3rail Forum

Modelbesprekingen => Bespreking 3-rail modellen ander fabrikaat => Topic gestart door: marklinliefhebber op donderdag 29 januari 2009, 19:20:39

Titel: Hoe zet je de Roco blokkendoos om naar de bovenleiding?
Bericht door: marklinliefhebber op donderdag 29 januari 2009, 19:20:39
Hallo allemaal,
Ik wil graag met mijn blokkendoos van Roco op de bovenleiding gaan rijden.
Ik heb echter geen idee waar het omschakelschroefje of handeltje zit?
Weet iemand hoe ik deze moet omzetten van de sleper naar de bovenleiding?
Ook heb ik een aantal Piko hondekoppen.
Weet iemand hoe die omgezet moeten worden?

Alvast bedankt
Richard

Titel: Re: Hoe zet je de Roco blokkendoos om naar de bovenleiding?
Bericht door: Spoorman op donderdag 29 januari 2009, 21:02:30
Van beide modellen zijn de panto's niet electrisch aangesloten. Als je dat wilt moet je zelf een draadje trekken.

Gr, Ben.
Titel: Re: Hoe zet je de Roco blokkendoos om naar de bovenleiding?
Bericht door: marklinliefhebber op donderdag 29 januari 2009, 21:16:47
Hallo Ben,
Ik had laatst ook al problemen met een Fleischmann treinstel en toen bleek dat er slechts een isolator op het dak een kwartslag omgedraaid moest worden.
Ik had gehoopt dat het met de Roco en de Piko ook zo iets zou zijn.
Ik zie bij de Roco wel een draadje naar de pantograaf lopen.
Ik zal eens kijken of hij het zonder sleper ook doet.
Ik heb net gekeken en de sleper zit er vast onder.
Ik laat het wel zo.

Mvg.Richard

Titel: Re: Hoe zet je de Roco blokkendoos om naar de bovenleiding?
Bericht door: henkv op dinsdag 10 februari 2009, 09:08:01
Beetje mosterd na de maaltijd misschien.
Maar in de motorwagen zitten twee draadbruggen naast de decoderstekker. Op figuur 5 van de handleiding kun je zien welke draadbrug moet zijn geplaatst voor bovenleidingbedrijf. Ga ik er wel vanuit dat je de tweede versie van de Blokkendoos hebt, onder andere herkenbaar aan die decoderstekker.