3railforum

Modelbaanbouw & Scenery => Modelbaanbouw => Topic gestart door: Ad48 op maandag 06 december 2010, 14:34:33

Titel: Heeft iemand een goed idee voor.....
Bericht door: Ad48 op maandag 06 december 2010, 14:34:33
Hallo,

Heeft iemand een goed idee om de wissels te nummeren, het zij met paaltjes, bordjes etc. De nummerbordjes van Marklin vind ik nogal grof. Aangezien ik nogal wat wissels heb liggen moet ik steeds goed tellen of uitkijken welke wisssel er om gaat. Ik bedien ze met de hand d.m.v. schakelkastjes.

Groetjes, Ad
Titel: Re:Heeft iemand een goed idee voor.....
Bericht door: lokje 23 op maandag 06 december 2010, 16:40:10
ad.


de beste manier om dit te doen is een plannetje tekenen van de baan.
en dan op dit plan de wissels een nummer geven.
ik heb mijn baanplan op een magneetbord uitgetekend en dan de wissels en seinen genummerd.
om te weten wat ik moet schakelen draai ik me gewoon even om en heb zo een blik op het spoorplan en nummers wissels die ik moet bedienen .

lokje 23  ( lucien )
Titel: Re:Heeft iemand een goed idee voor.....
Bericht door: Nieuwenhuis op maandag 06 december 2010, 17:04:54
Juist Lucien.

In aanvulling hierop:
Wanneer de baan te groot of complex is
voor één overzicht, kun je de overzichten
clusteren per station bijvoorbeeld.

Groeten,

Erik.
Titel: Re:Heeft iemand een goed idee voor.....
Bericht door: pab op maandag 06 december 2010, 17:31:46
Is de methode die ik ook gebruik, ook voor de seinen en dergelijk
Titel: Re:Heeft iemand een goed idee voor.....
Bericht door: Ad48 op dinsdag 07 december 2010, 10:43:13
Lucien, Erik, Piet,

Hartelijk dank voor jullie reactie, eigenlijk simpel maar daar niet aangedacht. Ging er steeds van uit iets op de baan te maken.

Groetjes, Ad
Titel: Re:Heeft iemand een goed idee voor.....
Bericht door: Minto Tighfield op dinsdag 07 december 2010, 11:27:58
Hallo

Ik heb mijn wissels (50 stuks) leren kennen m.b.v. bordjes. Zo is het in het grootbedrijf ook. Op de modelbaan zijn ze 3 bij 4 mm ongeveer. Ziet er best goed uit.
Op onderstaande foto is wissel 11 en 12 zichtbaar.

Groet

Minto Tighfield :D
Titel: Re:Heeft iemand een goed idee voor.....
Bericht door: lokje 23 op dinsdag 07 december 2010, 13:28:11
minto.

is zeker ook een goed idee zal ik ook aanbrengen als aanvulling op mijn getekend baanplan.
maar kan uiteraard maar voor de wissels en seinen die zichtbaar zijn.
in een schaduw statioen heb je daar niks aan.
dus blijft mijn baanplan ook van dienst.



lokje 23  ( lucien )
Titel: Re:Heeft iemand een goed idee voor.....
Bericht door: bellejt op dinsdag 07 december 2010, 13:30:35
kan je die bordjes ergens krijgen ? Interesseerd me ook wel.Moet ze wel aan beide kanten nummeren want anders zie ik of de machinist ze niet.