3rail Forum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: treintje1234567890 op zondag 28 november 2010, 09:07:58

Titel: hoe sluit ik de baan op de computer aan
Bericht door: treintje1234567890 op zondag 28 november 2010, 09:07:58
hoe moet ik de baan op de comp aansluiten want ik weet niet hoe dat moet
 ik rijdt analoog
Titel: Re:hoe sluit ik de baan op de computer aan
Bericht door: Freak op zondag 28 november 2010, 09:44:14
Een analoge baan sluit je niet op een PC aan.
Een baan kun je met een PC aansturen via een digitale centrale.
Je hebt naast een digitale centrale ook nog digitale componenten nodig zoals lok- wissel en schakeldecoders. Voor terugmelding heb je ook nog terugmeldmodules nodig.

Mvg,
Peter
Titel: Re:hoe sluit ik de baan op de computer aan
Bericht door: treinbert op zondag 28 november 2010, 10:40:34
Ik wil het even nuanceren.

Vandaag de dag sluit je meestal alleen een digitale baan aan op de computer, maar het kan ook nog steeds om een analoge baan met de computer aan te sluiten. Kijk hiervoor naar het Dynamo-systeem van Loe van Perle. Railz-miniworld rijdt tenslotte ook analoog en digitaal door elkaar.

Je moet wel de baan opdelen in blokken.

Als programma kun je dan Koploper of RocRail gebruiken.

Groet,
Bert
Titel: Re:hoe sluit ik de baan op de computer aan
Bericht door: xanderb op dinsdag 30 november 2010, 23:59:00
Correctie: Leon van Perlo

iTrain werkt ook met Dinamo.

Xander
Titel: Re:hoe sluit ik de baan op de computer aan
Bericht door: treinbert op donderdag 02 december 2010, 00:18:40
Hoi Xander,

Sorry, dat ik iTrain was vergeten en sorry dat ik Leon zijn naam verkeerd gespeld heb.

Groet,
Bert