3railforum

Modelbesprekingen => Bespreking 3-rail modellen ander fabrikaat => Topic gestart door: Remie op woensdag 17 december 2008, 17:36:58

Titel: piko hondekop!
Bericht door: Remie op woensdag 17 december 2008, 17:36:58
Hallo, net nieuwjaars kaarten gelopen en heb daar een gele hondekop van gekocht.
Rijd goed, maar een vraag, is het mogelijk om het optrekken en afremmen in te stellen. Er zit een handleiding bij, maar alleen engels of duits(daar kom ik niet zo ver mee) :(
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Spoorman op woensdag 17 december 2008, 17:49:31
Ja dat kan. Er zit doorgaans een Uhlenbrock multiculti decoder in.

Optrek en afrem vertraging stel je in met resp. CV 3 en 4. Staan denk ik standaard op 2. Je kunt deze proef ondervindelijk verhogen tot gewenst gedrag.

Gr, Ben.
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op woensdag 17 december 2008, 17:55:17
Ja dat kan. Er zit doorgaans een Uhlenbrock multiculti decoder in.

Optrek en afrem vertraging stel je in met resp. CV 3 en 4. Staan denk ik standaard op 2. Je kunt deze proef ondervindelijk verhogen tot gewenst gedrag.

Gr, Ben.
En hoe kan ik dat doen?
Kan het gewoon zonder in de loc te moeten komen?
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Spoorman op woensdag 17 december 2008, 17:57:50
Ja, wat heb je voor centrale?
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op woensdag 17 december 2008, 18:18:39
Ik rij met een mobiele station, kan ik het dan (makkelijk) instellen en hoe?
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op donderdag 18 december 2008, 14:43:20
Kan iemand mij uitleggen wat een CV is??
Is het ook mogelijk om de lichten die standaart aan staat uit te schapekel? ze wisselen niet met de rijrichting.
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: OmeLaurus op donderdag 18 december 2008, 15:14:24
Misschien heb je hier wat aan:

KLIK (http://forum.3rail.nl/index.php?topic=4622.msg66879#msg66879)

wel vreemd dat de verlichting nu al niet wisseld..
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op donderdag 18 december 2008, 15:59:09
Heb ik gedaan Allemaal gelukt!

Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op donderdag 18 december 2008, 16:55:31
Wat ik niet snap is dat er standaart lichten aan staan die je niet kan uitschakelen, en niet mee gaan met de rijrichting.
Ik kan dan ook lichten inschakelen, deze gaan dan wel met de rijrichting mee.
Als ik dat doe dan zie ik rood en geel door elkaar aan allebij de kanten. Is hier ook wat aan te veranderen??
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op donderdag 18 december 2008, 18:26:30
Zullen ze hem dan opsturen? Of is het iets dat ze meteen kunnen maken??
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Jan_Willem op donderdag 18 december 2008, 18:38:13
Beetje winkel ruilt hem meteen om voor een nieuwe. Zou ik op staan, trouwens.
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: huub op donderdag 18 december 2008, 18:47:12
Kan iemand mij uitleggen wat een CV is??

Een CV is een register in je decoder, ook wel te omschrijven als een geheugenplaats in het geheugenbereik van de op de decoder aanwezige microprocessor. aan de hand van de waarde die je
er in zet weet de microprocessor wat ie moet doen of hoe hij moet reageren.

in het boekje dat bij de decoder zit staat uitgelegd waar welke CV voor dient en wat je er in moet of kan zetten.

heb je hier iets aan ?
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op vrijdag 19 december 2008, 12:55:05
Ik heb er zeker iets aan, alles geinstaleerd, het optrekken en het afremmen en lichten dimmen, wat ik nu niet weet is of het nog wel verstandig is om er mee door te rijden met die lichten die raar doen.
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: OmeLaurus op vrijdag 19 december 2008, 14:03:11
Niet mee doorrijden, eerst even retour naar je leverancier.
Afgaande op mijn leveranciers zal 'ie wel even op de baan gezet worden en kunnen ze zo zien wat er mis is.
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op vrijdag 19 december 2008, 17:57:15
Oké zal ik doen, kijken of er ergens in de vakantie een plekje is(heb hem niet in de buurt van haarlem gekocht, in den haag)
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: OmeLaurus op woensdag 24 december 2008, 10:34:37
Maffie.. iedereen in de buurt van Haarlem gaat toch naar Harlaar in Badhoevedorp ;)  8)

(shameless commercial break, maar ja ben gewoon heeeel erg tevreden over hun service)
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op woensdag 24 december 2008, 11:44:16
Ga ik ook naar toe, ze zij erg goed ja. Maar was in Den Haag en ze zeiden dat hij na de feestdagen er niet meer zou zijn. Kwam dus zo beter uit
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Cees op zaterdag 27 december 2008, 17:37:44
Hallo allemaal,

Ik heb vanmiddag de hondekop gekocht en bij MTE wist men mij te vertellen dat ik met de CS2 het adres kon veranderen, je snapt het al mij lukte het niet. Heeft iemand hier ervaring mee?

Groet Kees
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: v200marklin op zaterdag 27 december 2008, 17:50:54
Omdat in de Piko Hondekop een Uhlenbrock decoder zit , moet je bij het veranderen van CV's op het volgende letten !

Voordat je een CV gaat veranderen moet je zorgen dat de verlichting AAN staat, anders laat het zich na de verandering niet meer schakelen!!!, staat
in de gebruiksaanwijzing van Uhlenbrock decoders 8)

Mvg Gert
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op maandag 05 januari 2009, 19:32:27
Mischien een rare vraag, maar is het heel erg moeilijk om binnenverlichting in een hondekop te zetten?
Ik hoef hem niet digitaal te schakelen, mag van mij altijd aan staan.
Bij de winkel werd er gezegt dat het een uur zal duren voordat hij het voor elkaar had, maar dan was het wel te schakenen.

Kan je niet gewoon 1 draad op de sleper aansluiten en 1 op de wiel?
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Spoorman op maandag 05 januari 2009, 20:21:38
http://forum.3rail.nl/index.php?topic=4622.0

Direct aan de sleper en wiel kan ook. Wel een elko toevoegen tegen knipperen door stroomonderbrekingen.

Gr, Ben.
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op dinsdag 06 januari 2009, 07:36:53
Ik heb er niet veel verstand ban, wat is een elko?
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Spoorman op dinsdag 06 januari 2009, 07:48:49
Een condensator. Wordt opgeladen als je er spanning op zet, ontlaad als de spanning wegvalt waardoor de verlichting nog even blijft branden.

Gr, Ben.
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op dinsdag 06 januari 2009, 14:41:40
Waar is dat voor nodig?
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: OmeLaurus op dinsdag 06 januari 2009, 16:01:08
http://forum.3rail.nl/index.php?topic=4622.0

Direct aan de sleper en wiel kan ook. Wel een elko toevoegen tegen knipperen door stroomonderbrekingen.Gr, Ben.

Daarom dus ;)
De verlichting wordt er rustiger van..
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op dinsdag 06 januari 2009, 17:42:17
Is de kap er moeilijk of te  halen?
Als dat zo is ga ik het echt niet doen, handig ben ik daar niet in. :(
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Spoorman op dinsdag 06 januari 2009, 18:09:57
5 schroefjes, staat in de gebruiksaanwijzing.

Kijk ook even hier (http://www.hetgroterdamproject.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=248&Itemid=154)

Gr, Ben.
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op woensdag 07 januari 2009, 17:36:30
Ik ben aan het twijfelen, heb nog een paar vragen...
Is het makkelijk om er in te zetten?
Kan ik de trein niet beschadigen?
Is de marklin 73401geschikt en moeten er dan 2 achter elkaar? Zit er een weerstand standaar aan de intreuverlichting, of moet ik die er ook aan maken?
Schijnt de licht niet door de wanden heen van het plastic?
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: marcel burger op zondag 15 februari 2009, 09:26:47
Hallo:
Heb 2 honden kopjes gele en de groene.
bij de gele had ik ook last van dat de lichtjes niet schakelde heb gewoon een nwe gehad.
schijnt een probleem te zijn...
vindt wel dast de kwaliteit prijs verhouding goed is de kopjes rijden zeer goed vindt ik.. :D
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Remie op zondag 15 februari 2009, 18:37:15
Mijn verlichting was volgens mij fout. Op de een of andere manier deed hij het bij de winkel goed en daarna geen problemen meer gehad! Raar ding...
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Laurent op dinsdag 17 maart 2009, 21:16:51
*kick*

Ik ben inmiddels in het bezit van mijn 2e hondekop (3e hier in huis :? ), maar nou zit ik met een probleem. Naast de 3 hondekoppen op adres 3 zijn er nog meer machines op 3. Weet iemand mij uit te leggen hoe ik het adres verander. Ik heb enkel een paar mobile stations.
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: wissels op dinsdag 17 maart 2009, 21:28:01
Hallo Laurent,

lukt zelfs met het Mobile Station om de hondekoppen met Uhlenbrock decoder van adres te veranderen!  Echter dit werkt op deze manier weer niet met Marklin locs.

Maak een trein aan met adres 1, en maak een trein aan met het nieuwe adres !! (ze staan nu toch allemaal op hetzelfde adres)

Zet het te programmeren treinstel alleen op de baan,

Selecteer het treinstel met Adres 3.
Zet het licht aan
Geef het treinstel 5 keer return, het treinstel staat nu in programmeermodus
Selecteer een loc met Adres 1 en geef deze een return (simuleert het activeren van CV 1)
Selecteer een loc Met het Nieuwe locadres en geef deze een return. (Veranderd het locadres op CV1)
Om de loc uit programmeermodus te halen, zet de stroom op de baan uit, en zet deze weer aan.

met vriendelijke groet,

Walter
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Laurent op dinsdag 17 maart 2009, 21:29:59
Dus ik moet 3 loks aanmaken? (heb toch nog lege ms, dus daarin kan ik klooien wat ik wil)
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: wissels op dinsdag 17 maart 2009, 21:32:50
Hallo Laurent,

ja dat is wel zo handig, of je moet tussentijds steeds het adres in de database aanpassen (wat lastiger !!)

Belangrijk is wel dat je de spanning op de baan pas onderbreekt nadat je klaar bent,

met vriendelijke groet,

Walter

Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: Brigitte op dinsdag 17 maart 2009, 21:34:00
Heey Walter dit hele belangrijke stukkie moeten we ff op de website gaan bewaren  :D
Titel: Re: piko hondekop!
Bericht door: wissels op dinsdag 17 maart 2009, 21:36:43
Hallo Allen,

Ik heb het onlangs zelf zitten uitvogelen, om het treinstel met het CS1 te veranderen, dit lukte dus niet met een normale CV programmering.

Het hele stukje staat in het volgende draadje,

http://forum.3rail.nl/index.php?topic=14825.0

met vriendelijke groet,

Walter
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: falco1994 op donderdag 23 juli 2009, 23:10:32
Ik heb dit zo is zitten bekijken, maar ik kreeg te horen dat er geen interieur verlichting in te bouwen is vanwege de ruimte en hoe het eraf moet. Wel vreemd als de ander dat dan weer wel kan. Maar dat zal aan mij liggen. Vanwege de pantograaf paal die in de weg zit zei die man.

De hondekop die ik heb is per direct terug gestuurd, hij kan rijden en ineens stopt hij en doet hij niks meer en dan stroom van de rails en erop hielp niks. Dus moet de trein eraf en er op nee nog niet, want ook de delen uit elkaar. Dus ik heb hem terug laten sturen. Nu eerst eens afwachten wat ze gaan doen.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: digi-jacques op donderdag 23 juli 2009, 23:32:19
@falco

ik heb hem niet meer, maar heb destijds zelf de verlichting erin gebouwd, was dan wel niet schakelbaar, maar het is best te doen.

ook heb ik een keer dat verhaal van jou gehad, deed helemaal niks meer, maar even later gewoon weer wel en nooit meer last gehad, dus heb er geen vragen meer over gesteld
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Chris op vrijdag 24 juli 2009, 01:13:05
Gaat prima, heb ondertussen 8 stellen van verlichting voorzien, en op BNLS staan genoeg voorbeelden.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: v200marklin op vrijdag 24 juli 2009, 01:22:39
De mijnus heeft ook Ledstrip verlichting, heeft Kroko 04 destijds netjes ingebouwd 8)

Het exemplaar hier stopt ook weleens gewoon uit eigen beweging, niks aan doen, gaat vanzelf weer rijden :?, beetje vreemd....maar wel leuk :mrgreen:

Kan er altijd nog eens een andere decoder in frommelen :P

Mvg Gert
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: falco1994 op vrijdag 25 september 2009, 19:58:22
Hoi,

Ik heb mijn hondekop vandaag terug gebracht weer de reparatie in. Hij had een kleine ontsporing gehad. Dus oke, maar de sleper ging rare geluiden maken. Dus hij ging langzamer deed moeilijk. Dus de sleper is niet goed, nu maar hopen dat ik hem snel terug krijg.

Mvg. Falco
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Remie op zaterdag 26 september 2009, 14:30:29
Als er iets is ontspoort, en er is kortsluiting dan gaat de stop automitisch op de MS. Nu druk ik op stop om verder te rijden met alletreinen. De hondekop die op het zijspoor staat die geen dienst heet :P die gaat er dan vandoor met top-speed :shock: Dan een paar keer op stop drukken en hij stopt weer.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: huub op zaterdag 26 september 2009, 15:11:38
Als er iets is ontspoort, en er is kortsluiting dan gaat de stop automitisch op de MS. Nu druk ik op stop om verder te rijden met alletreinen. De hondekop die op het zijspoor staat die geen dienst heet :P die gaat er dan vandoor met top-speed :shock: Dan een paar keer op stop drukken en hij stopt weer.

Tja, een Piko hondekop......
Die van mij doet precies hetzelfde.
Zelfs als alleen de baanspanning aan staat en verder niks aangestuurd wordt, gaat ie plotseling er vandoor.

En er zijn meer mensen die het zelfde probleem gemeld hebben op het forum.

Bij jou een garantiegeval ?

Maar die van mij heeft daarvoor te lang in de doos gezeten dus stop ik er zelf een nieuwe decoder in.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: gerrie op zaterdag 26 september 2009, 15:41:11
Dag heren ik heb de groen uitvoering met gele snor van piko deze staat op een zijspoor, deze doet het heel goed gaat er niet
vandoor of wat ook, alleen als ik stroom op de baan zet gaan zijn lichten branden.
Deze blijven branden tot ik zijn adres oproep om te gaan rijden dan gaan ze uit kan ze dan gewoon aan of uit zetten onder het rijden.
groeten ger
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Remie op zaterdag 26 september 2009, 16:31:05
Dan heeft u ze aangezet en toen bent u gestopt met rijden en is de stekker er uit gegaan. Als u dan opnieuw de stekker er in doet dan volgd hij de laatste gegeven opdrachten. Als u hem selecteerd dan krijgt hij die oprdachten niet meer. Volgens mij zit dat zo.
Kan dat zo zijn?
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Remie op zaterdag 26 september 2009, 16:33:22
En het gebeurt niet al te vaak gelukkig. Ik ga er niet mee terug. Heb hem in denhaag gekocht. Ben er al eerder mee terug gegaan met lichten die niet klopten. Hij zei dat dat hoorde. Later is het vanzelf goed gekomen(best raar). Maar het hoorde niet!!
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: woutje op zaterdag 26 september 2009, 16:39:29
Als er iets is ontspoort, en er is kortsluiting dan gaat de stop automitisch op de MS. Nu druk ik op stop om verder te rijden met alletreinen. De hondekop die op het zijspoor staat die geen dienst heet :P die gaat er dan vandoor met top-speed

Dit is op te lossen in de decoder. Het is een Uh 76320. Als je in CV 29 de waarde 2 programmer is het weg.

(https://files.3rail.nl/tinypic/16ar61e.jpg)

Hoe dat met een M* centrale gaat staat hieronder.

(https://files.3rail.nl/tinypic/2587bs4.jpg)

Gr, Ben.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Remie op zaterdag 26 september 2009, 16:41:53
Ik weet hoe ik met mijn ms kan instellen gelukkig. Met dat duits kom ik niet heel ver na 1 jaar les. Dus als ik CV29 waarde 2geef is het weg? Mooi zo, bedankt!
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: huub op zaterdag 26 september 2009, 17:35:52
Ja Ben,

ook van mij bedankt voor de tip !
het gaat dan zeker om bit 2 - alleen digitale besturing mogelijk....

grv Huub
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: woutje op zaterdag 26 september 2009, 17:45:21
yep
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: falco1994 op zaterdag 26 september 2009, 17:57:18
En hoe gaan we die wijziging doorbrengen op de CS1? ik snap van heel dat boekje wat erbij zit al niks. Heet niet voor niks dyslexie :wink:
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: woutje op zaterdag 26 september 2009, 18:09:13
In de CS1 is het programmeren menu gestuurd. Dat gaat je toch wel lukken desnoods met je pa erbij? :wink:

Boekje erbij:

Hondekop op programmeerspoor
Setupmenu
Programmerdialoog (sleuteltje)
Bij CV vul je 29 in
Bij wert vul je 2 in
Druk op schrieben
Klaar.

Verder kan ik je niet helpen, heb geen CS1.

Gr, Ben.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: falco1994 op zaterdag 26 september 2009, 18:19:32
@ Ben,

Oké dankjewel, hij staat op code 7 bij mij. Hopen dat hij het blijft doen. En mijn pa en Marklin systems.... met computers weet ik al meer. :P Maarja... nu staat hij in de reparatie dus ik ga het zien wanneer ik hem terug zie :wink:


Mvg. Falco
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: woutje op zaterdag 26 september 2009, 18:27:10
Wat bedoel je met code 7? De waarde van CV 29?
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Henk op zaterdag 26 september 2009, 19:27:05
Dag heren ik heb de groen uitvoering met gele snor van piko deze staat op een zijspoor, deze doet het heel goed gaat er niet
vandoor of wat ook, alleen als ik stroom op de baan zet gaan zijn lichten branden.
Deze blijven branden tot ik zijn adres oproep om te gaan rijden dan gaan ze uit kan ze dan gewoon aan of uit zetten onder het rijden.
groeten ger
Dit effect (bij inschakelen licht aan, totdat je het adres selecteert. dan gaat het licht uit en kun je het weer inschakelen) vertonen bij mij heel veel modellen (ook Marklin, Roco, Piko, Mehano). Dit is geen fout.

groetjes
Henk
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: gerrie op zondag 27 september 2009, 08:56:42
Ik vind het inmiddels nu ook normaal dat bij stroom op de baan dat de hondekop  de lichten aan heeft.
Wat ik ook had was dat een allex loc van piko omgebouwd naar 3rail met esu lokpilot 52610 niet bestuurpaar was of wel
zeer slecht bij terug naar stopstand bleef deze door razen wel 6 tot 10 grote ronden  kon geen lichten meer aan of uit doen,
er kwam gewoon geen comando meer door of zeer laat door.
Oorzaak achteraf de sleper wat meer druk op de baan gegeven nu doet hij het geweldig, bij minder druk zelfde probleem.
Dit vind ik toch een zeer raar geval terwijl bij minderdruk bij het rijden deze de lichten gewoon laat branden over wissels en niet
stotterd met rijden is alleen niet bestuurbaar. Je zou toch zeggen stroom is stroom ook voor digitaal  ik vind dit een raadsel.
Is dit ook de oorzaak van sommige hondekoppen?
groeten ger   
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: woutje op zondag 27 september 2009, 09:05:18
Is dit ook de oorzaak van sommige hondekoppen?
 
Nee, bij de Piko Hondekoppen is de decoder analoog instelling het probleem. Oplossing is zoals omschreven.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: falco1994 op zondag 27 september 2009, 11:14:19
@ Ben,

Ik bedoel het adres van de hondekop, die je ingeeft in je CS die is normaal 3, en ik heb hem naar 7 laten wijzigen.

Mvg. Falco
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: huub op zondag 27 september 2009, 17:13:45
Ik vind het inmiddels nu ook normaal dat bij stroom op de baan dat de hondekop  de lichten aan heeft.
Wat ik ook had was dat een allex loc van piko omgebouwd naar 3rail met esu lokpilot 52610 niet bestuurpaar was of wel
zeer slecht bij terug naar stopstand bleef deze door razen wel 6 tot 10 grote ronden  kon geen lichten meer aan of uit doen,
er kwam gewoon geen comando meer door of zeer laat door.
Oorzaak achteraf de sleper wat meer druk op de baan gegeven nu doet hij het geweldig, bij minder druk zelfde probleem.
Dit vind ik toch een zeer raar geval terwijl bij minderdruk bij het rijden deze de lichten gewoon laat branden over wissels en niet
stotterd met rijden is alleen niet bestuurbaar. Je zou toch zeggen stroom is stroom ook voor digitaal  ik vind dit een raadsel.
Is dit ook de oorzaak van sommige hondekoppen?
groeten ger   

Voor het rijden -motorstroom - is er geen probleem als er continue zeer korte onderbrekingen in het contact met de baan zijn, maar voor de snelle digitale signalen is dat funest. de decoder kan geen info meer ontcijferen.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: gerrie op zondag 27 september 2009, 18:04:13
Hoi Huub dit moet dan wel op deze manier zo zijn gebeurd ,maar je ziet helemaal niet dat de sleper net onvoldoende contact
maakt op de baan denk dan eerder aan lichte flikkeren, en wat inhouden snelheid.
Weer wat geleerd.

mvgr  ger.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: falco1994 op maandag 05 oktober 2009, 20:04:39
Zo nadat mijn hondekop in de reparatie heeft gestaan kan ik hem deze week weer ophalen  8)
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Boskabouter op dinsdag 06 oktober 2009, 17:18:33
Mijn hondekop opgehaald.
Van de week bij Jan1212 op de baan met de CS1 , leek wel een kerstboom  :(
Alle voorgaande hondekoppen eropgezet, alles reed als een zonnetje, niks mis mee  :D

Vandaag naar mijn dealer, belde met scaletrading, wisten van niks, dit zou eerst gevalletje zijn.
Op de testbaan gezet, alles werkt prima ( met twincentre )
1 ding is wel opmerkelijk, de 3e pit, volgens mij zit hier geen ledje achter maar een lichtgeleider die verdomd weinig zin heeft zeg maar.

Dealer haalde een nieuwe uit de doos om te vergelijken, maar ook deze heeft exact hetzelfde met de 3e pit.

Vanavond even bij jan1212 langs, kijken of het probleem over is.

Groeten Paul
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: falco1994 op dinsdag 06 oktober 2009, 18:00:01
@Paul,

die kerstboom waar je het over hebt, bedoel je dan dat de lichten gaan knipperen? Of wat bedoel je ermee?

Mvg. Falco
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: catzeiler op dinsdag 06 oktober 2009, 21:45:00
Ook ik had problemen met de Hondekop, een Roco fluistersleper verwees alle problemen naar het verleden.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Populier op dinsdag 06 oktober 2009, 22:06:36
@Henk en Gerrie
Het zou kunnen zeg ik voorzichtig dat je de lichten aan hebt staan als je afsluit. Op het moment dat je de stroom er weer opzet  gaan de lichten weer branden omdat dat z'n laatste stand was. Hetzelfde gebeurt als je de stroom eraf haalt terwijl de loc nog rijdt. Hij gaat er dan vandoor als je de stroom er weer opzet. Totdat je de loc selecteert dan krijgt hij  weer een commando "nul" of licht uit. Je zou het gewoon even moeten testen. Bij mij gebeurt het bij de IB basic en lokpilots.
groet Hennie
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Boskabouter op dinsdag 06 oktober 2009, 22:53:51
@Paul,

die kerstboom waar je het over hebt, bedoel je dan dat de lichten gaan knipperen? Of wat bedoel je ermee?

Mvg. Falco

Je zit in de goede richting Falco,
Rood blijft aan beide zijde branden, geel flauw flikkerend aan beide zijde...
3e pit doet bijna niks
Rijden doet ie gewoon wel, daar is niks mis mee.

Vanavond dus even willen proberen, is de eigenaar van de "testbaan" niet thuis  :D
Erg flauw, motte ze verbieden toch? :lol:
Enfin, jullie horen t van me

Groet Paul
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: falco1994 op dinsdag 06 oktober 2009, 22:55:40
Ja eigenlijk wel.
Oke dan horen we het wel

Ja ik dacht eerst dat je hem in rangee/bewerkings modus had gekregen. Maar nu snap ik hem :wink:

Mvg. Falco
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: NL-modelspoor op vrijdag 16 oktober 2009, 11:20:38
Helaas heb ook ik nu het probleem van de front+sluitseinen die aan blijven terwijl alle functies uit zijn.
Ik was bij het programmeren dus vergeten de verlichting aan te zetten  :?.
Ik heb een decoder reset geprobeerd via CV 59 met waarde 01, maar dat helpt niet.
Wie weet de magische oplossing voor dit probleem?
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: woutje op vrijdag 16 oktober 2009, 11:58:10
Lees CV8 eens uit en wat staat daar?
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: NL-modelspoor op vrijdag 16 oktober 2009, 14:07:53
Helaas kan ik geen CV's uitlezen, heb zelf alleen een 6021.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: NL-modelspoor op zondag 18 oktober 2009, 09:53:47
Niemand een idee? Anders vraag ik het maar even na bij de winkel.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: NL-modelspoor op dinsdag 20 oktober 2009, 13:51:20
Vandaag met daglicht de print eens goed bekeken en er zat een los stukje soldeertin op de print tussen 2 printsporen in. Dit stukje er tussen uit gevist en nu gedraagt deze hondekop zich zoals het hoort (y).
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Cees op dinsdag 20 oktober 2009, 18:10:37
How simple can it be.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: falco1994 op woensdag 21 april 2010, 20:43:01
Hoi,

Even terugkomend op het wijzigen via me CS1 van de CV waarden,
Ik had een probleem dat hij niet meer wilde rijden na een maandje, dus ik naar de dealer die vervolgens me decoder vervangen heeft en goed de cv waarde naar wens zelf heeft gewijzigd. Nu was wel mijn garantie er af. Ook zei hij: Het slechtste wat je kan doen is de CV waarde aanpassen.
Dus nu was mijn vraag hoe slecht is dat dan daadwerkelijk of waarom zou hij dat gezegd hebben?

Mvg. Falco
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Brigitte op woensdag 21 april 2010, 22:20:01
Bij CV waarden wijzigen moet je wel een beetje weten waar je mee bezig bent en wat de consequentie van zo'n wijziging is. Daar ga je niet voor de grap mee experimenteren.

Wel kun je bewust met een bepaalde CV waarde bijv. optrekvertraging experimenteren tot het naar je zin is ingesteld.

Als er na het wijzigen van bepaalde CV waarden iets gebeurd waar je niet blij mee bent kun je altijd een decoder resetten naar fabriekswaarden. Dus eigenlijk slaat het nergens op dat de garantie vervalt. Als de loc daarna nog niet naar behoren rijdt en de decoder heeft een reset gehad, ziet toch niemand meer wat jij met de CV waarden hebt gedaan  :?:

De verschillende CV waarden zijn juist uitgevonden om de loc aan je eigen rijgedrag te kunnen aanpassen.
Dus slecht nee, maar je moet je wel goed weten waar je mee bezig bent! En het boekje waar de waarden in gespecificeerd staan lezen en er bij houden.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: falco1994 op woensdag 21 april 2010, 22:47:41
oké, dankjewel!
Ik vraag me alleen af, of ik ben scheel :P hoe reset ik dat dan? want ik heb nog een loc waarbij dat nog moet...

Mvg Falco
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Brigitte op donderdag 22 april 2010, 08:57:56
CV8 programmeren op waarde 8 = reset decoder
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Populier op donderdag 22 april 2010, 10:15:07
@Brigitte en Falco

CV 8 voor reset is voor ESU, voor Uhlenbrock zet je  CV 59 op 1
Om na te gaan welke decoder er inzit even CV 8 uitlezen: 151 is ESU en 85 is Uhlenbrock; het standaard adres (na reset) is voor ESU: 3 en voor Uhlenbrock: 1

groet Hennie
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Wijbe op donderdag 22 april 2010, 13:25:28
is inderdaad vreemd ding om te progameren, moet ik nog eens doen op een cs1, hij rijd bij mij op standaart geloof ik, als je iets te snel op rode knop van de ms steeds drukt veranderd er wel eens wat, maar goed nog geen problemen :lol:
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Brigitte op donderdag 22 april 2010, 19:32:12
is inderdaad vreemd ding om te progameren, moet ik nog eens doen op een cs1, hij rijd bij mij op standaart geloof ik, als je iets te snel op rode knop van de ms steeds drukt veranderd er wel eens wat, maar goed nog geen problemen :lol:

Hennie, weer wat geleerd. Alleen staan alle Piko's wel standaard op adres 3 !

Met de CS1 kun je deze Piko Uhlenbrock decoder niet programmeren! Met de MS! zou het wel moeten lukken, dat staat ergens op het forum beschreven.
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Populier op donderdag 22 april 2010, 20:17:20
@Brigitte
En zo krijg je dus de misverstanden. Blijkbaar geeft Piko dus adres 3 standaard mee. Allemaal om het simpel te houden :?

groet Hennie
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: falco1994 op donderdag 22 april 2010, 22:58:25
Hoi,

Ik snap er nu nog maar de helft van... maar bij mij is de decoder nu vervangen... zou het dan een motorola zijn geworden?

Mvg. Falco
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Populier op donderdag 22 april 2010, 23:08:46
Hallo Falco

Als de lok nu goed rijdt laat alles gewoon bij het oude. Alleen als je het adres moet veranderen moet je in cv 1 een ander getal zetten.
Als ik het goed begrijp zit er een Uhlenbrock decoder in de Piko. Ik kan mij niet voorstellen dat de dealer er een andere ingezet heeft. Motorola is gewoon een taal die de lokdecoder spreekt tegen de CS. Als die taal niet hetzelfde is begrijpen ze elkaar niet. Als jij plotseling Spaans tegen je moeder zou praten zou ze jou ook niet verstaan toch?

Groet Hennie
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: falco1994 op donderdag 22 april 2010, 23:16:15
@ Hennie,

Oké ja klopt, dankjewel! Weer wat geleerd...

Nee waar ik nog de standaard instellingen van wil maken is de V100 van Marklin zelf... die wil ik terug zetten :wink:

Mvg. Falco
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: Populier op donderdag 22 april 2010, 23:20:00
Dat doe je door in CV 8 een 8 te zetten, maar dat staat natuurlijk gewoon in het boekje.

succes Hennie
Titel: Re:piko hondekop!
Bericht door: falco1994 op donderdag 22 april 2010, 23:20:47
oké,

Dankjewel!