3railforum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: Wesleyk op dinsdag 16 maart 2010, 10:26:23

Titel: Hoe blokken indelen
Bericht door: Wesleyk op dinsdag 16 maart 2010, 10:26:23
Ik ben bezig om m'n baan in blokken op te delen. alleen kom ik er zelf niet helemaal uit. Ik hoop dat er mischien mensen zijn die mij er mee kunnen helpen.

Het is niet zo'n groot plan. dat is misschien ook wel de moeilijkheid, om het in blokken om te delen.

Het groene op de foto, is het spiraal, en de sporen in het midden is het station. Het gaat opzich alleen om de grijzen sporen.

Ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen.

(https://files.3rail.nl/tinypic/o8uiap.jpg)
Titel: Re:Hoe blokken indelen
Bericht door: teunistreinen op woensdag 17 maart 2010, 13:37:16
Beste Wesley

Heb een poging gedaan je baan, het grijze deel in blokken in te delen. zie
mijn email die ik naar je prive stuur.
Ik weet niet hoe ik hier een jpeg kan toevoegen.

groet teunis
Titel: Re:Hoe blokken indelen
Bericht door: Wesleyk op woensdag 17 maart 2010, 14:20:12
Hoi Teunis,

harstikke bedankt, dat je een blik wou wagen op m;n (kleine) baanplan.

Is het nog mogelijk in de bij getekende ook nog een blok van te maken?

(https://files.3rail.nl/tinypic/9iu068.jpg)
Titel: Re:Hoe blokken indelen
Bericht door: teunistreinen op woensdag 17 maart 2010, 14:27:56
Beste Wesley

Ja, dat kan.
Afhankelijk van het besturingsprogramma kan je daar of alleen een korte trein (korter dan het betreffende blok) of een langere trein doorheen late rijden.
Bijvoorbeeld Koploper kan daar goed mee overweg.

Groet en veel succes met de verdere ontwikkelingen.

Teunis

PS bedankt voor de link!!
Titel: Re:Hoe blokken indelen
Bericht door: TJ op woensdag 17 maart 2010, 14:34:52
Hoi,

Ik heb er ook nog even naar gekeken en ik zou zelf het blok onderin in 2 blokken verdelen. Ook de 3 24130 zou je evt. nog een blok van kunnen maken:

(https://imageproxy.3rail.nl/fit,1600x1200,q100,sSIzhQ45YVOdFOP72XZKoFY_4Y6cdNETprglA-7gO4_E=/http://i43.tinypic.com/14ubaqu.png)

Hopelijk heb je er nog wat aan :D!

Tim
Titel: Re:Hoe blokken indelen
Bericht door: Wesleyk op woensdag 17 maart 2010, 14:42:43
Allemaal harstikke bedankt,

voor de goede voorstellen. Ik ga er meteen mee aan de slag.

@Teunis ik ga inderdaad aan de slag met koplopper. dus dan moet het helemaal goed gaan denk ik.
Had al een test baantje gemaakt, en dat liep helemaal goed. dus ga het nu toepassen op m'n definitieve baan.

Bedankt