:06:18
Medeforumleden

Dit heb ik nooit geweten.
Zo zie je maar weer wat je allemaal tegenkomt.

Allemaal vriendelijk bedankt voor de reacties.
grzzzzzz  Marklinman.