3rail Forum

Modelbaanbesturing & Software => Digitale Besturing (alle merken) => Digitale Besturing Overige Merken => Topic gestart door: julian246810 op maandag 13 april 2009, 18:00:28

Titel: Viessmann 5211 trafo slaat uit
Bericht door: julian246810 op maandag 13 april 2009, 18:00:28
Hallo,

Ik heb zelf een viessmann powermodule gemaakt.
Deze werkt goed volgens de multimeter.
Als ik de transformator aanzet (de trafo die via de powermodule met
de E is verbonden) dan maakt die een brommend geluid en na een poosje slaat die
uit. (waarschijnlijk kortsluiting ofzo)
Per ongeluk liet een draadje los, die onder in de 5211 zat voor het digitale signaal.
Toen deed de trafo het wel goed.

Ik heb een Marklin automatiche overweg. Dan word de min (AC heeft eigenlijk geen min) van de baan verbonden
met de min van de trafo die de lichtjes doet.
Kan het door de verbinding van de min tussen de baantrafo en lichttrafo komen?

De powermodule bestaat uit een bruggelijkrichter en een elco om de spanning af te vlakken. Dus ik sluit gelijkstroom aan op de wisseldecoder. De digitale spanning is daarentegen wel wisselstroom.

M.v.g,

Julian :P
Titel: Re:Viessmann 5211 trafo slaat uit
Bericht door: Freak op maandag 13 april 2009, 18:17:46
Hallo Julian,

Je moet niet de trafo gebruiken voor en het tegelijkertijd voeden van de powermodule en de Marklin automatische overweg.

Citaat
Ik heb een Marklin automatiche overweg. Dan word de min (AC heeft eigenlijk geen min) van de baan verbonden
Citaat
De digitale spanning is daarentegen wel wisselstroom.
We weten wat je bedoeld.

Mvg,
Peter
Titel: Re:Viessmann 5211 trafo slaat uit
Bericht door: julian246810 op maandag 13 april 2009, 18:37:19
Hallo,

Bedankt voor uw antwoord.

Dus ik moet gewoon een nieuwe trafo
uit de kast halen en daar de wisseldecoder en powermodule
op aansluiten?

Ik wil gewoon alles even zeker weten, want de vorige
wisseldecoder van mij is kapot gegaan.

M.v.g,

Julian
Titel: Re:Viessmann 5211 trafo slaat uit
Bericht door: KlaasZ op maandag 13 april 2009, 19:14:14
Dus ik moet gewoon een nieuwe trafo
uit de kast halen en daar de wisseldecoder en powermodule
op aansluiten?
Inderdaad. Staat ook duidelijk in de handleiding van de 5211. Voor de powermodule moet je een aparte trafo gebruiken, want de bruine aansluiting aan de ingang van de powermodule is niet hetzelfde als de bruine aansluiting aan de uitgang.
Titel: Re:Viessmann 5211 trafo slaat uit
Bericht door: Freak op maandag 13 april 2009, 19:30:35
Ik wil gewoon alles even zeker weten, want de vorige
wisseldecoder van mij is kapot gegaan.
Voor beide gebruik je een apparate trafo.

Je zou met de defecte decoder terug gaan, hoe is het afgelopen ?.

Mvg,
Peter
Titel: Re:Viessmann 5211 trafo slaat uit
Bericht door: julian246810 op woensdag 15 april 2009, 21:27:01
Hoi,

Ik heb gratis een nieuwe wisseldecoder gekregen.
De winkel had de defecte decoder ter reparatie opgestuurd
en zij kreeg een nieuwe weer.

Ben er wel blij mee, ander had ik een nieuwe
moeten kopen.

Groetjes,

Julian :P