3railforum

Modelbaanbouw & Scenery => Banenplan ontwerpen => Topic gestart door: Rimpelsteeltje op woensdag 14 oktober 2009, 09:12:14

Titel: Behoorlijke opdracht, grote baan, kleine plattegrond
Bericht door: Rimpelsteeltje op woensdag 14 oktober 2009, 09:12:14
Goede Morgen Dames en Heren,

Ik presenteer mijn nieuwe baanplan voor uw inspectie. Eigelijk het probleem is, dat ik nog thuis woon en maar weinig plaats heb om een grote baan te bouwen. Toch wil ik er zoveel mogelijk op krijgen. daarom heb ik vrij veel gewerkt in hoogteverschillen om alles er op te krijgen. mijn maximum hellingsgraad is daarom vrij steil, namelijk 5%. ik weet dat dit eigelijk niet goed is voor de locs. hebben jullie mischien nog tips om mijn baan te verbeteren, niet alleen over het hoogteniveau maar ook over het plan opzich? ik zou het zeer op prijs stellen. hieronder een plaatje van mijn baanplan (dit is trouwens C-rails). Ook wil ik gewoon analoog blijven rijden want ik heb nog een paar oude locs van vroeger staan (van mijn vader). Ik moet alles opnieuw kopen vna rails dus het zal even duren voordat ik aan heb bouwen ben.

(https://files.3rail.nl/tinypic/14cuu4z.jpg)

Links onder zien jullie mijn schaduwbaan met oprit naar 2e niveau. linksboven is mijn 2e niveau welk ervoor zorgt dat ik mijn station van alle kanten in kan rijden en rechteboven zien jullie mijn hoofdstation met zijlijntje naar klein kopstation.